Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 425
  • 714
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен в този топъл ден LaughingАз снощи ходих на преглед при една наша позната акушерка, която искам да присъства на раждането. Прегледа ме жената и ми каза, че нито ми се е скъсила шийка, нито се е изгладила....тоест тази седмица няма да е, но ако устискам до 19-ти, може да ме прегледа и ако има някакво разкритие, "да ме почопли малко" и да ми включи системи....Това е защото искаме тя да се пада на смяна, че да съм в сигурни ръце и защото мъжът ми е постоянно на път и да не стане така, че да отсъства. Та имам въпрос: някоя от вас може ли да ми каже какво слагат в тези въпросни системи и дали с тях контракциите са по-болезнени(така съм чувала, а и все пак не са си естествените контракции, а предизвикани)? Благодаря предварително и хубава вечер, мами! Hug

# 211
Завърнах се от срещата.Ударих ме по една! cheers
тотовен ,много сме готини  smile3521 и те чакаме с нетърпение.Кога се планира пътуването?
Ройс
Цитат
big mamma , аз като страстен любител на бирата   си позволявам да я пия и по време на бремеността. Е, говоря за не повече от 2-3 чаши месечно, разбира се   . Четох и чух, че когато е в малко количество, може да бъде дори полезна за бременната. Същото четох и за виното, но аз пък вино не обичам, нито бяло, нито червено.

Чувала съм от кърмачки, че помага да увеличиш количеството кърма.Заради житото предполагам.Аз си помагах със сварено жито.
Кафеви очи ,тя Ройс си харесва днешната дата,а тя е 7 април и е международен ден на медиците,а 8-ми не е ден на цигани/ малко грубичко звучи а и могат да те осъдят за тази дума/ а на ромите. Peace/ 8-ми е утре мила. WinkКакто думата "негър",тя е обидна,правилно е "чернокож"
Аз съм за кош за новородено  Peace

Петя темата е за срещите. Laughing Честит празник на теб както и на Ленито!  bouquet  bouquet  bouquet Ако има други да си признават.Няма ли да почерпите? Mr. Green

Слушане на тонове се заплащат- 15 лв.
За предизвикване на раждането аз съм против,освен ако не се налага.Нещата трябва да бъдат естественни.Имам лоши спомени от ускорение на раждане,много боли.
Мисля,това е,довечера пак ще надникна. Sunglasses

# 212
big mamma Ами те тук децата ваканцията им е 1 месец от 5 юли до 8 август.Та тогава ще бъде ,пък и трябва да вадим на бебо акт и ЕГН ,та ще се прибираме със сигурност-Ще пиша като дойде момента за да се разберем,само да сме живи и здрави!

# 213
  • София
Честито бебе Рая на мама Bloom Да е жива и здрава и много да ви радва всички в къщи.

# 214
Благополучно се прибрах и аз след срещата с коремчетата, накрая едвам се влачех вече към вкъщи  Crazy Но беше много приятно  Hug

Честита принцеса Рая на Bloom!

Morning.glory, теб как така сме те пропуснали и те няма в списъка! Да те включа ли?

Дани и Емо, браво на позитивизма, с който приемаш лудницата  hahaha Разкажи за раждането и за срещата с нечаканата принцеса  Laughing

Trufel, и аз съм твърдо за кош за новородено!

Totoven, голям бебо! Ще се  бори за първото място в класацията  bowuu

Blumenceeee, "запис" и изчезна... кажи как сте, как се храните, какъв цвят ви е акото, ей такива интересни неща  Joy

За ананаса за контракции четох, че трябва да изядеш поне 7-8 пресни ананаса на ден, за да повлияят на контракциите  Mr. Green

Хубави новини за Мишелка, все по-свежо да звучи, а за името аз съм за Изабела (Изи)  Heart Eyes

На всички, които искат вече да се срещат с бебетата си, им желая да се случи скоро да изпразнят фурничките  hahaha

Айде, аз пак ще се завъртя около масата...

# 215
Момичета, изпуснах ви. Лейди Диди, тебе няма ли кой да те стяга бре?! Ще се обадя на мъжа ти!

Днес бях на консултация при Тончев в Шейново, а не на запис на тонове. Бебето си е добре, има си вода и всичко необходимо да си изкара до 29 април, така че аз да спра да сънувам, че раждам, ми да си гледам кефа, каза доктора.

Тежи 3 200, най-много до 3 500 да стигне, а не 4 кг, както ми беше "обещала"/ другата лекарка, та ми беше изкарала акъла.

Изобщо, приятни новини, целувки на всички и спокойна вечер.

# 216
Въпросните системи няма да ти харесат никак  Rolling Eyes  всеки път когато идваха да ми увеличат капката за да се започне  и после за да засилят контракциите гледах на кръв акушерката  Rolling Eyes
Боли мноооого повече отколкото при нормално протичащо раждане - аз затова повтарям чакайте поне да ви започнат контракциите сами и после ако ще да ви пукат води ако бързате толкова ...
Казвам го от опит - всяко раждане е различно ще кажете , но пък затова сме да си споделяме - Започнаха ме от сутринта в  7 ч . с клизма следтова системата, повишаваха постепенно капките  и отвреме навреме някой ме изчовъркваше , не дават да ставаш , да пиеш вода , да се храниш/ това може би да не се наложи секцио спешно /.
В последствие като видяха , че имам разкритие достатъчно за да ми спукат водите  си ме боднаха / някой казват, че не боляло толкова , но за мен си беше кошмарно , може би и страха да е повишил лошият спомен допълнително /
Часовете ми се струваха години , сама легнала агонизирайки с часове , примряла от страх чаках и питах ако мине някой - много ли още ще продължава.  Сложиха ми и някаква мускулна инжекция,  която мислех че ще ме пообезболи , но не усетих разлика   Cry . Следобед около 4 часа започнаха да ме карат да напъвам / нямах напъни / , скачаха ми по корема не помня точно колко време . Усетих на два пъти цепване / направили са ми епизиотомия и като, че ли допълнително втора или аз се досцепих малко . Като излезе мъника го видях като го оправяха - една мъничка покрита с бяла мазчица , тихичка. Втрисаше ме - не можех да спра да се треса от студ . Погледнах си втората система която беше на до изкапване и видях, че има  върната нагоре при напъването ми кръв.  Но пък вече всичко беше свършило и не ми пукаше много , болката я нямаше - дори не усетих като ми вадят плацентата , все едно съм била другаде. Нито шиенето си спомням ясно - завързаха ми краката и това си спомням . След това полежах два часа в родилното, сложиха ми пясък на корема и бутилки с топла вода в краката - бебка отстрани я бяха сложили под една лампа и тя си мрънкаше тихичко , имаше още две бебета който плачеха силно а тя само сумтеше - толкова ми се искаше да стана да я гушна , но нямах сили  Cry

Ще ви споделя и за второто си раждане - пак преносвах и тъкмо ме приемаха в пред родилно,  деня мина бързо покрай документите и запознанството с другите в стаята . Вечерта в десет започнаха леки гъделичкания в корема , пристягаше ме толкова леко , че се чудих дали това са контракции или си въобразявам / отстрани майчетата бяха с по-силни контракции и доста си попъшкваха и похождаха напред назад.Моите бяха  лекички без болка , бяха чести и доста продължителни , което ме накара да отида и да попитам акушерката за какво става на въпрос. Бях с 4 см разкритие и гинеколога веднага реши да ми спука водите / малко ме ядосаха никак не исках да ме насилват и този път / Казах че си искам акушерката веднага и се обадих на мъжа ми да пристига . При което те веднага започнаха да ми мрънкат как имало мнооого време и можело да си раждам ехееееее, чак на другият ден . Да ама аз си знаех със спукани води колко по силни са контракциите вече и категорично заявих, че искам да е до мен половинката за да помага с масажи и въобще да ми е подкрепа .Той пристигна малко преди 12 часа , отидохме във вип залата и акушерката дойде, в шеги и милувки с половинката времето мина неусетно, посмяхме се даже , защото той отиде до колата да вземе фотоапарата а се върна пак без него / бил преместил колата по наблизо и забравил за какво отишъл  hahaha Joy После всичко мина толкова бързо , силните ми контракции бяха около час и с малко помощ като масаж са доста по търпими. Напъните ми започнаха преди 3 часа сутринта и малката излезе с няколко по силни напъна / не слушах какво ми казваше акушерката, напъвах ако преценях че е нужно , мъника излезе без никакво разкъсване ... но после ми извадиха доста грубо плацентата - бръкнаха с ръка и я изкормиха буквално , не са ми слагали нито лекарство за контракция , нито пък поставиха малката да засуче за да се контрахира матката ... но пък това ми е обеца на ухото .
Сега в болница отивам само и единствено ако се появи усложнение , което се надявам че няма да стане. Подготвих се за това какво ме очаква и това , че съм раждала 2 пъти преди това ми дава още повече кураж - да го направя този път по нормалния начин.

Дълго и нахвърляно - разпиляно като мислите ми в момента ,но се надявам да послужи все пак цялото това словоизлияние.
Много прегръдки и  да допълня пак , и отново -  няма нищо страшно , чакат ви само хубави мигове. Неописуемо е когато видиш и докоснеш малкото си човече  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 19:08 от krissie

# 217
Абсолютно споделям за системата - специално помолих лекарката да не ми слагат такова чудо.
Окситоцин има вътре, но изкуствен, усилва контракциите, но увеличава и болката за майката, и стреса за бебето, и риска от разкъсване при предишно секцио.
Освен това често е начало на серия интервенции (понеже става нетърпимо болезнено, майката иска упойка, от упойката пък понякога раждането се закучва, айде пак окситоцин, стрес за бебето... секцио по спешност.)
Не бих си поискала сама в никакъв случай.

Виж, обаче, отивам да си направя още един чай от малинови листа; и в събота и неделя мисля да спретна санитарен уикенд, че барем тръгне да се ражда бебокът.

Хм, ананас обичам.

# 218
krissie абсолютно те подкрепям и все едно че разказваш моите раждания.Първото ми беше съвсем естествено със спукан мехур,но без никакви системи и за първо мина перфектно,без да издам и звук даже.Болеше ме, но се търпеше.Но второто ми го предизвикаха  със система и врещях като заклана.Много болки ,много нещо а по принцип аз държа много на болка!
Така че с две ръце да не се предизвиква раждане,ако не е наложително де! Laughing

# 219
При първото ми раждане изпитах какво е това система с окситоцин  ooooh!. Водите ми бяха изтекли сутринта и 6 час след това ми я сложиха. В рамките на 45 минути тя ми предизвика 6см-во разкритие (вече имах 4см), родих, че ме и шиха. Болката по време на контракциите беше толкова силна, че си мислех, че няма да доживея раждането,струваше ми се че трае цяла вечност, а самото раждане беше песен и беше леката част Simple Smile.

Честито бебенце на Bloom!

Честит да ни е празникът на Здравния работик ! Аз също съм в категорията  Wink

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 19:35 от Gigi_vn

# 220
 Ехеееее, колко много бебешоци си имаме. Много нетърпеливи тези овненца.
Честито на mishelaa, Scarlett83, munito, mama lia, Бобо и Алекс, Nikol29, baroneska, pilе, ника_81 и Bloom!(Дано не пропускам някой)! Много здрави, спокойни и весели бебчета и много много да ви радват!!!
Bloom, аз съм мама на Рая (22.04.2011 - 21:11 ч)  и сме при д-р Иванова(Голяма Сладурка). И на нас ни спомена за още едно бебенце със същото име. На консултацията ни попита дали сме Рая номер 1 или 2 , Laughing. Явно така ни е кръстила. Да ви е жива и здрава адашката!
Като споменах консултацията, да се отчета набързо. Рая е качила 300 гр. за 8-9 дни, което според педиатърката е доста, т.е детето се храни добре (не че съм се съмнявала, лакомо дупенце е като баща си  Joy). Това което повече ме учуди е, че е пораснала 5 см, от родена 46 вече е 51см или по-скоро при раждането не са я измерили точно. Още жълтеем, но се подобряваме. Според нея всичко друго ни е 6. Изписа ни капки Д 3 за след 20 тия ден и БиоГайа за коликите. Доста ми повръща госпожицата - след всяко ядене или по-скоро връща кърма, само 2 пъти е повръщала на фонтан, но допълнителните симптоми - хълцане, раздразнителност и болка, извиване на врата и гърба, връщане на кърма при оригване и запушен нос ми приличат на рефлукс. Ако има мами минали през това, моля да сподели някой трик за намаляване на повръщането.
Целувки на всички и леко раждане на очакващите мами!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА Петя, Ленито и Ели и Gigi_vn !!!БЛАГОДАРИМ ВИ Е ВИ ИМА И ЧЕ НИ ПОМАГАТЕ С ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 19:40 от Вети

