Получихте ли семейни добавки за деца/детски/този месец?-22

• 96 792
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте!

Миналия месец си подадох документите и тъй като имах смяна на работодатели през годината ме връщаха няколко пъти. След третия път най-накрая ми ги приеха. До този момент обаче нямам преведени детски, а струва ми се, че вече е прекалено късно за превод.
Периода ми вкл. м.04.2010г. - 03.2011г.

Та питам се дали аз трябва да звъня да питам има ли проблем с документите или те трябваше да ме уведомят? Все пак съм дала и домашен и мобилен телефон.

# 271
По принцип те трябва да ти се обадят ,но едва ли ще го направят по скоро ще чакат да отидеш на место да видиш какво става .Затова по добре ти им се обади.

# 272
Изобщо не дават информация по телефона, дори ти да им се обадиш - вече нямали такава практика /СП Младост, много са неучтиви лелките там, а и мързеливи/.

# 273
Имам едно питане - заповедта за получаване на детксите ми е до 31.05.2011.  Сега май месец реално получавам детските за Април, нали? И ще имам право и другия месец да получа?

# 274
  • Хасково
Имам едно питане - заповедта за получаване на детксите ми е до 31.05.2011.  Сега май месец реално получавам детските за Април, нали? И ще имам право и другия месец да получа?
Да

# 275
Благодаря, aleks101.
Явно просто ги бавят детските този месец ....

# 276
  • Хасково
Благодаря, aleks101.
Явно просто ги бавят детските този месец ....
за април според мен вече трябваше да си ги получила,а за май е много рано още.След 15 май чакаме всички детски надбавки.

# 277
  • София-Младост
Здравейте!

Миналия месец си подадох документите и тъй като имах смяна на работодатели през годината ме връщаха няколко пъти. След третия път най-накрая ми ги приеха. До този момент обаче нямам преведени детски, а струва ми се, че вече е прекалено късно за превод.
Периода ми вкл. м.04.2010г. - 03.2011г.

Та питам се дали аз трябва да звъня да питам има ли проблем с документите или те трябваше да ме уведомят? Все пак съм дала и домашен и мобилен телефон.
Зависи кога си подала декларацията, ако е след 20 или 25-то число следващият месец ще получиш за два месеца накуп.

# 278
  • София

Зависи кога си подала декларацията, ако е след 20 или 25-то число следващият месец ще получиш за два месеца накуп.

Подадох ги на 27.04., забавих се, но с многото почивни дни едвам успях да си оправя бележките.
Вчера звънях и ми казаха, че или ще ги получа за 2 мес. накуп или няма да получа за единия месец, ако съм ги подала през май (в момента не се бях сетила за точната дата на която ги подадох).
Та сега се чудя, след като нямам вх. номер когато съм ги подала, те могат да кажат, че съм изпуснала срока...
Въобще голяма лудост е това с детските, но ще се боря с тях докато имам тази възможност.

# 279
  • София-Младост

Подадох ги на 27.04., забавих се, но с многото почивни дни едвам успях да си оправя бележките.
Вчера звънях и ми казаха, че или ще ги получа за 2 мес. накуп или няма да получа за единия месец, ако съм ги подала през май (в момента не се бях сетила за точната дата на която ги подадох).
Та сега се чудя, след като нямам вх. номер когато съм ги подала, те могат да кажат, че съм изпуснала срока...
Въобще голяма лудост е това с детските, но ще се боря с тях докато имам тази възможност.
А защо нямаш входящ №, ако си ги подала през май нямаше да може да е с декларация с доход до април...Ако си ги подала края на 27-ми ще получиш за двата месеца накуп. Съвета ми е ако се забавят много, отиваш да си получиш заповедта за отпускане или евентуалн отказ за отпускане на полощта. Ако има отказ имаш 7 дневен срок да обжалваш.

# 280
  • Mediterraneo
ако си ги подала през май нямаше да може да е с декларация с доход до април...

Е как? Точно с доход до април са. Аз сега ще подавам, през юни, с доходи до май включително.

# 281
здравеите изобщто няма да вдигат децките само ни залъгват #2gunfire

# 282
от къде ти е инфото че няма да  ги вдигат

# 283
Аз пък сефте чувам, че ще ги вдигат.
От къде ви е инфото, че ще ги вдигат? Simple Smile

# 284
  • София-Младост
ако си ги подала през май нямаше да може да е с декларация с доход до април...

Е как? Точно с доход до април са. Аз сега ще подавам, през юни, с доходи до май включително.
"ако си ги подала през юни нямаше да може да е с декларация с доход до април..." - това съм искала да напиша  Embarassed
Сега виждам грешката, исках да кажа че със сигурност е подала документи през май, щом доходът и е бил до април.

Общи условия

Активация на акаунт