Цветолечението на д-р Бах - 5

• 77 010
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Трапезица, за болки в очите компреси на  дясно око Walnut+Chicory, ляво око Sweet chest.+Star of Bethlehem
мускули  и стави-Beech(въпреки ,че го отрече на предния пост Laughing)

п.п. отивам на море  travel

# 181
Моля те сподели за очите-защо се делят на ляво и дясно( или поне къде да прочета )
Може ли Beech  да не е нахален и натрапчив и да е търпящ чуждо мнение...Не знам от къде да прочета повече ( метхилд има ли книги в нета)
Весело прекарване на почивката  Hug  bouquet

# 182
Моля те сподели за очите-защо се делят на ляво и дясно( или поне къде да прочета )

това е според картите на Крамер http://www.sanfte-therapien.de/english/bodymap.htm
но не се прилага само като апликация външно (според мен)

а това е книгата http://www.amazon.com/New-Bach-Flower-Body-Maps/dp/0892815310/ref=pd_bxgy_b_img_b

# 183
Той е доразвил Бах ли? ИЛи самият Бах ги е съставил?

# 184
Благодаря, за пожеланието за весела  почивка Трапезица .Дано да уцелим хубаво време  и децата да се порадват на морето Peace
Да ,това е според Крамер и аз лично когато съм `раздвоена `или се колебая за някой случай или нещо ми се изплъзва ,често добавям и есенцията ,която отговаря по Крамер.Работят и не само като компреси. Peace

# 185
Той е доразвил Бах ли? ИЛи самият Бах ги е съставил?

разработките са си на Крамер.
а имам предвид, че капките не се прилагат само външно, а терапията върви заедно и с пиене на съответните есенции.
набъркват се и пътеките на Крамер и т.н.
та цялата "разработка" си е бая комплексна  Wink

# 186
Благодаря,момичета!а дали нещо на Бг може да се намери ,или да се напъвам с английския  Embarassed

# 187
Момичета, вие къде държите капките? В хладилник може ли?
 Чета упътването, ама две капки достатъчно ли е?
Предварително благодаря!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 19:01 от ~Аля~

# 188
Здравейте!
Имам въпрос и се надявам,че ще може да ми помогнете.Става дума за мой близък човек.От известно време се чувства подтиснат,нервен и някак тъпо и безразлично.Казва ,че не се харесва и не знае как да го промени.Не може да се зарадва на нищо и все нещо сякаш му стъпква радостта.А иска да промени много това състояние.
Какво ще ме посъветвате,каква комбинация му е необходима?

# 189
Момичета, вие къде държите капките? В хладилник може ли?
 Чета упътването, ама две капки достатъчно ли е?
Предварително благодаря!
Няма смисъл от хладилник, някой казват, че е добре да се далече от електроуреди, както хомеопатичните. 2 капки стигат-да.

От известно време се чувства подтиснат,нервен и някак тъпо и безразлично.Казва ,че не се харесва и не знае как да го промени.Не може да се зарадва на нищо и все нещо сякаш му стъпква радостта.
Предлагам cherry plum-за раздразнението, cerato-за да се чувства уверен, wild rose-за апатията, mustard-за депресията, larch-за да вярва в себе си,че може да се промени, и може би wild oat, за да намери призванието си и да се чувства на място

А сега и аз имам нужда от помощ, нали най-трудно е на себе си да помогнеш Confused
Попаднала съм в един омагьосан кръг. Ще почна отдалече, че и на мен ми е трудно да си изчистя нещата. Малката ми дъщеря е ужасно крива, инатлива, невъзприемаща никакви команди, с една дума-овен, дано не се обиди някой Mr. Green Това много ми пречи в нормалното ни ежедневие. Сутрин не мога да я накарам да стане, да се облече и да тръгне на ясла, аз се ядосвам, крещя и на двете, защото като съм ядосана крещя и на голямата, която въпреки, че е уж кротка и послушна, но много бавна и отвеяна и не прави нещата на момента, когато аз искам и като й викна, някак се изключва и нищо не ми отговаря и нищо не реагира, сякаш се вцепенява и и още повече ме вбесява. Карам им се почти винаги за глупости. Не искам да е така, искам да съм спокойна, да ги оставя на мира, на спокойствие и да ги отпусна малко, но просто това малкото ме вбесява. Въртят ми се ужасни мисли, че не я искам, че си бяхме добре без нея, в същото време страшно я обичам и ми е много миличка. Лутам се по крайностите. Каката се опитва да помага и усещам, че прекалено много искам от нея, все пак и тя е още дете. Карам се и на мъжа си, че не прави достатъчно вкъщи. Ходя и на работа и цяла нощ ставам само аз, когато малката реве. Ужасно съм изтощена и крайно изнервена. Децата ме ядосват, аз им се карам, те не спят, аз се изтощавам и ставам още по-раздразнителна и т.н. се въртим... Аз съм си направо за психиатър, но сега нямам финансова възможност. Ще се пробвам с някаква комбинация нова, но ми трябва и нещо за малката, а досега каквото съм й правила не е действало

# 190
Вери найс, с нетърпение ще чакам предложенията за комбинации, защото това, което прочетох все едно аз съм го писала. А си мислех че само аз имам подобни проблеми Heart Eyes

# 191
very nice от това което си описала за теб ми се струват подходящи тези:

3. Beech (Бук)
•   трудно му е да се постави на мястото на другите
•   трудно му е да приема промените
•   трудно приема всичко, което не отговаря на собствените му представи
6. Cherry Plum (Джанка)
•   много силно вътрешно напрежение
•   склонност към гневни изблици
•   страх да се отдаде на чувствата си
•   чувства се емоционално задръстен
23. Olive (Маслина)
•   чувства се телесно и емоционално изцеден
24. Pine (Бор)
•   самообвинява се
28. Scleranthus (Хрущялка)
•   неуравновесен
•   чувства се вътрешно нестабилен

ПС И може би 32. Vine (Лоза)  Thinking

Hug

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 13:26 от miniemouse

# 192
veri nice, благодаря  bouquet
Трябва днес да си направя комбинацията, че от седмица се каня.

# 193
Very Nice  Hug минавам само да ти кажа,че не си за психиатър( и не си го помисляй дори).Преуморена си.Не се самообвинявай,пий си комбинацията  Wink аз лично вместо Джанка пия Холи,но чувствам,че имам нужда от този цвят.

.... А си мислех че само аз имам подобни проблеми Heart Eyes
Не си сама Wink . Мно-го сме,сил-ни сме!  Mr. Green Hug Hug

# 194
Minimouse, момичета, благодаря ви. Знаех си, че като ги напиша нещата ще мога по-добре да се определя отстрани. Вече няколко часа чета книги, стари теми и тестове. Определих си: holly, vine, impatiens, cherry plum, olive, crab apple. И agrimony сякаш, но не чак толкова.
Ох, сега чета за beech и това ми подхожда, но стават много. Още ще ги мисля...

За малката: cherry plum, holly, vine, impatiens, crab apple и се чудя за rock water, white chestnut или mimulus+rock rose (четох, че е за раздяла, че нещо взе да се вкопчва в мен) Вечер иска да заспива с шише с мляко и биба, нощем се събужда за мляко. И коя е есенцията за това, че не обича никакви промени? Ако има нова дреха не иска да я слага, нищо не иска да се променя, педантична е-за това мисля crab apple, а и има все сополи и секрети в гърлото.
Възможно ли е и двете да имаме нужда от еднакви есенции, тя много прилича на мен по характер, ама чак пък толкова Thinking
За голямата: mimulus, rock rose, heather, cerato, wild rose, wild oat

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:03 от very nice

Общи условия

Активация на акаунт