Веганството - да споделим опит (5)

• 33 481
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Търся си Ник,видя ли клипчето,там много добре е показано как се сглобява влакчето,как се маже с крем и т.н.
1.Иначе за кремовете да,като се сложат в хладилник и цветовете потъмняват,а може да не е от хладилника,а от времето,тоест колкото по-късно се намажат толкова по-добре,даже ,ако е възможно непосредствено преди поднасянето...може би пак ще има нужда от няколко минутки в хладилника да се стегне обаче.Аз много си мислих,както и Мег се чуди,за някакви кремове,оцветители,бои от естествен произход,както продават за яйца например,но така и не видях дали има.
2.За релсите-да,мое да са по-широки,че да се виждат,при мен не само ,че бяха тесни,но и подложката(в случая стъклена дъска )беше малка и нямаше много разстояние между вагоните,бяха здраво наблъскани,нито пък пред или зад влака  Joy
3.Не-да НЕ се намазват при готова вече композиция,че се цапат един друг и не е удобно за работа
Вагончетата са си кекс,които само отгоре е намазан с крем,не съм си играла да ги редя Simple Smile
Идеята ти за сурова торта е хубава,аз много се чудих и това ми се видя най-лесно.Иначе специално този кекс,който аз правих се сиропира по рецепта,но аз не го направих нарочно.
И пак ти казвам виж клипчето.
Даже за по-лесно ето този линк.Тук мисля,че са всички видове такива торти от кексове,ако ли не ще трябва да си търсите сами. http://www.youtube.com/watch?v=kuXQVAg4Cqk&playnext=1&li … LC67DFB54E52F2584 клипчетата вървят едно след друго,свършва едното ,почва другото,има много идеи и по-лесни и по-трудни,някой могат да са и от сурови торти според мен,а за цветовете ще е най-лесно,ако са да речем кафяв-като при кончето....или нещо пък нещо розово,но пак няма да е така ярък цвета,като тези в сайта.

Сигурна съм ,че Вери могат да направят много хубава такава торта-сурова,разбира се и може да даде идея за блат,които лесно може да е реже и сглобява,както и за кремове с хубави цветове Grinning

За АМ съм останала с впечатлението,че повечето педиатри изписват почти едно и също.А отделно майките си купуваткаквото си пожелаят ,да го пробват

# 241
  • София
аз да се включа малко за картофите и високия ГИ; картофите ми дават енергия и общо взето ми се случва точно обратното на това, което е описал този учен, цитиран от realist, разбира се важно е да не се преяжда и като цяло да не се прекалява с количествата

относно ГИ: тук са важни няколко елемента: 1) картофите имат висок ГИ (80-85 според различни източници), но порция от тях има 30% въхлехидрати, докато сладкиши например с по-нисък ГИ имат 80% въглехидрати, т.е. трябва да се изяде три пъти по-голямо количество картофи от единица количество сладкиш, за да има същото ниво покачване на кръвната захар; 2) морковите също имат висок ГИ, но никой не ги изключва от менюто си и правилно; 3) комбинацията на продукти с висок ГИ и зеленчуци (най-вече тъмнозелени и листни, ориз с грах например) сваля нивата на ГИ (точни проценти нямам под ръка); затова изключването или изключително рядкото консумиране на картофи не е много обосновано, особено за мен, която много ги обичам:))) да се повторя - важни са количествата и комбинациите, като при всяко друго нещо

наскоро спорих с познат, чийто баща е видин химик и споделял, че в растителни източници ги няма всичките незаменими аминокиселини, след бърз сърч и то само в източници на български доказвам, че не е прав:))) ето ги:

хистидин: (есенциален главно за децата) ориз, пшеница, ръж
валин: фъстъци, леща
левцин: житни кълнове, кафяв ориз, соя, бадемите, кашу, грах, леща, царевица, ленено масло, орехи
изолевцин: бадеми, кашу
треонин: банани, моркови, пшеничен зародиш, фасул
фенилаланин: ленено масло, соя и соеви продукти, памучно семе, сусам, фъстъци, боб
триптофан: кафяв ориз, соя и фъстъци, шоколад, овес, банани и фурми
метионин: спанак, грах, варена царевица, броколи, гъби, карфиол, авокадо, соеви кълнове, картофи, морков, чесън, варено червено цвекло, швейцарска маруля, домати, италианска тиква, жълта тиква, зелен пипер, червен пипер, жълт пипер, патладжан, зелено и червено зеле, варено къдраво зеле, маруля, краставица, варен зелен фасул, червен и кафяв лук, целина, бамя, портокал без семки, мандарини, диня, лен, пъпеши, ябълки, круши, боровинки, малини, ягоди, киви, сливи, сушени фурми, праскови, нектарини, банани, ананас, кайсии, тофу, червен боб, черен боб, темпех
лизин: боб, бирена мая

разбира се, важно е какви количества могат да се набавят от единица продукт и препоръчителният дневен прием, но това е само за обща инфо

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:14 от Dao

# 242
Ние също ще гледаме да дойдеме към 12.30 часа, малко да потича малкия, че иначе може да пообърнеме ресторанта  Mr. Green
Къде е резервирано и на чие име?  Simple Smile Може на лични.

Според мен (както каза и Мег) най-важно е първо да се дава гърдата да суче, докато има кърма и дърпа детето, после да се предлага шише с половината количество за тази възраст. И наистина с малка дупка - 0,1 (гърдата пуска доста по-малко от 1 шише).

Норчи, благодарности за обясненията!   bouquet

Аз давах Аптамил за дохранване (не съм спирала да кърмя), от него се качва доста бързо, но и много запича. Според мен е добре някой вариант с пробиотици (тогава имаше само Нутрилон такъв). Иначе в родилния дом дават основно НАН (поне преди 4 години).

# 243
Момичета, мене ще ме извините за срещата, няма никакъв шанс за моя син да стои на такова място. Особено ако времето навън е такова, каквото беше днес - тоест - слънчево и топло. Ако по някое време се надивее навън - ще се пробвам да мина да ви поздравя.

Дао, благодаря ти, че припомни тази информация! Hug

# 244
Фотина и Щастливата, много сте прави за това, което си мислите. Наистина масово родителите не са наясно, че не е просто въпрос на марка, но и масово педиатрити изписват според това кой какво им е предложил/дал от дистрибуторите  Sad
Не знам на нашия пазар дали се намира соево мляко, вероятно има предвид че има много деца с АБКМ. Когато навремето правехме проучвания за различните видове АМ основното предупреждение за соевото беше, че все още няма достатъчно данни за него в дългосрочен план. Да храниш 2 г. едно дете със соево мляко може да не е най-добрият избор.

Значи и ние ще дойдем в 12 ч., утре, но няма да седим повече от час, защото след 13:30 му се приспива и не ми се иска да се удреме в таксито точно.

# 245
Солей също каза, че ще дойде към 12,30 някъде. Като хапнат децата (и ние покрай тях) и е хубаво времето, наистина можем да идем или пред х-л Рила или в градинката пред мавзолея  Simple Smile

# 246
Не знам как е в България покрай радиацията,но тук това много нашумя
http://www.bioage.com/bac-research.html
Цитат
Gold medal - Michael Kiriac received for his efforts supporting the ills of Chernobyl with BioSuperfood
и аз бих купила,ако не бяха капсули,нали съм си паника

Някой от вас ползва ли бахови есенции.
Много съм нервна,споделяла съм го и преди.Винаги съм била нервна,но сега покрай малкия и покрай ежедневните проблеми съм станала още по-нервна и сприхава.Понякога се сдържам,но понякога така избухвам,че....да не си около мен.Трудно се контролирам,реагирам много спонтанно и неусетно понякога...Искам да опитам нещо,но не знам какво да е дали есенциите,дали китайска медицина,дали ТЕС или нещичко,лошото е че няма кой да ме посъветва и насочи,тоест има само в една област,не знам кой е точният метод за мен.Йогата и медитацията са добри идеи,не съм много запозната с тях,но и нямам необходимото време и средства,а може би и мотивация,познания,среда....
Виждам и на този етап ,че няма как да се храня напълно здравословно и да получавам това,което искам от храната,много съм се зачудила за тези http://www.petergillham.com/wp/2009/11/natural-calm/ ,не ми се иска да взимам добавки,но с начина ми на живот...От както съм тук така се промениха нещата,толкова се развалих първите месеци и още си лижа раните,опитвам се ,но ми е трудно да се храня добре,изобщо да съм добре.Знам ,че имам нужда от нещо такова,усещам го,мисля ,че ще ми помогне...Отделно толкова напълнях,не мога да се гледам,не се чувствам добре и не се харесвам...Опитвам се да мисля позитивно за всичко,но ми е трудно,опитвам се и да се харесвам ,уважавам и обичам...
Извинете ме ,че ви занимавам,но просто ми се иска да споделя и с хора като вас!

# 247
  • София
РЕЗЕРВАЦИЯ НАПРАВЕНА ЗА bg-mamma Simple Smile, ...аз ще взема едно килимче , моля, който може да вземе неща за рисуване, може и някакви играчки... ще им свием на дечурлята едно кьошенце...
Най-последно: НЕДЕЛЯ , 17-ти април, Цветница. От 11.30 ч - във вег. ресторант Dream House   - примерно до 14ч.

# 248
Дали не трябваше направо да се видим в парка, на това хубаво време? Ама пък ще пробваме и кухнята на Дрийм хаус.

# 249
Момичета, чакам отзиви за срещата:)))
Ние бяхме навън до последно, тъй като времето беше прекрасно.
Сърце не ми даде просто да е иначе, а ми се идваше. Hug

Аз днес имам празник и затова искам виртуално да ви почерпя с едни сурови бонбонки. От най-обикновените - стафиди, орехи, овесени ядки и кокос, но станаха вълшебни.

Нямах никакво време да приготвям друга почерпка, но пък денят мина прекрасно с много любими хора, незабравими моменти и детски смях, което ми беше най-добрата храна.

# 250
Щастливата, да си жива и здрава!   bouquet

Всъщност добре стана, че бяхме в ресторанта, защото щяхме да гоним децата из парка и нямаше да можем да си побъбрим  Simple Smile А и разбира се, обядвахме вкусно!
Аз съм много доволна, че срещата (първа и надявам се, не и последна) се състоя. Хубаво си пообщувахме, децата поиграха (мойто пощръкля  Blush), друго си е да се видим на живо, контакта е различен  Simple Smile
Странно е, като видиш хората, с които си общувал виртуално и си си създал някаква представа.
Много сте готини всичките и много ви  Hug  Hug

Отчет на присъствалите: Търся си ник, Мег, Солей, Реалист, Онда и моя милост + 2 мъже + рояк дечица  Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 21:58 от M_Nik

# 251
Браво на вас  Hug Hug Hug

...а нещо доказателствен материал... Wink някоя друга снимчица...или нямаше време да се мисли за тях Laughing

Мацки, надявам се и другата седмица да сте на линия  Hug
Ще се оговаряме през седмицата, простете, но ще ви тормозя, за да знам какво да правя... Wink

Щастливата, какъвто и да е празникът да си жива и здрава и с много цветни мисли!  bouquet Hug

# 252
# 253
Включвам се набързо, за да израза своята радост от днешната среща! Party
Много ми беше приятно да се видим, да сме с децата . Много се вълнувах! Hug
Друго си е виртуалният  контакт да се дообогати и с реален. Simple Smile
"Виртуално" и Вери беше с нас, на снимката, от постера на входната врата на ресторанта Wink

За нас беше по- добре да сме в ресторанта, защото навън си беше доста хладно,
а и синът ми беше супер преуморен от темпото в последните 24 часа....
Момичета, имам смут, че нещо се е объркало със сметката. Blush
Като плащах навръщане в таксито, в портмонето ми имаше повече левове, от колкото би следвало след плащането на сметката в ресторанта.
Моля ви,  помислете дали някой не  е дал повече.
На 23 с радост пак бих се включила ако не пътувам. Ако времето е топло и слънчево , имам желание да сме в парк.
Щастливата,
Много съжалявам, че не се видяхме. Честит празник! Благодаря за почерпката с бонбони, аз пък те "черпя" със сок-коктейл от житна трева  WinkЖелая ти да си здрава и щастлива!  bouquet Hug
Dao,
напълно съм съгласна с теб за количествата и комбинациите Peace

# 254
"Виртуално" и Вери беше с нас, на снимката, от постера на входната врата на ресторанта Wink
Моля те, разясни, когато можеш. Сега от теб чувам за такъв постер.

Общи условия

Активация на акаунт