Веганството - да споделим опит (5)

  • 33 252
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 732
Госпожа Емилия Спиролинова ,
благодаря много  bouquet
май он-лайн е решението.
само не знам кой доставчик е надежден.и аз намерих някъде он -лайн предлагане...

# 601
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
По-горе стана дума за киселинността на организма, хрумна ми да споделя с вас ето тази статия: http://daoin.com/feeding.php

# 602
  • Мнения: 5 714
Един фестивал в Пловдив другата неделя:
http://yoga-amrita.org/festival-na-zdraveto/

# 603
  • Мнения: 415
M_Nik, аз също се жабуря с олио. Преди време го правех доста редовно по препоръка на леля ми. Но нерафинираното слънчогледово - шарланът. Другото не дава този ефект. Тя ми обясни, че има общо положително действие върху целия организъм. Защото сутрин когато станем точно в устната кухина имало събрани много токсини. По езика, по зъбите. И когато хапнеш нещо - ги връщаш в организма. А олиото ги вади. Ако се жабуриш достатъчно дълго - между 3 и 5 минути, то става бяло на цвят - именно защото е събрано всичките отрови. След това престанах, но наскоро пак поднових. Общо взето изкарва токсините.

Реалист, благодаря ти за отговора!
Аз знам, че си трябва, но също така съм чела, че необходимите количества са много, много малки. Не знам какви са точно, а и какво значение има, но със сигурност не са толкова големи. Защото на мене ми се струва, че тая солница отгоре е супер солена, той малкият и на мене подава да си близна (много споделя, миличкият), и аз като близна направо ми се завърта свят колко е солено.
Поне добре, че после търчи да пие вода. Joy

И много завиждам за времето при вас. Тук през ден-два вали, духа, мокро, мрачно, схлупено небе...

# 604
  • Мнения: 961
Момичета, за да приготвя мляко от елда, колко време преди това е добре да стои накисната и после в какво съотношение с вода? А и какъв й е ефекта в/у стомаха - прокарващ или запичащ?

# 605
  • Мнения: 1 849
Mooimeiske, благодаря много за линка!   bouquet Много е полезен наистина.
Винаги съм смятала, че основно месните и млечни продукти, също и бяло брашно и захар - са киселинни, а то излиза че и ориза и всички зърнени - също са киселинни  Wink Също ме шокира, че лимона намалява силно киселинността, т.е. е силно алкален!

Мисля си, че сега на пролет е най-добре да се направи едно такова пречистване на организма, както Милен и Вери правят. Но също и тези изтегления на слузта (с хряна), пречистването със олио и балансиране на рН-то - са важни за да се изчисти човек напълно.

За елдата - нас нито ни разхлабва, нито запича, по-скоро регулира  Simple Smile

# 606
  • Мнения: 5 714
Елдата е хубаво да поседи накисната поне 6 часа. Ние я накисваме за 8ч. После е годна за консумиране, но я оставяме за ден да изкара кълнче. Мляко от нея сме правили като друго такова растително - ядка/зърно:вода - 1:3 (4), в зависимост от желаната гъстота.
Не съм забелязала прокарващ или запичащ ефект.

Да, за лимона е така. Simple Smile сега на ден може би по 4-5 лимона хвърчат.

# 607
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Здравейте,

Сега открих тази тема и ще ви следя с интерес. Не съм все още вегетарианка , нито веганка, но се интересувам от здравословно хранене, особено след като родих и ще ми е много интересна вашата тема.
  bouquet

# 608
  • София
  • Мнения: 5 346
Ивка, добре дошла!
Мисля, че успешно може са се чете и използва на дело всичко написано тук, от всички.
Например аз направих наполовина вегански пастет за гостите ми. Стана по неволя - исках да направя домашно "крема-сирене" , в магазина имаше само на Хранинвест, което е маргарин с нещо...
Смесих намачкано сирене с кисело мляко, но става много рядко и трябва сгъстител. Така се оказа, че половината от общото количество е смляно кашу Simple Smile, с доста зехтин.
Никой не би заподозрял, че това не е млечен пастет.

Бенджи, така лека полека и твоите  деца могат да станат вегани - първо 50%, после 60%,....  Дано и повече!

Припомням ви да хапвате лобода. Това е най-"лекото" зеленолистно. Почти няма целулоза, няма и осър вкус. Малко вероятно е да е химически обработвана, защото расте буйно,като бурен.

# 609
  • София
  • Мнения: 5 346
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=541500.new#new Моля, прочетете пост №57. Мисля, че е чудесен вариант за нас Simple Smile (повечето сте и в онази тема, но все пак )

# 610
  • Мнения: 682



Здравословни пуканки...   Joy

# 611
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
търся си ник, ха! Това не ми е хрумвало! Опитвала съм се или да е изцяло веганско яденето, или да е млечно/месно и не съм виждала смисъл да ползвам някакви заместители...
Но ще го пробвам. Непременно. Стига да не се усетят...  Wink

А за темата За чиста храна за кои вас? За софиянци ли... Laughing
Бъзик...следя я.  Sunglasses

# 612
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Вери, благодаря за информацията за конопеното брашно  Hug
може в сос да го пробвам сурово.

# 613
  • Мнения: 1 048
Момичета,не съм ви чела,а и нямам време за това.
Моля ви кажете ми как да накарам малкия да пие вода,моля ви,много ми е спешно....
Когато имам повече време и сили ще ви разкажа какво ни се случи Sad

# 614
  • София
  • Мнения: 1 416
nor4y, не знам какво имаш предвид под да го накараш; ако напримерно е обезводнен и няма сили да пие, стой до него и с капкомерче капваш вода начесто (през няколко минути) и по малко на устните или в устата; ако е за принципно пиене на вода можеш да му правиш "коктейл" с вода и резенчета лимон - невероятно освежава, събужда и влияе добре на стомашно-чревната система (не знам и колко е голямо детето - ако прецениш слагай и малко мед)

Общи условия

Активация на акаунт