Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Tochno Kyshtata, kojato tolkova hvalih posledno na sysedite e betonna. Otvyn - edin grozen parallelepiped, no vytre.....CHUDNA!!!! Shte Pisha pak kato moga poveche

# 496
http://galana.snimka.bg/family/3d-ka6ta.340596.23593089

Паролата е все така сложна като преди  hahaha

# 497
Здравейте момичета, искам да ви питам нещо. Понеже съм на етап проектиране и като гледам как върви, в най-добрия случай,май ще отиде до края на юни за да си взема разрешението за строеж, не ме свърта и си мисля следното. Смятате ли за удачно докато чакам да си повикам един багер или една фадрома да ми позаравни и поизчисти мястото за строеж и после с конструктивното становище за ограда и разрешението за ограда да извикам един геодезист да ми набие колчетата и да си сложа и оградата. В такъв смисъл тези неща да ги извърша преди да започне строежа. Дали впоследствие оградата няма да създаде проблем на строителите. Но пък на доста места четох, че мястото за строеж трябва да се огради. Също така сега взе да ми хрумва дали да не помисля и за гараж в проекта.  Но дали ще е добре да го залагам в проекта или понеже е на село земята, ако си го изградя впоследствие без проект дали няма да мине като допълващо застрояване. Пък дали най-добре не е да си взема от тези преместваемите гаражни клетки. И в този случай дали ми трябва нещо допълнително. Сблъсквали ли сте се с тази дилема. newsm78

# 498
  • Банкя
sisi_78910 Мисля, че няма да е проблем да разчистиш и заравниш парцела още сега. Simple Smile

За гаража
- ако ще го разполагаш в отреденото във визата за проектиране петно за строеж, няма да е проблем още сега да го заложиш в проекта и да ти го разрешат. Ако обаче ще граничи със съсед например и не е отразено във визата, може и да не мине и по-добре не го залагай сега, за да не ти върнат целия проект. Peace

Без да те обезнадеждавам и дори без да знам, на какъв етап сте с проектирането, много трудно ще може да си вземеш разрешението за строеж в края на юни. Rolling Eyes Ако внесете проекта тази седмица, може и да излезе в края на юни, но за това трябва проектът ти да е готов и да си взела всички необходими документи от ВиК-то и енергото. Confused

При нас тази седмица трябва да си вземем ВиК, ОВиК (топлоефективност) и електро проектите, също и геодезията. Архитектурата и конструкциите са готови. ПБЗ-то може би ще стане след 1-2 седмици, защото се съгласува и в КАТ. Тези дни трябва да вземем становището от Софийска вода. Не правя планове за това, кога ще внасяме - с малко късмет в началото на юни. Wink

galana_s Страхотно става! Hug Покрай вашата къща започвам да харесвам жълтите фасади. Grinning
И първокласникът е супер. Wink
За първия учебен ден на втори клас да го изпратиш през тази порта. Simple Smile

# 499
  • Русе
Галана, искаме още снимки Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile. Супер става. Аз си харесвам жълтите фасади, много слънчева става къщата.

# 500
Meggysan, има снимки, но върни назад Wink
Акси, от твоите уста в божиите уши Hug
galana_s, с телена четка няма ли да стане? Има и такива накрайници за шлайфовете - телени четки.
Мислех си точно това, но камъкът е импрегниран и вероятно ще се надере импрегнанта. Но ако няма друга алтернатива точно това ще направим.

Кофти, предполагам, няма да освободите работниците, преди да си го почистят. При нас така се получи с мазилката на къщата - като правеха верандата и бяха изплескали фасадата с цимент и разни други. Ами пребоядисаха частта по верандата, оказа се, че се получава разлика с останалата фасада, та им се наложи да минат  цялата тъмнокафява част на къщата само с боя. За тяхна сметка.  Ти няма ли някоя снимчица да постнеш, молим...Simple Smile
Ами то вече толкова народ мина, че е трудно да се прецени чия е вината Laughing

# 501
  • София
някой строил ли е къща изцяло от бетон?

Виж , тук.

http://www.ibt.bg/pages/aboutus_bg.php

Може би търсиш нещо подобно?  Simple Smile

Аз пак имам питане.. Blush През почивните дни , наехме къща в планината. Направи ми впечатление, че е страшно шумна. Чуват се , кристално, разговорите от първия етаж (ние обитавахме втория). Шума на водата в мивките/от душовете, канализацията, стъпки по стълби, на третия етаж, отваряне и затваряне на врати..пр. Панелката,си е направо "шумоизлорина" в сравнение с тази къща. Не ми беше удобно да питам собствениците, как е строена къщата. Надявах се вие да ми помогнете . Какви грешки са допуснати за да се получи  този де/ефект ?  newsm78

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 11:02 от Courage

# 502
galana_s Страхотно става! Hug Покрай вашата къща започвам да харесвам жълтите фасади. Grinning
И първокласникът е супер. Wink
Точно!! А с какво нетърпение чакам интериора и завършения двор....Simple Smile Там ми е тръпката на мен.  Ама празнуване на Коледа в новата къща ми се струва по-реален срок от 1-ви септември..Simple Smile Пък дано да греша, де... А стенописите кога ще се правят?
Ами то вече толкова народ мина, че е трудно да се прецени чия е вината Laughing
Ей за това по напред препоръчвах работа с една фирма.... /каза черната станция:)/ Дано не се надере с телена четка. Питайте в някоя фирма за професионално почистване  - може да стане с някаква машина и после ще го полират /ако позволява камъка/.

# 503
някой строил ли е къща изцяло от бетон?

Виж , тук.

http://www.ibt.bg/pages/aboutus_bg.php

Може би търсиш нещо подобно?  Simple Smile

Аз пак имам питане.. Blush През почивните дни , наехме къща в планината. Направи ми впечатление, че е страшно шумна. Чуват се , кристално, разговорите от първия етаж (ние обитавахме втория). Шума на водата в мивките/от душовете, канализацията, стъпки по стълби, на третия етаж, отваряне и затваряне на врати..пр. Панелката,си е направо "шумоизлорина" в сравнение с тази къща. Не ми беше удобно да питам собствениците, как е строена къщата. Надявах се вие да ми помогнете . Какви грешки са допуснати за да се получи  този де/ефект ?  newsm78

Това е характерно за сглобяемото строителство. То няма масата на монолитното, която поглъща до голяма степен звука.
Не че и при монолитното не се чува как се тряска вратата на първия етаж на третия, въпреки гумените уплътнения. Но разговори, телевизор и т.н. не се чуват между етажите при затворени врати.

# 504
Courage - явно е била сглобяема?
А по повод шума от канализациите - сега сме на този етап и смятаме да работим навсякъде с Pipelife тръби, които поради многослойността си претендират да са доста обезшумени Crazy

Галана - радост за сетивата е чудната ви къща Hug

За бетонната  на съседите - ще разпитам тия дни по-подробно и ще дам отчет. Едно е сигурно - излиза доста по-изгодно от конвенционалното строителство.

# 505
  • Перник
... Питайте в някоя фирма за професионално почистване  - може да стане с някаква машина и после ще го полират /ако позволява камъка/.

Точно това смятах да предложа  Peace Чувала съм (и съм виждала на една стара обществена сграда) почистване с пясъкоструйна машина, но не знам дали е приложимо към всеки вид камък  newsm78

Иначе къщата е страхотна, Галана. Аз също харесвам жълти къщички  Wink

# 506
Само зелената полянка й липсва, за да блесне съвсем като слънце  Hug

# 507
  • София
Благодаря ви, за отговорите!

А ниско-бюджетните , но големи хотели (да речем в Банско)..До скоро мислех,че са с итонг блокчета и тънки плочи?!?  Thinking Те също са доста шумни..

# 508
Courage, много често стаите са отделени само с гипс-картон Mr. Green така чеее нормално е като пръцне някой всички да го чуят hahaha. Икономична работа, но не им пречи на звездите, пляскат ги 4- 5- звездни хотелите на поразия:mrgreen:

# 509
  • София
 Joy Уби ме..особенно с точността на изказа.. bowuu

П.п. Може ли , ако не е много нахално и аз да видя снимките.Колкото и да е проста паролата, не я зная.. Blush

Общи условия

Активация на акаунт