Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 339
  • 714
  •   1
Отговори
# 510
Имам друга среща. Сега излизам. Диди да внимава, че ще я бие мъжО.

# 511
Честити бебенца на мама Надиту,Сонита и Долива!да са ви живи и здрави дечицата!

Ех,ама какво хубаво настроение създавате с тези клипове и танци!Да са ви много приятни срещите и да разкажете после!
Биг мама да не е само твоя мъж ве?Я си харесай някой в мола и го сгащи в тоалетните Mr. GreenНяма на къде да мръдне като го заклещиш с тумбака  Twisted Evil
Ванче и аз очаквах следващото ти включване вече да е с похвала за бебе,но..
Мирелка стискам ти палци всичко да мине леко и по нормален път!
 Ей,забравих да ви се похваля,че си дочаках докторката да се прибере от Несебър  wavey Това ми беше голям дерт-как ще родя при непознат лекар(нищо,че тя го беше информирала ако тръгнат нещата).

# 512
Хаха, Пете, не ти я дочака, а Калинчето...Браво- послушка от сега.
Честит голям Давид, да расте здрав и да носи радост!
Мирелка, стискам ти палци и тръгвам и аз!
Позитивна съм, но ще се радвам на положителната ви енергия и ви благодаря в аванс!
Стискам палци също на всички, които днес ще се срещнат с бебоците- изненадващо или планирано!
ХУбав ви ден, а на вас със срещата- приятни емоции!
Оххх...вече се чуствам превъзбудена, след малко ще си цункам детенцето и заминавам...сега ми е нервно, а после ще ми домъчнее за него...
Айде...спирам...

# 513
Хаха, Пете, не ти я дочака, а Калинчето...Браво- послушка от сега.
Така де,но ние се бяхме разбрали двечките.А и кака и каза,че няма да и дава играчки ако не дочака докторката  Mr. Green

# 514
madlene, усещам, че си много притеснена и това е съвсем естествено. Първите седмици с новороденото бебе са трудни, съвети и препоръки идват от всякъде и често са противоречиви. Вероятно имате нужда от време с малката Ния за да се сработите  Hug

Правилно ли разбирам, че Ния е спаднала с 190 гр. от рожденото си тегло? След това е започнала да качва? Ако смятам правилно при рожд. тегло 3.660, спад от 190 гр. е около 5%, което е съвсем нормално. В болницата как кърмеше Ния, даваха ли и добавка?

Това може да ти е полезно Средно наддаване на тегло при кърмените бебета Ще цитирам част от статията

Цитат
Загуба на тегло в рамките на 5 – 7% през първите 3-4 дни след раждането е нормална. 10% загуба на тегло понякога се счита за нормална, но е сигнал, че кърменето трябва да бъде проследено и оценено от специалист. Добра идея е бебето да бъде измерено на 5-дневна възраст (на 5 дни бебето вече трябва да е започнало да наддава, а не да губи от теглото си), така че ако се развива някакъв проблем, да бъде открит и третиран навреме.
Бебето трябва да възвърне рожденното си тегло в рамките на седмица до 10 дни. Ако е спаднало много на тегло в първите дни или ако е болно или преждевременно родено, възвръщането на теглото може да отнеме повече време. Ако бебето не е възстановило теглото си на двуседмична възраст, това е сигнал, че кърменето трябва да бъде проследено и оценено от специалист.

Ако правилно разбирам, препоръката е да има 8 хранения (или по-малко) с изцедена кърма и добавка до препоръчаното количество? Уви, няма общовалидни правила за всички бебета и съветите на акушерката може просто да не са подходящи за твоето конкретно бебе. Много често, особено при по-трудно раждане и по-късен старт на кърменето бебетата имат нужда от повече кърмения в денонощие, дори и да приемат по-малки дози. Така, общото количество поета кърма реално би могла да е повече.

Ако Ния е по-сънлива, би било добре да опиташ да я будиш за кърмене (или да предлагаш гърда в полусън ако сработва при вас) на интервал около 2-2,5 часа и така да се получат около 10-12 кърмения в денонощие. Вероятно в началото ще бъде хаотично и трудно, но с повечето и по- често кърмене (и по-малкото добавка от АМ), тялото ти ще получи сигнал, че има нужда да произведе повече кърма. Това е посоката да се намали и премахне добавката.
Количеството, което изцеждаш от гърдите си не е показателно за количеството кърма, което те произвеждат. Едно ефективно и добре сучещо бебе може да изсуче много повече кърма от която и да е помпа. Може би при теб на първо време да се наложи да помагаш на стимулацията на гърдите с доизцеждане след кърмене и с изцеденото да дохранваш. Възможно е количеството на кърмата малко да е намаляло поради дохранването с АМ. Ако е вариант за теб, можеш да опиташ комбинация от изцеждане на ръка и с помпа, така стимулацията ще е по-разнообразна и ефективна. Би могла да опиташ да цедиш поне още 4-5 минутки след като гърдата вече е спряла да пуска.

За дохранването, ето малко полезни материали:
При дохранването с чашка бебето се държи максимално изправено, а чашката (може да се ползва всякаква мека малка чашка, както и капачето на шишето за хранене) се поднася така, че течността да докосва хоризонтално долната устничка на бебето. Млякото не се излива в устенцата, а просто ги докосва за да може бебето да лочи с езиче.
Вариант е също да даваш и със спринцовка. Можеш да погледнеш и тази статия за Нежно приучаване на бебето към шише или как да се предлага най-щадящо шише на кърменото бебе когато се налага.

За това колко вода да приема кърмещата майка, препоръчително е да не забравя да пие вода. Течностите е добре да са поне 2-2,5 литра на ден. Ако майката е жадна, не приема адекватно течности, не е невъзможно това да се отрази и на количеството кърма. Но основното, което стимулира гърдите да произвеждат мляко е честото и ефективно изпразване.

Вариант ли е да опиташ нещо, да отделиш няколко дни, в които да сте постоянно заедно с Ния, постоянно гушнати, може на спалнята или на удобен диван пред телевизора или компютъра, с приятна книга и музика (когато е възможно). Би могла да опиташ колкото се може да сте в контакт кожа до кожа, без дрехи и аксесоари, които да стоят между вас двете. Би могла да си направиш или да ти направят чаща приятен чай, какао или друга напитка, която ти помага да се почувстваш приятно и релаксиращо. Пробвай да не си поставяш цели, ако е нервна и гладна и не иска да суче, да и предложиш малко добавка, както писах и преди. През останалото време можеш честичко да и предлагаш гърда или да я оставяш да спи върху теб, гушната. Идеята е да се задействат инстинктите и и объркването от шишето да намалее като фактор.

Можем да поговорим по-нататък за идеи в посока на плавно премахване на добавката.

Цитат
Явно нещо не и харесва в сученето - не знам млякото ли не тече според вкуса и, не иска изобщо да се труди ли...
Тези затруднения може да се дължат на по-трудния старт на кърменето и объркването от шишето. Често се случва бебетата дохранвани от шише да се дърпат или дразнят от гърдата. Пътят обратно може да е бавен и трудоемък, но не и невъзможен. Иска се не малко упоритост, търпение и вяра в собствените ти сили и инстинкти, които ще ти подскажат коя е най-добрата посока за твоето бебе. Надявам се скоро трудните дни да са зад гърба ви.

Hug

# 515
  • София
Здравейте момичета,
днес е добро настроението... браво на всички  Peace
Да са живи и здрави бебе Михаела на мама goldin_24, бебе Йоана на мама me4tatelka, бебе Елиа на мама Надиту, бебе Жанна на мама Doliva , бебе Давид на мама Sonita Много да ви радват и да са винаги щастливи, на мамите, бързо възстановяване  Peace  Hug
elil браво на теб с раждането, много бързо си се справила в болницата.  Peace Какво имаш предвид да са наред изследванията. Аз имам в началото (мисля около 3-ти месец) правени за Спин , хепатит и всичките му там други....това значи ли, че не ги удовлетворяват като актуалност?
Sunnny_v като за начало мисля, че няма да имаш нужда от друг матрак, в крайна сметка имаш подматрачна рамка, а и другите мами са доволни от него. Аз също съм с такъв матрак.
Мирелка и Цъф имате стиснати палци! Чакаме хубави новини!

# 516
  • София
Честити нови три бебчета на мамите Надиту, Сонита и Долива!!! Да са здрави и много да радват семействата си!!!  Hug Hug Hug

# 517
Пете, той проблемът с мастита отшумя, ама сега като я почнаха едни колики - през деня почти не спи. Вечер поне си отспива. Ама то така е  - гъз глава затрива  Mr. Green
Ел Би Ен, окситоцин се слага в болниците при жените раждали секцио, за да слезне по-бързо кърмата. Поне при мен беше така - три дена ми биеха.
Честити бебчета на Надиту, Долива и Сонита. Да са здравички и послушни.

# 518
Здравейте и от мен , седнала съм с бурканче ананас пред компютъра , тъкмо се връщам от разходка / много студено и духа ама реших да разходя корема , да му давам зор на човечето вече да излиза  Mr. Green / .
  Аз вчера пак с едни силни контракции , след разходката и неделно почистване и пране  Crazy  , ми като си взех душ и легнах - всичко приключи отново - а с толкова силни и ясни контракции . Схващаше ми се кръста чак , едни дълги ,продължителни и имаше и последователни - през няколко минути се повтаряха , и накрая пак секнаха  Crossing Arms  

Майка ми и тя само ме ядосва - да се родяло на Цветница - тя е Цветана и да съм го кръстела на нея  Sick Дава идеи за Цветелина  Joy hahaha  паднахме от смях със сестра ми . И се прави и на сърдита защото и казвам категорично , че съм избрала Анастасия - не само заради термина който е на Великден , ами и това име чувствам , че е за нашето бебе  ooooh!, а тя с малко ирония и злобичка в тона ми изхъмква - а, да бе, Наска била съм щяла да си кръщавам детето  Crazy Crazy  няма угода ей и  спасение няма - уж по големите по умни трябва да бъдат и да ни дават пример за смирение , благоприличие , осъзнатост... #Cussing out

Чакам днес преносилите да се похвалват вече с нова визия и придобивка  Mr. Green  
А само си се представям пак с корем след две седмици и ме повтриса леко - С малката сме юрнали мъника и само му повтаряме - хайде излизай вече да си те гушкаме  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 13:29 от krissie

# 519
Здравейте и от мен. Наистина мн настроение има в темичката ни. Поздрави на вече родилите. Ние още си чакаме и май ще преносваме, но каквото такова. Слънчев ден на всички Simple Smile Flowers Sunflower

# 520
Хелоууууууу !!!!!!!!
Много се смея на последък ,вече като му се вижда края ми е по-леко, нито ме е страх нито нищо само бебчо да излиза ,че аман Twisted Evil хич неми се преносва ,ММ вика от днеска е номинирана за изгонване  Joy
А днеска се прибирам от пазарене и виждам една позната,която не бях виждала отдавна и тя вика: "А, ма ти още ли си бременна? Shocked Аз си мислех ,че вече буташ корема Joy и пак смяххххххх
И вече 2 приятелки родиха и аз искам  Praynig

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 02:05 от ariel007

# 521
  • Варна
Много ми "харесва" въпроса "Ама ти няма ли да раждаш вече?". По този повод,тук във форума,имаше статия на 10-те най-мразени въпроса от бременните. Та ако ти го зададат този въпрос, отговора бил "Да почвам ли?".

# 522
Щъркелова вест - Murry вече е мама на Моника с перфектни мерки 3,100 кг и 49 см след планово секцио!
Да са живи и здрави!

# 523
Здравейте момичета,
извинявам се, че така нахлувам в темата ви.
Честито на всички, които гушкат вече прекрасните си съкровища и леко бременеене и спокойно раждане на чакащите Hug Hug Hug.

http://prodavalnik.com/kolichka-chipolino-ultra-podarak-i1683718

Вижте тук, ако ви интерасува пишете Hug Hug Hug

# 524
  • Пловдив
Честити бебчета на днешните мамчета-Моника на Murry  , Жанна на Doliva и големия мъж  Давид на Sonita! Да са ви здрави и много да ви радват!!!   bouquet
Мирелка и Цъфс -  имате стиснати палчета и от мен, чакаме хубавите новини от вас!
Ние още си чакаме, разходихме се с баткото с цел поощряване на мъника, ама ефект нямаше - и аз се чудя за какво беше тая паника да не се роди преждевременно , от три дни съм без хапчета и няма развитие на въпроса. А как се бях притеснила и какво пазене му ударих последните два месеца...  ooooh! Верно, че поне успях този път да си доприготвя ккъщата, ама  все пак. Малко ми е притеснено, че от два дни не го усещам много ритащ малкия- доста се кротна, силните къчове поизчезнаха, дано е добре. Нещо от сутринта ми прави впечатление, че са ми отекли много краката, ама като чели не остава отпечатък от пръста ми като ги натисна, дано няма нов проблем пък сега.  Praynig Чудя се дали да не отида на доктор пак тия дни, да каже и той все пак.  Thinking Хайде, отивам да си търся листата от малина, че не се сещам изобщо къде съм си ги подредила- приготвила съм ги от есента още за всеки случай  hahaha, домашни. Приятни разходки момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт