И през новата година Октомврийчето лудее за двамина

• 41 660
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
А те попиват ли и държат мокро за да му е кофти на детето и да иска гърне?[/u]

Поздрави на всички !
Попиват си като обикновените папмперси.

# 331
rozalba, аз карах половин година с памперс гащи с Никол, попиват си нормално  Peace
Момичета да ви споделя, вече трети ден къпя Марина успешно, без писъци (rozalba, виждам че и ти си успяла) . Помня че имаше и други с подобна драма, да споделя как стана, след една година борба. Първо започнах да пускам Марина в банята докато къпех кака и. Тя си играе, полива се, пляска, докато един ден Марина сама си посочи че иска. Съблякох я, как и си беше в нейното коритце, на Марина напълних един леген, и я топнах, ама само крачетата. То трепереше милото, ама като му дадох да се полива и малко се кротна, мъркаше, ама седеше. Вторият ден, беше по смела, а снощи така играха, така плискаха, че когато извлачих Марина от банята,изпадна в истерия, иска още да се къпе.
Сега остана проблема само с косата, ама купих очила, за под водата и с тях ще я пробвам  Mr. Green
Днес правихме проба в Туберколозната болница, до понеделник ще е ясен резултата, дали Марина има имунитет или не. Дано да има, не ми се бие нова ваксина.

# 332
Джоя и ние имахме драма с къпането, но тези дни забелязах, че не реве чак толкова много вече, най-вероятно, защото няколко пъти, като ходихме на село, й пълних басейна и сега май вече го приема като забавление.
С бибата май ще имаме проблем, тъй като я търсим непрекъснато  ooooh!
Да се похваля, че вече няколко пъти Гери казва, че има "чиш", съответно сваляме памперса и тя чишка. От две седмици съботите и неделите и вечерно време като се прибера /тъй като през останалото време съм на работа, а тя на ясла/ я държа без памперс, само по гащички, и нито един път не се е напикала. Дано по-скоро да махнем памперса, че вече взе да ми писва това махане и слагане и в тези жеги дупето непрексъснато ще й е спарено. Успех на всички с отвикването на биби, памперси и кърмене Hug

# 333
  • Sofia

С бибата май ще имаме проблем, тъй като я търсим непрекъснато  ooooh!

Хриска,Гугата сигурно беше най-заклетия фен на бибата преди 3 седмици  Peace Смучеше я и през деня,общо взето 23ч. в денонощието без да преувеличавам....
Как я махнахме...Пробвах да я срежа-голяма драма!Почваше да пищи все едно се е ударил и да вика "Оуууу,оууууу" и нямаше спирка ако не получи здрава  ooooh! Естествено нямах нерви и му я връчвах веднага...Пробвах да я топна в Цитросепт да му е горчива и получавах само вкисната физиономия и нищо повече...
Да са живи и здрави нервите на майка ми  Hug Mr. Green Гостувахме им 2 седмици и тя просто му я прибра!Каза,че я е дала на Сам-тяхното куче, и Гуго като се разреваваше го пращаше при Сам да си я иска  Joy Приспиването първите 3 дни беше по един час минимум и то с рев,но поне през деня не се сещаше...И резултаът е,че на 4-я ден все едно никога не я е смукал  Flutter
Освен да ти пожелая търпение и повечко нерви  Hug

# 334
Joya,дано има имунитет.
Хриска,и ние сме 23ч. с бибата,дето вика Плами.
Ама засега съм решила да отвикваме кърменето,а после и бибата.

# 335
 Ох, Плами, благодаря, ще имам нужда, защото и ние сме почти 23 часа в денонощието с тази биба. Най-вероятно и ние така ще пробваме номера с кучето, а пък като реве, реве. Ще се запася с нерви за два три дни сигурно и повече, а пък дано да стане Peace
Деси и на вас успех първо с кърменето, а след това с бибата  Hug

# 336
Малко снимки и от нас
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2116094624573.130057.1 … ype=1&theater

НЯкой водил ли е детето на детски гинеколог? Забелязах Никол че се почесва, и е леко зачервена около влагалището. Намерих добри отзиви за доктор Сираков, ама малко ме е страх, да не я травмират, даже не знам какво представлява прегледа при децата.

# 337
  • Лавал-Пловдив
Ние много лесно махнахме биберона, макар че беше постоянно с него. Една вечер Сами толкова се умори от игра в парка, че заспа в столчето си за хранене без биберона, цяла нощ не я потърси и аз я скрих. Така и повече не се сети за нея вече почти седмица.

# 338
joya  много са хубави тези кукли Heart Eyes Относно прегледите...за пръви път чувам,че децата се водят на гинеколог Rolling Eyes освен това как видя влагалището като за там трябва инструмент някакъв поне аз така мисля Peace То не може да се види ей така search
Нашият град пък е пълен с Варицела...направо не ми се мисли вече  ooooh!
Лека нощ!

# 339
Водят се, така се оказа, хващат някакви бактериални или гъбични инфекции, преполагам от детската. Защото Марина е ок, от известно време доста се почесва, мислехме че и убиват гащите, ама изведнъж пламна по срамните устни. Сега гледам и по-навътре. Четох, умувах, и реших че не мога да се справя сама, ако е бактериално...
ЗА варицела в нормалният свят има ваксина, мисля че беше Варивакс. Нашите лекари я внасят от Гърция, нямаме официален внос. Аз съм поръчала 4, никой от нас не е карал варицела, и не искам да я карам. Доколкото знам с варицелата в организма влиза херпес зостер, и той може да избие винаги, при някакви обстоятелства. Още помня майка как го бори около 6 месеца, и бяха зверски болки. Не искам да си го причиняваме, и затова решиш да я бия. Лекарката ми сега проучва, дали да отидем в Гърция да ни я бият, или може да се пренесе (нали има специални условия за ваксините) ...

# 340
Джоя,не бързайте с ваксините с мъж ти,преди да се изследвате дали не сте били болни от варицела.Не знам дали помниш,докато бяхме бременни,как Дани се разболя от варицела.Аз цял живот знаех,че не съм била болна,а се оказа точно обратното.Отидох да си направя тест за антитела ,чрез вземане на кръв.Е,оказа се,че съм от малкото проценти хора,които карат варицела не по класическия начин,а почти безсимптоматично,с 1-2 пъпки,които може би родителите ми не са забелязали.Аз,също като вас,преди втората бременност ,бях решила да си слагам ваксина и добре,че се замотах,забременях и не я сложих.

# 341
Привет и от мен!
Не съм писала скоро , но ви следя като мога...
Много полезни неща сте казали, Джоя, мерси за инфото за ваксината за варицела , не знаех че има..И на Деси благодаря за споделената информация, аз също знам че не съм карала никакви шарки, поне така твърди майка ми, ама ако може да се изследвам, ще го направя..
Ние сме добре, Елена беше малко болна, но се оправи бързо
За детския гинеколог, знам че има такива и определено се налага понякога да  се водят децата..Не знам как обаче минава прегледа честно казано, на мен ми изглежда доста травмиращо , но ако се налага няма как.
Елена биберон смуче само като заспива и през нощта ако се разплаче си го търси пак. Иначе през деня въобще не се сеща за него.
С памперсите не сме до никъде, опитвам се да я оттуча, но не успявам
Ох, ревна, айде до скоро Simple Smile

# 342
Джоя,не бързайте с ваксините с мъж ти,преди да се изследвате дали не сте били болни от варицела.Не знам дали помниш,докато бяхме бременни,как Дани се разболя от варицела.Аз цял живот знаех,че не съм била болна,а се оказа точно обратното.Отидох да си направя тест за антитела ,чрез вземане на кръв.Е,оказа се,че съм от малкото проценти хора,които карат варицела не по класическия начин,а почти безсимптоматично,с 1-2 пъпки,които може би родителите ми не са забелязали.Аз,също като вас,преди втората бременност ,бях решила да си слагам ваксина и добре,че се замотах,забременях и не я сложих.
Деси, обикнвенна кръв ли е, в някоя лаборатория, или на специално място. Определено бих си направила, аз съм 100% според майка ми, не карала, ама мъжът ми има едни странни петна под едната ръка, според свеки може би е карал варицела, а меже би не Simple Smile Бих направила теста на секундата!

# 343
  • Cambridge, UK
Здравейте,
по магазините продават едни гащи "преходни" - държат на детето мокро, но не пропускат пишито и акото към дрехите. Според производителите били идеални при научаване на гърне, майките обаче нещо не са доволни - казват че пропускат.

Ние от 5 дена се къпем прави във ваната т.е. аз го гоня из цялата вана с душа.

Честит рожден ден на Онли и тук.

Да питам мамите на момченца, топчетата дали ви се наместиха? Егати въпроса ... на моят принц все още му ги търся и намествам всяка вечер ....

Прегръдки!

# 344
Привет, привет, октомврийки и октомврийчета- специални поздрави на добралите се до клавиатурата  Hug

Ние сме добре- расте маймунката, много е сладка и големи номера прави. Вече е едно малко малкооо момиченце. Мама има две помощнички  Heart Eyes  И кокони...не на последно място, червисани ходим навсякъде, много се харесваме и се гледаме в оледалото (те са за харесване децата, черни черниии, както казала гаргата). С гърнето и памперса- нямам време нито желание да се занимавам, не у е дошло времето, да пораснем още  Rolling Eyes

Усмивчица, разсмя ме с въпроса...който между другото е много съществен  Hug дано всичко е наред при вас Simple Smile

Успех на всички с отказването на бибата, ние не искахме никакви биби изобщо, аз вършех тази заместваща функция  Joy но се радвам, че вече не ме използват по същество.

И последно, но не на последно място:
Честити празници на всички празнуващи! Бъдте много щастливи, обичани, обгрижвани майчета!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт