Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 497
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • густо майна Филибето
Революцията на една сламка е книгата на японеца. Аз съм чела и повече, но едно е на теория, друго на практика. Този тип земеделие само на пръв поглед изглежда лесно. Не е лъжица за всяка уста.
Мария Хуанита и ние си имаме в изобилие, преди две години имаше една нивичка в близост Wink

# 631
Винаги практиката е по-различна от теорията. Simple Smile

Цяла нивка?Simple Smile)Чувала съм, че има села, които се издържат от този вид земеделие:))

Революцията на една сламка е книгата на японеца. Аз съм чела и повече, но едно е на теория, друго на практика. Този тип земеделие само на пръв поглед изглежда лесно. Не е лъжица за всяка уста.
Мария Хуанита и ние си имаме в изобилие, преди две години имаше една нивичка в близост Wink

# 632
Оооо при нас в полето има много, но тя не е баш като култивираната... тя е дива и доколкото знам некачествена Simple Smile Не съм пробвала от нито една от двете та говоря каквото съм чула Simple Smile
Иначе брат ми се опиваше да си отгледа  Rolling Eyes За целта беше засадил в саксия на балкона при дядо ми. Той няколко пъти го питаше какво е това, а брат ми, някакво цвете дядо ми дадоха... Накрая един ден дядо ми отишъл при брат ми и му обяснил... "сега таз трева ще я умориш, не се полива толкова ще изгние, на нея й трябва малко по сухо" а брат ми  #Crazy

Та дядо ми накрая го светна как се прави, той си е от село и едно време са отглеждали много, но тогава са я ползвали за въжета  Wink

# 633
Оооо голям майтап с тая марихуана Joy Особено дядото на Еличка Heart Eyes
Момичета, отваряме си още работа. Решихме да подчертаваме и арките над колоните така че още 2 месеца работа по фасадата не ни мърдат Laughing Вътре вече сложихме паркет на третия етаж.

Да ви питам какво следва по документация. Тия актове 15, 16...оставила бях всичко на строителя и сега се чудим newsm78

# 634
Да ви питам какво следва по документация. Тия актове 15, 16...оставила бях всичко на строителя и сега се чудим newsm78
Уф, голямо приключение е това...Нашето разрешение още не е излязло - 3-ти месец май.../баща ми го движи/. Всички строит. дневници бяха готови от фирмата, освен тях - идваха от ВиК, от Енерго, вадихме протоколи от лаборатория за контакти и ключове, последно баща ми се чудеше дали ще искат протоколи за енергийната ефективност и за противопожарност. Ще питам и ще ти кажа. 

# 635
Момичета върнах се  Hug Много ми лиспвахте. Не съм се появявала скоро, че ми пуши главата и 2ра работа почнах  Crazy...Днеска карат арамтурата за колоните... В петъка трябва да запечатваме с плоча вече.  Party И живот и здраве следва зида.....Бавничко вървим ,ама напредваме .Почна да добива вид, по едно време почнах да се плаша с тея изкопи кофражи.. ужас.. Ама сега като ми сложиха арамтурата на верандата и стълбичките друго си е. Само където ми се вижда много малка  Laughing Laughing Laughing Дано след зида ..придобия някаква представа, че сега само вървя и се вайкам кое къде  е хах.
в момента сме в тъурсене на  инфо за тръбите за обратните води и т.н. и търсим някой да ни помогне с Вик, ако знаете  някой свиркайте ..

Акси записвам всяка една стотинка както съм обещала , когато кажеш пращам подробна разпчечатка кое какво  hahaha

bouquet Усмихнат ден

# 636
♥VIKI♥, покажи снимки Peace
Гретел, ще се радвам да споделиш какво е казал баща ти Wink

# 637
Само където ми се вижда много малка  Laughing Laughing Laughing Дано след зида ..придобия някаква представа, че сега само вървя и се вайкам кое къде  е хах.
  Laughing  Когато направиха първата плоча и бяха очертали с тебешири стаите, се оглеждах с парцали на главата. Като видях кухнята /15-16 кв/  и си викам " Егати и клозета, дето сътворих, тука и куцанка не може да се играе...", толкова малко ми изглеждаше всичко. И зидарията, докато вървеше, същата работа. Но няма страшно, визуална измама е....Simple Smile После пък - при готов груб строеж, всичко изглежда много голямо. Хола /45 кв./ се чудех как ще го запълня, че не харесвам много мебели.  И с обзавеждането всичко си идва на място.
Галанче, ще...Снощи забравих да питам, ще се поправя.

# 638
Оооо, и на мен на първа плоча всичко ми се стори супер мини, а квадратурата ни уж е сериозна. Това е оптическа измама, Вики. Не се притеснявай Peace После се разгръщат нещата  Hug

# 639
  • Перник
Вики, поздравления за напредъка! И за втората работа!   bouquet Аз усилено си търся, но нищо подходящо не излиза  Confused

# 640
  • Русе
Вики, супер, за мястото ИЗМАМА е Simple Smile Simple Smile. няма страшно, чак като измазахме стените и сега таваните взе съвсем да се очертава.

Момичета, понеже сте ми най-близки тук, копирам си поста от другата тема, ако може и вашето мнение.

Момичета и момчета Wink, това е проекта за банята - 1, 2, 3.
Някакви препоръки и въобще мнения. Местата на вана, мивка и други е така, само душа няма да е насреща, а на дясната страна. Фризове и декорна плочка няма да слагам в мястото за къпане, тъй като е силно релефен и много трудно ще се чисти. Чудя се тези малките стенички дали да ги направя отдолу догоре кафеви или да са като останалите. Клоня към едноцветни, но да им сложа горен фриз и евентуално и долния по-широк. И дали две декорни плочки една под друга или само по една. Над декорните плочки ще има и лампи.
Ами май е това, очаквам мнения.

Та така, нещо подобно ще е банята, до 2-3 дни трябва да поръчаме плочките, за тоалетната са поръчани. Днес се оглеждахме за паркет, харесахме от екзотичните най вече кемпас, но още не е твърдо, а и проучваме. Таваните са на 99% шпакловани, днес правихме камината. Поръчахме и входната врата, дограмата трябва към края на седмицата да почнат да я слагат. Майсторът да довърши таваните, после ще има малко почивка от нас 2-3 седм и после почваме шпакловането на стените и лепенето на плочите. Та така дадох и аз отчет Simple Smile.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 22:31 от Meggysan

# 641
 Meggysan, много е хубаво. Само единствено мога да ти предложа да си сложите стъклен параван пред душа ако е направен наклона. При нас не успяхме и още ме е яд.
Ето така без поддушово корито, а само със стъклена врата. За да нямаш въобще пръски извън душа. А хубаво сте решили и вана и душ на отделно място Peace
http://bazar.bg/pics/858/8589679201.jpg

И кухнята видях и също ми хареса много Peace

# 642
  • Русе
Галана, няма да има стъклен параван, не ги харесвам, ще бъде завеса, ще видя каква. Затова и не е душ кабина, ами си зидана. Ще има праг отдолу обаче, има си отделен сифон и ще са с различни наклони. Пак ще се мокри навън, но не цялата баня все пак, само малко пода. А искахме да имаме вана, но само при положение, че има отделен душ. Много мразя по хотелите да има само душ и за едно бързо къпане да намокриш всичко, а и това влизане и излизане от ваната не ми е любимо Simple Smile.
Кухнята е доста стар вариант, направих го, за да знаем къде ще бъдат изводите за вода, контакти и т.н., това още като правехме проекта на къщата. Ще е подобна все пак.

# 643
Здравейте ,бих искала да попитам някой неща свързани с ПУП,защото това което ми обясняват в общината ми е абсолютно непонятно.Парцела,който купихме е извън регулация,земеделска земя.Предишните собственици са имали намерение да строят и са изготвили следните документи:епапка ВИК,папка Електро,папка архитектура папка парцеларен план на техническата инфраструктура.За същаление са спрели до тук и земята все още е земеделска.Това което съм направила до тук е да извадя нова скица,ново предварително становище от ЕОН,подадох молба за категоризация.От сега на татък вече ми става объркано,с тези документи какво се прави,кога се издава разрешение за строеж,кога се сменя предзначението на земята,какви са тези проекти за площадки и трасета за стоеж?

# 644
  • Перник
maiaaa, доколкото знам, за да строиш масивна къща, първо трябва да се смени предназначението на земята, т.е. вече да не е земеделска. След това отиваш в общината за виза за проектиране и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт