Отговори
# 600
Мони, аз пия Нутри-маг - 3х1. Но няколко девойки казаха, че пият 2х1. Звънни на лекаря за всеки случай...

# 601
Всъщност може и да изчакам до края на месеа, тогава съм на преглед и ще попитам. Според лекарката ми трябва да го пия профилактично, иначе никакви контракции нямам и предполагам ако се забавя с 2 седмици няма да е проблем newsm78

# 602
Ако нямаш контракции, защо ще го пиеш? Пиеш ли някакви комбинирани витамини за бременни? В тях няма начин да няма магнезий Simple Smile

# 603
Добре дошли на новите момичета Hug
Мони,аз пия нутри маг-6x1 защото имам доста контракции и кореме ми е все твърд Peace
За ритането на бебка-и моята вечер особенно се активира и тогава най-осезаемо я усещам Heart Eyes
За раждането гледам коментирате-аз не съм от Пловдив,но ще раждам там-насочила съм се към Окръжна болница,защото док при който ходя само там изражда Peace
Голямата я родих в Селена,останах много доволна,но сега решихме с милото друго.Тогава лекаря при който ходех работеше във Весела и няколо дни преди да родя се премести в Селена и нямах друг избор.Но не съжалявам че родих там,заслужава си всяка една стотинка.То и сега като съм с избор на лекар и Вип стая и като си стегна чантичката за мен и бебо,пак става горе долу толкоз.Преди 5 год.секциото в Селена беше 750лв +250лв за избор на лекар.Не ми искаха нищо,ни за бебчо,ни за мен,всичко от там дават.Дано съм била полезна Peace
Мони ми е с висока Т,спазми направи днес,та и утре сме си у дома и ще ви следя,хубава вечер ви желая Hug

# 604
SIMONA_S ,пожелавам Мони по-скоро да се оправя Hug
Относно Окръжна болница в Пловдив моя близка роди там преди година и беше много доволна от отношението на лекарите и акушерките и не беше платила абсолютно нищо.Може и просто да е попаднала на подходящите нали често казваме ,че е и до късмет в на кой смяната попадаш Simple Smile

# 605
  • Sofia
NBM, от къде поръчваш козметиката на Weleda, а и слънцезащитното кремче, на което даде линк? Тук тази козметика е от скъпата, а ми се щеше да я пробвам  Hug

Точно от този сайт, на който съм дала линк поръчвам. Има безплатна доставка до България.
Наскоро обаче поръчах козметика за себе си оттук:
http://www.echemist.co.uk
Също има безплатна доставка до БГ, освен това ми приспадна ДДС от цените, така че добре ми дойде. Има тема за този сайт, а кремчето на Веледа против подсичане е ето това:
http://www.echemist.co.uk/p-weleda-calendula-nappy-change-cream

А иначе преди 3 години бях намерила немски сайт, от който ми беше супер евтино да пазарувам, тогава накупих всичко за бебето на Веледа, за сравнение кремчето за пелени ми излезе 9 лв (включително доставката), а тук беше 17лв. Сега не съм проверявала цените, все пак от 2 години не съм поръчвала, ако можете да намерите кой да ви вземе/поръча от Германия е най-добре, там Веледа е на много по-добри цени.

# 606
vilito_s, и аз това се чудя, ама реших все пак да пия, щом лекарката ми държи на него. Инач никакви витамини не пия.

# 607
SIMONA_S, бързо оздравяване на Монито!  Hug

# 608
  • Германия
ЛЛЛ, бих искала да задам въпрос от името на една приятелка, която няма време да чете по форумите.
Бебето е на 2 месеца храненто е и от гърда и от шише и вече отказва да суче от гърдата, иска само шише.  Да продължи ли да го храни с шишето или да го кара от гърдата, след като плаче много и не иска? И какъв съвет ще и дадете?
Извинявам се на др. момичета, че спамя темата, но нямаше къде да задам въпроса, а и аз имам много работа и нямам време да чета за кърменето точно сега.
Благодаря за разбирането.

deizyre, пардон за закъснелия отговор  Embarassed
Отдалеч може само да се гадае, вероятно е настанало объркване между различните техники на сукане от гърда и биберон. Не е невъзможно да се върне изцяло на гърда, ще е нужно повечко търпение, упоритост и много увереност.
Може да опита да слага бебето на гърда когато е сънливо или в REM-фазата на съня, тогава малките инстинктивно засукват и сучат добре. Важното е да го слага още при ранните признаци за глад (въртене на главичката, примляскване, смучене на ръцете или устните; ако пропусне тази фаза, но хване активната - въртене и търсене, опитване да хване майката за ръката или гърдата, нагаждане за кърмаческата поза- поне тогава да опита да сложи.
 Евентуално може да помогне на сукането с компресия на гърдата и да опита да поддържа интереса му да суче.
Така може при всяко хранене първо да предлага гърдата, в различни пози (но задължително удобни) и чак накрая да идва шишето, като се намалява постепенно количеството, за да се избегне риска от дехидратация. Всъщност допълнителното може да го предложи и с мека чашка или лъжичка.
 Не разбрах, дали майката цеди или добавката е АМ?  newsm78
 Ако реши, може да иде на бебешко кафе или кърмаческа среща или да звънне на момичетата от ЛЛЛ и на място да обсъдят какво може да се направи за да продължи кърменето от гърда. 0888-555 385 е нац. телефон.  Peace

# 609
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
Тези дни никаква ме няма, но утре, надявам се, няма да съм на работа и ще съм по-редовна.
Дани в събота става на 3 годинки и се занимаваме с подготовката на партито.
Бебо е много активен, доста повече от батко си, май ще ставаме футболисти  Laughing.
Гледам пловдивските мами за раждането сте си говорили. Предният път раждах във ВМИ (хирургиите на Пещерско). Със смесени чувства съм, за този път още не съм решила на 100%. Ходя паралелно при двама доктори - ще видим, има време.
Лек и успешен ден от нас!

# 610
Добро утро дами  Hug
Относно ритането моят разбойник не спира - и през деня и вечерта. То добре че все още го усещам само като гъделичкане от вътрешната страна на корема, но като поотрасне още малко .... не ми се мисли. Всички казват, че момчетата ритали повечко, но тъй като нямам предишен опит не мога да кажа дали е така  Sunglasses
Лек ден момичета

# 611
Добро утро! Hug
Симонка, бързо да се оправя малкото Мони! Heart Eyes
И аз нещо съм настинала, купих си вчера Прополки, че ме боли гърлото и имам лека хрема засега. Даже нощес се събудих, защото ме болеше гърлото и ставах да си взема хапче.
Мони, и аз мисля, че ако нямаш никакви оплаквания, няма нужда да пиеш магнезий. Не виждам причина да го пиеш профилактично.
Искам вече да става топло. Crossing Arms

# 612
Добро утро!
Времето днес е толкова набурсучено....  Outta Joint Ужас! Трябва да излизам по някое време да свърша няколко задачки, но изобщо не ми се мърда.
Ваня наистина ще получиш страхотен подарък за рожденния си ден.Аз на моя рожден ден плучих положителен тест за бременност след почти 3 години опити и накрая инсеминация.

# 613
  • Sofia
Понеже в темата има момичета с доста опит да попитам - можете ли да препоръчате клиника за ин-витро и съответно лекар? По възможност да е в София.
Трябва ми за една приятелка.

# 614
NBM за съжаление не мога да помогна за София. Аз ходих във Варна. Но в София са много клиниките.Да се поразрови в интернет за мнения, сигурна съм че няма да сбърка

Общи условия

Активация на акаунт