Автоимунен тироид на Хашимото (18)

• 82 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
pgzenga, аз имам подобни на твоите усещания.Особено последният месец усещам мускулни потрепвания по цялото тяло, точно днес усещам мускулни спазми под веждата на дясното око, а преди това усещах такива в дясното ухо.Не знам дали ти си имала такива в някое от ушите-оказва се, че има мускулчета на тъпначевите мембрани на ушите и понякога и там започват мускулни спазми/потрепвания/  и е адски неприятно и дразнещо докато не спрат.Но по принцип мускулните спазми са по цялото тяло.
Аз също виждам връзка между тях и приема на лекарства и нашето заболяване, тъй като и на мен след бактериална инфекция и прием на АБ спазмите ми станаха по-чести.
Не знам какъв е проблема ни, освен Хашимотото и как трябва да се борим с него.

# 646
  • Сфия
здравейте, ХашиСмотки(много ми хареса това обръщение  Grinning )
понеже ви бях занимала с моя случай-двете сакчета неотгоарящи на седмицата, да се отчета след днешния преглед...
Видя се сакче с размер 15,7 мм и ембрионче в него 4.9 мм, според видеозона, отговарящи на 6 седмици и 1 ден, точно на колкото съм... Второ сакче няма и това е. По-спокойна съм вече. Докторът ми назанчи да си пусна кръвен и резултатите от него са 28000. В понеделник ще трябва да го повторя. Според вас дали отговарят на 6-та седмица?

# 647
  • Козлодуй
Vacanciq, аз си спомням, че ти беше писала преди години за тези оплаквания. Какво стана от тогава? На какви специалисти си ходила? Какво ти казаха? Отминаха ли тогава?
При мен се е случвало, но отминават. Като съм говорила и с други хора за това, те също са ми казвали, че и на тях се случва да им потрепва ръка, крак, корем...

Днес пак се чувствах зле. Пулсът ми беше 120-130. Нали д-р Тодорва ми каза да почина от всякакви терапии една седмица, аз не съм си пила Бизогамата /1/2 т./. Общо ми е някак нервно, ама как да не е като съм с такъв висок пулс. С д-р Тодорова днес цял ден не можах да се свържа. Дано поне отговори скоро на имейла ми.

# 648
setibeti , според мен си струва да се разходиш до личната или поне и се обади да я питаш . Аз явно съм случила и на ендокриноложка по здравна каса , защото ми е давала направление за хормони , които се заплащат от ЗК , а реално ми изследват други - веднъж беше дала направление за Пролактин , а ми изследваха ТАТ или МАТ , не си спомням кое трябваше да се заплаща. Има и друга врътка - когато ми откриха Хашимотото , интерсното беше , че в ТСХ нямах никакви отклонения . И за да ми изследват повече хормони и да се търси проблема , жената ми предложи да ме приемат фиктивно в отделението за лечение и така ми даден направление за  11 хормона , а аз отидох само за изследването и за консултацията после , не съм стояла на лечение . Иначе трябваше да платя по мои сметки около 160 - 170 лв . Не ми е позната , сега като се замисля ми става чудно защо ли така присърце е взела моят случай  Thinking

# 649
starlet(marrdata) много се радвам за теб! Пожелавам ти лека и спокойна бременност,
в тази статия има информация за ЧХГ, според нея твоя резултат отговаря на 6 г.с.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 542&Itemid=82

# 650
Моето TSH продължава да върви нагоре Sad Въпреки, че увеличих малко дозата преди месец (от 50 на 50/75), когато беше 3,42, но явно няма ефект. На какво може да се дължи? Грешна доза ли?

# 651
  • до една звездичка
Моето TSH продължава да върви нагоре Sad Въпреки, че увеличих малко дозата преди месец (от 50 на 50/75), когато беше 3,42, но явно няма ефект. На какво може да се дължи? Грешна доза ли?

Колко ти беше ТСХ-то при 50 мг.
А сега, след коиригираната доза колко е?

п.с. Това 50:75:50 Д-р Райков ли ти го предписа? Гледам, че си от Варна..

# 652
При 50мг Еутирокс ТСХ беше 3.42. След почти месец прием на 50/75мг ТСХ стана 6.35 (резултат от днес). Не съм ходила при Райков, друг ми е еднокринолога. Днес ще се чуя и с него.

# 653
Последните ми резултати направо ме застреляха, ТСХ ми е 49.2! Друг с толкова високо тсх във форума има ли?

# 654
  • ВАРНА
Последните ми резултати направо ме застреляха, ТСХ ми е 49.2! Друг с толкова високо тсх във форума има ли?

Майка ми имаше резултат тсх 60 и кусур  Simple Smile

Съвсем сериозно съм си записала час за ендокринолог на 4 юли. Ще се бодна съботата преди това.

# 655
Майка ми имаше резултат тсх 60 и кусур  Simple Smile

Съвсем сериозно съм си записала час за ендокринолог на 4 юли. Ще се бодна съботата преди това.

Ъхъм... ама аз съм на 26г...

# 656
  • до една звездичка
Майка ми имаше резултат тсх 60 и кусур  Simple Smile

Ъхъм... ама аз съм на 26г...

Възрастта едва ли е от значение в случая.
Според мен, високата стойност на ТСХ-то кореспондира пряко с времето, за което жлезата се е "мъчила" да работи нормално, така да се каже.

За някой, който няма и представа, че има проблем с щитовидната жлеза, може да се очаква хормона да е с високи стойности, заради времето, през което хипофизата се е опитвала да  компенсира "не"работата на щитовидната жлеза.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 15:48 от ٠•● Dega ●•٠

# 657
Аз съм с Хашимото от 5 години и тироксин си пия..
Писала съм тук и преди.

# 658
Аз съм с Хашимото от 5 години и тироксин си пия..
Писала съм тук и преди.

Повтори изследването, може да е сгрешен резултата.

Друго, което ми идва на ума е, евентуално да си боледувала напоследък от нещо? newsm78

# 659
  • Русе
Днес бях на ендокринолог. При ТСХ- 0,39 , след прием на 75 микрограма Еутирокс,  от утре 5 дни няма да приемам никакъв Еутирокс, а после преминавам на 50 микрограма. Началото на септември ще бъде следващото изследване на ТСХ. Моля се да не се увеличи много, че ще правим ин-витро  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт