Отговори
# 210
Привет отново! Бебо е качил 1300 и вече е 5410 и е пораснал с 5 см , което според педиатърката е доста и ако другия месец пак сме качили толкова много каза да дохранвам отново с НАН, а не с Аптамил , защото Аптамил-ът бил само за бебенца , които имат проблем с растежа поневе било много хранително ...Не ни биха и ваксини, защото нямало сега и евентуално май месец  Shocked И нямало да е пентаксим , а някаква друга ( не и запомних името  Blush ) ...а ние ще трябва и допълнително да слагаме и за ротавирус и хемофилус инфлуенца и може би и за хепатит а ....кофтейшън ситуация.....
Пишокът го подръпвам по малко по време на къпане, но по-скоро само за да го почистя ...но ние че се обрязваме рано или късно , така че не съм се притеснила много много...
Иначе освен , че ставава на 2 месеца днес ( мерси за милите думи и пожелания  Heart Eyes ) днес бебо си получи и американския паспорт и акт за раждане и вече официално си има две родини  Heart Eyes  Heart Eyes Не знам как да ви почерпя , но вие си се чувствайте прегърнати!!
Палчета и за малкия Иван  Hug Вярвам , че съвсем скоро ще се пребори с гадната болест и ще си е вкъщи!

# 211
  • София
Привет, момиченца!

За съжаление нямам добри новини от Амидалка и Ванко - малкия още няма подобрение, а отгоре на всичкото се е изринал от антибиотика и се е наложило да го спрат!

Нека изпратим още повече положителна енергия към тях!  Praynig

А пък мен ме вълнува един много сериозен проблем! Мамите с момчета: Забелвате ли пишките на малчовците? Аз докато се сетя да питам лекарката и се оказа, че пишата на Бобо е почти залепнала! Сега всяка вечер я дърпам като го къпя, но положението не ми изглежда много розово и ми е много кофти като знам какво го чака, ама какво да направя като съм овца!!!  Sad
Пчеличке определено не си закъсняла с забелването , аз започнах от 20 ден , не се притеснявай важното е че си почнала отсега защото после ги боляло и не дават да ги пипаш.
Що се отнася до храненето аз съм само на изцеждане , всички около мен ме укоряваха , но детето дори да беше много гладно само като усети  зърното и изпадаше в истерия. За момента имам кърма но докога не се знае като не стига ще дохранвам с АМ .
А при мен проблема с мастита се оправи по следния начин налагаш гърдите с запечен лук една нощ и на следващата сутрин си ок.Казаха ми и друг начин за да не се омирисваш на лук сваряваш лука и пиеш водата пак вършело работа.
Много стиснати палци за малкия Иван Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 212
  • София
Привет, малкото буболече го е ударило на сън от сутринта, а аз направих някакво качествено чистене (май съм забравила що е то свободно време и сега не знам как да го уплътня  Joy). Дори се хванах и сготвих - планът беше да стане бързо още сутринта ама за какъв дявол ми трябваше да варя боб - тамън 6 часа отне. Та чак сега ви изчитам...
Много стиснати палци за Иван и Амидала - дано бързо има подобрение!

Огнена  Hug. Не се наемам да давам съвети, защото само ти си познаваш детето и можеш да прецениш кое е най-добро и за двама ви. Иначе аз отдавна дохранвам - бебето е по-спокойно и знам, че като мрънка не е от глад. И противно на очакванията на всички около мен, не се отказва да суче от гърда. Но може би си е до бебе. Дали има откъде да си намериш кантарче, за да разбереш колко изсуква? Аз взех от познати кухненска везна (до 20 кг, но и за по-малко да е пак става) - върши същата работа като бебешката с малко повече изобретателност. Така се ориентирах и колко добавка й е нужна.

За ваксините - ще ги правим, къде ще ходим... И без това, както е тръгнало, няма да я оставя в ръцете на някоя от бабите - едната няма да се захване целодневно с дете, а другата ще прави с детето, каквото на нея й скимне, а не каквото аз кажа. Така че - ясла и градина не ни мърдат.

А сега една молба, защото явно съм мнооого невежа. Може ли, който е запознат, да сподели малко повече информация за детските кухни - от кой месец, колко по-рано е нужно записване, каква е цената, частна или... (не знам дали има "или") и пр....

# 213
  • Русе/Germany
elena_e как теглиш с кухненската везна. И ние си купихме но нещо не можем да го изтеглим. Защо ли newsm78
А за кухнята до колкото знам е от 10-я месец и молба се подава след навършен 10-и месец. Цената тук в Русе е мисля 1,20лв, не знам дали зависи от града. Има супа, основно  и десерт. Това знам аз като инфо.

Моя келеш от 12:30 като се е събудил още не е заспивал Tired Два пъти за няма и 5мин. затвори очите и това е.

# 214
  • област Варна
Много стиснати палци за Иван и Амидала!
Ние се връщаме от хепатитната ваксина. Голям рев беше. Още като тръгвахме от вкъщи май усети на къде сме се запътили и едвам съм я укротила.
Ох и Памперс ни пропуснаха. Взела съм един голям пакет за проба, че е с 10 ст. по ефтин от Либеро за бройка. Да, ама като се изака чак отпред се омазва. Следващия път ще пробвам и Пуфис и ако и те не ми харесат... ами ще трябва да си купувам от скъпите марки.

# 215
Влизам само да дам положителна енергия за бързото оздравяване на Иван и сили за Амидала!
Вярвам, че всичко ще отшуми и с времето ще се забравят неприятните моменти!!! Praynig

Днес и Явор е доста сънлив, то и времето такова - след като яде в 11.30 ч. побудува малко, естествено свърши и голямата работа и понеже вече много му се спеше се и нарева качествено, след което заспа, та чак до 15,30ч. Отиде ни режима, но сега е весел и си говори на играчките Laughing.

# 216
  • София
Mомичеата, пак да помоля за мение за Аптамил, ХИП розов и Милмил. Споделете засища ли, сържи ли ги цяла нощ без ядене? Досадна съм, ама до 2 дни ще ми свърши Лактаната и се чудя какво да купя....  bouquet  bouquet  bouquet

Здравей,

Аз съм на НАН 1 ... ползвах Аптамил Комфорт - Не, не го засища ... сега ползвайки НАН - продължаваме да се храним на 3 часа - 7 или 8 пъти дневно. То това е и препоръката на педито, защото се родихме в 8-я месец ... и трябва малчо да наваксва ... Виж ако му се яде - остави го нека да яде.  Не го лишавай, че ревът на гладно бебе е равносилен на такъв от колики Joy (от опит казвам). и аз се опитвах да увелича часовете между храненията --- обачеееееееее ... реве та се къса малкия ... и просто спрях опитите си ...
Аз лично не съм убедена дали на този етап е удачно да се постига такава часова разлика без храна ... При нас се е случвало една, две вечери да спи и да не се събуди ... но това беше инцидентно ... БЕБЕТАТА сами ще си покажат кога искат да спрат среднощните кулинарни набези Simple Smile

# 217
  • София
Привет, момиченца!

За съжаление нямам добри новини от Амидалка и Ванко - малкия още няма подобрение, а отгоре на всичкото се е изринал от антибиотика и се е наложило да го спрат!

Нека изпратим още повече положителна енергия към тях!  Praynig

А пък мен ме вълнува един много сериозен проблем! Мамите с момчета: Забелвате ли пишките на малчовците? Аз докато се сетя да питам лекарката и се оказа, че пишата на Бобо е почти залепнала! Сега всяка вечер я дърпам като го къпя, но положението не ми изглежда много розово и ми е много кофти като знам какво го чака, ама какво да направя като съм овца!!!  Sad

Ти ме притесни ... Аз също не съм забелвала ... е малко колкото да го почистя, но не смеех тъй като незнам до колко трябва ... 

# 218
не съм пускала палчетата за Ванката на Амидала  Praynig

аз АМ- детето си го избира, мисля, че е това което се даде най-рано, а докторката ми каза, че трябват 14 дни стомахчето да свикне с АМ
при нас лично май Хип 1 био най-му харесва

пишката ми казаха да не я пипам; веднъж опитах и малчо изплака и мъжО ми се скара

# 219
Ох, миличкия Ваньо,бързо да се оправя,пращаме му стотина палчета и стотина бебешки гукания,дано му помогнат за бързо възстановяване. Praynig Praynig Praynig
Честито на месечинковците.  party023
Кухнята е от десетия месец,но ако си по- вътрешна с педито може и по-рано.
И мен ми е много страшно това забелване,татито върши тази работа.

# 220
  • в кукувиче гнездо
Мила, а колко е голямо бебето ти, че го храниш по осем пъти в денонощие? Аз пък в началото бях на НАН1 и изобщо не съм доволна, супер рядко мляко. Колкото до броя хранения пак ще повторя с риск да стана досадна - пет пъти дневно по 150-180 мл с нощна пауза от осем часа без дасъм тормозила бебето нощно време да не му давам храна, той сам спря да си иска. Това е! Може и да си е до дете, но просто звучи невероятно аптамила да не засища при положение, че е най-гъстото и силно мляко....

# 221
Привет пак!

Браво за добрите резултати На бебчовците! Честити две родини На Еван!

Пчелике, добре е да се забелва редовно, но по якога дори да забелваш пак залепва. Казвам го от личен опит ( с двете момчета). Мъжът ми особено се стараеше в забелването, но въпреки това понякога се залепваше. Не винаги това е толкова сериозно и не е много страшно, почти като боцването за ваксина. Така че не се вини-просто се е длучило.
За млеката не мога да дам мнение. Нашата лекарка препоръчвам Аптамил като най- хипоалергично, но друго не мога да кажа.
За ваксините- проблемът не е в непосредствените странични действия като болка, зачервяване, температура, които преминават за ден - два, ако изобщо се стигне до тях ( а и повечето бебета ги понасят добре- с две деца не съм имала такива проблеми). Проблемът е в дългосрочното отражение върху организма като цяло, върху имунната система. Вторият ми син беше с много разбира имунната система именно от ваксини( кърмен е 9 месеца и до 5- та си година изобщо не беше боледувал). След това се започнаха ангини, чудеса, а дори не ходеше На дг. Добре че минахме На хомеопатия, та овладяхме положението. Но докторите единодушно смятаха, че имунната система не работи добре заради имунизациите. Появиха се и алергии. Слава богу, това отдавна е зад гърба ни и сега детето е добре, благодарение нс хомеопатията. Но след всяка ваксина даваме антидот. А това са най- леките възможни странични действия На ваксините. За другите не ми се говори. За това ми е болката, но наистина няма как всичко да се откаже. Каквото мога ще боря с хомеопатия.

Да ви се похваля- поръчах си много изгодно ей това кенгуро от амазон.
http://www.amazon.de/Cybex-Babycarrier-Babytrage-R%C3%BCckentrag … pd_ecc_rvi_cart_1
Може да се използва до 18 кг, което е страхотно. Обичам да нося децата си така!!!

Огнена, избери си какво искаш и се успокои- това е най- доброто за тебе и хубавата Елена!

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 17:39 от happy-mamma

# 222
Много ни е мъчно, че нямаме хубави новини от АМИДАЛА, но все така силно им стискаме палци и продължаваме да вярваме, че добрите резултати скоро ще ни зарадват.
За пишлето - ПЧЕЛИЧКЕ, не мисля, че сте закъсняли, въпроса е сега всяка вечер в банята по малко да го забелвате. Ние след 1-я мес. започнахме, като аз го забелвах (отначало беше една точица от която почни нищо не се показваше и си мислех че това чудо е абсурд да се забели, но малко по малко започна да се показва, като мъника нито веднъж не е ревнал или да му е станало дискомфортно) и сега в събота главичката се появи цялата. Аз писах за това и че педи ни похвали.
За детските кухни - детето го записах отсега и казаха като направим 9 мес. да отидем и да си вземем купони и започваме от 10 навършени мес. За цена не съм питала, но до колкото помня от приятелка около 30 лв на мес.
Лека вечер!
Честити месеченки на всички бебчета!

# 223
Здравейте,
Ние днес бяхме на консултация- резултат 6 кг. и 100 гр. и 59,5 см. Качил е 1250гр. и 2,5 см. Heart Eyes Биха ни двете ваксини, държа се доста геройски, даже на хепатитната май рева повече. После вкъщи беше много неспокоен, рева доста, но не знам дали е от ваксината или бяха редовните колики. Няма температура или подуване. Сега заспа, но още е неспокоен.
За забелването ми казаха да не го пипам, а като стане на 6 месеца да го заведа при уролога, при който ходихме и той ще го забели. Аз издърпвам по мако, докато го къпя, но с цел да го измия, а не да забелвам. Пчеличке, споко нищо не е станало, знам че в чужбина не ги пипат изобщо, явно лекарите се грижат за това.
Много стиснати палци за Иван и Амидалка, сигурна съм че скоро ще са добре newsm17

Въпрос към консултантките от ЛЛЛ:
Преди време имах проблем с гърдите, имах бодежи след кърмене. Отговорът от ваша страна беше, че може да е млечница, въпреки че Лорис няма никакви афти в устата. След няколко дни всичко мина от само себе си. Сега имам същия проблем, само че с дясната гърда. След всяко кърмене, около час имам бодежи. Консултирах се с генеколога си и той ме посъветва да се изцеждам след всяко кърмене и аз го послушах-резултата никакъв, пак си имам бодежи. Днес питах и педиатърката, тя ми отговори същото-да се цедя и да слагам топли компреси.
Възможно ли е все пак това да е млечница, без видими симптоми при бебето? Просто не виждам смисъл от това изцеждане след всяко кърмене. Обикновено имам около 20-30 гр. кърма, не мисля че е чак толкова много, за да се нуждая от цедене.
Благодаря предварително  Hug

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 21:10 от Evridika

# 224
Евридика,браво на Лорис.  Hug  Герой!! Сигурно е плачкал повече на Синфлорикса,доколкото разбрах бил доста болезнен!
Пчеличке,не се притеснявай.Не смятам,че си закъсняла.С баткото по препоръка на педи,не пипахме преди 6м.Тогава тя забели.Не съм имала никакви проблеми.Сега и с Венци така ще процедираме.  Peace
Огнена,подкрепям мнението на Хепи мама... Hug

Общи условия

Активация на акаунт