Попитай вътрешния дизайнер /2/

• 165 228
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Никъде не казвам , че ламинат стои по тежко от естествен паркет. Казвам , че  бука по нашите  ширини не минава за луксозно дърво, за разлика от ореха например. И затова предлагам да го потъмните. Но щом е готов и ви харесва, няма нужда.
Сериозно се замислих за изразяването си, малко на жаргон го карам понякога и не се дообяснвам. Благодаря.

На мен ми стоят  малко в различна степен на тежина, едното е по всекидневно, но ако ги обедините с цветове и материя няма проблем.Можеше да ги покажете отначало. Така на парче информацията води  до различни решения. Но да речем че синьото остава.

,

# 241
Какво става с курса? Има ли достатъчно хора за 30.04.?
Чакам го с нетърпение.

# 242
Ще ги покажа, обаче  Joy
Купих второто канапе от магазин - в който го имаше и първото подобно и стояха едно до друго много сладко. Иначе двойката ми е от преди, тройката я чакам да ми я докарат в близките 20 дена. Искаше ми се през това време да оправя стените, но вече  започвам да се съмнявам, че ще мога - без да застанат мебелите в стаята  Thinking А иначе - да, има какво да се мисли именно защото искам да ги обединя /както ти каза/ с цвят  Laughing Ще се радвам и на други предложения, синьото го избрах, защото е често срещана комбинация с кафяво или бежово, но не съм затворена откъм предложения за други цветове.
Също така на стената, където ще е канапето - има една малка чупка /кумин/, която стига до входната врата и се чудех да направя ли нея в друг цвят за акцент - например тъмно нещо кафеникаво или да сложа някакво пано, фототапет или просто шарка...

# 243
Привет, Нивиана!
Присъедниявам се към благодарностите за труда ти!  bouquet  bouquet  bouquet
Продължавам стар   разговор   относно преустройство на хол около 18 м2 в "дневен тракт" - кухня, трапезария, холна част. Това успях да направя като схема и да дам повече информация относно помещението и това как виждам разположението.
Молбата ми е, ако може да дадете мнението си за разположението, ако нещо ми убягва като функционалност, цвят на стените, и много се чудя какво да сложа на прозорците - щори ли? пердета ли?нещо друго? ... Прозорецът е изцяло източно изложение.
Предварително благодаря!

# 244
Какво става с курса? Има ли достатъчно хора за 30.04.?
Чакам го с нетърпение.

papi6,  ти  можеш да ме организираш по-добре май, отколкото аз мога.

Тъй като в момента не ми работи основния телефонен номер, който е в сайта, очаквам единствено на майл потвърждения  -  през формата  за записване стигат до  мейла ми. Та засега не са много, но семинар  ще има. Или поне  някакъв вид интериорен купон .
В това мрачно време поне няма да ми е грях, че държа хората затворени в помещение.bowuu

Заповядайте!Всички са добре дошли!

Аз отивам на опера след малко, да им разгледам декорите, че  много ги хвалят.
http://www.kulturanews.net/?p=6468
Утре ще отговарям повече  на въпроси.

# 245
Здравейте,
Имаме дълъг и тъмен коридор, вратите ни са цвят бук, а подът е облицован с гранитогрес, имитиращ буковите шарки, тоест вратите и подът буквално се сливат. Много харесвам съчетанието на светло дърво със синьо, банята ни също е синя, но не мога да си представя точно какъв тон ще бъде подходящ - хем да се открояват светлите врати, хем пък коридорът да не става още по-тъмен, отколкото е. Някаква идея? (може и да не е непременно синьо, мислих и за червено, керемидено, но още не знам кое ще създаде повече уют?)

# 246
Здравейте! Трябва ми помощ относно обзавеждането на дневният тракт /както го наричат сега комбинацията от хол-трапезария-кухня/, тъй като не е с правилна форма. Ето това е скицата:
http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=129948
Купуваме го с направена кухненска част и кожен диван с фотьойл /кремав на цвят/. Цветовете на кухнята и дивана се виждат от следващите снимки след скицата /комбинация от кремаво-кафяво-тъмнокафяво/, а ламината е светлокафяво. Стените за сега ще си останат бели /понеже сме с две малки деца и ще търпят пребоядисвания след време:)/. Та по-голямата дилема е първо как да съберем в това помещени - холова част, място за хранене и компютърен кът за две ПС-та. И втората дилема е какви цветове да се изберат на кухненската маса и на столовете, ТВ масата която искаме да ни направят по поръчка и евентуално цвета на допълнителен бар-плот към кухненската част.
Нашето виждане за разположение е следното /но дали е правилно.../:
- както е на скицата , така ще си остане положението на дивана с креслото, като отсреща му точно до колоната която се вижда на терасата, ще сложим ТВ-шкаф, а зад него ще разположим компютърната/голяма/ маса
- масата със столове за хранене ще е в горната лява част на стаята до врата /а не както е показано на схемата, защото там ще сме сложили под прозореца компютърната маса/
- срещу масата за хранене се пада кухненската част, която мислим образно казано да заградим като направим един барплот широк колкото колоната зад вратата
Спряхме се на този вариант към този момент, защото смятаме че текущият ни телевизор 32-ва инчов, няма да се вижда добре нито както са го показали на схемата , нито ако примерно го сложим в горната лява част на стаята до вратата. След време компютърният кът ще отпадне и ще си купим по-голям телевизор, но към текущият момент това няма как да се случи. Освен това така ще можем да си пускаме филм примерно с татито, а децата отзад да си гледат техните филмчета или игри, без да си пречим звуково и визуално.
Ако някои ги вижда нещата по-друг начин, моля да сподели.
Малко дълго стана, дано съм успяла да обесня добре.

# 247
Понеже до тук не е ставало дума за балконите, а на мен ми е актуален въпросът, имам няколко питания. До колко удачно е да се използва подобен камък за облицовка на балкона

Също така, венецианската мозайка, подходяща ли е?
Иска ми се да направя балкона уютен и приятен, да сложа малка дървена масичка с две столчета... леко италиански стил да придобие...

# 248
Здравейте!

Благодаря отново за отговора, вече си го представям и смятам да послушам Niviana за нещо в тази гама. А сега да си задам и следващия въпрос- тъй като ще правим "освежителен" ремонт на почти всички стаи, относно кухнята- цялата е за ремонт, само дограмата на прозорците е сменена и е цвят "златен дъб". Та се чудех какви цветове да сложа за всичко друго и най- вече за пода. Ако кухненското обзавеждане е нещо в червената гама, с какво мога да съчетая стените и пода, както и евентуалното канапе, което искам да сложим?  Thinking

# 249
Дограмата не  води обзавеждането. Основното водещо при интериор  е стила и духа.
Освен цветове - пода бива и материал, размери , фактура, текстура, хлъзгавина, мокрота.
Обикновен бежов  топъл гранитогрес ще понесе на червена кухня. Има разлики от червено до червено. Евентуалното канапе - тъмно бежово или сиво. Може и синьо.  Може всичко. Харесайте си картинка и я имитирайте, стремете се към това усещане. Няма как да разбера какво ви харесва, след като не  си познавам. Плътни бежови стени, топъл интериор  предполагам.

# 250
Понеже до тук не е ставало дума за балконите, а на мен ми е актуален въпросът, имам няколко питания. До колко удачно е да се използва подобен камък за облицовка на балкона
http://www.doma.bg/files/forum/8c4dcde9.jpg

Също така, венецианската мозайка, подходяща ли е?
Иска ми се да направя балкона уютен и приятен, да сложа малка дървена масичка с две столчета... леко италиански стил да придобие...

Няма никакъв  проблем за навън, да се ползват външни облицовки.
Само  внимателно с размерите, ако е малко балконче, да не го претрупаме.
Балконите са прекрасни пространства, ние  често ги пренебрегваме. Могат да се създадат чудесни неща там. Особено в нашето ежедневие и  липсата на градини и двор.
Можете да сложите и дървена настилка.
Благодаря за въпроса.

,

# 251
Е, дали ще споменеш сега и тежината на тия облицовки - защото има огромно значение!

# 252
A oбщият изглед на фасадата на блока?

# 253
  • Стара Загора
Здравей Niviana
преди време ти бях показала към какъв интериор се насочихме

http://img46.imageshack.us/img46/3254/rain11.jpg
(като цветова гама ,светла маслина полиглос ,черен полиглос ,черен лакобел ,в тази тоналност ще е кухнята .ТВ шаф в всекидневнатой ми се иска да е само маслина или с съвсем малко черно,двете маси холна и трап. ще бъдат светла маслина полиглос ,диван черна кожа ,столове метал и черна кожа .http://img840.imageshack.us/img840/2853/raaks2.jpg
светъл ламинат
та въпроса сега ми е насочен към цвета на стените ,декорация ,завеси как да ги планирам какви цветове бих могла да подбера ,да се освежи ,искаше ми се едната стена да е по силен цвят ,останалите по бледи ......но нещо не мога да избера цвета ,какви да са акценти,какви завеси перде?възглавнички,килим....?
чудех се за този цвят http://www.dulux.co.uk/colour/russian_velvet_4притеснявам се да нестане много тежко и скучно  newsm78
за осветително тяло се насочих към нещо такова ,но по изчистено без висулки  
http://img337.imageshack.us/img337/535/1500k.jpg

Благодаря предварително  bouquet
(ето и разположение на стаята......)
http://img442.imageshack.us/img442/2314/97494711.jpg
скоро ще моля и за помощ при детска стая и спалня  Embarassed
да си побутна въпроса  Embarassed Grinning

# 254
A oбщият изглед на фасадата на блока?

За съжаление, и то огромно, и мое... в бг не се пази имдижа на общи части, каквито  в случая  се водят и фасадните. Това е дълга и тежка тема. Особено санирането -  всеки си санирва и си  боядисва, дори не етажчето, ами парченца с какъвто иска цвят и дебелина. Това се наблюдава предимно в София. Градът, особено стари панелни квартали , изглежда на кръпки. Да не говорим за вътрешните общи дворове на София. Но това е съвсем друга  урбанистична тема.

Още по тъжно е , когато бях на един общински съвет в Тетевенска Рибарица, тази красивата  покрай реката, и един общински съветник попита  - какъв  е начина да запазим Рибарица бяла и хубава, с други думи естествено. И да не се получават  небългарски фасадни недоразумения там, който е ходил знае за какво говоря. И  сведохме  глави един след друг - главния архитект, урбанистите, юристите с които бяхме. Засега механизъм освен  добра воля няма. НО това е съвсем друг вид тема - за градската среда. Тъй като ми е радост и тъга, като Шишо Бакшишо, мога да пиша много , и да дебатираме, но може би не тук.
За щастие започнаха конкурси и мисли в тази посока.

http://www.archmodule.com/archmodule/default/bytheme/summary

Аз  смятам да взема участие в този конкурс, като личен принос  към подобряването на градската среда и не само градската. Привърженик съм на максимата -  първо да оправим своя дом, своята улица, своя град и тогава света.

Това май беше за мен най-смисления  въпрос , по който не искам да спирам да говоря. Благодаря ,  Barbabeau, радвам се , че някой мисли така.

ЗА тежината на облицовките -  не мога да го пресметна, но ако кажете  приблизително тегло на квадратен  метър, мога да дам на инженер да пресметне вертикалния товар. Зависи и какъв тип е сградата.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 15:26 от Нивиана

Общи условия

Активация на акаунт