Отговори
# 195
  • София
Здравейте и от нас бързам да пиша че нещо дребния почна да се разбужда.
Първо да пожелая честита месечина на всички бебоци.
JJuleto и на мен ми завъртяха същия номер с компа от работата и аз бях бясна  и това точно няколко дена преди да родя с големия корем да им се разкарвам аз да им го нося .Сега закрепихме положението с един стар комп на един приятел който не ми се говори колко е бавен ама все пак върши работа , не че много го ползвам напоследък.
Да се отчета с предложението за брак аз предложих на мажат ми  и честно казано ако не го бях направила той може би нямаше да се сети , а после караше всички приятели който не са го направили да го направят колко било хубаво Laughing
Е да се оплача и аз няма вече кои да ми помага и се налага да влача навсякъде дреб с мен горкия то не бяха общини , поликлиники , данъчни и т.н. а навсякъде ме гледат като изкопаемо едва ли не къде си помъкнала това малко дете ама какво да направя нямам друг избор.

# 196
Sofie, Алете-то е в една бяла кутия с розов или червен надпис, нали? Миналата Неделя го видях в гаражчето от където пазаруваме и му се кокорих що е то. Така че явно вече го има в БГ. Накарай твоите хора да проверят дали се пордава и там където ще бъдете, защото няма да сте във Варна, нали? Пък ако закъсате ще ви пращаме от тук  Hug
Драйвърче браво на вас! Голям растеж  Laughing
Evridika fingerscrossed
mimi_jobnoto, грешно е написан ли? Защото на един приятел някой идиот му го беше превен на грешна сметка. При всички случаи са за бой! Дано бързо ти го оправят.
bob4o_f  Hug
Мим, ти продължаваш да се разхождаш из дебрите на фантазията ми  Laughing
lena1, най-бавно растат първите две години. После годините направо летят, наистина.
Аз от скука, като jatzе , пита трябваше да правя. Цяла седмица и половина ме врънка големия за пита, а днес дойде един приятел на гости, изяви желание да държи малкия и както той каза сега ми беше паднал, та омесих.

# 197
Аз докато намеря време да пиша по старите теми, то нови се завихрят...
Честита месечинка на всички - да са живи и здрави бебчовците за радост на мама и тате.
Happy_mamma на мен хомеопатката ми каза една гранула Туя 30 СН в деня преди ваксината и една на следващия ден. Но в една тема тук прочетох доста противоречиви мнения за туята, а и самата хомеопатка каза, че много зависела каква ваксина се слага. Абе ...
Иначе за ваксините и аз съм в голяма чуденка. Мога ли да откажа ваксина ? БЦЖ ако няма белег със сигурност няма да правя, Pentaxim криво -ляво ще го минем, но не мога да разбера защо ни бутат в схемата с 3 приема за Синфлорикса, а не  малко по-големи с 2 приема. Та пак питане Можем ли да го отложим за по-напреднала възраст и дали е удачно?. Но това което наистина ми накъдри косите ( че моите са прави ) е Priorix. Това е ваксината , която най-тежко се понася и има почти винаги странични ефекти, някои от които са доста тежки и продължителни. Е това ако мога със сигурност бих го отказала. Лошото е, че в БГ са задължителни и после няма детска градина ... Офф, извинявам се за досадата, но наистина ме притесняват тези ваксини, май съотношението полза-вреди не е в плюс за ползата.
Юле, ужасно са те прецакали, няма ли при кого да си прехвърлиш инфо-то?

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 13:09 от Ad-i

# 198
Хепи мама  , пробвала съм със зелево листо на другата гърда, но освен че си намалих кърмата (страничен ефект) нищо друго на постигнах. Но на мен Лецитина ми помогна, защото сега като се изцедих и ми олекна, ама аз 7 таблетки взех, така че няма как да не ми е повлиял.
Цвети и аз като теб мъкна малката с мен по всиички институции и най лошото е чее на ръце я мъкна, като я сложим в кенгурото и реве като че ли ще я колим, незнам как вашите деца го харесват, пък нашата принцеса реве та се къса от него.
На нас скоро ни предстоят ваксините, дано ги понесем нормално. Аз смятам да слагам всички задължителни без да се замислям, щом са казали че трябва, значи трябва  Rolling Eyes Иначе пачета за всички които им предстоят и дано нямат странични ефекти
Палчета и за Амидала и Ванко, скоро дано има новинки за тях.
Честити месечинки на всички бебковци и бебки и на техните майки  Hug , така ми е кеф с вас мами в форума а толкова работа още ме чака  ooooh!

