ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 53 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Жалко, те в момента са защитени, че са във вграден гардероб, но... да си знам аз!
 Мерси, Мег  bouquet

# 586
При последната сериозна болест (херпангината) като бяхме при джи-пито, тя изписа хомеопатични лекарства; аз пак ѝ обясних, че си имаме хомеопат, и че той ще каже какво-що; тя държеше да го питам какво лекарство дава за ангини  Mr. Green. И като ѝ казах, че те ХЛ не се дават за болест, а се взимат под внимание абсолютно всички симптоми на пациента и се изписва едно-единствено лекарство, тя -  Shocked. Тъй че - толкоз разбира жената от хомеопатия. Ама поне пък винаги го е лекувала възможно най-щадящо, доколкото може да има такова алопатично лечение..

За Хирон - преди и ние бяхме там - останах с впечатление, че всички дават гранулки.. Което, както знаем, не е препоръчително за всеки прием на лехарството, особено в неразтворена форма... Та имам вече друго впечатление - тц  Naughty, освен ако някой от лекарите там, за който аз не знам (а е твърде възможно да има такъв) си действа изцяло по принципите на хомеопатията.... Номерът е просто да знаем какво търсим и да го търсим у хомеопатите си  Peace.

# 587
  • София,
Предстои ни идната седмица интервю при класически хомеопат, силно се надявах дотогава да се опазим здрави и да не не ни се налага да вземаме никакви лекарства каквито и да били, но през нощта на малката и се запуши нослето, а днес говори едно носово, засега няма течащ секрет, но носът и е запушен, тъй като нямаме конституционно лекарство, какво мога да дам симптоматично, тъй като не ми се ще да се задълбочи проблема, може ли някой да ме посъветва какво мога да дам за силно запушен нос, засега само това е симптома newsm78. По принцип детето е с бронхиална астма в средно тежка форма, но в последната година рядко е боледувало и пристъпи почти не е правило. Затова сме се ориентирали и ние към хомеопатията, надяваме се всички неволи преди да са останали зад гърба ни и да започнем ново начало!

# 588
  • Пловдив
Да споделя само,че днес говорих с хом. и в сряда сме там,за да видим работи Хл дадено ни преди острото с-ние или...как ще процедираме.

Та така при нас.
Явно всички днес боядисват яйца,а... Wink Весел и здрав Великден от мен,че довечера и ние забягваме!До понеделник! Peace

# 589
Явно всички днес боядисват яйца,а... Wink
Де да беше...  Tired Аз, както съм до 17 ч. на работа (и точно тогава трябва да тръгвам, за да събера детето от яслата), така днес си повисях като за последно преди празниците  Crossing Arms. Хич не ги обичам тия последни дни преди празници - винаги има най-много работа тогава - всеки иска да си е приключил всичко (включително и аз) и се сещат да ти го стоварят баш тогава  Crossing Arms.

Извинете за офф-топика, не се стърпях да се оплача  Blush

Семирамида - за силно запушен нос - просто промивки... не знам дали е редно да даваш нещо преди интервюто...

# 590
А да забравих да представя и begemo0t , но тя добре напомни за себе си.. та това е човека който никой в темата не желае да е тук, но тя се е заела с непосилната задача да ни докаже какви бели птици сме и как това което виждаме с очите си не е истина.. добре подкована е биологични термини и за всяко нещо търси статистически данни все едно сме мишки..

ау какво мило представяне; не съм тука за да ги разубеждавам, дойдох тука да питам разни работи дали се лекуват с хомеопатия, и от дума на дума стана ясно, че няма нито едно сериозно изследване, което да подкрепя ефективността на хомеопатията. за сметка на това има много , които показват, че не действа. което отговаря на действителността щото на мене примерно не ми действа, пък като чета във форума и на много други хора не помага особено. което не е странно, предвид, че представлява захар и вода заредени с "енергията" на разни отрови, които предизвикват същите симптоми у здрав човек.

ама ако искаш направи си експеримент с детето, твое си е; аз предпочитам като не съм сигурна в ефекта на нещо да пробвам върху по-незначителни обекти като мишки, но тука са на почит тестовете върху малки деца Simple Smile затова не ме обичат много, идеологически и морални разногласия, така да се каже

# 591
  • Пловдив
А да забравих да представя и begemo0t , но тя добре напомни за себе си.. та това е човека който никой в темата не желае да е тук, но тя се е заела с непосилната задача да ни докаже какви бели птици сме и как това което виждаме с очите си не е истина.. добре подкована е биологични термини и за всяко нещо търси статистически данни все едно сме мишки..

ау какво мило представяне; не съм тука за да ги разубеждавам, дойдох тука да питам разни работи дали се лекуват с хомеопатия, и от дума на дума стана ясно, че няма нито едно сериозно изследване, което да подкрепя ефективността на хомеопатията. за сметка на това има много , които показват, че не действа. което отговаря на действителността щото на мене примерно не ми действа, пък като чета във форума и на много други хора не помага особено. което не е странно, предвид, че представлява захар и вода заредени с "енергията" на разни отрови, които предизвикват същите симптоми у здрав човек.

ама ако искаш направи си експеримент с детето, твое си е; аз предпочитам като не съм сигурна в ефекта на нещо да пробвам върху по-незначителни обекти като мишки, но тука са на почит тестовете върху малки деца Simple Smile затова не ме обичат много, идеологически и морални разногласия, така да се каже
Begemot, не знам с какви претенции си тук във форума, но не мога да не отбележа....
1. Изреченията винаги започват с главана буква (А,Б,В,Г и т.н)!
2. Тук се пише, а не тука!
3. Защото, а не щото!
4. Например, а не примерно!
5. Това последното.... Sick.
пп Мисля, че е време модераторите да се намесят, това наистина не е форум ЗА или ПРОТИВ хомеопатия.

# 592
Извинете, но и вие не се придържате към темата да задавате въпроси към хомеопати; темата по-скоро се състои в обсъждане на опита от хомеопатията помежду ви. Е, аз споделям моя опит - какво, жената няма ли право да знае, че не на всички помага? И че няма изследвания, които категорично да показват, че метода помага изобщо? То някои хора казват и че дърпането на уши помага за ангина и трепанацията за главоболие, но това не е много състоятелно.

А за бан - няма да се учудя; и в някой детски форум ако напиша, че няма Дядо Мраз, и там ще ме изгонят. Но това не променя факта, че няма...

# 593
Дядо Мраз го има.. и той е вяра, недежда, добрина и толерантност..
Не веднъж беше обяснено че статистически изследвания няма, защото не можеш с кантар да мериш дължини.. и това че с кантара не можеш да измериш дължината на въжето, ни най малко незначи че то няма дължина.. по просто като за теб няма как да го обясня..

# 594
Да, ама вярата и надеждата не лекуват всички болести. Ужким хомеопатията беше емпирична наука а какво стана - опира до вяра и надежда. Не го оспорвам, но просто не е подходящо за лечение на някои заболявания, като инфекциозните например.

# 595
 begem0t_ пак ти казвам , че досаждаш! Как не разбра,не че хомеопатията не помага, а дадения хомеопат не успява да помогне.Как нашия хомеопат, успява да излекува цялото ни семейство и всички които познавам и ходят при него.Но то си като развален грамофон,повтаряш едно и също и не разбирам каква е целта ти newsm78
Когато започнах да ходя при хомеопат,също не вярвах,но бях отчаяна от медицината и пробвах всичко,което ми беше казано

# 596
Да, ама вярата и надеждата не лекуват всички болести. Ужким хомеопатията беше емпирична наука а какво стана - опира до вяра и надежда. Не го оспорвам, но просто не е подходящо за лечение на някои заболявания, като инфекциозните например.

Дефинирай инфекциозно заболяване

# 597
Мисля, че доволно много пъти вече беше казано, че хомеопатията от болести не се интересува; интересува се от хора, или по-точно от конкретния човек. Целта е той да е здрав, а не да изтребим варилата, примерно... Моето хлапе баш една от шарките много леко изкара само с хомеопатия (но можи и кърменето да е помогнало  Mr. Green).
Неодавна във Великобритания имаше случай на младеж излекувал се от СПИН. Без лекарства и намеси (т.е. и хомепатия не е ползвал). Сигурно Бегемот е запозната в подробности със случая. Или е било вяра, или Божи провидение....

Интересно ми е защо след кято някой лично не е засегнат от даден метод, се впуска да спасява спрелите се на този метод именно... Никой тук не ходи да обяснява колко е вредна химиотерапията примерно и как може и без нея - просто има едно уважение към индивида и неговите избори - щом някой е избрал даден метод, ще си носи както плюсовете, така и минусите от това. Никой няма право да се бърка в свободния избор на друг. Който го прави си носи тежки последствия... Родителите носят отговорност за изборите си спрямо децата си; никой друг не може да я поеме, няма как. Абдикирането от отговорност също носи тежки последици. Но никой няма право да се бърка в чуждите избори и да се меси там където отговорност не носи...

# 598

Дефинирай инфекциозно заболяване

Заболяване възникнало в резултат на инфекция.

Мисля, че доволно много пъти вече беше казано, че хомеопатията от болести не се интересува; интересува се от хора, или по-точно от конкретния човек. Целта е той да е здрав, а не да изтребим варилата, примерно...
(...)
Интересно ми е защо след кято някой лично не е засегнат от даден метод, се впуска да спасява спрелите се на този метод именно...

Аз къде говорила за конкретна болест. Имам предвид същото - човек да е здрав. Това дали някой е здрав или болен може да се измери обективно - нали? Е, тогава какво пречи да се измери колко болни са оздравели след прилагането на някакъв метод?

От къде знаеш дали съм засегната или не?

# 599
как да не се знае, кой е болен или здрав,когато има симптоми е болен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт