Веганството - да споделим опит (5)

• 33 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Наистина е прекрасно да излезеш сред природата, макар да има доста паркове някак в тях лудницата (особено уикенда) ми идва в повече, а и тогава се напълва с хиляди сергийки и залъгалки и бутащи и др. играчки...  Mr. Green Предпочитам, да отидем някъде извън града, макар и близко село или пътечка в планината.

Какво ви е мнението за продуктите на Хималая, и тези от Аюрведа лечението:
http://si-plus.com/?page_id=12&paging=1

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 00:44 от M_Nik

# 586
Да, в парковете става някакъв ужас.

На Хималая ползваме пастата за зъби, когато не мога да открия никъде Супиривики. Съставките й са основно билки, не е безумно силен аромат, имаше само една кофти съставка.
Като цяло леля ми, която е хомеопат, ми е казвала, че Аюрведа имат хубави продукти.

# 587
  • София
момичета, започвам отзад-напред да ви изчитам - много нещо сте изписали! на хималая ползвам евкалиптеното мазило за външно приложение, ако усетя, че ще ме хване хрема или гърлобол - много ми харесва

# 588
  • Пловдив
И аз ползвам рядко пастата им за зъби, но Супервикито повече ме кефи... Wink

# 589
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
някой ползва ли конопено брашно?
взех 500гр, пише, че има много омега мазнини...
в какви рецепти го използвате? Simple Smile

слънчева неделя, ние отиваме сред природата малко  Simple Smile

# 590
А тук вали... Wink

Тази паста на Хималая има флуорид  Wink
Пайлекса съм ползвала за хемороиди след раждането  Mr. Green И Цистон - за цистит, като кърмех.
Имат и крем за много суха кожа, мисля да го пробва мъжа ми.

Правих, повлияна от сайта на Деси83
Ягодов крем - накиснати ядки (кашу, орехи), пасирани с малко мед (може и без), вода и 4-5 ягоди за вкус (банан не сложих). Стана много вкусно!

# 591
От вас чувам за паста Супиривики. Как до сега не съм я открила!? ooooh!

Докато разглеждах продуктите попаднах на мумио: http://si-plus.com/?page_id=7&record_id=9
Чувала съм доста за вълшените му свойства, някой има ли преки наблюдения?

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 13:52 от Cantariny

# 592
  • София (Възраждане)
Коя е кофти съставката в пастата на Хималая, на мен тя ми харесва повече от Суперивики newsm78

# 593
Mooimeiske, като четох съдържанието на пастата на Хималая - флуорид има.
И аз загледах мумиото - дават го като най-доброто внасяно в Б-я, но не познавам някой който да го пие.

Търся си ник, писа че жабуриш с олио, аз също жабурих лятото - венците ми се подобриха значително. При теб има ли някакъв ефект? Или ако някой друг го прави?

# 594
някой ползва ли конопено брашно?
взех 500гр, пише, че има много омега мазнини...
в какви рецепти го използвате? Simple Smile
Не знам какво представлява точно конопеното брашно. Дали не са му извлекли мазнината или са просто смлени конопени зърна и дали са били белени или небелени....
Белен коноп ползвам в кремчета, пастети, в зърнена закуска слагам, бисквити и крекери, поръсвам салатата.

# 595
уж бил природен флуорид  Confused

Бенджи, каката я захраних на 6.5м, малкия на 7. Него щях малко по-рано, но взе, че се разболя и го чаках да се оправи, иначе вече проявяваше интерес към храната. Мила малко под натиск я захраних, иначе тя изобщо не се впечатляваше. Мисля, че един от важните фактори е готовността на детето.  Peace

М-ник, този крем е се пробва!  Grinning

# 596
M_Nik ,
За киселинността - сурови зеленчуци и зеленчукови сокове, смутита....
евентуално може би сода само в краен случай, при остра криза.
Но съм сигурна,че има алтернатива.
Ние сме си говорили за содата, а и в сайта на Вери и Миелн има събрана инфо. Сигурна съм, че си знаеш Hug
Помня,че когато споделяхме за средство за набухване, споделих,че избягвам бакпулвера, и че принципно не меся.
Сега се сетих да напиша за био бакпулвера, който няма нищо общо по състав в сравнение със стандартния.
Не мога да го препоръчам като ефект, защото не съм го пробвала, само исках да споделя Peace

Това за парковете и сергийките- много точно казано Wink

*Бенджи* ,
в Родилница не веднъж се пише за по-алтернативни схеми на захранване. Аз обаче не мога да препоръчам къде да чете твоята приятелка.

Нека слуша майчинския си инстинкт и винаги да отсява.
Иначе, да има късно захранване, има педагическо, Вaby-led weaning или захранване, водено от бебето......
ето тук например има инфо за него.
Също, лично мое мнение , придобито от личен опит е , че много зависи дали едно бебе е изключително кърмено или не.
Също така, зависи и от самото бебе.
Това са все фактори, които според мен оказват влияние на типа захранване. Моето дете не беше педадогически захранено, защото не беше изключително кърмено. Имаше само елементи от педагогическите методи.
Най- доброто захранване за мен е да става без насилие, спокойно, постепенно, без нарочени дози, дажби и пр .
С домашна храна.
И най-важното :с много любов.
Лично аз съм за късното захранване и да не се започва със сокчета. Peace
Както и направих.
asyalein
хубаво, че се включи, да те пипитам, купуваш ли чия от Германия - как и от къде? Че аз не мога да намеря.....
Щастливата ,
солта е нужна за растежа на децата. В градината на сина ми имаше една обучителна игра, в която учеха децата кои продукти са подходящи за хранене на овцете и кое не.
Бяха им сложили в купички парчета салам, кашкавал, стръкчета трева, резенчета моркови, тиква и ....сол.
И децата трябваше да отделят подходящите храни от неподходящите.
Оказа се,че овцете също обичат и имат нужда от сол, особено в някои конкретни случаи, но не помня точно кои.

Моето дете също я обича. Е, аз не му давам да я изяжда, но понякога си близва. Солницата ми е с хималайска сол. Въведох сол след годинката , добавям много по малко  Peace

Иска ми се да ви пратя топлинка и слънчице Hug  Nature Sun With Face .......тук е лято-по цели дни слънце- пече и едно високо синьо небе.......  

# 597
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Не знам какво представлява точно конопеното брашно. Дали не са му извлекли мазнината или са просто смлени конопени зърна и дали са били белени или небелени....
Белен коноп ползвам в кремчета, пастети, в зърнена закуска слагам, бисквити и крекери, поръсвам салатата.

пише: брашно от био коноп. не еуточнено дали е белен или небелен.
мисля, че не са извличани мазнините...
правих тесто и сложих 2 с.л.  и доста тежичко стана...
обработваш ли топлинно или може и сурово да се консумира?

asyalein
хубаво, че се включи, да те пипитам, купуваш ли чия от Германия - как и от къде? Че аз не мога да намеря.....

какво е чия    Blush

# 598
realist , не съм asyalein, но да кажа:

http://www.shop.sachia.de/product_info.php/products_id/81/produc … e93c6417bdada578d

Отдавна щях да ти пускам линка, защото прочетох, че питаш, но все забравям. Embarassed Извинявай.
Не се учудвай на името. За патенти си говорим пак. Въобще.. грозна история.

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 22:19 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 599
Ася, не го обработвам топлинно конопа. Ядем го суров. Всичко, което споменах по-горе, е в сурово състояние.

За захранването аз не се включих, защото много пъти съм описвала вече.
Дъщеря ми беше на АМ и я захраних на навършени 5 месеца. Първо с кашички.
Синът ми се самозахрани около 9-я месец.
При двете деца процедирах коренно различно.

Общи условия

Активация на акаунт