Автоимунен тироид на Хашимото (18)

• 82 511
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И Писанчето да каже как е  Peace  Hug

Аз днес не успях да ида да се изследвам, че цяла нощ ми се гадеше и на сутринта не бях човек. Тия дни ще е де.
Иначе и на баба ми са й открили Хашимото и тя се е вкарала в някакви филми ама гледам да я свалям на земята  bowuu

# 631
Някой да е пил Дузофарм по време не бременност? Чудя се колко часа да минат след хормона. Ще звънна на Начев де, ама да си ви питам.  Thinking

# 632
Здравейте хашимотки и от мен Hug Hug
 Не съм писала от доста време, но то е защото нямаше много нови неща около мен, но ви следя редовно. След аборта трябваше на 45 ден да си пусна хормони ама се заплеснах и чак миналата събота го направих Embarassed , та резултатите ми са следните :
TAT - 157.6 MAT - 324
LH - 7.34 FSH - 8.32
FT4 - 12.73 TSH - 1.98
Така както гледам горе-долу съм добре, освен антителата разбира се, но при варианта, с който започнах лечение на МАТ от 1000 съм си направо щастлива.
Интересно ми е ЛХ и ФСХ как са? До сега никога не съм ги изследвала, сега го направих на 3-я ден от МЦ, знам че има някакви съотношения, но кое към кое е ми е малко мъгла все още. Аз на 21.06 съм при д-р Тодорова и тя ще каже, но пустото любопитство не ме оставя на мира  Embarassed
Дали има някой, който да ги разбира и да ми даде съвет Praynig

# 633
  • София
Пепеляшке, отличничка си от всякъде!  Peace Не се шегувам, добре са ти и тези два хормона, както и съотношението между тях.  Свиркай си и се радвай на лятото  Heart Eyes

pgzenga, може би наистина са ти дошли в повече всичките тия лекарства, дето си пила напоследък. А болки в ставите и напрежение в мускулите може да имаш и от някой лек вирус, а дори и от преумора. Как си с нервите, някакви по-стресови ситуации да си имала напоследък? Успокой се и дано отшумят неразположенията  Hug

Аз да ви кажа, също не съм се лишила от кафе, пия си  по 2 на ден. Хапвам също от време на време паста, по някоя препечена филия, сладкиши, бисквити.... ми хора сме все пак.

# 634
Пепеляшке, браво, много са ти добри резултатите, давай все така, ще стискам палци! Hug Heart Eyes

Лаленце, благодаря ти за вниманието!     bouquet Heart Eyes Моето се оказа обикновена дископатия. Ходих на масаж и ултразвук, нагревки не ми позволиха, заради Хашимотото. Докторката обеща, че ако не се оправя от ултразвука и масажа, може да ми отпусне и нагревки, но аз вече съм доста по-добре. Simple Smile
Дано и ти си добре, какво е това гадене? Rolling Eyes

pgzenga, щом става въпрос за сливици, може да е някакъв реактивен артрит, пускала ли си AST-изследване на кръвта? Не съм компетентна, но това съм чувала, получават се болки в ставите при болни сливици, които са за вадене. Консултирай се с доктор!

И аз като Зази не се лишавам от кафе и бисквитки, вече не се измъчвам с диети, защото след болките от дископатията, реших да му отпусна края и да се наслаждавам но всичко, дано не стана сто кила! Blush

# 635
  • Пловдив
Ох,момичета, аз също не се лишавам от нищо, ама то като попитах доктор Начев за евентуални ограничения,той ми отговори да си пия хормона и да си живея живота,та така Confused
Аз обаче през последните дни нещо хич не се чувствам добре и се страхувам,че ТСХ може и да се е вдигнало от стимулацията, през която минах за ин-витрото,едно сърцебиене, едно чудо, но трябва да чакам 2 месеца  от края на опита за да го изследвам пустия хормон/и аз не знам защо/ newsm78 Отделно от това съм с едни адски болки в кръста и гърба,досега мислех,че са бъбреци, сега и за дископатия се съмнявам и аз като Писана Sadи хич не знам къде да ходя и какво да правя Confused
Наоплаквах се Embarassed

# 636
  • Русе
Здравейте момичета. От 05,02,2011 съм с диагноза Хашимото. ТСХ ми беше 3,16 . От 06,02,2011 съм на Еутирокс 75 микрограма. На следващото изследване 21,03,2011 ТСХ - 1,99 . Продължих си на същата доза. Днес се изследвах и ТСХ - 0,39. В петък имам час за ендокринолог да видим дали ще ми смъкне дозата. Но ме е изстрах, че ако я смъкне, да не взема да кача ТСХ-то, защото мисля началото на октомври да правя ин-витро опит.

# 637
  • Козлодуй
zazzy, това със ставите в момента не ми е чак такъв проблем. Сутрин понякога ръцете ми са понадути и усещам леки болки, но те са нищо в сравнение с това, което беше след раждането. Тогава Хашимотото се беше развихрило и няколко пъти се мятах от хипо в хиперфункция и обратно. По време на бременността пак имах такива ставни болки и тогава доц. Конова - имунолог и шефка на КИРМ - Плевен ми пуска ANA-тест. Всичко беше наред. Поне за това. Аз и преди съм усещала подобни потрепвания по тялото, нервност. Сега от една седмица ми играе дясното око под веждата. Даже не всеки път го усещам, но като се погледна в огледалото го виждам. Преди д-р Тодорова за тези оплаквания ми беше казала, че най-вероятно се дължат на щитовидната и ми изписа Панангин. Първо го пиех в по-висока доза, после ми го остави по 1 т.
Сега и писах имейл и тя ми върна отговор, че може да се е получило някакво междулекарствено взаимодействие, да спра всичко, включително и текущата си терапия за една седмица, да ям повече плодове и зеленчуци...
Колкото до нервите, аз постоянно за нещо се притеснявам, ровя се по разни здравни форуми, от което май още повече параноясвам.
Мъжът ми е с Хепатит Б, беше на едногодишно лечение с Интерферон. То хич не е леко. И там ходене по болници, изследвания, странични ефекти и само от 3 до 11% успеваемост на лечението. Вирусът в края на лечението не се засичаше, но на 6-я мес отново се появи и сега пак чакане, на 3 мес. изследвания, притеснения...
Та стрес - постоянен и по много. И на мен малко ми трябва да се вкарам в някакви филми.
Днес пак по  обяд започна едно сърцебиене /пулсът ми беше около 100/, дланите ми започнаха да се потят, цялата се разтрепервам и няма да излъжа ако кажа, че през 5 мин. проверявам потрепва ми ми окото. Направо ще се побъркам.
Май не трябваше да слушам доктора УНГ и 2 последователни седмици да пия различни лекарства. Този Кокстрал май е кортикостероид и не знам колко е безобиден, а и от 3-4 години постоянно съм на разни терапии за щитовидната. Доста химия ми се насъбра последния месец, а и нерви Sad.
Аз писах тук за да споделя, а и да питам никой ли друг с Хашимото не е усещал такова стягане в мускулите, нервност и тези потрепвания...

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 08:55 от pgzenga

# 638
Zazzy, Писана  Hug Hug Hug Благодаря ви много, аз незнайно защо очаквах да са се поразбъркали хормонките, но явно не съм била права, за което се радвам. За ЛХ и ФСХ само съм чела в интернет мнения и не бях наясно с нещата, за пръв път изследвам полови хормони. Писанке, радвам се че си по-добре, мислих те доста с тези болежки, които те бяха нападнали. Хубаво е, че поне си разбрала причината за тях, но пък лошото е, че дископатията си  е болезнена и то доста. Много се надявам да се подобри състоянието ти Hug
По повод кафетата аз съм ги ограничила, защото ми се разтупва сърцето и ми става едно нервно и неспокойно, но по принцип аз трудно оцелявам през лятото в жегите и не зная кое е първопричината за неразположенията ми, но за всеки случай ми е малко по-добре от както спрях кафето. Събота и неделя си позволявам, защото знам че съм почивка и да ми се случи някакво неразположение няма да ми пречи на работата. Пък за хапването си позволявам от всичко, но се старая да не прекалявам и да се движа колкото се може повече, защото когато реша че ще съм на диета ми се прияжда всичко, дори това което преди не бих поглеждала.
Хубава вечер момичета, след консултацията с д-р Тодорова отново ще пиша какво ми се е случило!  bouquet Hug
Успех и добри новини за всички!

# 639
Gugito, понеже сме от един град, мога да ти дам координати и тел.номер на моята невроложка на лични, много е добра и работи с направление. Hug

Пепеляшке, благодаря за пожеланията, аз също ще ти стискам палци, дано всичко е наред при теб! Може би този линк ще ти е от полза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372279.0;topicseen

# 640
Пепеляшке, благодаря за пожеланията, аз също ще ти стискам палци, дано всичко е наред при теб! Може би този линк ще ти е от полза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372279.0;topicseen

Hug Hug Hug започвам да чета Wink

# 641
Здравейте, момичета! Опс,  Stop и момчета  Blush Наскоро ви бях питала какви допълнителни изследвания да си пусна заедно с ТСХ-то и тъкмо приготвих списък с десетина неща и ме отрязаха - не можело толкова често да ми дават направление за изследвания. "Толкова често" значи 3 месеца.  Tired Да съм искала от личната  Tired  #Cussing out А при личната не съм ходила от миналото лято, когато се записах при нея и се чудя дали си струва разкарването до там и чакането и то какво се полагаше - май само ТСХ и ФТ3  newsm78 Знам, че се обсъждаше тук, но аз нали досега бях все с направление от работата и не съм си направила труда да запомня. И общо взето ми е много тъпо и криво тия дни по принцип, а сега това беше върхът!!!

# 642
  • до една звездичка
setibeti, а кой ти даваше досега направленията?

# 643
От работата имаме допълнително здравно осигуряване към ДОМ Здраве и имаме лекарка, която ни дава направления и провежда прегледи или те насочва към специалист. Тази допълнителна здравна осигуровка се поема от работодателя ни и ние нищо не плащаме. Но явно нещо са затегнали положението за съжаление.

# 644
  • Русе
Аз се изследвах преди няколко дни. Взех направление от личната за ендокринолог, защото личната не можела да ми пусне хормони. От ендокриноложката взех направление за Пролактин и FT4= За ТСХ не ми даде. Каза, че не можело за три хормона да ми дадяла направление, само за 2. ТСХ-то си го заплатих.

Общи условия

Активация на акаунт