Попитай вътрешния дизайнер /2/

• 165 219
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
На вилата имам една вътрешна стълба, която е с излята мозайка. Така я купихме и не сме я променяли, но ми се иска да я облека в нещо, защото ме дразни. Мисля си за мокет или за корк, но искам да е така направено че да не е кичозно. Само да добавя че имам две неизползвани пътеки тип изкуствена трева мокетени, какво ще кажете ако ги разкроя по стъпалата и ги залепя. Засега половинката е твърдо против, защото според него е кич. Аз пък не мога повече да гледам тази мозайка, все едно че е стълбище на панелен блок. Искаше ми се да внеса малко уют, но без да се хвърлям в големи разходи. Посъветвайте ме. Засега нямам снимка, но стъблите са циментова мозайка, стената е много светло оранжево, парапета е дървен буков.
Интересен въпрос.
Предполагам тези пътеки са зелени, много  ще е активно, и малко не на място.
Може би обикновен мокет ако пуснете, но не да го кроите по стъпалата. Има доста евтини.
В Англия е сериозна практика вътрешни стълби да са с мокет.
Другият вариант е на всяко стъпало да апликирате  второ дървено такова хоризонтално, но това вече е по трудоемко.

Извинявам се за намесата, но стъбли с мокет се чистят ужасно трудно. Аз имам такива и само чакам момента да го сменям.

Една идея от мен за стъблите - зщо не ги боядисате, сега има бои за цимент и са много здрави. (Аз си боядисах теркотените плочки в антрето и засега не са мръднали.)
От друга страна сега е много на мода, поне в Северна Америка - циментови подове, може да се шлайфа мозайката и да се лакира, става много ефектно.
И още една идея - може да сложи някакъв вид италианска фасадна мазилка, стои като малки камъчета, ох дано си разбрала.
 Embarassed Embarassed Embarassed

# 466
Нивиана, помощ!
Харесала съм си като цвят за плот един HPL  Пиемонт на kaindl / Н 37 967 SU/
http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/deco … uch-urban-468aaa/
Другият вариант е Орех:
http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/deco … stic-pore-a93c49/
Обаче не ми се иска да е такава плоскост, понеже ми обясниха, че трябва да се сложи като кант на челото или метална или дървесна лента, която се лепи, а гаранция, че няма да влезе вода общо взето няма.
Искам цвета, но не и материала.
Плот обаче такъв не мога да намеря.
Моля те ако си срещала нещо подобно да ми дадеш жокер, че ми е влязъл под кожата този цвят и шарка и това си е.
А може и да си кажеш мнението за HPL-а като плот.
Благодаря ти.
Виждала ли си го този декор наживо? Специално за черешата питам Simple Smile Защото и аз много го бях харесала в нета, но като тръгнах по фирмите, в мострениците изглежда доста по-тъмно. За ореха нямам впечатления. Освен това да кажа, че ПДЧ-то на новите декори на Kaindl, лицето му е с грапавини, имитиращи естествените шарки на дървото и няма да е много подходящо за плот  newsm78 Освен ако не се обърне с гърба нагоре... но пък ефекта малко се променя  newsm78
Да, първо го видях, после го намерих тук за да го покажа.
Имаше и още един, който ми хвана окото, но не съм сигурна за вида, май беше Орех Севиля newsm78
Гледах го дори на голяма плоскост, не на карнета.
Пък и не ме притеснява сякаш това, че е леко по-тъмен, тъй като цялата ми кухня е полярно бяло и все някакъв контраст трябва да има.

# 467
Има ли плот без кант?
Не вярвам.
Но има начин да се направи, с някакво покритие прозрачно беше, но не помня как се казва.
Искам това, но и в мократа зона/мивка/ и без да се надува и деформира.
http://hakiba.snimka.bg/daily/ideyiki-za-novata-k-shta.585902.23081988

# 468
  • Варна
Здравейте, Нивиана! Дойде и моя ред да помоля за съвет... Simple Smile Става въпрос за малко коридорче /около 3кв.м/ на което сложихме бежав гранитогрес
Решихме вместо да правим перваз от плочки, да използваме такива от МДФ или ПВЦ....та голямата ми питанка Wink е да се съобразя ли с цвета на вратите /немога да определя какво дърво е, но наподобява меко кафяво/ или да го съобразя с цвета на плочките?! Може да ми дадете и идея за цвета на стените...още не съм го измислила.

# 469
  • California
Да, има плот без кант - ние сме с такъв. Плота е без ръб, а е заоблен и горното покритие, което дава цвета е огънато и следва извивката. Никаква вода не може да влезе отникъде. Ако искате, мога да снимам и да покажа  Peace

# 470
Да, има плот без кант - ние сме с такъв. Плота е без ръб, а е заоблен и горното покритие, което дава цвета е огънато и следва извивката. Никаква вода не може да влезе отникъде. Ако искате, мога да снимам и да покажа  Peace

СнимАй и покажи моля  bouquet

# 471
# 472
Vasilia    е показала  стандартния кухненски плот, който всички  познаваме - 60 см/ в дъното завършва с водобранна лайстна при монтаж или не, отпред има постформинг.

В случая на Бръмбофръц, доколкото разбирам от картинката, тя търси по-голяма ширина, ако щете и дебелина, островно ползване, тоест видимост от всички страни - и затова са й предложили окантване , тъй като не съществува материал, който да е затворен на размера на който тя  желае. Това може да се постигне както са казали Barbabeau  и pina  -  с естествени материали , тъй като те са еднородни в цялата си структура.
Другото решение е  технически или синтетичен камък, но пък там цената нарaства така, че започваш да си съгласен с един кант.

http://www.stonecenter-bg.com/gallery-boutique.php#gallery.php?s … lery-kitchens.php

И естествено - кориан :
http://www.ergonv.bg/index.php?option=com_content&view=front … mid=1&lang=bg

Може би  ако ви предложат мдф фурнир  с набита швартна за кант, но принципно пак има фуга и втори материал.
Това в случай , че не искате алуминиев профил и  обикновено кантиране.

Аз лично бих сменила гледката - вместо дебел плот -  много тънък, само като линийка. Тогава може и естествен камък, и някой изкуствен материал на по малко от сантиметър дебелина, сега  има разни нови технологии. Гледах  Стил-М бяха сложили стъкло.
Скараха ми се в една друга тема , че не споменавам фирми, та ще взема да почна.

Melany99 - както винаги, оценявам и много благодаря!

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 10:06 от Нивиана

# 473
Нивиана, помощ!

Искам цвета, но не и материала.
Плот обаче такъв не мога да намеря.
Моля те ако си срещала нещо подобно да ми дадеш жокер, че ми е влязъл под кожата този цвят и шарка и това си е.
А може и да си кажеш мнението за HPL-а като плот.
Благодаря ти.

Малко изтървах картинката, че се държи на ореха. Тогава може би някакъв детайл - както казва Barbabeau - дърво,  може би апликирано върху нещо по прибрано . Хич не ме бива да обяснявам, трябва да го начертая.
Един клиент сега се занимава с едни перголи, и  носи дървения материал на дълбоко импрегниране  и  незнам си кво просмукване с някакви химии и байцове. Не знам обаче дали трябва да влизаме в чак такъв филм.  А, сетих се, имаше една фирма в Дружба, срещу Асансьоростроене, която ламинира плотове и каквото и да е от всички страни, тоест запечатва ги с фолио фабрично - HPL,  но аз лично имах малко забележки за качеството.
 Бих предпочела камък . Сложете достатъчно орех на пода, за да се заорехите.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 10:26 от Нивиана

# 474

Абе то и у нас е извито, ама ИМА КАНТ!!!
Айде специалиста да отговори  Crazy

# 475
Какъв е въпроса?

# 476
Има ли плот без кант?

# 477
Има ли плот без кант?

Ми тя на този въпрос отговори в предния си пост, ама май няма кой да чете!?! Или целта просто е друга!?!

# 478
Има ли плот без кант?

Ми тя на този въпрос отговори в предния си пост, ама май няма кой да чете!?! Или целта просто е друга!?!
Не е отговорила. Тя дала идея за третиране на дъ рвен материал, но не става ясно - има ли кант - той може да не е цветен дори, а просто покритие някакво, но това пак си е вид кант - щом е допълнително. Сигурно е по-качествено, но реално - няма начин един материал да не се "поръби", стига да не е пластмаса. И питам наистина - защото аз не зная за такива плотове, а не защото имам задни мисли. Но явно твоята идея е да се заядеш  Peace

# 479
Има ли плот без кант?

Не е отговорила. Тя дала идея за третиране на дъ рвен материал, но не става ясно - има ли кант - той може да не е цветен дори, а просто покритие някакво, но това пак си е вид кант - щом е допълнително. Сигурно е по-качествено, но реално - няма начин един материал да не се "поръби", стига да не е пластмаса. И питам наистина - защото аз не зная за такива плотове, а не защото имам задни мисли. Но явно твоята идея е да се заядеш  Peace

Отговорила е в по-предишния пост. А за да ти го смеля и да ти е пределно ясно - няма такъв плот. Единствен вариант на този етап е камък (естествен или изкуствен).

Общи условия

Активация на акаунт