# 199
Благодаря на всички  Hug...но не-не се успокоих, напротив все повече се притеснявам, защото с всеки ден усещам как кърмата намалява, а ако дам добавка никой не може да ме убеди,че детето я изпивало, защото било лакомо-а точно това се случва. Тези 800г са както казах-дори с първите две седмици с дохранване по дори два пъти на ден, представям си да го нямаше това дохранване. ТАзи сутрин за пръв път не издържах на недоспиването, напрежението, умората и я дохраних стабилно след кърменето, защото през нощта от 3 нощи ляга в 22ч и се буди на 3 часа отново-в 01ч, след това не може да заспи до 03ч и като заспи-на сешоара-се буди в 06ч и пак. Денем не мога да спя, не лягам съответно, тя реве по цял ден, и аз вече не издържам. С извинения,ама майната и на кърма и антитела, който иска да ми се сърди отново,ама пак ще си кажа мъката-другото си дете отново не му обърнах грам внимание вече 4-ти ден-все едно я няма. Наистина съм я игнорирала и ми тежи това.
Коликите се засилват, не намалят, станали са кошмарни. През деня продължава да яде през час-час и половина, не може да направи дори 2часа, явно наистина не и стига храната и до колкото се информирах от един подобен случай при януарките-като не става, няма да стане явно.

Огнена, въобще не се вкарвай във филми - след като разбрах, че не стига и моята кърма - започнах да си го дохранвам на всяко хранене - с АМ и ако събера от 2-3 изцеждания достатъчно кърма - с нея. Един два пъти се цедих и му давах само от шише - е не стига количеството, а и той като свикна с шишето, че  е по-лесно, не изсуква докрай. А от няколко дни даже ми реве на гърдата, която не пуска добре, защото го мързи хубостника Mr. Green. Но с този метод на хранене си е спокойно детето - през деня си издържа 3-4  часа, а нощно време 6 и така...
А и аз не съм от героините - няма да издържа с това тройно хранене - 20 мин кърмене, после 10 мин дохранване и после изцеждане  - 20-30 мин, ей го на - 1 час. Ще изкарам най-много още 1 месец и минаваме само на АМ.

# 200
  • Русе/Germany
Привет Simple Smile Дойде и моето време да се разпиша и аз Simple Smile
Вчера бяхме на консултация та да кажа резултатите: 4800кг сме (3300кг ни изписаха) и сме дълги 55см. (родени 51см) Биха ни Хепатита и бебечо съвсем малко заплака и млъкна, на мама героя Heart Eyes
Уф пак не иска да спи  Tired не знам как да го приспивам това дете вече.
Хайде ревееееее
 после пак ще пиша Hug

# 201
Здравей,

аз не съм се включвала отдавна.
Исках само да споделя, че на мен много ми помогнаха инхалации на гърдите със сода бикарбонат.
Във вряла вода се слага една лъжица сода и след това гърдите над водата, и една голяма кърпа, да задържи парите.

На мен лично много ми помогна, а положението беше сериозно.
Поздрави,

# 202
Здравей,

аз не съм се включвала отдавна.
Исках само да споделя, че на мен много ми помогнаха инхалации на гърдите със сода бикарбонат.
Във вряла вода се слага една лъжица сода и след това гърдите над водата, и една голяма кърпа, да задържи парите.

На мен лично много ми помогна, а положението беше сериозно.
Поздрави,

нещо не ми стана ясно за какво ти помогнаха парите, че и ние от два дни само ревем  Shocked
не може да заспи около 1-2 часа след яденеу - само рев затварят и се очите но рев и силно си цока ръцете, а биберон не иска хоп станало време пак за ядене. Няма денем , няма нощем едвам искарва на 2,5-3 часа и явно ина мен взе да не ми достига кърмата . в мен или не все реве и то със сълзи. едвам диша от рев.  Tired
направо незнам какво да я прав newsm78

# 203
Mомичеата, пак да помоля за мение за Аптамил, ХИП розов и Милмил. Споделете засища ли, сържи ли ги цяла нощ без ядене? Досадна съм, ама до 2 дни ще ми свърши Лактаната и се чудя какво да купя....  bouquet  bouquet  bouquet

# 204
Mомичеата, пак да помоля за мение за Аптамил, ХИП розов и Милмил. Споделете засища ли, сържи ли ги цяла нощ без ядене? Досадна съм, ама до 2 дни ще ми свърши Лактаната и се чудя какво да купя....  bouquet  bouquet  bouquet

При нас Аптамила не ни засищаше,сега пие Лактана и определно е доста по добре.От моя опит с АМ и при първото ми дете и сега е че докато се намери "нашето" АМ си е зор!Всичко е въпрос до дете.

# 205
Привет, момиченца!

За съжаление нямам добри новини от Амидалка и Ванко - малкия още няма подобрение, а отгоре на всичкото се е изринал от антибиотика и се е наложило да го спрат!

Нека изпратим още повече положителна енергия към тях!  Praynig

А пък мен ме вълнува един много сериозен проблем! Мамите с момчета: Забелвате ли пишките на малчовците? Аз докато се сетя да питам лекарката и се оказа, че пишата на Бобо е почти залепнала! Сега всяка вечер я дърпам като го къпя, но положението не ми изглежда много розово и ми е много кофти като знам какво го чака, ама какво да направя като съм овца!!!  Sad

# 206
  • в кукувиче гнездо
Мария, аз се включвам за пореден път с мнение за АМ. Почти от самото начало давам Аптамил и нямам никакви проблеми. Бебето се засища от него. От доста време яде на четири часа,  нощно време прави пауза от 8 часа, дори сутрин аз го будя за хранене. През деня му давам обикновен Аптамил, а вечерно време Аптамил АР, който е много плътен и го засища добре. Мисля си, че майките, които казват, че това мляко не засища децата им просто не правят подходяща доза. Да не излезе като реклама, но по-добро мляко от това няма /не е лично мнение/. Отделно, да чукна на дърво, колики няма. В моментите, когато е имал са били леки и бързо са преминавали. Запек също няма - ака си всеки ден по няколко пъти. Нещо неприсъщо за децата на АМ. Това са моите доводи за Аптамила.
Дано Иван на Милена скоро се оправи. Стискам им много палци. Милена е едно от момичетата тук, което чувствам като приятелка от сто години....  Praynig

# 207
Мнооого прегръдки и стиснати палци за малкия Ваньо! Да пребори бързо гадната болести да се връщща с мама у дома! Praynig

Пчеличке, споко, не си закъсняла със забелването, ще наваксате!

Огнена, не се измъчвай и не се чувствай виновна от това че дохранваш - това в никакъв случай не те прави лоша майка!
И аз цедя и давам от шише, понякога суче, но колко не знам, защото после си изяжда 110мл изцедено. До вчера пък не искаше да помирише гърда. Понякога давам и АМ, ако няма изцедено, обаче се примирих, че така ще е и докогато можем, дотогава. Радвам се на всеки спечелен ден  Peace
Бобчо, тия кърпи от Метро каква разфасовка са - от 25бр. ли? Много евтино е за 72бр.

Относно ваксините - ще слагам. Не съм толкова смела, че да ги откажа, макарче ако може някоя да се избегне , ще го напрявя вероятно.

# 208
  • в кукувиче гнездо
Между другото - в коя болница са Милена и Иван?

# 209
Пателина, от 72бр. са кърпичките  Peace  И в Карфур ги имаше

Общи условия

Активация на акаунт