# 221
  • София
Честито бебче Рая на мама Bloom!

# 222
Здравейте и от мен момичета! Успях да изчета 20-та тема, но нямате насмогване... Затова не съм в течение, но е разбираемо все пак. smile3504
Първо да ви благодаря за съпричастността и за пожеланията към мен и Петра.
Исега на свой ред да честитя на всички новоизлюпени бебешоци. Да са много здравички и да папкат много.
Ние сме добре в общи линии, но имам малко проблеми с кърменето. Утре ни е първата консултация и ще видим момата как се справя. Също е много лакома и получава колики от това, но благодарение на баба й успяваме да овладеем положението. И един съвет от мен за всички първескини - осигурете си човек, който да може да ви помага, ако се наложи. Не винаги нещата протичат по книга и е добре да не се стига до постродилни депресии - за ваше добро и за доброто на бебето.
Сега се обръщам с моя проблем към ЛЛЛ - Имам кърма достатъчно, макар и секцио започнах да кърмя, когато бебето беше на 30 часа. Както споменах обаче тя беше много лакома, а кърмата не беше слезнала. Резултатът от това + много чувствителните ми зърна беше разранявания. До петия ден нямах особни проблеми освен сината болка, но това не попречи. На третия ден бяхме вече само на кърма. Като се прибрах вкъщи обаче явно лактацията вече се усили и започнаха запушвания на каналите. Малко и наследствено си пада май, защото и майка ми е имала същия проблем. Т.к. болката от разранените зърна не позволяваш да ползвам помпа се цедих на ръка. Но не помогна и вдигнах и 39,5 температура. Сега от три дена ходя на процедури с лазер и поляризирана светлина, от днес се мажа и с Рефригеранс - лекарство за крави Simple Smile за тези, които не го знаят, зърната с Гармастан и изцеждам след всяко кърмене. Едната гърда е ок, но другата още е на буци и не пуска достатъчно. 
Пъррвият ми въпрос е  - Какво друго може да се направи за отпушване на каналите?
Второ - Когато се възстанови по-засегнатата гърда ще се регулира ли количеството кърма, т.к. сега е о/о 20гр само.
Трето - Каква техника на кърмене ще ми препоръчате? Сега слагам бебка първо на по-слабата гърда, изчавам да я изпразни и я премествам на здравата. Вече използвам помпата и се доизцеждам.

И за капак да честитя празника на всички здравни работници, вклщчително на нашите консултантки тук Simple Smile и да си кажа, че съм супер доволна от отношението на персонала на ВМИ Пловдив, където родих. За това ще пиша специално в другата тема по-нататък
Целувки на всички и успех на тези, които все ощще чакат своите бебоци. Сега вече знам, че няма никакво значение дали си родил секцио или вагинално. Важно е да има благополучен край!

# 223
Здравеѝте и от мен.Няколко дни не съм се разписвала,само за бързичко минавам да ви прегледам и виждам че доста бебенца са се родили и затова:
Честити бебенца.Да са живи и здрави,да папкат,слушкат,да бъдат много,много обичани и засмяни.
Ние все още сме 2 в 1,нямам и признаци за раждане.онзи ден имах котракции,но дотам.Като ходихме на преглед доки каза,че е високо още и затова правим разходки,та дано малко се намести.Обаче как ми отичат краката и ръцете,не мога да позная моѝте ли са или на някое слонче.
Честит празник на всички здравни работници.Да са живи и здрави и нашите мили съфорумки,които ни помагат със съветите си  bouquet

# 224
Здравейте,

имаме бебе: 3950 гр/52 см, момче! Роди се със секцио (въпреки седем-часовите опити за естествено раждане  Shocked) около 18:30 часа на 07.04.2011 на празника на медицинският работник  Grinning!

Поздрави на всички,
съпругът

Общи условия

Активация на акаунт