Веганството - да споделим опит (5)

• 33 479
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
 Hug Мили момичета, особено ми бе приятно днес. Специални благодарности на Търся си ник, за организацията.

Вери, просто на вратата бяха залепили плакат с обява за предстоящото събитие на 2-ри май. Информативно. Много хубаво.

Сега ще проверя прогнозата за 23-ти, дано се пооправи времето, днес за мен си бе студено...

Най-накрая си взех чия, сега ще се връщам да чета, как се консумира.

Поздрави сърдечни

# 256
Hug Специални благодарности на Търся си ник, за организацията.
ДА, и аз бих искала да благодаря.  Hug bouquet Hug
Както за организирането, така и за резервацията и за чудната идея за импровизиран детски кът!!! който си помислих, че си е от ресторанта Blush
Вери, много приятно ми беше да те видя на рекламния плакат и някак почувствах, че си сред нас в общата компания! Hug
И аз планирам да купя оттук чия, че в германия не съм срещала

# 257
  • София
Реалист, сметката е у мен, ако трябва ще я публикувам  тук . Предполагам, че парите ти са покълнали и дали плод докато си се возила в таксито  Joy
Сметката ни беше удивително малка !

На мен сега ми се проясни главата и да си напиша съвсем ясно - много се радвам на срещата ни и запознанството с всеки един от вас и дечицата, намести ми се пъзел, който е трябвало да бъде наместен. Още повече, че с всяко дете съм имала макар и много кратък, но личен (включително и физически) контакт.

Срещата беше перфектна за този час, ден и студени външни условия.
Не съжалявам, че някои не дойдоха, защото  знам, че скоро ще се запознаем и с тях и пак ще бъде много хубаво  Simple Smile

аз бях в лек личностен дискомфорт през цялата среща, за което съжалявам..., това ми отне да се зарадвам искрящо още по време на срещата... та затова чак сега.

Да напиша и тук. Детето ми беше с 10-дневна хрема, която прерасна скорострелно в безспирна кашлица. Излекувахме само с Шуслерова сол №4 . За 2 приема се подобри наполовина и така за 1 денонощие почти не кашляше. (първоначално по своя инициатива бях избрала неподходяща сол)
Много съм доволна от изключително бързото, нискорисково, вкусно (то е потенцирано  и е във формата на сладко хапченце за смучене Simple Smile ) и евтино лечение )10 лв, ама има хапчета за цял полк....)

Бенджи, от програмата на пловдивския семинар ми се зави свят  Laughing То от пиле мляко вътре.... по-точно от 100 извора здраве носят Simple Smile Идеално място за объркани хора да видят на живо нещата и да изберат ...

# 258
Реалист, купих чията от магазинчето Слънце и Луна на ъгъла на "Христо Белчев" и "Парчевич" 48.

www.bioslunceluna.com

# 259
  • София
Не беше никак сложна организацията, няма нужда да ми благодарите, удоволствие беше за мен!

Ние всички пък  благодарим на Реалист за вкусното нещо с което ни почерпи , донесла го със самолет Simple Smile
Аз не  вярвах да го намеря в БГ, но ето, май тук е с най-ниската цена http://www.bio-magazin.eu/biologichni-sokove/344-pshenichni-fili … nhorst-750ml.html
Дъщеря ми много го хареса, тя допи и остатъка. Баткото усети спирулината и отказа. Стабилизатор е пектин. Мноого ми хареса. Ако можеше да се въведе нова традиция - вместо вино да се носи на гости бутилка сок от трева  Joy

# 260
 Embarassed, пак съм спала в час, помислих си че е приготвено собственоръчно питието Grinning.
Много ми хареса и на мен, тенкс за инфото къде го има.
/ако занеса такова на гости, вместо бутилка вино newsm78, дано ме поканят пак./

# 261
Щастливата, честит празник!   bouquet
Честит Имен Ден, макар че при вас вече започна страстната седмица.

Да са живи и здрави всички, които празнуват на Цветница!   bouquet Аз много го обичам този празник. И затова си имам едно дръвче у нас, което също празнува. Simple Smile

За плаката- хубаво е, че съм ви намигала закачливо от него и съм била сред вас.  Laughing Ама честно казано съм малко изненадана. Никой нищо не ми е казвал. Утре може някъде и гола да ме изтипосат.  Joy
Ще взема да поразпитам.
Тук им е мястото на едни думи на моя позната преди време: дано популярността те радва.  hahaha

# 262
Моми4ета, много се радвам, 4е се запознах с вас Heart Eyes Надявам се да има и други сре6ти за напред.
Специални благодарности на Търся си ник за организацията.
На мен съ6то 6те6е да ми е хладно навън. Нали съм си зиморни4ева Blush
4удесна идея да се носи сок от трева вместо вино Party

Щастливата, 4естит празник! Със здраве да си носи6 името!

Аз си купих 4иа от Балев Био в мола на Цариградско. Днес дори съм накиснала.

Купих си и небелен коноп, но не знам какво да го правя и ако може някой по-запознат да се вкл´4и.
Сложих го да покълва, но виждам, 4е обвивката му е много твьрда.
На поници ли трябва да стане?

# 263
Небеленият коноп трудно покълва. От него не купуваме. Неприятна ми е обвивката.
Можеш да направиш мляко и да го прецедиш.
Или да го минеш през кафемелачката и да видиш така на брашно дали ще ти допадне. После можеш да слагаш в салати, шейкове и т.н.

# 264
  • София
Небеления коноп - като смлях много старателно и добавих в иначе любима храна и то по 1/2 чаена лъжичка и децата отказаха да се хранят..... Тези твърди люспи всъщност не се смилат, направо са черупчести... И аз търся начин за ядене на това нещо.

Вери, снимчиците са удивително малки, най-много 3/3 см. Вие с Милен направо не се виждате! Друг би се и обидил Joy

# 265
Колко забавно и приятно ми беше да изчета последните постове! Вчера тук в темата беше пусто, радвам се за срещата ви!

Честит празник на Щастливата и на Вери макар и със закъснение   bouquet!

За небеления коноп - само на мляко го правя, но пак си го накисвам и като видя да се подава бяло кълнче тогава смилам на мляко. Наистина са много твърди люспите му и дори след три прецеждания пак има твърди частички, но съм го взела и трябва да се употреби.

Редактирам, за да покажа какво направих преди малко: Макарони на фурна, още не са изстинали, но мисля, че ще са вкусни  Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 10:44 от Palia

# 266
И аз да благодаря за срещата!!! Беше наистина много хубаво!!! И на децата им беше добре, и ние вкусно хапнехме Simple Smile
Аз съм много впечатлена от ботилката със сок от трева - питието беше изключително вкусно!!! Моля Реалист да каже как се казва сока или марката, защото си мисля, че в Би Фит веригата тук съм виждала много био-сокове от нестандартни неща и няма да се очудя ако намеря и такъв.

Норчи, пробвай с ТЕС - най-достъпно и човек може съвсем сам да се оправи след като попрочете малко инструкции. За ТКМ и хомеопатия си трябват опитни специалисти, а за баховите - място и или човек, от който да си ги купиш.

Палиа, перси за рецептата за макароните - много добре изглеждат!!!

# 267
Мег, Търся си ник е намерила сока в Био-магазина (пуснала е линк), малко по-назад.
На същата фирма RABENHORST има сок от: зеленчуци, къпини, моркови, ябълка, боровинка, касис... доста видове в този магазин.
И на мен ми хареса много сока, но си го пих разреден с водичка, така ми е силен  Simple Smile

Да ви питам давате ли сок от Алое вера?
Освен концентратите (90 %) по 30-35 лв. има и едни (около 5 лв.) за 1,5 литра и процента на алое е около 5 %. Пишат ги без оцветители и консерванти, но май нямат отметка за био. Има ги по големите супермаркети. Виждала съм на 2-3 марки, но не им помня имената. Варират с различни допълващи плодове - грозде, портокал, др.
Давала съм на баткото, той много ги хареса  Simple Smile
Макар че вкъщи гледам готови (бутилирани) сокове да не купувам. Основно цедя (като бяха малки) или давам цял плод.

Да ви постна малко вкусни и здравосл. рецепти (повечето са без яйца и мляко):
http://www.wineandspices.com/bg/3/13/                  Не помня дали ги пусках тук  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 13:56 от M_Nik

# 268
А аз съм виждала парченца алое в гроздов сок, но не съм се престрашавала да го опитам, макар да ми е любопитно какъв е вкуса. Всъщност ето това е.

M_Nik, винаги интерсени линкове за рецепти споделяш  Hug. Този сайт мисля не си пускала тук.

Последно, пускала си една рецепта от този сайт - за пастета от грах, сега като разглеждам по-подробно и се сетих  Simple Smile.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 14:22 от Palia

# 269
Благодаря, Палия!   bouquet Тази дама - авторката на сайта Ирина - има 4 деца и наистина се справя добре, щом успява да приготви и толкова разнообразни храни.
А на мен ми е хоби да чета Кулинарни сайтове и се пробвам в повечето рецепти, като ги адаптирам за малкия - без глутен. Гледам да не са много сложни и да не изискват много време. Конкретно Ирина има страхотни безглутенови попадения  Peace

А този сок, който си намерила е много по-добър от тези за който говоря, тук има 60 % сок от алое.

Общи условия

Активация на акаунт