Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо някои бащи не полагат грижи за децата си след раздялата и какви могат да бъдат причините бащите да забравят децата си след раздялата?
Какви са причините за отчуждаването на бащата от децата след раздялата?
Защо бащите смятат, че след раздялата нямат финансови задължения към децата си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо някои бащи не полагат грижи за децата си след раздялата и какви могат да бъдат причините бащите да забравят децата си след раздялата?
Причините могат да варират. Някои бащи може да нямат интерес, да се чувстват отмъстителни или просто да бъдат безотговорни. В някои случаи те вярват, че децата им са изцяло на майката и следват това убеждение, не смятат, че е необходимо да поемат отговорност за тях. Важно е обаче да запомните, че всяка ситуация е уникална и може да има различни фактори зад това поведение. Възможните причини за бащите да забравят децата си след раздялата включват липса на интерес, чувство за отмъщение, безотговорност, липса на финансови възможности или дори изключителна безразличие. В някои случаи бащите могат да се откажат да гледат децата си, защото смятат, че те са подарени на майката им и затова не се чувстват задължени да ги грижат. Въпреки това всяка ситуация е индивидуална и може да има различни мотивации зад това поведение.
-
Какви са причините за отчуждаването на бащата от децата след раздялата?
Отчуждаването на бащата от децата след раздялата може да бъде предизвикано от нетърпимост, обида и озлобление между родителите. Освен това, има случаи на безразличие и липса на интерес от страна на бащите. Въпреки това, поведението и реакциите на майката могат значително да повлияят на контакта между децата и баща им и техните отношения, тъй като тя може да обуславя отношенията им с него.
-
Защо бащите смятат, че след раздялата нямат финансови задължения към децата си?
Някои бащи може да смятат, че след раздялата нямат финансови задължения към децата си поради липса на отговорност, безразсъдство или дори изключителна безразличие. Това може да се дължи и на липса на осъзнати задължения или ограничени възприятия за родителство. Въпреки това, всяка ситуация е индивидуална и може да има различни мотивации зад това поведение.
-
Какви са наблюденията върху безотговорните родители след раздяла?
-
Какви са мненията за родителите, които изоставят или се освобождават от отговорност към децата си след раздяла?

). За цялото това време се е обаждал само 2 пъти да чуе дъщеря ни и то само защото имаше да ме пита нещо и впоследствие се сещаше да попита и за нея. При последния ни разговор го попитах защо не й се обажда по-често и той ми отговори "Като знам кой ще ми вдигне..."
)))) Негови са само като трябва да ме манипулира с тях или да реши да ги води някъде ,когато имам планове. Винаги щял да се намери някой "балък" който да ги гледа.... просто нямам думи
Спомням си как заедно бременеехме при октомврийките.