Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 538
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
някой строил ли е къща изцяло от бетон?

ние не, но съседите до нас да. Какво те интересува по въпроса? Мога да ги попитам

# 481
  • Банкя

Зависи, какво точно имаш предвид? Thinking

Преди време тук пишеше една дама, която си построи къща край Русе, като използваше готови термоблокове (от изолационен материал), които наливаше с бетон. Някъде в 7-ма, 8-ма, 9-та тема разказваше и описваше етапите на строежа. Peace

Може би това имаш предвид. Simple Smile

# 482
Една от причините да искам да си имам къщичка е, че много ме е страх от земетресения. Ето сега пак в съседство - в Турция. Дано да ни заобикалят. В къщичка си мисля, че ще ми е по-спокойно.Сега в тези блокове направо ме е страх. Вас страх ли ви е от земетресения. Дали конструкторите при направата на проектите обезопасяват строежите по някакъв начин за устойчивост при земетресения? newsm78

# 483
  • Пловдив
Сиси Simple Smile,
Дали конструкторите при направата на проектите обезопасяват строежите по някакъв начин за устойчивост при земетресения? newsm78
- разбира се, проектират се противоземетръсни шайби - това са железобетонни стени, разположени на определени места в къщата, колко да са и с какъв размер се решава според "земетръсността" Grinning на конкретния район.

# 484

ние не, но съседите до нас да. Какво те интересува по въпроса? Мога да ги попитам

ами интересуваме най-общо каква е разликата спрямо строителството с тухли, покрив и т.н.
говоря за нещо ето такова - http://www.worldarchitectnews.com/architecture-concrete-house-sz … te-house-szelpal/
долна плоча, стени и горна плоча, изцяло от бетон
изолацията най-добре да е в средата на бетона, по-лошият вариант е от вътрешната страна

# 485
  • густо майна Филибето
Една от причините да искам да си имам къщичка е, че много ме е страх от земетресения. Ето сега пак в съседство - в Турция. Дано да ни заобикалят. В къщичка си мисля, че ще ми е по-спокойно.Сега в тези блокове направо ме е страх. Вас страх ли ви е от земетресения. Дали конструкторите при направата на проектите обезопасяват строежите по някакъв начин за устойчивост при земетресения? newsm78

Задължително, има си нормативи и казано разговорно - смятат ги на земетръс.

ами интересуваме най-общо каква е разликата спрямо строителството с тухли, покрив и т.н.
говоря за нещо ето такова - http://www.worldarchitectnews.com/architecture-concrete-house-sz … te-house-szelpal/
долна плоча, стени и горна плоча, изцяло от бетон
изолацията най-добре да е в средата на бетона, по-лошият вариант е от вътрешната страна

Не съм специалист, но не виждам как ще се изпълни тази изолация в средата, като бетона от двете страни трябва да се свърже някъде, което си е термомост и изолацията се обезмисля.
Честно казано ми е чудно защо ти е такъв бункер, като може да се направи същото от всякакъв материал, а отвън да се имитира бетона със следите от кофраж. Плочите на тухлените сгради са си от бетон, плоския покрив също е от бетон, остават стените. На картинка може да ти изглежда добре, но ако вътре си на суров бетон реално, ми се струва, че няма да ти е особено уютно.
И разликата с другите типове строителство май е в цената.

# 486
относно защо желая такава къща
- обожавам модернима
- живея в града, къщата ще бъде в планината за почивка и най-важното за мен е външния й вид, за да се чувствам максимално добре
- къщата от бетон изисква много по-малко грижи от почти всеки друг вид строителство, поради естеството на материала, буквално с десетилетия не трябва нищо да правиш, което е важно за вила в планината , където ходиш сравнително рядко
- уюта е въпрос на вкус, на някои им е уютно като има три реда пердета, на мен ми е уютно като имам огромен прозорец и гледка, независимо градска или планинска Simple Smile Точно за това и къщата ще има почти изцяло стъклени стени. Иначе бетон ми е по-уютен от тапети да речем Simple Smile
- Много къщи от бетон се боядисват в бяло, който не харесва сивия естествен цвят на бетона може да има бяла къща

за изолацията - има различни методи, най-добрият е точно с вътрешна (не знам технически как става, но се прави). Бетонът сам по себе си има много добри свойства и с допълнителна изолация се получава много по-добри свойства от всяка тухлена къща.

точно защото не съм убеден за разликата в цената питам дали някой е строил така в България, в други страни не е по-скъпо. Изолациите и стъклата може да са  по-скъпи, но пък се пести от покрив, както и това, че една фирма наведнъж ще направи почти цялата къща, а няма да имаш 3-4 отделни фирми/дейности.

# 487
mcgavin, друго ако не поне тънко ще минеш Laughing На мен лично подобно нещо ми е грозно без да те обиждам, но пък гледам че се лансира напоследък. Не ми се мисли и как ще се топли такова нещо.

Да се похваля и да се оплача. Вече почти се сдобихме с всички дръвчета Party Лошото- таванът на хола се прецака нещо...8 ръце и не побелява и не побелява Close Или майсторите се изложиха или боята Mr. Green Сега ще шкурят и пак на ново.

Гледам, че и цокълът на къщата е много зацапан, дали ще се оправи просто не знам Rolling Eyes

# 488
Аз лично не бих живяла в бетонна къща, но всичко е въпрос на вкус  Peace Според мен от това, което долових тя ще е лятна вила в планината, така, че бетона е прекрасен в товас отношение... ще предлага хлад в горещите дни Simple Smile

Галана, може би трябва хубаво да измиете тавана  Thinking Нали ако има мръсно веднага избива на латекса ако ще и 10000000000000 ръце да сложите  Rolling Eyes

На нас едните стъпки са ни вече изляти (от петък) и сега ще действат натам... нещо се моткат работниците ама според мен проблема е в техническия. По цял ден си седи в къщата на диванчето и ни ги поглежда ни нищо... Бил повече от половин година на борсата, да е би да протака, за да си е той по-дълго на заплата... Трябва да говорим със строителя, да не вземе да ни измисли някой извънреден труд  Crossing Arms Май започва да ме лови параноята  Mr. Green

# 489
Eличка, той таванът е чест, изцапа се цокълът. Чудя се с скакво се почиства- по него има какво ли не боя пръски от теракол... Whistling

# 490
  • густо майна Филибето
mcgavin, нямам нищо против стила на къщата и минималистичния дизайн, напротив, много ми харесва това което показваш.  Но изолацията вътре в бетона може да ти излезе много скъпо удоволствие. Панелките за най-старите блокове ги правеха с вътрешна изолация, което по никакъв начин не изключва термомоста при връзката им на ъглите. И тъй като сме разбивали отвор в такъв панел, по спомен изолацията не беше повече от 2см, което си е почти нищо. При изцяло бетонна къща технологията ще е някакъв пълзящ кофраж предполагам, може и да има някаква специална технология, но ако съдя по начина на изпълнение на изолация между стени на тухлена постройка, при бетона трябва да имаш едни носещи стени, изолация и още едни стени, които да затварят изолацията.Това заедно с изолацията може ще стигне 30см стоманобетон. Затова го оприличих на бункер. Точно как ще се свържат тези стени от двете страни без да се прекъсне изолацията на мен ми е непонятно. Пак казвам, не съм специалист, познанията ми свързани с конструкциите в строителството се ограничават с изчертаването им.

Вътрешната изолация май ще е по-добър вариант, недостатъка е, че е малко крехка и стената може да има белези от по-сериозни интервенции при пренасяне на мебели.

Преди години имаше тема за дизайна, в която пишеха момичета, работещи точно това. Обсъждани бяха бетонни вътрешни стени в суровия им вид, това бяха техни лични впечатления. Когато всичко е само бетон става подтискащо. Разбира се, че може да се боядиса, измаже и какво ли не. Но няма как да оставиш такава стена вътре, ако си с вътрешна изолация. Има вариант да си без изолация, в България има достатъчно блокове построени изцяло от бетон, само отоплението излиза по-скъпо.

Покрива си е един обикновен плосък покрив, правят го на всякакви къщи, слабата му страна е изолацията. При него оплакванията от течове са повече.

Съжалявам, ако си се засегнала заради сравнението с бункера, аз съм израснала в Бургас, там в морската градина има няколко бункера и като видя неизмазан бетон несъзнателно правя такава асоциация. Фройд е прав, че детството оставя отпечатък върху целия ни живот Simple Smile

Асинка може да сподели как се строи в планината, как стои въпроса с транспортиране на материали и работна ръка някъде високо, сигурно ще се включи.

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 09:30 от Ljuboznatelna

# 491
.....Чудя се с скакво се почиства- по него има какво ли не боя пръски от теракол... Whistling
Кофти, предполагам, няма да освободите работниците, преди да си го почистят. При нас така се получи с мазилката на къщата - като правеха верандата и бяха изплескали фасадата с цимент и разни други. Ами пребоядисаха частта по верандата, оказа се, че се получава разлика с останалата фасада, та им се наложи да минат  цялата тъмнокафява част на къщата само с боя. За тяхна сметка.  Ти няма ли някоя снимчица да постнеш, молим...Simple Smile

# 492
  • густо майна Филибето
galana_s, с телена четка няма ли да стане? Има и такива накрайници за шлайфовете - телени четки.

# 493
Момичета, имате ли идея дали има подходящ препарат за почистване на прозорци и най-вече дограмата след мазилките, уж бяха увити с найлони, но гледам, че доста мазилка е останала по дограмата.

# 494
Аз не съм имала проблем да си я измия след "обръщането" на прозорците и след мазане със силиконова мазилка с най-обикновен препарат за стъкло. Аз ползвам форте  Peace
Иначе ако се е спекло много и би искала да го изчагърташ ( newsm78) може да пробваш с ножче за стъклокерамични плотове  Rolling Eyes То би трябвало да не нарани дограмата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт