ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 738
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • София - Варна - Бургас

Апелирам за толерантност към Боаронци и други, които също предписват хомеопатични лекарства, защото ползата и от тях е, че вместо антибиотици, те предписват хомеопатични л-ва, а и вече са тръгнали по пътя на Хомеопатията!

Много добре знаеш, че предписването на ХЛ без да са спазени принципите на хомеопатията носи вреда. Ханеман сам казва, че тази вреда е по-голяма отколкото вредата, която нанася алопатичният метод, защото ХЛ, за разлика от алопатичните са динамични и засягат динамично жизнения принцип.

И как точно са тръгнали, като не спазват принципите на хомеоаптията ли?

Ниал знам, но изразявам мнението и на ЕССН по въпроса, в смисъл да се избягва всякакъв вид конфронтация.Peace

От друга страна самият Ханеман е доказвал върху себе си 100 - 200 хомеопатични л-ва,за точния брой не съм сигурен, ти ще ни кажеш, пък е доживял до преклонна възраст.

Всеки трябва да си измине пътя, за някои е директен, за други много заобиколен и труден, но по принцип до познанието се стига, минавайки през страданието...

# 16
  • София - Варна - Бургас
хехе това с микровълновата ме уби!

Според мен, по-добрия вариант е - във фризера! Щом водните молекули замръзнат, информацията в тях изчезва.  Peace

# 17
# 18

Ниал знам, но изразявам мнението и на ЕССН по въпроса, в смисъл да се избягва всякакъв вид конфронтация.Peace

ECCH са путьовци, сори  Grinning

Никой с никого не се конфронтира, само си цитираме каквото пише в Органон,
пък изводите - всеки ги прави сам за себе си.

Лично аз, смятам, че е некоректно да се мълчи по тези въпроси. Резултатите от това мълчание са видими.

.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 16:41 от Nial

# 19

хехе това с микровълновата ме уби!

Според мен, по-добрия вариант е - във фризера! Щом водните молекули замръзнат, информацията в тях изчезва.  Peace

Или фризер - да замръзне водата, или изваряване. Когато водата смени агрегатно състояние, се разпадат кластерите, формирани от водните молекули.

Другият вариант е интензивно лъчение - микровелето.

# 20

От друга страна самият Ханеман е доказвал върху себе си 100 - 200 хомеопатични л-ва,за точния брой не съм сигурен, ти ще ни кажеш, пък е доживял до преклонна възраст.

Точно така, много сме му благодарни за което  Grinning само че го е правил, докато е бил здрав.

Болен човек търси хомеопат защото иска да оздравее, а не защото иска да доказва лекарства.

# 21
Ихааа - много интересно стана тук!! Чак ме е яд, че нямам време да прочета като хората всичко, каквото се изписа на последните няколко страници от миналата тема. Но специално ще си направя пуканки довечера и ще седна да изчета  Mr. Green

Ниалbouquet за търпението ти и усилията да вкараш малко разум и логика! Ха дано имаш успех поне с един от нас - пак ще е нещо!  Heart Eyes  Hug

# 22

Nial,защо не си направиш един кабинет на морето-в Бургас? SunglassesМного сме.

Защото Nial води психодрама групи, един уикенд е в London да чете лекции в Middlesex University, два уикенда чете лекции в хомеопатичното училище, което направи с колеги...а през седмицата самият той ходи на лекции, щото ще става дентален лекар, а пък след лекции консултира хомеопатичните си пациенти и тези които минават своята психотерапия. А когато си открадне някой почивен ден лежи по цял ден или ходи да скача с парапланер.

Зная че се обучават хора от Бургас, така че стискам палци добре да се обучат и да имате добри хомеопати.

# 23
  • Варна
Добре де, аз пък друго си мисля.
Нашия х-т ми казва да разтвярям гранулките за детето в 20-тина мл. вода. Обаче някъде по-напред стана дума, че не трябва да се изпива всичките 20 мл, а само една лъжичка. На мен ми казва да го давам всичкото. Което означава ли, че давам 20 приема ако дам 20 лъжички примерно една след друга...
В този случай ако дам да го изпие от чашката по-правилно ли би било?

# 24

Добре де, аз пък друго си мисля.
Нашия х-т ми казва да разтвярям гранулките за детето в 20-тина мл. вода. Обаче някъде по-напред стана дума, че не трябва да се изпива всичките 20 мл, а само една лъжичка. На мен ми казва да го давам всичкото. Което означава ли, че давам 20 приема ако дам 20 лъжички примерно една след друга...В този случай ако дам да го изпие от чашката по-правилно ли би било?

Не, не означава.

Означава че даваш един прием с голямо количество течност, което покрива голямо количество площ от лигавицата в устната кухина и надолу по хранопровода, т.е голямо количество рецептори са стимулирани едновременно.
Това не е много правилно и при по-чувствителни пациенти може да се стигне до сериозно хомеопатично влошаване (обостряне на съществуващите симптоми),
което не е нужно да се случва, тъй като има начини да е много по-меко и леко.

Въпросът ти е обсъждан в тема ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ 12 страници около 38-40

# 25
  • София
запис  Simple Smile

# 26
В Правото има закони, които са задължителни, но ако знаеш как да ги заобиколиш, няма да си в нарушение (примерно)!  Grinning
Защо пък в Хомеопатията да не е така?! Просто разсъждавам. Не може всички хомеопати, да се слагат под общ знаменател! Щом практикуват хуманна и отговорна професия, все ще поназнайват туй онуй!  Thinking

# 27

В Правото има закони, които са задължителни, но ако знаеш как да ги заобиколиш, няма да си в нарушение (примерно)!  Grinning
Защо пък в Хомеопатията да не е така?! Просто разсъждавам. Не може всички хомеопати, да се слагат под общ знаменател! Щом практикуват хуманна и отговорна професия, все ще поназнайват туй онуй!  Thinking

Защото в правото законите са измислени от човек, а в хомеопатията става дума за природен закон, който е наблюдаван и формулиран (облечен) в думи като принцип. Това че Нютон е облякъл в думи Гравитацията, не означава, че я е открил. Гравитация е имало и преди да имаме формула с която да я изчислим. Заобиколи гравитацията де!  Grinning

И вземи да си изпиеш хапчето против идеализъм или пък другото за реализъм  Grinning

Защо като си закарам колата на сервиз, уж я оправят, пък после пак се връщам и пак и пак ?...

Защо като идеш на лекар специалист гледат да те прекарат, че да вземат пари от някоя пътека?.... нали е отговорна и хуманна професия и са си търкали гащите 6 години в университета + 3 за специализация....

Тук хуманността няма никакво отношение. Има отношение липсата на регулаторно тяло и един измислен закон, който позволява на всеки който е лекар по медицина или дентална медицина да практикува хомеоаптия дори без да е учил специално за това. И ако аз не бях учил хомеопатия, ей сега като си стана един зъболекар, пак мога да практикувам, че даже и законът ме пази.

Никого не слагаме под общ знаменател - доброволно и безвъзмездно споделям с вас това което зная - посочвам ви и източника на база на който правя коментарите си. Всеки може да види и да направи справка, а след това и своите изводи.

И ако ще си говорим за поназнайване, като идеш на зъболекар какво искаш - да поназнайва нещо? И...ще дойдеш ли при мен на гинекологичен преглед, като стана дентален лекар? Щото то все е медицина, нали... Grinning Така както за хомеопатия не се изисква по закон специално образование, що пък за гинекология да се изисква?!  Grinning Нали е медицина ....

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 17:21 от Nial

# 28
Да, но ако адвокатът поназнайва туй-онуй може да не успее да те спаси от затвора, нали? Но ако е "мастит адвокат", то...  Mr. Green 
И нарушенията на законите в правото не са баш като нарушенията на законите на хомеопатията - те са базирани и на физични закони, нали така? Които са си естествени и природни; не на нещо, измислено от човека и адски несъвършено, каквото е правото (не казвам, че хомеопатията е съвършена - все пак не е панацея Wink)

# 29
И вземи да си изпиеш хапчето против идеализъм  Grinning

Пия го редовно, само ще опитам да сменя агрегатното състояние...

Общи условия

Активация на акаунт