Отговори
# 705
яребичка, на мен ми казаха, че може, но аз не къпах

# 706
здравейте мами просто днес не мога да стигна до тук #Crazyцял ден реве това дете цял просто незнам какво да го правя нищо не иска но не са колики убедена съм нямахме ги 1сед. не може чак така да се върнат smile3511 оплаках се!

по темите за захранванетоказах че ми се иска от по рано
за отслабванетонямам кила за сваляне само кокалите дано се приберат че не ми минават дънките през тях :hahaha
за сексапрактикуваме от 1мес нямам проблеми и дискомфорт Laughing
след ваксините се къпахме няма проблем
килцатамай така като ви слушам сме малки само5100 и 56,5см Crossing Armsиначе бузки има ама....

# 707
Ето ни и нас  Hug

Напрегнато ми е много днес. Малчо писна много и на двете инжекции до захласване, аз барабар с него рев Sad После се успокои и заспа и спа много следобяда със зачервени бузи, много нетипично за него. Буди се да яде, ревеше много, пак заспиваше един вял такъв. Сега е с 37.2, поне е спокоен, даже се усмихва, но като цяло си личи, че не му понася много, дано не се влоши Praynig
Яребичка-казаха ни да не го къпем, даже да направим компрес с риванол на боцнатите места.

Целувам ви, връщам се да чета  Hug

# 708
Днес ни биха ваксините и на нас. Не е вдигала температура, казаха, че може да се къпе.

# 709
  • У дома... някъде
Ето ме и мен тук  Wink
Ваксините-педи каза,че тези не дават странични реакции като преди 4 г.,когато с каката ме караше превантивно преди ваксината да давам Панадол. PeaceКаза също така че къпането не е проблем,а компресите с реванол за желателни след ваксината. Peace
Секс -и ние открихме сезона преди няколко дена и засега е ок.
Очите на Владко са все още неопределени.Цветът им е между тъмно сиво и тъмно сини.Очаквам към края на трети месец да се избистрят.А относно теглото,той е около 5.5кг.
Диета и спорт-още на първия месец се качих на велоергометъра да покарам малко и отначало имах дискомфорт,но сега вече е ок.Въртя през ден по 40/50минути и от днес съм на диета.Имам да свалям 13кг от бремеността и ми се ще още 3,които за от преди това. Praynig

# 710
  • софия

Дидишонче,къде си?Бързо драсни някой ред! Peace[/i]

Тук съм Simple Smile Буквално по цял ден сме навън.... Започнах този пост към 13ч. като се прибрахме каката да обядва...
После ние с дреб на консултация...
Порастнали сме с 1,100кг, и 4 см Simple Smile
После останахме навън....
А попринцип се прибираме се към 7, докато оправя едното е станало време и 2рото да ляга, после и аз Simple Smile ето сега чакам каката да се кротне в леглото и лягам Simple Smile спи ми сърцето направо, а и малкия е неспокоен... биха ни 2 ваксини .... яде само 30 гр. но няма да го мъча, когато огладнее ще яде...

П.П.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 36 нови отговора. 

[/b]

# 711
  • София
Благодаря за отговора...Не мога да кажа колко време преди това,понеже я усетих първоначално в присъница,като ставах да взимам дреб да яде...При всички положения обаче е било време,като всеки друг път..Не спя по корем,малчо не шава още толкова,че да ме е ритнал той..Единствено преди да легна си взех един топъл душ,а по-различното при хранене беше,че като му давах да яде от тази гърда,бях легнала на противоположната страна,понеже напоследък нещо на последното ядене не иска да яде от нея.....Иначе болката все още си я има,даже там където ме боли,вече е явно зачервено.Вчера ме втресе и вдигнах температура 38,2.Сега нямам.Вчера цял ден му предлагах първо болезнената гърда.Звънях и на педката,каза ми да правя топли компреси и да цедя,ама с помпата след като беше ял не успяхме да изцедим нищо...Днес ще ходя при док да ме види...

Здравей, adi_v4.

Виждам, че вече си отхвърлила повечето механични причини за болката в гърдата, Чудесно е, че си осигурила преглед при лекар, тъй като понякога се предписват нагревки, които могат много да помогнат за облекчаването на болката. Надявам се болката да се повлияе бързо и скоро пак да си добре.

От особена важност при подобни ситуации е честото (при всяко поискване от страна на бебето, но най-малко на 1 ½ – 2 ч. през деня и 3 ч. през нощта) и добро изпразване на засегнатата гърда. В случай, че бебето отказва да суче от нея, може да се предлага гърдата когато бебето е в сънено състояние или да се изцежда: на ръка (например с техниката на Мармет за ръчно изцеждане, която много майки намират за по-удобна и по-малко травмираща гърдата в сравнение с употребата на помпа) или с помпа. Добре е всяко кърмене да започва от засегнатата гърда. От полза при много майки е смяната на позата за сукане, при което нослето или брадичката на бебето са насочени към засегнатата област. Някои майки се консултират с лекаря си за евентуален прием на лецитин – това е хранителна добавка, съвместима с кърменето, за която се счита, че може да повлияе благоприятно в случая. Най-често се приема по 1 капсула (1200 милиграма) 3-4 пъти дневно като след отшумяването на ситуацията на всеки две седмици дозата се намалява с 1 капсула на ден. Повече информация за летицина би могла да прочетеш например в тази статия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.msg2578106#msg2578106

За облекчаването на болката могат да помогнат също: мокри или сухи топли компреси или топъл душ/вана преди кърмене; компреси със зелево листо между кърменията; по-широко облекло и бельо; много почивка.

# 712
само да си покажа аватара Whistling

# 713
  • Варна
Сано аз ли останах без бебешло аватар Simple Smile

Вече за 4-ти път се приспиваме-в мен заспива права, слагам я в леглото и веднага усеща и се ококорва с еееей такива очи  ooooh! и пак наново луда работа как разбира това дете насън..

# 714
Влизам да се оплача преди лягане,че ми изписаха инжекциийки и АБ...ама си го очаквах и предния път бях така...  Sad Каза,че понеже е зачервена да не правя засега топли компреси...

Децата и мъжо вече спят...време е и аз да се трупясам...Лека и спяща на всички

# 715
  • Варна, морето, сините вълни...
Сано аз ли останах без бебешло аватар Simple Smile

Вече за 4-ти път се приспиваме-в мен заспива права, слагам я в леглото и веднага усеща и се ококорва с еееей такива очи  ooooh! и пак наново луда работа как разбира това дете насън..
И ние сме така ( и за 2те неща) Peace Но сега си спинка спокойно и ще гледаме някой филм с татко му  Heart Eyes
Очите мисля че ще са кафяви, но още са мътни.
Никакво захранване скоро, поне до 4 месеца, а педи дори спомена нещо за 6 месеца, ама май е много късно вече.
Секс си правим може би от 10тия ден след като родих, но и при нас не е имало голяма пауза.
Не съм по диетите, за спорт може и да си помисля  Whistling

# 716
Момичета, влизам отново с неприятни новини!

Съобщение от Амидалка:

Ние за кратко се порадвахме на дома ни - отново ни приеха в болница, заради изпъкналата фонтанелка. Правят ни пак пълни изследвания, за да се установи на какво се дължи. От някои от вариантите ми настръхнаха косите  Sad Молете се за моето малко зайче!

Дано да няма никакъв проблем!  Praynig

# 717
Ехее,не съм единствената,която още не спи!По този повод за тези дето не са все още на диета...

Ние ходихме и след обяд на разходка.От някъде и слънцето се излъга да се покаже.

Амидала,всички ще стискаме палци да не е нещо сериозно!Имате положителната ни енергия  PraynigHug

# 718
ЕЕЕЕех мислех днес да не пиша, че дълъг, ревлив и уморителен ден беше след пак такава нощ, но  ще кажа само, че силно стискаме палци за Ванко и Амидалка  Hug

# 719
Добър вечер от нас
ами да се похвалим  Flutter вече сме с диагноза-КЛИНИЧНО ЗДРАВ  bowuu Party Party Party
Ходихме до доц. Мумджиев, прегледа го обстойно и наистина дясната страна е два пъти по-активна от лявата, но както каза щял да го  израсте били нервни    Flutter Обясни ни три признака по които да разпознаем гърчовете, защото при малките било трудно. А и каза, че сме перфектни с килата-5кила  и там го мериха, 39см глава. И млякото ни било отлично  bowuu Но, ако и следващите два месеца наддава по 1.400 вече ще е дебел  Mr. Green на пет месеца трябвало да е с двойно тегло от рожденното. И той каза, че бобчето много добре се развива-ама и мойто келешче заведа го на доктор и той мирен, само ме следи и се усмихва. Доктора го вдига, а той в лицето му -АААГУ Дори си стъпи на крачетата душичката. След 4 месец ще спираме фенобарбитала 90% Даде ни и документ за отлагане на ваксините. Каза да продължавам да давам Олеовит по две капки  Mr. Green

А за педито-е за мен това не е педиатър. Грам внимание не ни обърна, само сестрата, която е на преклонна възраст се занимава с нас и само ми подвиква. Бил дебел, да му яде дупето...И ми казва ще му даваш 6 пъти по 100мл  Shocked , а миналия месец ми казва 6 пъти по 120мл  Shocked А доктора през това време знаете ли какво правеше-отишъл и ни разглежда Стоккето  ooooh! имал внучка на 3 месеца и затова. И друго бебче на 23дни беше вътре и те чакаха, ние спорим с дъртата сестра, а той ми върти дръжката на количката  ooooh! И Деавита той е най-хубав от всички витаминни препарати да знаете  Naughty. Ние обаче им казваме, че даваме деавит, иначе ще си навлека гнева на сестрата, а не смея, бая си е едричка  Blush

ами това е от нас
ужасно ми боли матката цял ден, но пак ходих 6-7часа  Tired

отивам да лягам, че след малко бобчето ще каже ГГГГААААА -в превод гладен съм, дай мляко  Mr. Green
СТАНИ пак взимам от шоколада  Mr. Green
цунки от нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт