Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 473
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Живо ме интересува темата, имам голямо желание, известен опит и купища опасения. Hug

# 676
Благодаря ви момичета, днеска наляха бетона другата седмица почваме зида  Party Party Party ще има още снимки

Галана на майка тревата беше в същото положение, накрая купи някаква "умбълдън" и да ти кажа досега не  е имала проблеми...   И за розитеда се изкажа  пак майка ся едни с цвет пепел от рози-уникални цветове....  Heart Eyes

# 677
  • Перник
Galana, ние слагахме от пудрата и беше ок с мравките, но беше през април, знам, че ако се сее ранна пролет тревата, няма толкова мравки. Сега забелязвам голи участъци тук таме, но чак толкова не се задълбочавам, нали е зеленичко. Даже гледам, че и терена е трябвало по-добре да го заравним, сега има леки бабунки, но не е фатално. Косенето малко ми дотежава, защото не живеем там и ходя специално за това, но красота без усилия няма. Хайде, да покажеш и розите като разцъфнат.

temir, бабунките може да станат още по-леки, ако валирате тревата от време на време. Мисля, че продават валяци, ако не - идея: баща ми си направи от стар бойлер, който се пълни с вода. По-сериозен вариант е да се напълни с бетон, като на негов колега  Peace

# 678
  • густо майна Филибето
Освен , че се пръска за мравки (всякакъв инсектицид върши работа), иска много поливане. Мравките по мокро гледат да не ходят. А и семената покълват бързо, в това топло време 4-5 дни и ще видиш зеленко (всъщност първо е по-скоро червенко).

# 679
  • Русе
Направо ме разсмяхте с тази трева. То мравките явно са при вас, ама защо при нас има едни като термити, по 1 см дълги, че и нагоре. Като почнем да сеем, чак не ми се мисли Simple Smile Simple Smile.

Аз пък да ви се похваля, най-накрая си имаме дограма, след 1 м забавяне, но няма значение, мнгоо съм доволна.

# 680
 Ljuboznatelna , пръскаме уж. Всяка вечер таймерът на поливната система се включва. Дръвчетата са много весели, но тревата Rolling Eyes. Пък и пръстта е една песъчлива пак по решение на половинката Mr. Green Твърди, че за трева трябва да е такава newsm78
elasmen, пиши на лични за тая трева Peace

temir , при нас ранна пролет нямаше как да се сее трева. Още влизаха машини, нямаше плочник. До есента не искам да чакаме. Гоним срок средата на август Laughing А при нанасянето искам да има трева Wink

♥VIKI♥,Courage, розите са ми ниски, червени, жълти и розови-те са направо цъфнали, от саксията ги слагам директно в земята. Голямо удоволствие е между другото Wink Догодина ще накупим и други Heart Eyes Момичета, аз оспамих темата с моите треволяци Crazy Вече ще пиша в градинарската Peace
Мерси много за съветите ако поникне нещо ще черпя, но освен марихуана и троскот друго засега-нъц Crazy Joy
 Hug

SvetlaK, институциите са най-изнервящата част. И аз трябва да ходя да вадя разрешение някакво за басейна, но все се ослушвам именно защото все някой ще се намери да ти вади нервите.

Meggysan, честита дограма  bouquet От Теодесита ли я поръчахте? Знам, че държеше да е дървена Peace

# 681
  • Перник
...Мерси много за съветите ако поникне нещо ще черпя, но освен марихуана и троскот друго засега-нъц Crazy Joy
 Hug

SvetlaK, институциите са най-изнервящата част. И аз трябва да ходя да вадя разрешение някакво за басейна, но все се ослушвам именно защото все някой ще се намери да ти вади нервите...

И от какво се оплакваш не мога да разбера? Вместо да почваш бизнес с това, което никне, ти... Wink Mr. Green

А за институциите - най-тъпото е, че в сайта на великата ни община има формуляри - молби за издаване на "скица за виза за проектиране" и "виза за проектиране", аз ги свалям и попълвам и те казват "а, това го прави фирма"  #2gunfire Те издавали само за селата  Rolling Eyes Усещам как ще ходя там с "Господари на ефира", щото нали се сещате, че "фирмата", която трябва да ми извърши услуга не е случайна  #Cussing out

# 682
Много ясно, че не е случайна. Идеята с Господарите не е никак лоша Peace

# 683
  • Банкя
Извинявам се, че ще подхвана обсъждана преди тема, но ще ми е трудно да се ровя в 20 теми. Grinning

На някоя от вас да са искали да се внася ОВиК проект за разрешение за строеж? Thinking

От общината ни бяха казали, че не трябва, но познат надзорник в момента твърди, че трябва.

Ние по принцип имаме изготвен такъв проект, но по ред причини не ни се иска да го внасяме, ако не се изисква. Rolling Eyes

# 684
Акси не никой не ти иска такъв проект Peace

# 685
  • Пловдив
Акси, преведи за невежите какво е това   - с нищо не мога да свържа съкращението  Thinking

# 686
ОВиК=Отопление, вентилация и климатизация  Peace

# 687
  • Банкя
Акси, преведи за невежите какво е това   - с нищо не мога да свържа съкращението  Thinking

Което само по себе си значи, че не си внасяла и ми помага като инфо. Wink

galana_s Мерси! Hug

# 688
  • Русе
Meggysan, честита дограма  bouquet От Теодесита ли я поръчахте? Знам, че държеше да е дървена Peace

newsm10

Да, да, супер е, само със сроковете малко са скарани напоследък.

# 689
Meggysan, и аз се заинтригувах от дограмата на Теодесита. Колко ви излезе като цена, какво дърво избрахте и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт