ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 746
  • 754
  •   1
Отговори
# 45

Имаше няква схема с пет чашки, ако не бъркам.........

Може с 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 и т.н колкото е нужно чаши.

# 46
добре де, разбрахме 4е са правени, но не са записани
Encyclopedia Homeopathica, Archibel
Както и тук индекс  на заглавията, суперваизор на доказването, издателството и годината на публикуване на доказвания:

http://www.homeoint.org/seror/indexprovings/bibliographie.htm

Ама тези тука не се правени по правилата със сляп, плацебо контролиран експеримент.

как от това, 4е има изявен ефект при здрави хора може да следва, 4е ще има обратния ефект у болни хора?

Четете Органон.

The truth is out there...

Там го пише само теорети4но; аз говоря за експериментални доказателства със статистика и вси4ко. От типа: на една група болни даваме плацебо, на друга група болни даваме ХЛ: дали тези с ХЛ се лекуват по-ефективно от тези с плацебото: ето за такива описани експерименти говоря, 4е липсват. Може и да не липсват, но никой не може да ми посо4и, зна4и никой не знае да има такива.

# 47
Само как бързо четеш....по двойно сляп метод Grinning  Grinning  Grinning

Чети, чети...

# 48
Цитат на: multimodal
Лекарство на гранули няма проблем да се повтаря, в случай че е предписана определена потенция в еднократен прием, и след като напълно се е изчерпало действието му, а картината остава непроменена (няма данни за смяна на лекарството).Примерно то е свършило работата и човекът вече няма оплаквания за един относително дълъг период, но може след време отново да се появят симптоми или част от тях, но с по-малък интензитет и на по-голям интервал.  

4е ако действието се е из4ерпало, а картината остава непроменена, това не зна4и ли, 4е не е подействало? Съвсем се обърках. Ако е проявил симптомите отновно - не зна4и ли, 4е сме имали потискане а не излекуване?!

Картината на лекарството е "непроменена" означава, че това е симилимума и при следващото проследяване. Разбира се по думичките в червено, които са част от контекста на написаното от мен. Simple Smile Освен това липсва онази част от поста, в която пише, че някои заболявания са упорити и лечението изисква повече време и пр. и когато се цитира така на парче, смисълът на написаното се губи. Понякога част от оплакванията могат да се появят дори след години, и ако карината е същата, има нужда от една доза от същото лекарство.

Предписването на единична доза не означава, че пациентът ще бъде излекуван завинаги от нея. Може да се наложи повторение, а може и да не се наложи, но това е индивидуално. Точно затова се правят проследяванията, за да се прецени как ще продължи лечението, да се види има ли нужда от повторение, смяна на потенция или лекарство.

# 49
  • Пловдив
видях че сте обсъждали гранулки,течни ХЛ,в тази връзка имам един въпрос-хомеопатите под каква форма се снабдяват с ХЛ?те течни ли си ги имат -всяко ХЛ във всички възможни потенции,или се снабдяват под формата на гранулки,и ги дават вече разтворени на пациента?

# 50
  • София
Да се запиша и аз, че с тази скорост може да не се доредя и до 50та страница:)

# 51
уф, изтървала съм 10 към 1.... Embarassed
Сукусирането сто пъти на шишенцето преди или след като се разтвори гранулата? Embarassed

# 52

имам един въпрос-хомеопатите под каква форма се снабдяват с ХЛ?те течни ли си ги имат -всяко ХЛ във всички възможни потенции,или се снабдяват под формата на гранулки,и ги дават вече разтворени на пациента?

Какво ти носят отговорите на тези въпроси?

# 53

уф, изтървала съм 10 към 1.... Embarassed
Сукусирането сто пъти на шишенцето преди или след като се разтвори гранулата? Embarassed

Веднага.

Няма какво да се разтваря. Повърхността на гранулата е пулверизирана с ХЛ (за това не се пипат с ръце), щом докосне водата информацията се предава.

# 54
Благодаря.

А защо не трябва да се пипат с ръце? (рядко питам, ма като вляза в серия.... ooooh! Ако ми отсвирваш тъпите въпроси, няма да се сърдя Laughing)

# 55
Пипайте с крак!

Преди малко написах че повърхността на гранулата е покрита с разтвор на ХЛ.

Какво мислиш става, когато държиш гранулата в ръка?

Тя ти се радва и ти се усмихва
 Grinning

Изтрива се, ХЛ остава по ръката ти...

# 56
Ами няма да ми потенцира средния пръст предполагам.... Crossing Arms Mr. Green

Не, сериозно не схващам как това се отразява на гранулата. Затопляне ли? То пък колко ли ще се държи в ръка или докосва.... Rolling Eyes

Ааа, видях, че си се редактирал. Благодаря за отговора. Аз мислех, че ХЛ е някъде във вътрешността.... bowuu

# 57

То пък колко ли ще се държи в ръка или докосва.... Rolling Eyes

ОК - филосовствай колкото искаш...

Във флакона  се капват капки от разтвор на ХЛ и се омокрят стените.

Поставят се 100 граунули във флакона и той се разклаща енергично, не за да се потенцират гранулите, а за да може всяка да се омокри от разтвора.

По повърхността на гранулите има фин филм от ХЛ.

Всяко пипане с ръка го отнема.

ГРАНУЛИТЕ НЕ СЕ ПИПАТ С РЪКА! ТОЧНО И ЯСНО.

# 58
  • Пловдив

имам един въпрос-хомеопатите под каква форма се снабдяват с ХЛ?те течни ли си ги имат -всяко ХЛ във всички възможни потенции,или се снабдяват под формата на гранулки,и ги дават вече разтворени на пациента?

Какво ти носят отговорите на тези въпроси?

просто питам  Simple Smile

# 59
 Crazy Разбрах, вече писах.

Общи условия

Активация на акаунт