ДОБЪР и ЛОШ ГИНЕКОЛОГ В РУСЕ - тема 3

• 115 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Мамчета помагайте: след инвитро съм с положителен кръвен тест и съмнение за двуплодна бременност.  Все още не са ми потвърдили бременността с преглед,  от клиниката в Плевен ме викат на 10.01.14. Проблемът ми е,  че болничният от деня на пункцията изтече и те не могат да го удължат повече.  Обясниха ми,  че това може да направи АГ по здравна каса в града,  където живея.  Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен случай? Не ми се иска да рискувам и да се връщам на работа,  а и чувствам неразположение от време на време. Кой лекар ще ми препоръчате?
destiny792,в КИРМ ли направи инвитрото, при кой лекар,към държавният фонд ли ?

Относно болничният - вярно е, аз след инвитрото бях в болничен до раждането, никаква работа и стрес не ти трябват сега. Отиваш да говориш с личният лекар, да ти даде направление за гинеколог, който е към ЛКК, а като се изчерпи и техния лимит отиваш на ТЕЛК, няма нищо страшно и сложно. Относно лекар, нека другите Мами да споделят.

# 616
Не може ли самия ЛЛ да ти издаде болничен, докато се ориентираш за АГ?
Ще трябва да попрочетеш из темата и да се ориентираш за лекар, защото мненията са много и противоречиви.
Пожелавам ти успех, спокойствие и да намериш това, което е най-добро за теб!

# 617
Мамчета помагайте: след инвитро съм с положителен кръвен тест и съмнение за двуплодна бременност.  Все още не са ми потвърдили бременността с преглед,  от клиниката в Плевен ме викат на 10.01.14. Проблемът ми е,  че болничният от деня на пункцията изтече и те не могат да го удължат повече.  Обясниха ми,  че това може да направи АГ по здравна каса в града,  където живея.  Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен случай? Не ми се иска да рискувам и да се връщам на работа,  а и чувствам неразположение от време на време. Кой лекар ще ми препоръчате?
destiny792,в КИРМ ли направи инвитрото, при кой лекар,към държавният фонд ли ?

Относно болничният - вярно е, аз след инвитрото бях в болничен до раждането, никаква работа и стрес не ти трябват сега. Отиваш да говориш с личният лекар, да ти даде направление за гинеколог, който е към ЛКК, а като се изчерпи и техния лимит отиваш на ТЕЛК, няма нищо страшно и сложно. Относно лекар, нека другите Мами да споделят.
Краси,  да в КИРМ съм при д-р Иванов със заповед от фонда.  Стахотен екип са,  невероятни професионалисти.  В Плевен съм лекувана от ендометриоза и в една друга клиника Света Марина - с удоволствие бих родила там,  въпреки,  че е на 150 км.  Жалко,  че в Русе няма такива гинеколози,  на които безрезервно да се довериш!

# 618
Не може ли самия ЛЛ да ти издаде болничен, докато се ориентираш за АГ?
Ще трябва да попрочетеш из темата и да се ориентираш за лекар, защото мненията са много и противоречиви.
Пожелавам ти успех, спокойствие и да намериш това, което е най-добро за теб!

Ели, ЛЛ може да ми издаде болничен за максимум 7 дни с друга диагноза. Краси е писала, че трябва да е гинеколог в ЛКК. А как мога да разбера кой би могъл да участва в ЛКК?

# 619
destiny792 първо честито  Hug

Относно лекарите по каса аз съм абсолютно безпристрастна доколкото може да се каже, защото лекарят при който ходя не работи по каса. Та от тези работещи с касата май най-много добри отзиви има май за Кунев, аз нямам впечатления две приятелки се следиха при него. Принципно и ти каза, че лекари тук много свестни няма, така че просто трябва да избереш някой от възможните (прегледай темата назад) а да си разчиташ за по-сериозните прегледи на лекарите в Плевен Rolling Eyes.
Лека бременност желая  Hug

# 620
  • Русе
А ако не искаш да се доверяваш на русенски гинеколози,и ще ходиш на постоянни прегледи в Плевен,  ЛЛ може да ти води бременността, стига да се навие.

# 621
  • в огледалото на живота
Вземай неплатена отпуска тогава.
Хич и не рискувай  Naughty
В Русе ли живееш?

# 622
А защо просто не си вземеш направление за гинеколог, избери един при когото да отидеш, а отделно от това да си ходиш на прегледи в Плевен? Само не разбрах дали там ще ходиш по каса или не, но ако си по каса оттам могат да ти издават болничен, а ако не си по каса, спокойно можеш да се запишеш тук при някой, които да ти пуска изследванията и да ти дава болничен. За болничен над 7 дена трябва да са двама лекари, някои гинеколози издават болничните в комбина с ЛЛ, други са по двама гинеколкози, но рпи когото и да отидея няма да ти откажат болничен.

# 623
  • Русе

Ели, ЛЛ може да ми издаде болничен за максимум 7 дни с друга диагноза. Краси е писала, че трябва да е гинеколог в ЛКК. А как мога да разбера кой би могъл да участва в ЛКК?
[/quote]                                                                                                                                                 личният лекар със сигурност знае,аз бях при Д-р Дойчинова,тя е в ЛКК с Д -р Шишкова.  Къде подаде документите,в КИРМ ли

# 624

личният лекар със сигурност знае,аз бях при Д-р Дойчинова,тя е в ЛКК с Д -р Шишкова.  Къде подаде документите,в КИРМ ли
[/quote]защо беше ,вече не си ли при нея?Аз мисля ,че всички които следят бременноста могат да издават болничен .После през ЛКК.

# 625
destiny792, честито и от мен!  Heart Eyes Лека и безпроблемна бременост!  Praynig
В бившата ІІІ-та поликлиника също има АГ ЛКК.  newsm78
Едва ли някой доктор при твоето положение ще ти откаже болничен.  Thinking
А ти пак си ходи на прегледи в Плевен за второ мнение, за да си по-спокойна, ако искаш.  Hug

# 626
Момичета,  благодарна съм ви за отзивчивостта Simple Smile . Днес ще взема решение и ще си запиша час за преглед. Сега ме тресе едно притеснение дали всичко е наред,  развива ли се правилно бременността,  но скоро ще получа отговор и на този въпрос Simple Smile.  Само всичко да е наред....  Praynig

# 627
  • Русе
Eli, болничните издадени от ЛК или от ЛКК си имат лимит, в момента не мога да кажа точно колко бяха. Писала съм „бях при Д-р Дойчинова„ , защото моята втора бременност завърши неуспешно, наложи се спешно секцио.

destiny792, питам къде подаде документите за инвитро към държавният фонд, защото за първото инвитро ги подадох в клиниката във Варна ( Олимед, категорично не я препоръчвам  Stop) и при подписване на заповедта се прехвърлих към КИРМ, ако евентуално се решим на още един опит искам да е в КИРМ, но не съм сигурна къде да подам документите.

# 628
Краси, ще ти пиша на лични

# 629
Eli, болничните издадени от ЛК или от ЛКК си имат лимит, в момента не мога да кажа точно колко бяха. Писала съм „бях при Д-р Дойчинова„ , защото моята втора бременност завърши неуспешно, наложи се спешно секцио.

Извинявай ,помислих ,че си я сменила ,заради нещо .

Общи условия

Активация на акаунт