Отговори
# 660
Ихууууу и аз да не остана по-назад с нов аватар   Hug

връщам се да ви 4ета Simple Smile

P.S педито ни се обади, 4е Пентаксима са го докарали и в 3 отиваме да ни го бият

# 661
Ние сезонът на любовта го откихме точно на втория месец на Иван...ама до там си остана - мъжът ми още точи лиги за некст, ама нещо не можеме да се уцелиме - той работи до към 2 през нощта на компа, а аз тогава гледам да спя, че всяка минута сън мие ценна  Sunglasses

Синковеца ми пак заспа, днеска ме учудва много/пу пу да не го урочасам  Praynig/, ама след половин час ше трябва да го будя да ходиме до болницата...мерих му температурата даже, толкова не съм свикнала така блажено да си спи през деня за повече от 15 минути  Shocked Laughing

Иначе при нас времето е хладно и се е приготвило за дъжд ...Вчера установихме, че почти нямаме дрешки за вкъщи вече, дето да ни стават - лека полека ни умаляха, половината неможахме и да ги облечем и веднъж...в сряда съм се спазарила с баща ми да го запази и отивам да му накупя, както и въртележка за кошарката/за сега ползваме тази за количката, и тя е голяма и свири/.

# 662
  • Somewhere over the rainbow
?
дала водичка с мед, мога и това да пробвам. Те медът го отричат по принцип заради опасност от алергии ,ама тогава нищо не му стана на бебончо.

Цък. Не заради опасност от алергии, а от Ботулизъм Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28473.0

Хей-Я, дано не е нищо сериозно.  Praynig
Хлъц, никакъв медец , ще си караме на топченца до четвъртък. Благодаря  за инфото.

Сезонът на любовта беше открит снощи ,ама нещо не съм очарована, то все едно за първи път ми е и ме понаболяваше  Confused Май вторият път ще почака.

Ние отиваме на разходчица. Хубав ден!!!

# 663
Привет милички....
Да се изходим и ние по текущите темички:

Коса - почна да пада, но има и доста нова вече. Определено му изсветля доста. И новата и тя расте на горе....
Обличане - определено не го навличам. В нас седи с боди с къс или дълъг ръкав и памучен гащеризон. Като тръгнем да излизаме върху домашното облекло слагам чорапки и горнище на анцунг, пак памучен, слагам шапка и завивам с тънко или по-дебело одеалце, в зависимост от времето. А като се сетя батко му как го навличах....с по 3 шапки съм го изкарвала   hahaha

Ние в събота ще водим баткото на лекар, че много неща почнаха да ме притесняват и искам да се консултирам с психоневролог. И ми е доста притеснено....

За статията - нямам думи, но за съжаление живеем в такъ свят - с отровена земя, отровена храна и т.н.  За това и гледам да не чета много такива неща, щото ако почна да се връзвам на всичките, ще лягам да умирам направо.

Любовният сезон и ние го открихме вече. Определено този път ме боля много по-малко. Но от тогава и ние като Амидалка не се засичаме....

За бебчовците с проблем с акането - освен БиоГая, може да пробвате и чай Blevit L. С баткото го купувахме и имаше определено ефект. Само че тогава нямаше внос и го издирвахме от всевъзможни забутани, квартални аптечки. Сега го има навсякъде.

# 664
  • София
Привет и от нас  Hug Честити месечинки за празнуващите днес и вчера   bouquet!

Вчера имахме гости- Аспарух се запозна най-накрая с моята майка, както и с прабаба си и прадядо си  Heart Eyes- моите баба и дядо.

Относно обличането- от самото начало у дома Аспарух е само с един кат дрешки- боди и ританки или ризка и ританки или цяло боди. Много рядко слагам елече За вън му обличам пухкаво якенце и едни вълнени гащи, ако е много студено, завивам обаче поларено одеяло и вълнена пелена.
Дрешките ни вече сериозно умаляват, в момента правя тотална смяна на гардероба му, защото просто вече няма какво да облича. Лошото е, че вчера заспах вечерта и не успяхме да пусне пералня.  ooooh!

Коса- като че ли леко е оредяла на темето, и със сигурност е по-светла от началото.

Иначе той гука, усмихва се, бърбори на някакъв странен език, мята крачета и ръчички.

Кръщене няма да правим- аз не съм кръстена и освен това съм атеистка, ще оставя на него да се кръсти след 18 години, ако има желание, разбира се.

# 665
Аз сготвих сутринта на спокойствие,ходихме на разходка,на пазар.Мрачно е,но поне не духа.Каката е нахранена,чакам включване от бебка.

Тинитам,добре дошла сред нас!  bouquet

За кръщене,може би ще го направим това лято,ако предразполагат финансите разбира се!Нели също не е кръщавана,така че ще е 2 в 1.Решена съм обаче да е в много тесен кръг,тати сигурна няма да е много навит,но...Всъщност дали и 2-та родители трябва да са кръстени,че татито не е? newsm78

За храните нямам думи! #2gunfire

Дидишонче,къде си?Бързо драсни някой ред! Peace

# 666
  • Mostly in my mind
здрвейте, мамчета  Simple Smile

Евридика, много хубаво заглавие  Hug идеи за анкетка?  Grinning
съгласни ли сте талисманчетата да ги сложим и тях по дати или да си останат така?

Стани, вече два дни мажа с Диктарина и вече ги няма гадните гъби, но мисля още около 5-6 дни да си мажа профилактично и после ще хвърля всички стари биби и биберони.

педката ми подари един подсушаващ лосион А-Дерма, ама няма на български писано и само това разбрах. някой знае ли за какво се използва?

за кръщенето ни е още далеч да мислим. със сигурност няма да е тази година. аз съм кръстена, но пък не съм от вярващите, тъй че ще видим Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 13:51 от Лолита

# 667
  • София
Най-после успях да ви изчета, а и да пиша. Малката ми взе здравето от сутринта. Едно, че баща й я научи писне ли, да се озовава в ръцете му. Да, ама аз не мога по цял ден да я гушкам - вчера го направихме и резултатът е, че днес двойно повече работа ме чака. Затова и сутринта я оставих да реве  Blush. Ами... след десет минути спеше дълбоко. Сега на обяд при храненето обаче не се получи - съдра се от рев. Накрая й дадох допълнително храна и се успокои, а аз съм в чуденка възможно ли е да е толкова гладна  newsm78. Според педиатърката трябва да изяжда 100 мл. Тя първо суче от двете ми гърди, а после изпива 90 мл АМ. Сега АМ й стана 120 мл. Чак пък толкова да я няма кърмата ми...

Иначе вчера я водихме на ортопед и невролог. И на двете места резултатът е добър, ортопедът ни показа и упражнения за крачетата. Мен ме притесняваше прегледа при невролога, слава богу засега се развива много добре и няма признаци за усложнения от раждането. Другият месец пак ще я гледат.

По темите, доколкото успея да наваксам:
Коса - имаме си още от тази, с която се роди. Тъмна е, ама и друго не съм очаквала. Очите й са почти черни, съмнява ме да изсветлеят  Joy.
Кръщене - няма да е тази година, категорична съм. Миналата година правихме сватба, тая година раждах, айде да е по едно събитие на година  Joy. Иначе двете баби вече имат планове по въпроса (коренно различни естествено). Мъжо също си прави някакви там илюзии. Ако зависи от мен, обаче, ще е много различно от това, което си представят. Бих искала да е по-голяма и да разбира какво става, а понеже това е религиозен и много съкровен акт, ще я кръстя на специално място (ако не изчакам сама да реши дали да се кръщава).
Любовният сезон - ами не е открит. По някаква причина либидото ми клони към нула (чудя се дали кърменето и хормоните не играят някаква роля  Thinking). Мъжо обаче също не дава зор и почна да ми става леко съмнителен, та ще трябва да поработя в тази насока.

Имам и питане - мамите, които кърмите, как отслабвате? Има ли диета, подходяща за кърмачки?

# 668
Здравейте!
Вчера ни биха и двете ваксини.Отначало малко ревна,после се успокои.Вечерта беше по-неспокойна.Не е вдигала температура и не съм давала нищо.
Порастнала е с 1,300кг.и 4,5см.
Сега отивам на контролен преглед след раждането.После ще пиша пак.

# 669
Кръщене няма да правим- аз не съм кръстена и освен това съм атеистка, ще оставя на него да се кръсти след 18 години, ако има желание, разбира се.
Аз съм кръстена, мъжът ми също, но не сме от много вярващите, затова и ние няма да кръщаваме, не съм кръщавала и Алексия.Като станат достатъчно големи, ако имат желание и им идва отвътре да го правят.Пък и като чета и слушам тук в БГ за наште църкви и попове....толкова е опорочено всичко.
Подобно мнение имам и за пробиването на уши на бебенца и малки момиченца.Против съм.Като станат достатъчно големи да си ги дубчат ако искат.Аз самата си ги пробих чак в девети клас.
За косата- нашта още не почнала да капе.

# 670
Привет  Simple Smile.
Да се включа и аз днес (отново пишейки с една ръка  Laughing).

За обличането няма смисъл да пиша, обличаме си се почти като през зимата, тука 20 градуса ще стане август месец.
Косичката и нашата почна да пада и на места новата не се е показала даже... май ще имаме и ние “плешив" период.
Кръщене засега не сме планували кога ще е точно, но може и това лято да го направим - и на Дани, и на Рая едновременно.
Ревност от страна на каката няма, явно с по-малка разлика е по-лесно - специално за ревността. Много го обича брат си, много му се радва и в поведението ѝ към мен не намирам някаква промяна. Иначе с две малки деца си трудоемко, все едно две бебета, при това с различни потребности, но се справяме  Simple Smile. Докато дондуркам едното, другото го храня, гушкаме се, говорим, пеем, приказки си разказваме и въобще гледам на Рая да ѝ обръщам максимално внимание, за да не се чувства пренебрегната.
Тинитам, добре дошла  Hug. За очичките и една синеока баба да имате е достатъчно и пак не се знае какви ще са  Wink. Ние сме така със сестра ми. Родителите ни и всички баби и дядовци с изключение на едната баба са с кафеви очи, а ние и двете сме светлооки (и не, съседът определено не е помагал  Laughing).

# 671
Като станат достатъчно големи, ако имат желание и им идва отвътре да го правят.Пък и като чета и слушам тук в БГ за наште църкви и попове....толкова е опорочено всичко

И аз съм на това мнение.
Сезона на любовта Whistling нямам никакво желание. Особено като се видя и как изглеждам-направо изпадам в ужас.

# 672
Лоли,аз предлагам талисманчетата да ги сложим по дати и да добавим зодиите!А за анкета може би от кога смятате да започнете със захранването,друго не се сещам?!

# 673

За очичките и една синеока баба да имате е достатъчно и пак не се знае какви ще са  Wink. Ние сме така със сестра ми. Родителите ни и всички баби и дядовци с изключение на едната баба са с кафеви очи, а ние и двете сме светлооки (и не, съседът определено не е помагал  Laughing).

Така си е. Simple Smile Напълно възможно е при двама родители с кафяви очи да имат светлооко дете без да е помагал съседа, а само да са носели някой скрит рецесивен алел.
Обратното не е възможно при двама светлооки да има дете с тъмни очи, ей тогава вече се е включвал съседа  Joy

Кръщене- не сме решили още, няма да е тази година със сигурност. Иначе аз съм кръстена, таткото не е, това не било проблем питах попа в църквата в нашия квартал. Таткото изявява желание да се кръсти, обаче иска да е в манастир, като му узрее идеята, което няма да е скоро може заедно да ги кръстим. Rolling Eyes

# 674
Анкетата може да бъде и С какво ще започнете захранването?
Лично на мен ще ми бъде интересно с какъв плод или зеленчук ще започнете Peace

Общи условия

Активация на акаунт