Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 250
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Аз се чудя,защо няма книга с нашия режим.Милко защо не я е написал вече  Wink
Няма да коментирам,чак се изнервям  Close

# 586
Сядам да гледам и аз. Тъкмо детето заспа.
А знаете ли, току-що си мислех, че децата всъщност са съвършено устроени. Те не преяждат, те не се хранят неразумно (разбира се ако родителя не е намесен). До три годишна възраст или до периода на постъпване в детско заведение децата на които е предлагана разнообразна храна, но не са насилвани да ядат се хранят почти изключително на режима. Не, че твърдението ми е научно доказано, но по наблюдения на достатъчно деца стигам до този извод.И нещата се усложняват веднага щом постъпят в детско заведение и започнат да се хранят с предлаганите там тестяни закуски, брашняни кашички и салам ала "кучешка радост". Поради липса на избор...

# 587
Аз на спайдърите им викам "сектанти", Милко е много краен понякога, но няма да си кривя душата, че уважавам режима и се старая да го следвам и не само, просто по естествен начин винаги ми е пасвал - вианги съм обичала месо, риба, масло, зехтин и зеленчуци. Ядки не ми понася да ям, не знам по каква причина, но ми е адски трудно. Ориз, боб, леща - достатъчно рядко ги ям.

За мен обаче има една голяма спънка и тя е лакомията - обичам да опитвам от всичко и другият ми по-сериозен проблем е сладкото. Имам нещо като пристрастяване и ми е голям проблем.
А Донка Байкова е нещо като доктор Енчев и никога не е изглеждала компетентна, по-скоро стана популярна от разни телевизионни предавания. Отделно не изглежда и много добре, в смисъл нито е толкова слаба нито лъха на здраве. Държи се като дружинна ръководителка. Простичка е с две думи:)

Ето сега изядох една шепа шам-фъстък, но мисълта за бисквити с шоколад ме мъчиииии.

# 588
Като се замисля не познавам фризьор с добре изглеждаща коса и прическа, дизайнер в свестни дрехи и слаб и както писа лъхащ на здраве диетолог. 'що ли?

# 589
Тази диетоложка казва каквото четем навсякъде - от нищо да не се лишаваме-плодове, зеленчуци, боб, картофи, хляб, в тази насока й беше изказването....Без никакво усещане за съчетаване на храните и конкретни проблеми при дадени хора

Иначе аз също се запалих по режима от Спайдерите, само дето при мен спортът е мисия невъзможна, защото много се изморявам и нямам желание.... На мен големия ми проблем е че се успокоявах с храна, действаше при страшно отпускащо да се натъпча, след това още сякаш нищо не е било, но без желание след това да се освобождавам от храната, тоест не е булимия, нямах никакво чувство за ситост, даже при сладки неща, някой да знае как се нарича ако има такова състояние?  newsm78

Свалила съм около 10 кг с режима сега съм около 60 кг при 175, но искам още да свалям. Със сигурност разбрах, че въглехдратите над едно определено количество не ми влияят добре.  Simple Smile

# 590
При 175 см си 60 кг и искаш да сваляш още? Не е ли прекалено? Била ли си по-мало? Зависи разбира се от склета. Аз съм 168 см и в момента тежа 61 кг. Писала съм и преди, че под 56 кг минавам в графа зле изглеждащи. При това докато спортувах и то активно. Под тези започвам да изглеждам като анорексичка. Жилите изпъкват и ребрата ми се броят. Грозна картина. Та от моята си камбанария гледам, де.

# 591
Добро утро  Hug
Като сме заговорили за кила на 175 60 трябва да е чудесно.Спорт за извайване на тялото и готово  Grinning по-малко не бих рискувала.Годинките имат значение и броя раждани деца.И аз преди 10 години на 170 височина бях 56 кила,ама сега и на 65 кг бих изглеждала добре WinkДо другата година ще ги сваля!Сега бавничко надолу,че да не стане беля,а другия месец почвам спорт.

# 592
Добро утро и от мен.
Днес съм със няколко кутийки за да не стават гафове Wink
Започвам да си пиша храната и много моля за корекции, защото нещата куцат, или ям много и не свалям (поне не качвам), или ям малко и озверявам. Не мога да смятам и пиша, така че го карам на око.
З: тънки резени бекон (3 броя) на руло намазани с малко котидж + 1 сварено яйце намачкано вътре.  (общо рулцата са 6, но три пазя за следобедна закуска)
О: домати + бекон нарязан + 1 сварено яйце + малко зехтин
В: телешки стек най-вероятно на скара + салата.
Опитах днес на пътеката, ама не стана, още ме боли крака. Ще изчакам до края на седмицата и тогава започвам със спорта.

Вчера четох за фитиновата киселина (ако не бъркам името) във ядките, лененото семе и оказа се и в сусама. Аз сусам хапвам под вид на суров тахан, фитиновата киселина остава ли вътре? Днес ще продължавам по въпроса, че ми стана интересно, и явно и ядките трябва да се намаляват  newsm78

# 593
и аз да се обадя,като "специалист по холестерола"  Joy
не е холестерола опасен,а "...съотношението общ холестерол:добър холестерол,а това отношение почти изцяло се определя от типа и количеството на консумираните въглехидрати..."
цитат от Ултраметаболизъм на д-р Марк Хаймън
девойки Hugпалачинка с яйце,бадемово брашно и малко бадемово мляко добре ли е за закуска newsm78
и защо престанахте да слагате в кафето кокосово мляко,май съм изтървала нещо Thinking
лек ден  bouquet

# 594
таня, няма лош и добър холестерол
и двата са еднакво важни за тялото
важан е квотата им, т.е. в какво съотношение са
ако е над определени норми (сега не мога да и цитирам), това значи сериозно прекаляване с въглени, както си го и написала де

аз бадемово мялко не бих ползвала
още повече в комбинация с бадемово брашно
става твърде много ядки на едно място

кокосовото мляко аз го спрях, защото даже и еко-то имаше караген
затова продължавам с течната еко сметана, 40%

Блонди, и на мен 60 кг на 175 ми се вижда ОК
премисли си целите и включи спорт, вместо да отиваш толкова надолу

сега трябва да отлитам
после ще пиша пак

лек ви ден
 Hug

# 595
мда,лошо съм се изразила (подведоха ме Laughing)
и аз не намирам съотношението общ холестерол:HDL холестерол,но HDL ТРЯБВА ДА Е  над 50 мг/дл за мъже и над 60 мг/дл за жени,а съотношението триглицериди към HDL холестерол по-малко от 4:1
аз търся нещо по-малко вкусно да заменя сметаната,защото прекалявам с нея Embarassed
продължавам да търся и моля за идеи

# 596
Амии 60 на 175 е добре, но аз имам женствена фигура тип круша май се казва горе съм страшно слаба, а проблемите са ми крака и задни части, тоест оттам сигурно 5 кг имам да свалям. Сигурно най-доброто решение за мен е спорт...
Иначе като се тъпчех без всякаква мярка бях към 70. Някой да знае да има такова състояние/болест, когато тъпченето ти носи огромно успокоение и поемаш промишлени количества храна без чувство за ситост? не беше при мен булимия, май се нарича вълчи глад... Но с този режим много си помогнах  Hug

# 597
Има такова състояние да, нарича се Хиперфагия. Основните хранителни разстройства са анорексия - отказ от храна, булимия - ядене придружено с постоянно повръщане, хиперфагия - постоянно и ненормално тъпчене и най-новото е орторексия - мания по здравословно и био хранене.
Дали става дума за такова състояние не знам, надявам се не   bouquet Все пак при него нещата са наистина в крайност. Иначе тъпченето с храна често се отключва когато имаме някакви проблеми и не можем да се справим, чувстваме се нещастни, имаме нужда от помощ, от защита, от закрила. Също под голям стрес е възможно както да ти намалее апетита така и зловещо да ти се увеличи. И на мен ми се случват такива пристъпи на ядене. В края на 2009 направих много сериозен кариерен завой и се изправих срещу много страхове, трябваше да се сблъскам с много нови трудности, предизвикателства, отношения. Забелязах, че там някъде започнах да си позволявам много неща и да се храня доста свободно, особено засилих сладкото. Свързвам го с големия стрес+страховете от това как се справям, какво мислят всички тези нови хора и прочие. Преди това винаги съм държала линия основно с месо, зеленчуци и мляко, позволявах си сладко или друго изкушение през уикенда и като цяло хем не се лишавах от нищо хем внимавах. След това обаче махнах всички ограничения и резултатите дойдоха - започнах да качвам и горе-долу за година и мполовина трупнах +10 кила. Сега се мъча да вляза в предната форма и да върна стария модел на хранене.

# 598
да, точно това имах преди време  Peace но и като цяло не бях наясно с това как трябва да се приемат въглехидрати... затова наистина се радвам че открих информацията, която дават спайдърите

# 599
Blondie_ , в понеделник уцелих това предаване, даже мислех и тема да пускам, когато ми остане време:

http://www.doctoroz.com/videos/are-you-food-addict

точно за същия проблем се говори там
само че се наблегна предимно на псих. му страна

като събрах 2 и 2 разбрах, че и аз съм го имала
но не вярвам да си бях помогнала с предписанията им

но този режим тук ми помогна определено
и се надявам ЗАВИНАГИ контролът да остане в мои ръце

тук има още инфо:
http://www.google.se/search?q=food+addiction+dr+oz&ie=utf-8& … ;client=firefox-a

Общи условия

Активация на акаунт