Отговори
# 540
Аз открих как да спим денем-на цицата. Иначе продължава да не спи-само като легна при нея и дам цицата и след 10 минути е заспала...ама и аз трябва да съм до нея,иначе стана ли усеща. ConfusedКоликите още са ни силни, имам чувството, че нямат свършване.
По БТВ говориха за липсващите ваксини тази сутрин.

# 541
  • Sofia
добро утро, момичета!

честити месечинки на празнуващите!
лори, стискам палци тревогите ти да са излишни!
мим, мими, браво на вас!!!

по темите:
режим - тъкмо вчера се похвалих на единм приятел, че вече спим от 22 до 7 и девойката днес взе, че ме събуди в 4 Sad дано не продължи и следващите дни
социализирането - от самото начало си спи в нейно легълце, а аз на временно легло в нейната стая. много рядко я взимам при мен сутрин, за да я приспя и след това я връщам в нейното... не смея да я оставям, защото ме е страх да не я затисна или задуша
акане - ние сме на АМ и акаме веднъж на 2 дни, но си е нормално оцветено и кашаво и не се притеснявам изобщо
заглеждане, гукане, смях - всичките ги има и определено започва все повече да си говори разни неща на играчките и на мен докато й сменям памперса... това последното понякога звучи малко като теглене на майна, ама аз съм леко непохватна на моменти....

да ви попитам нещо... как завивате бебчетата си? моята девойка е вечно с отвити гърдички. захващам одеалцето между матрачето и решетките и тя пак измъква ръчички и се отвива... аз съм ужасно зиморничава и като я видя така лошо ми става

# 542
jarebi4ka, нашата педиатърка му изписа Лактулоза-та, но не съм я давала. Седи си ми като паметник вкъщи. Същото като Дуфалак. но на друг производител. Обясниха ми, че към нея няма привикване и действа меко и щадящо към корема.
mushmul4е и моя е все с отвити гърди и ръце. Нямам никакъв шанс да го завия. На секундата блъска всичко, колкото и дълбоко да спи. Ръцете му са твърде често студени. В момента е завит в едно одеялце, сложила съм го в шезлонга и отгоре съм го завила с една дебела пелена. Гука ми, хили ли се като репичка и си пеем  Mr. Green докато люшкам с крак.

# 543
Огнена,би ли споделила какво казаха за ваксините,че не успях да го гледам Peace!

# 544
Добро утро момичета Hug! Моя бебок заспа снощи, през нощта де към 2.30 Confused.. събуди се гладен и мокър до уши в 7.30, и сега дреме на спалнята Heart Eyes. Да попитам тези мами, които ползват памперси на Памперс..не ми пропуска  отстрани на крачетата или гръбчето а все е мокро бодито отпред на  бубата..сякаш самата материя  пропуска лекичко и навлажнява newsm78...някой  забелязал ли е нещо подобно? Май ще мина на други памперси ooooh!. Честити месечинки на днешните  бебоци Hug  bouquet За завиването- аз не държа много топло у дома (все ми е жега на мен Mr. Green) и вечер го завивам с олекотено юрганче, но ръчичките са винаги нагоре и остават незавити.

# 545
Добро утро и от нас  Hug

Ние сме на дивана и гукаме на музикалната играчка за количката  Heart Eyes /ще видим до кога де, че бързо ни омръзват забавленията/.както обикновено одеалото е на топка и краката даже са огоре върху него - няма оправоя с тея ритници - всичко рита, ама юргана нощно време поне не може - рита го и него, ама като заспи и го завия си стои покрит/без ръчичките и гърдичките естествено, те все са открити/.

Звънях на педито, каза да не се притеснявам за ваксината, трябвало плюс това да минат поне десетина дена от както сме спрели антибиотиците  Peace Даде ни час за 19-ти...

Гледах и аз за ваксините, луда работа е това ... Thinking

Лори мила, дано няма нищо сериозно на дребния и тревогите се окажат фалшиви Hug

Нека пак повдигнем старата тема за обличането, че аз сега съм в страшен страх живи здрави като излезнеме/което незнам кога ще се престраша да стане/, как да се обличаме на това уж топличко време?  И докога с бодита с дълго ръкавче? Отгоре ако има гащеризонче и суитчер то стават три ръкава - както зимата си го извеждах... newsm78 И одеалцето като сложим - ного ми се вижда...ама само с боди и гащеризон пък малко - то така сме си в нас - нека го обсъдим моля ви  Hug

# 546
Добро утро,
Дано днес да не духа, че гледам слънце има...
Galiki, аз нямам проблем с памперс, много съм доволна Peace
И ние спим отвити, като малка и аз съм била така, винаги краката и ръцете са ми били отвън. Понякога като е буден, така рита, че се отвива целия Grinning
amidala13 ние като излизаме сега го обличам с боди с дълаг ръкав, панталонче, чорапки и плюшено яке отгоре. Завивам с олекотено одеяло. Или боди с дълъг ръкав и плюшен гащеризон. Шапка задължително. Като цяло аз не го навличам много, но вие трябва да сте по-предпазливи, нека и другите мами да се включат Peace

# 547
  • Полски Тръмбеш
аз обличам боди с къс ръкав, блуза и яке. крачетата- гащи, тънки чорапки и буйки. ако е студена я завивам с одеяло и е с по-дебело яке  Heart Eyes

# 548
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЯВОР, БОЖИДАР И ВЕСЕЛИНКА

Добро утро от нас...приспивам бобчето от сутринта, а той ми се
 хили  Tired изчерпак си репертоара  Tired Май ше си остана само с виртуалното кафе.
цунки от нас Hug

# 549
за обличането слагам боди с дълго ръкавче блузка и яке а надолу ританки тънки и долнище или дънки понеже си мисля че държат по студено но сме без одеало само покривалото на количката което е

# 550
Добро утро!
Лори, Hug дано са напразни притесненията ви.
С памперсите,откакто минах на 3-ката проблем нямам.Пак се върнах на Памперс.
Обличането- боди с дълъг ръкав,ританки и плюшен гащеризон.Отгоре завит с пеленка- по-дебела или по-тънка според зависи,колко е топло.
Мим,страхотен маникюр...Откакто съм родила баткото,обаче все с къси нокти си ходя...
Боядисването- не се боядисвам,но не защото кърмя
И ние вече се смеем и гукаме...по мъничко,ама пак е нещо.В играчките не се заглежда особено,ако го направи то е за мноого кратко..За посягане към тях пък да не говорим.Далеч сме от това упраженение.
Режим- през деня ядем на 3 часа.Вечер прави една пауза от към 5-6 часа.Яде последно към 20:30-21;00 часа и после към 2-3..Даже имаше няколко вечери,в които се будеше към 4...ама снощи пак беше към 2 и като го взема при мен за това ядене,после не го връщам в кошарата,остава си при мен...Иначе,след час,час и половина и се е разскърцал пак...

Аз да питам мамите с по 2 и повече дечица- как се справяте с по-големите?Кога отминава тази ревност?Вече съм пред нервна криза...Нашия батко е станал невъзможен.Не слуша,прави напук,реве за най-малкото,ама такова дране...Опитах и с лошото,и с доброто- не и не...На главата ми ако може,ще се качи.Вчера например се дра,защото искал и той да яде от гърдата ми...Хубавото в случая е,че поне не е насочена директно към бебето...Него си го гушка и го целува...обаче мен ще ме подлуди...Идеи приемам всякакви...

И въпрос към консултантите-
Тази сутрин се събудих с ужасна болка в дясната гърда.Даже при движение ме боли,за допир да не говоря.Не е твърда,няма буци,не е зачервена...На какво може да се дължи?

# 551
Добро утро мамчета и бебчета,честити месечинки на малките буби
И една почерпка че днес моя баща(нашия дядо)има юбилей,но за съжаление е в Германия в момента и ще отложим купон

За режима-от 2 дни пропуска храненето в 12 и се буди чак кум 5:30 и тогава яде,та дано така да кара занапред,че то така има сън
За социализирането-спи само в кошарката-мъжо го слага на спалнята понякога ама нещо мрънка сигурно не му харесва,пък и каката като легне и ставаме дядовата ръравичка,та в кошарката му е по-широчко на хайвана
За акането-да чукам на дърво 3-4 пъти на ден ака,ама тя и каката е така от бебе-добре че са като тати с редовен стомах

# 552

Аз да питам мамите с по 2 и повече дечица- как се справяте с по-големите?Кога отминава тази ревност?Вече съм пред нервна криза...Нашия батко е станал невъзможен.Не слуша,прави напук,реве за най-малкото,ама такова дране...Опитах и с лошото,и с доброто- не и не...На главата ми ако може,ще се качи.Вчера например се дра,защото искал и той да яде от гърдата ми...Хубавото в случая е,че поне не е насочена директно към бебето...Него си го гушка и го целува...обаче мен ще ме подлуди...Идеи приемам всякакви...

Ето и при нас е абсолютно същата работа,ама тя наща си беше така и преди да се роди бебето но не до такава степен.Опитвам се да й обяснявам спокойно като разчитам на това че е голямодете,обаче нищо не става.Към бебо се отнася много добре-смо го прегръща целува,говори му миличко,но на мен и на всички останали прави напук пък и такова ревливо е станало-то бебе не мрънка толкова.Май трябва да чакаме от само себе си да отмине,незнам.Добре че ходи на градина че иначе цялото внимание ми е заангажирано от нея,постоянно съм на нейно разположение,но я разбитам защото допреди 2 месеца,само с нея се занимавах а сега трябва и малкия да гледам че и тий има нужди и така съвет никакъв не мога да дам в случая,но приемам предложения

# 553
Добро утро и от нас!  Hug

Честити месечинки на Явор, Весе и Божидар, да папкат и да слушат и да са винаги весели   bouquet
Лори, дано да е фалшива тревога Hug
Пиша с 1 ръка пак Sunglasses
Спим в кошарата нощем, кърмим се в леглото легнали през нощта и пазим татето да не метне някоя ръка или завивка, което е било на път да стане няколко пъти, та затова не смея да го оставям при нас.
Режим нямаме май, буди се в 4,5,6 след като е ял в 12 и  после ако имам късмет спи пак до 8-9. Интересното е, че през деня не проявява никакви признаци на глад вече, храня го на 3.5-4 часа и се притеснявам, че почна почти на всяко ядене да връща по малко, оригвам си го и пак  Confused
През деня рядко спи, ако не сме навън, и е трудно доста-само в мен иска, шезлонга го залисва за 10 мин макс. А на играчки се радва също 10 мин макс и после почва да плаче-чета вашите как им се радват и се притеснявам-има ли бебета, на които им идва в повече емоцията и почват да плачат и спират като им махнеш играчката? А в началото са се радвали.... Confused

Това от нас  Hug

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 11:13 от Zelda S

# 554
Ади, при нас е абсолютно същото. Има моменти когато ми иде да хвана гората, особено когато единия пищи щото е гладен или наакан, а другия реве и той щото нещо не му се позволява или иска нещо. УжасТ е просто. Даже сега в събота ще го водим при една позната психоневроложка, че се появиха и други неща които ме притесняват и искам да го види. С лошо не става, с добро също. И аз не знам вече как да говоря с него. Иначе и той с бебето е ОК - гуши, целува.....
Режим - през деня едвам го удържам на 4часа, понякога на 3-3,5., нощем повече от 5ч. не ми е правил пауза и то рядко.
Боядисване - не съм спирала. Боядисвах си се и през бременността.

Към мамите с големи деца - давате ли/давалили сте Зелена енергия? Забелязалили сте промяна в поведението на детето - свръхактивност, изнервеност? И каква доза давате за каква възраст?

Общи условия

Активация на акаунт