Отговори
# 555
Аз да питам мамите с по 2 и повече дечица- как се справяте с по-големите?Кога отминава тази ревност?Вече съм пред нервна криза...Нашия батко е станал невъзможен.Не слуша,прави напук,реве за най-малкото,ама такова дране...Опитах и с лошото,и с доброто- не и не...На главата ми ако може,ще се качи.Вчера например се дра,защото искал и той да яде от гърдата ми...Хубавото в случая е,че поне не е насочена директно към бебето...Него си го гушка и го целува...обаче мен ще ме подлуди...Идеи приемам всякакви...

При нас противно на моите очаквания ревност от страна на каката няма.Незнам дали е от значение факта,че и Алексия не е много голяма.Лекси не се дразни когато понякога по цял ден дундуркам малката, напротив все иска да я гушне , да я погали, да я целуне и когато съм заета си играе сама, ако разбира се не сме навън..най-много обича да я съблича и да разкопчава копчетата  тик так.Все казва:бичам, бичам, което значи да събличам.
А Карина я дарява постоянно с усмивки и най-широките и лъчезарни са за Лекси.
Така, че ревност при нас няма, обаче пък аз си гледам буквално две бебета.И двете искат нещо и ревват в една съща минутка, и на двете сменям памперси, защото Лекси не иска да пишка и ака в гърне, но слава богу ми е послушна.

# 556
Добро утро или по-точно ден!
Честити месечинки на бебоците Божидар, Явор и Веселина!

Днес мисля да поизлезем дано не духа много, че бях арестувана тия дни вкъщи и вече не ме свъра. В този ред да кажа за обличането - боди с дълъг р-в, плючен гащеризон шапка и яке с тънък панталон и отгоре поларено одеялце, както и поривалото на количката, ако духа.
Спи по памучне гащеризон или блузка и ританки, завита с бебепорта, който става на дебела пелена.Ръцете са все нагоре. Даже ако съм завила и тях, сама се обръща по гръб и ги изважда .
Режим нямаме точно установен, но все пак баня към 21ч., яде и заспива. После яде към 3-4ч. Всяка нощ стриктно спазва 6 часовата пауза , после яде на 3-3,5 ч.
За социализирането - спи в шезонга през деня, или на леглото в хола. В кревата само нощем. ПОзнава брат си и само се върти след него като се появи, а вчера му каза едно "гъ" и му се ухили, от което той беше много щастлив  Simple Smile Иначе гука по малко предимно сутрин на повивалника - говори на кутийки и шишета около него и им се усмихва. Ръси усмивки на баща си вечер , смее се с глас, но като заспива.

Ади, вашият батко е на 3 и е разбираемо такова поведение, а какво да кажа нашия като е почти на 6 и пак се държи ужасно - реве, прави напук, отговаря ми, не ме слуша изобщо... Караме му се,обясняваме, но не. Иначе със сестра си се държи перфектно, помага ми, забавлява я и тя не реве, та мога да свърша нещо. Аз мисля да приложиш следната тактика - след като заспи бебето, определи си вечерта време , което е само за вас двамата. Свършете нещо заедно, чети му приказки за лека нощ, или разказвай или просто си говорете, важното е човека да знае че мама си е там, до него, че го обича както и преди и той няма да я загуби каквото и да се случи. Ако има на кого да оставиш бебето , може да се разхождате сами - да ходите някъде да поиграе - да си само за него!

Аз за сега успявам само с четенето на комикси вечер от една любима книжка...
За боядисването- ей, онзи ден се боядисах със Сайъс, не мисля че има проблем  Peace

# 557
adi_v4 и при нас не е минала.  Ревнува си. Сутринта на тъгване за градината реши, че довечера няма да идем да си го приберем и 20 мин успокоение. Старая се да му давам колкото се може повече внимание, прегръдки, целувки, хвалби, особено хвалби колко е голям и отговорен и прочее прекрасен и как ми помага... абе въобще хвалим се под път и над път на всички и за всичко. Говоря на бебето колко е голям батко му и да не се притеснява и той ще порастне като него и ще стане голям батко, а въпросния голям батко слуша и се ухилва до ушите от щастие колко е важен. Позволявам му да помага във всичко - къпане, миене на чинии, смяна на памперс - абсолютно всичко за което пожелае и го хваля за това колко помага. Като прегърна бебето, задължително него го целувам, търпя да са и двамата върху мене ... Абе опънала съм корабните въжета вместо нервите си. Така се справяме за сега и нещата изглеждат в рамките на нормалното. Когато пожелае внимание не го отблъсквам за да не се почувства отхвърлен. Доста ми е трудно, признавам си. В едната ръка бебе, в другата молив да рисувам или ножица, а големия полулегнал на краката ми ... еквилибристики всякакви. Много внимавам като му забранявам нещо да не използвам бебето като причина, както и да не го карам да се чувства виновен за нещо спрямо бебето (събуди го, гладен е, плаче ...). Винаги намирам друго основание за да не му позволя еди какво си Буденето някак го обяснихме с това на него колко му е гадно като го събудят и той сега като види, че Кристиян се разбужда и тича да го люля и целува за да го приспи. И най-важното карам го да се чувства желан и важен, ама много важен  ooooh! казвам му колко много го обичам, че не мога без него, че ми е липсвал ... Търпя и малко повече лиготийка, но с времето намаля от самосебе си. Когато направи беля броя до 10 и чак тогава проговарям със спокоен тон и се карам по-мек тон от преди, но пак твърдо.
Драйвърче, да ти е жив и здрав таткото и дълги години да се радва на внуците си!

# 558
  • София
Добро утро и от нас Simple Smile
Относно обличането...срам не срам досега с количката сме излизали само 2 пъти  Embarassed
Просто още не мога да се организирам, много ми е тежка, трябва поне още един да има с мен за да я смъкна, че не минава нито през врати нито през асансьор, но излизаме на терасата  Mr. Green , обличам с боди, ританки, плюшен гащеризон и отгоре одеялце, подобно на вас, мисля че е достатъчно.
Бебки спят главно в шезлонгите, докато се замислих тези дни че може би не е толкова хубаво да са толкова дълго време в тях, на леглото и хубавия дюшек заради гръбчето мисля че трябва да лежат и сега само ги сменям.....иначе при нас на леглото само веднъж спаха и сме документирали  Mr. Green със снимка, но няма да се повтори, че то не остава място за нас и спиме като на тръни.
Нямаме по-голям батко или кака, но племенницата ми като се роди и баткото отначало много ревнувал, но с времето всичко се промени и сега само я гушка и гали и я пази....май е станало от само себе си  newsm78
Мим страхотен маникюр си направила, аз навремето печати си правех за по-лесно, а сега едвам намирам време да си го оправя  Grinning

# 559
Хелоу...аз пак пропуснах уикенда и гледам не сте скучали Simple Smile
Честити месечинки на всички и добре дошла на Амидала  Hug
Лори, всичко ще е наред, сигурна съм  Hug
Миленке, на нас ще ни бият двете ваксини през 3-я месец, не знам защо, Ема не е била болна, просто нашата педиатърка така каза. Аз също питах във форума дали това не е проблем, но никой нищо не каза. Предполагам обаче, че не е.
Сън и хранене - при нас новото е, че вече 3-ти ден Ема спи по цяла нощ - от 22.00 до 06.00 часа. Събужда се към 4-5 часа, но не плаче, аз и давам бибата и така с нея спинка до 6.00 часа. Не зная дали ще свикне да не се размръква изобщо през нощта. През деня си хапва на 3 часа.
Колики - Евридика, и аз да не казвам голяма дума, но май коликите си отиват  Praynig
Но това връщане ме побърква и през уикенда като се запънах - мерих преди и след всяко хранене (като бяхме вкъщи де) и излезе че яде между 120-180 грама. Явно преяжда...има ли други бебета на кърма, които така да връщат? При това не само след хранене, ами и преди следващото! Питах педи, тя каза, че щом наддава, не било проблем! И по колко време ги държите на гърда и от двете ли храните?
Иначе през нощта си спинка в леглото. Евче, аз също я храня легнала през нощта, но после си я премествам обратно в легълцето, тя за 10 мин. заспива. През деня кърти в хола при мен, в шезлонг-люлка.
Акане - по 3-4 пъти на ден все още, засега не е имала проблеми с това. И точно в този момент свърши работата, докато аз ви пиша и то звучи доста сериозно, пак ще пада голяма баня  Laughing
Играчки и гукане - заглежда се много и им се смее много. Говори, но не гука - казва АААА, ОООО и много рядко някакви събирателни от съгласни - СБВМНГ примерно Simple Smile Но пък се смее на глас на сън, супер сладка е. Засега не се пресяга за играчки, нито ги хваща.
Деси, аз питах преди време ЛЛЛ за боята за коса, те казаха, че няма проблеми да се боядисваме.
Обличане - боди с къс ръкав, блузка, ританки, чорапи, дънки, жилетка, шапка и порт бебе. Засега яке не съм слагала.
Със сигурност съм пропуснала да се изкажа по някоя тема, но отивам да и приготвя дрехите и да се облека аз, че в 12.00 ще я кърмя и после веднага излизаме на разходка  Hug

# 560
Ние самички си заспахме ей сега в кошарата - имаме напредък  Wink

Иначе през деня кошарата си е за украса - спи на дивана, нещо сакън да не изпусне около него  hahaha Завиждам ви за разходките, нас десет дена слънце не ни видя в тая мизерна стаичка 2 на 2 местра, само към пет някъде се показваше слънцето за един час...сега пък не смея да го извеждам...а го дават времето да се развали тези дни...нищо, ще наваксваме после живи здрави, за сега на тераската ще си поизлизаме, ща накарам мъжо да качи пак количката от мазето и ще се успиваме на слънчице от утре... Grinning

Аз като казах, че се заглежда много в играчките не мислете, че се занимава с часове - и той за десетина-петнайсет минути и му омръзва и пак скимти за жива компания ...Иначе още не се просяга съзнателно да ги пипа .

Иначе за яденето - ядеме на три часа още, ама скоро мисля лека полека да намаляваме - поне на три и половина като начало, с една пауза от 6 часа нощем - така ще ги докараме до 6 храненията май май  Grinning само тая голямата пауза още не я прави чисто сам - обикновено си спи до четвъртия или петия час и запова да ръмжи със затворени очи и да се върти в леглото, аз ставам, давам водичка, биба, ама не заспива от раз - поне половин час се лъжеме, после може да заспи за двайсетина минути и пак се повтаря същото...

Юле, те ваксините сега за втория по принцип май са две, щото боцкат и в двете крачета...ше видиме като ни ги бият, щом лекар казва, че няма проблем за слагането им, да се доверим, нали уж са компетентни...

На нас довечера ще ни е първата истинска баня от 12 дни...първият ден щях да откача как няма да си къпя детето, ама свикнах - миех дупето, личице, ръчички - и да ви кажа бебето си е бебе - толкова време не миехме главичката и пак си миришеше хубаво на бебче...Hug

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 11:58 от amidala13

# 561
да кажа за режима ни-Имаме прекрасен режим  Flutter , който малкото ни човече сам си го изгради. Сутрин в 8.00 давам фенобарбитал и мляко, след това бодърства до към 11 пак мляко и вит. Д давам тогава-защото не трябва да е с фенобарбиталчето и разходка, после сън до 3-храним се и излизаме отново, в 6 хапва и в 8 часа баня, фенобарбиталче и вечеря. След това се тушира или до към 1 след полунощ или до сутринта  bowuu
Дрехи- newsm78 ами вчера беше както е на аватара по дънки, отдолу е с боди с дълъг ръкав-изключително тънко и жилетка и в чувалчето на количката. Няколко пъти го извеждам само по блуза и отдолу боди и панталонче, най-отгоре чувалчето  Peace.
Днес сме на ортопед....още не сме звъняли до София....

прекрасен ден на всички мами и бебоци

# 562
Monica ако искаш снимка за аватар да си сложеш, можеш на този сайт да го направиш www.alfa.kachi-snimka.info - на него в дясно и поленце с BROWSE бутон и си избираш снимка от твоя комп, която искаш да качиш, но я направи да е с размери 160:200 пиксела максимум и после напискаш бутона за UPLOAD, който се намира под полето. След това ти се появява снимката и щракваш върху нея за да ти се отвори тя на цял прозорец, копираш й местоложението от поолето горе (http://www.alfa.kachi-snimka.info/images/opt1302511974t.jpg - ей така трябва да изглежда) и после си влизаш в твоя профил и на мястото за аватар го пействаш това. При мен така стана:)) След 3 дневни опити:))
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТАТКОТО НА ДРАЙВЪРЧЕ!
ЛОРИ СТИСНАТИ ПАЛЦИ ЗА ОРТОПЕДА!

# 563
  • София
Здравейте! Благодаря за честитките ето и една виртуална торта  Hug Hug Hug

Слушахте ли сега по новините за ваксините - едно семейство смята да съди държавата заради това, че няма ваксини! И аз бих го направила, това е абсолютна простия! Ядосах се рано-рано!
Ние май днес вече ще отидеме навън. Ще заведа баткото на училище и после в парка, ама още не съм видяла температурите, де.
Ад-И, и нашия батко е по същия начин само девто не реве. Но отношението му към мен е ужасно. И аз като теб и с добро и с лошо опитах - никакъв ефект. Вече незнам какво да правя и много се дразня. Даже беше стигнал до там, че си беше измислил, че го болят ушите преди седмица и ме побърка тука два дни, а лекарката каза, че му няма нищо! Предполагам, че с времето нещата сами ще се уталожат! Незнам какво да правя!

# 564
зайко заспа най-после  Grinning

за обличането - и мен много ме е страх да не претопля/изстудя

при нас е страшна жега и спи по боди и ританки, завит с тънка пелена, слагам лигавник, ако бодито е много изрязано на врата

навън - чорапи, панталон, боди, яке, памучни. Внимавайте много с изкуственяците, че запарват. имам и одеялце в количката, но постоянно пипам ръчички, бузки, носле.

на мамите с 2 и 3 деца - шапка ви свалям - героини!

Ади - малко радикални мерки, но жената на един колега швейцарец при такава ревност беше дала на каката да опита от гърдата и тя сама после се беше отказала да ревнува от кърменето.

# 565
Нашата кака не ревнува въобще.
За ваксините-казаха да ги чакаме в сряда. Peace

# 566
  • в кукувиче гнездо
Да се включа по темата за завиването на бебетата. Аз го слагам нощно време да спи в чувабче за сън и не го завивам изобщо. Така не се притеснявам изобщо да не се отвие или пък да си дръпне одеалото на главата. Много съм доволна.
Относно социализирането - през деня е на шезлонга или го оставям на активната гимнастика, но не се задържа много. Най-много време издържа на шезлонга и като му пусна бейби тв. Гледа картинките и слуша музиката - така издържа около час. После се унася и заспива и така намирам време да оправя вкъщи и да сготвя.  

# 567
Лори, дано всичко е ОК с вас!
Честито на месечинковците!

а по колко време на ден носите бебоците на ръце?

и аз сменям шезлонг, легло, креватче, в което има тръни за него, кенгуру, но не нося и не държа много

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 12:58 от Тодорка Боева

# 568
JJuleto писах горе, моят точно така връща и то напоследък...мислех и аз, че преяжда, но се цедих наскоро да видя колко има в 1 гърда-дясната излезе към 60-70 мл. Аз давам 2те гърди на хранене, но в лявата има чувствително по-малко и винаги с нея почвам- да я цоца докато е гладен, от втората сам се отказва, та не мисля, че изяжда повече от 100 мл и то на 3.5-4 часа...какво е това връщане не знам... newsm78 иначе сме си бузани, акаме добре, изглеждаме здрави
Теди ако има как само на ръце ще е Confused Само с Конкорда може да се излъжем да постоим сами Rolling Eyes

# 569
  • София
Абе да ви попитам някой получи ли си еднократната помощ вече? И кога подадохте документите за нея? На мен ми казаха до края на април, ама дали това означава НА края или ДО края е въпрос на подразбиране на социалните. При вас? Питам специално живеещите в София, защото в различните градове ситуацията е различна.

Общи условия

Активация на акаунт