Отговори
# 90
Здравейте момичета, желая на всички ви да сте здрави и много щастливи! От цялото си сърце! Искам да ви помоля за малко информация. Майка ми я приемат в сряда, 20.04. в онкологията за операция. Самата операция ще бъде извършена на 21.04. Тъй като съм от провинцията, ще нощувам при приятелка, а мъжът ми ще гледа децата- те са малки. Въпроса ми е колко дни майка ми ще остане в болницата в най- добрия и най- лошия случай. Касае се за рак на гърдата. Какво трябва да нося ( освен основните неща ), ако има нещо по- специфично и как трябва да се захрани след операцията, това може би ще ми го обяснят там. Много ви благодаря предварително. Доста се страхувам.

# 91
Стефани, най-вероятно майка ти ще остане в болницата от 8 до 10 дена.Не е необходимо да и носиш каквото и да било,освен нещата които са и необходими за лични нужди.
Ще и направят операцията.Един ден ще остане в реанимация и после ще я прехвърлят в стая,от където ще може да излиза навънка ,да се разхожда.За храненето няма никакви специални изисквания.Това не е операция на корема и затова няма някакво захранване.Яде си и си пие каквото си иска.
Стискаме палци всичко да е наред! Praynig
После да пишеш как е минало! Peace

# 92
  • пловдив
Stephanie майка беше една седмица в болницата, след отстраняване на гърдата, но имаше в стаята жени, които бяха само с отстраняване на тумора и запазване на гърдата, които ги изписаха на 3-4 ден... много е относително колко дена ще остане. Това зависи и от това какво ще решат да отстранят лекарите и от това как е положението с дренажите, които се поставят и от това как майка ти ще понесе операцията... Най трудно ми беше в часовете непосредствено след излизане от упойката, заради гаденето, но и поставиха в системата лукарство против повръщане и това помогна. Относно захранването - след пълна упойка не се пие и яде нищо около 4 ч. Операцията не е коремна и след това няма проблем да се яде всичко, но майка пожела само кисело мляко /разбира се ако майка ти няма и други заболявания - например диабед, тогава в болницата и дават съобразена храна, но това ще ти го каже лекарят на място/ Това което е хубаво да си носиш е
левкопласт. В болниците обикновенно ползват обикновен, но той е с доста силно лепило и често прави рани. Има един копринен http://images06.snimka.bg/000665994.jpg  приблизително така изглежда, но като питаш в аптеките те го знаят кой е хипоалергичения . Това се сещам на първо четене, ако се сетя още нещо пак ще драсна.

Сисссс писали сме едновременно  Hug

# 93
Stephanie Майка не е оперирана в Онкологията и остана 5 дни в болницата. Най-трудно беше когато излизаше от упойката, (имах късмет да ми разрешат да бъда при нея през това време). Стана й лошо, защото е с ниско кръвно, много е емоционална и колабира. Но след това не е имала проблеми по време на престоя в болницата. Най-важното е да бъдеш до нея, независимо от изхода на операцията.
При нас нещата не се развиха, по най-добрия начин и тя изпадна в ужасна депресия  Sad. Не искаше да става от леглото и едвам я убедих да започне за става и да се разхожда. Няколко дни след изписването  излязоха резултатите за ХЕР и хормоналните рецептори и след това се взе решение за лечението.

Нека майка ти да поговори с хирурга преди операцията и с жените, с които ще бъде в една стая.
Ще ви стискам палци всичко да бъде наред при вас.

# 94
  • Пловдив
Честит празни момичета! Много здраве и късмет! Бъдете най-красивите цветя!
Stephanie, успех!
Лек и слънчев ден!

# 95
Много ви благодаря за отговорите. Много ми помогнахте! Ще пиша непремено как е минало всичко и какво са показали операцията и изследванията. Приятна неделя ви желая и не трябва да губим никога смелостта и оптимизма си. Дано Господ да е с всички нас!

# 96
Сузи, аз само не разбрах с какво ще и помогнат на Стефани твоите разкази?!
Извинявай,но има моменти ,в които човек е добре да си замълчи,вмасто да ръси акъл и овчи мозък!
Пък и това,че майка ти е реагирала така ,не означава че при всички е така.
А и когато човек излиза от упойка е в реанимация и близките му не са при него,и дори няма и да разберат как е бил след упойката...
Аман вече от "умници"...
Нека майка ти да поговори с хирурга преди операцията и с жените, с които ще бъде в една стая. .

С хирурга и да говори преди операцията,той едва ли ще и даде някакви съвети предварително!
А да търси съвети от жените в стаята и,това е най-голямата грешка,която може да направи ! Особено ,ако съквартирантките и са възрастни жени...Представям си тогава какви ще и ги наприказват... ooooh!
Всеки организъм е различен,и различно приема интервенциите ,които му се прилагат...
А там има и едни хора -ЛЕКАРИ им казват,които знаят кога и какво да направят!

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 10:48 от Сисссс

# 97
Мила ,Маргич,Честит Имен ден!
Пожелавам ти здраве, то се подразбира. Пожелавам ти дълъг живот, и това е повече от ясно! Честит имен ден! Пожeлавам ти винаги да имаш възможност за избор при всяка една твоя житейска стъпка и винаги да взимаш правилното решение!

Честит имен ден и на Марги!Честит имен ден. Искам да ти пожелая здраве и пари. Защото има ли човек здраве, всичко друго с пари се купува. С една дума - да ти е леко сърцето и тежък джоба!
 Наздраве!

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 11:05 от Сисссс

# 98
Честит имен ден на всички, които носят имената на цветя!

# 99
  • София
Благодаря на всички момичета за хубавите пожелания! Сис  love001
Господ здраве да дава на всички ни и на нашите семейства!!!!!!!

# 100
  • у нас - на брега на морето
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ ВЪВ ФОРУМА И НА ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ,  КОИТО НОСЯТ ТАКИВА ИМЕНА!  bouquet

Маргич, а това е специално за теб!   love001

# 101
мили мои ЦВЕТЕНЦА!да ви е честито името,а вие заедно с него!ЗДРАВЕ и дълъг  красив и спокоен живот ви пожелавам от  сърце!  bouquet Hug
Марги,специално за теб   bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 102
  • Варна
Честит празник на всички именнички!
Нека бъдат здрави и щастливи, защото са красиви и с имена чародейни.

bouquet

# 103
  • пловдив
Честит празник момичета!
Да сте живи и здрави!

На всички момичета с прекрасни имена на цветя, пожелавам щастливо дълголетие, верни приятели и винаги да са обичани и закриляни !

# 104
Честит имен ден на всички цветенца, буренчета и дръвчета  Grinning
Да сте все такива силни, куражлийки и да се преборите с всичко.

Общи условия

Активация на акаунт