Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 541
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Галана, видях ги аз, ама нещо из вътре ми се иска да видя също. Дори на грубо, айде почвайте по-по същество да гледаме, че и нас това ни чака. И на мен Коледа ми е по-реалистичен вариант, за вас де. То и на мен ми се иска за тогава, ама да видим Simple Smile.

# 511
Здравейте мами!
Да се присъединя и аз. Започнахме преди 3 дни. До края на седмицата ще са готови основите.
Може ли и за мен паролата за снимките на хубавата къщ Blushа?

# 512
Галана, започва вече да придобива вид Simple Smile Зеленината си е зеленина Simple Smile Браво на първокласника!

При нас също се чуват съседите Sad Едно време са ударили 10 см плоча  ooooh! и сега що ни чуват долу, когато ходим (мъжа ми де, че той малко набива крак  Embarassed) и защо ние ги чуваме когато леко повишат тон долу... е чак точни думи не чуваме, нооооо Sad

Долу обаче ни чуват кристално по тръбите на парното  Shocked (слава богу такава тръба от нашето парно минава само от стаята на детето) И аз като съм била долу и ако мъжа ми горе си говори с някой и го чувам  Rolling Eyes Тааа събираме с него опит кое как трябва и не трябва да направим по къщата  Wink

А нас вече ни базикат, че с "Шефа" (понеже ще живеем срещу църквата) сме били гърсти и затова вече цяла седмица дъжда ни заобикаля и една капка не е паднала. За сметка на това в Младост и Дружба бая дъжд се изваля  Crazy

# 513
  • Банкя
...А по повод шума от канализациите - сега сме на този етап и смятаме да работим навсякъде с Pipelife тръби, които поради многослойността си претендират да са доста обезшумени Crazy

Повечето производители на канализационни ПВЦ тръби си имат серия тръби с вградена шумоизолация. Много важно е при техния монтаж да се спазят изискванията - обикновено се използват по 2 скоби с гумено уплътнение една над друга, като едната е само като гривна на тръбата, а другата е фиксирана към бетон/зид. Peace

dm09 Добре дошла (дошъл Thinking)!
Успех в строежа!
Разкажи малко, къде ще изникне новият ви дом, как ще строите... Wink

# 514
Дошла Simple Smile!
Къщата ще е на село, Русенско. Имаме хубаво дворно място с  едноетажна къща. Строим още една  към нея, пак на един етаж, но по голяма като ще са свързани. Строежа е масивен, традиционнен.
Като стил много ни харесва рустик. Събираме идеи за интериора и градината. Ако имате нещо подобно ще се радвам да споделите.

# 515
  • София
П.п. Може ли , ако не е много нахално и аз да видя снимките.Колкото и да е проста паролата, не я зная.. Blush

Embarassed и аз така   bouquet

# 516
  • Русе
dm90, най-накрая и някой от нашия край. Добре дошла сред нас.

# 517
Здравейте и от мен. Аз сега започнах да стягам къщата си в едно село в Родопите , но има доста буйни треви в двора. Някоя идея с какво да ги напръскам , но да не се налага 5 пръскания , че вече михан през това Grinning

# 518
  • София
Момичета, иска ми се да ви попитам колко време отнема цялата процедура с документацията около един строеж?
Днес бяхме при архитект и съм оптимистично настроена, ама като гледам и слушам от познати се отчайвам Sad

# 519
Здравейте и от мен. Аз сега започнах да стягам къщата си в едно село в Родопите , но има доста буйни треви в двора. Някоя идея с какво да ги напръскам , но да не се налага 5 пръскания , че вече михан през това Grinning

Раундъп Peace
Ето като инфо:

http://www.sortovisemena-bg.com/units/%D0%A0%D0%B0%D1%83%D0%BD%D … D0%BF.html?u=2014

# 520
Здравейте и от мен, строим къща в Пловдивско. Относно срока, от срещата с архитекта до получаването на разрешителното за строеж ни отне около 5 месеца. 3 месеца докато получим всички части по проекта, и около 2 месеца докато си получим разрешителното от общината, при условие че нямахме никакви разминавания с архитекта, и никакви проблеми с общината. 
   И аз имам един въпрос към вас, може ли веднага след зидарията и полагането на ел, Вик и тръбите за парното, да се направи мазилката? Или трябва да се изчака примерно един сезон?

# 521
  • Банкя
Добре дошли на новите строителки! Hug

mi6eto.q Зависи от статута на парцела и комуникациите около него, тоест дали ще има други предварителни процедури. Освен изработването на проекта, важно и за колко време ще вземете предварителни договори/становища от ВиК-то и енергото. Ако сега започвате, не забравяй, че е много вероятно да внесете проекта в отпускарския сезон и нещата малко да се забавят. Peace

julide По принцип е хубаво грубият строеж със зидарията да постои един сезон, за да слегне къщата. След това да се направят инсталациите и мазилката. По този начин се намалява риска да ви се появят пукнатини. Не че изобщо няма да има, но все пак. Wink
Ако обаче сте направили инсталациите, по-добре направете веднага мазилката, за да не ви ги откраднат. Rolling Eyes

# 522
  • София
galana_s страхотна е   bouquet  пожелавам ви скорошно нанасяне, само тревичката ви липсва  Peace

# 523
  • Бургас
П.п. Може ли , ако не е много нахално и аз да видя снимките.Колкото и да е проста паролата, не я зная.. Blush

Embarassed и аз така   bouquet

И аз Embarassed Blush

# 524
Galana,  Великолепна къща!
Подобно произведение на архитектурата видях преди време в Хисаря - вдясно на края на главната улица, която води към крепоста. Много стил и красота! Браво!

Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт