ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 742
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • София - Варна - Бургас
mama 123

Цитат
Защо Александър избяга от темата,интересно ми е и той ли разтваря гранулките.   Simple Smile

Не съм, но напоследък нямам време, а и Ниал, с някои изключения добре се справя с Теорията от Органона.  Simple Smile

Колкото до гранулките, които ме познават, знаят
  Peace

# 31
Смея да твърдя, че се справям отлично с Органон и продължавам да откривам неизследвани перспективи в него  Grinning

Той е една от онези "магически" книги, които колкото и пъти да четеш - сякаш е за първи път.

Смея също да твърдя, че доброто ми познаване на хомеопатичната философия дразни някои хора, но също така мотивира други да задълбочат своите познания.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 17:19 от Nial

# 32
  • София - Варна - Бургас

Смея да твърдя, че се справям отлично с Органон  Grinning

Добре де - newsm10

# 33
Цитат на: multimodal
Лекарство на гранули няма проблем да се повтаря, в случай че е предписана определена потенция в еднократен прием, и след като напълно се е изчерпало действието му, а картината остава непроменена (няма данни за смяна на лекарството).Примерно то е свършило работата и човекът вече няма оплаквания за един относително дълъг период, но може след време отново да се появят симптоми или част от тях, но с по-малък интензитет и на по-голям интервал. 

4е ако действието се е из4ерпало, а картината остава непроменена, това не зна4и ли, 4е не е подействало? Съвсем се обърках. Ако е проявил симптомите отновно - не зна4и ли, 4е сме имали потискане а не излекуване?!

Цитат
Доказвания са правени от самото зараждане на хомеопатията, така картините са допълвани с годините. Част от симптомите са описани от патолози при отравяния или са взети директно от клинична практика.

Добре де, но от къде да знаем, 4е са правени действително тези доказвания по вси4ки правила, като липсва документацията? И аз мога да кажа, 4е съм доказала някое лекарство в пълен тест по вси4ки правила, ама няма пък да ви кажа подробности, доказах го и то4ка.
Плюс това, принципите на плацебо- тестването са въведени доста след смъртта на Ханеман, тъй 4е и да са правени доказваня тогава, няма как да са били по настоящите правила - настоящите правила всъщност са утвърдени от труда на  Sherr, 1981? За мен следва по-ранните доказвания да се преразгледат;
Плюс това доказването доказва изява на ефект у здрави хора;
как от това, 4е има изявен ефект при здрави хора може да следва, 4е ще има обратния ефект у болни хора?

А за пластмасовите съдове - веществата, които пластмасата отделя в разтвора, не пре4ат ли?

добре де, разбрахме 4е са правени, но не са записани

# 34
  • Пловдив
 Mr. Green Да се запиша, че в последно време темата лети с бясна скорост  Peace

# 35
  • Пловдив
Mr. Green Да се запиша, че в последно време темата лети с бясна скорост  Peace
Така е, така е Grinning, и доста полезни постове се написаха последните 20 стр. Аз лично си направих copy - paste на някои Wink

# 36

добре де, разбрахме 4е са правени, но не са записани

Encyclopedia Homeopathica, Archibel

Както и тук индекс  на заглавията, суперваизор на доказването, издателството и годината на публикуване на доказвания:

http://www.homeoint.org/seror/indexprovings/bibliographie.htm

Ето и малко сказки по хомеопатична философия за да се ограмотите,
че се изморих да ви отговарям без да си плащате:

http://www.homeoint.org/books5/clarkehomeo/index.htm

http://www.homeoint.org/books3/kentlect/index.htm

http://www.homeoint.org/books3/kentwrit/index.htm

http://www.homeoint.org/books/bogphilo/index.htm

Ето ви Органон в оригинал, за да пиете от извора:

http://www.homeoint.org/books4/organon/index.htm

.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 19:57 от Nial

# 37

А за пластмасовите съдове - веществата, които пластмасата отделя в разтвора, не пре4ат ли?

В тема ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ 12 на страница 50, отговор #742

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 19:34 от Nial

# 38

За мен следва по-ранните доказвания да се преразгледат

Преразглеждат се, включете се и вие.

Изберете кое да е "старо" ХЛ, проведете експеримент съгласно методологичните указания и сверете резултатите с тези от "стари" доказвания.

След това докажете ново, а после още едно, а след това още едно.

Хомеопатичната общност ще ви бъде благодарна.  Hug

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 19:35 от Nial

# 39

как от това, 4е има изявен ефект при здрави хора може да следва, 4е ще има обратния ефект у болни хора?

Четете Органон.

The truth is out there...

# 40
Да се щракна и аз. Благодаря за темата  bouquet

Усмихнатото, направи пуканки и за мен, то писали, писали..... Twisted Evil Laughing

Добре де, с тези микровълнови и прочие....Като се измият съдовете, те нали изсъхват....Поне от моята съдомиялна излизат горещи и сухи. Така не се ли изчистват напълно от информацията?

# 41
  • Пловдив
Според нашата хом. не.
Тя държи да са пластмасови и да се хвърлят после. Оставало инфо от предишното лек., според нея.
А друг хом. ме е карал да ги разтварям в стъклена чаша и да бъркам с обикновена метална лъжичка. После съдовете хубаво измити с препарат и гореща вода.
Затова ми беше интересно мнението на Ниал.

Но на мен досега не ми се е налагало да разтварям каквото и да е било. Това е при спешни случаи. /Имаше няква схема с пет чашки, ако не бъркам........./
Иначе ХЛ си е течно и в шишенце.

# 42
Колко трябва да е съотношението на спирт-дестилирана вода и гранулки, за да се получи лекарството за трайно ползване?

# 43

Добре де, с тези микровълнови и прочие....Като се измият съдовете, те нали изсъхват....Поне от моята съдомиялна излизат горещи и сухи. Така не се ли изчистват напълно от информацията?

Това с инфомацията и миенетo на съдовете вече го приключихме. Изчиства се!

# 44

Колко трябва да е съотношението на спирт-дестилирана вода и гранулки, за да се получи лекарството за трайно ползване?

Отговорът е във ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ 13, страница 50, отговор #737

Общи условия

Активация на акаунт