Връзка с турчин?

• 54 204
  • 219
  •   1
Отговори
# 105
Е,хайде де,очаква се темата да се превърне в изцяло етническа Wink ,къде са привържениците на Волен а?Как може да не са се появили срамота е smile3512 ,отдавна очаквах сеир да гледам,а то нищо!!! hahaha Joy
Шегата настрана,истината е проста и ясна-всичко си е до човека,независимо какъв е,сори,но нямам лошо мнение за турците,както за която и да е друга нация или раса Peace

# 106
Имам една колежка, която се свърза с един страшен мъж от Истанбул. Невероятно готин.
Висок, снажен, сини очи, тъмна коса, много модерен, перфектен английски, много арт- , движи се м/у Истанбул и Ню Йорк по няколко пъти годишно, пари не му липсват, от къщата си вижда Босфора ( образно казано). Тя разбира се замина за Истанбул, за да се оженят за този перфектен мъж с неговите ( както много са отбелязали преди мен) кавалерски обноски, но на практика не се ожениха, а заживяха заедно. Не знам точно какво й се е случило в годината, в която беше с него, но се върна посърнала и не-същия човек. Оказа се, че той няма интерес от нея откъм женитба, във времето, в което бяха заедно тя много много сама не е излизала от дома му и изобщо ... разочарование. Не казвам, че това се е случило, защото е турчин, но според мен там има едни културни нагласи, които са трудно изкореними и имаме с тях м/укултурни различния с които една българска жена в 21ви век малко трудно би се примирила

ако трябва някакъв практически съвет да дам, на твое място ( авторката..) бих била резервирана, не бих правила секс на никаква цена поне докато не видя годежен пръстен, бих го държала в течение на това, че имам семейство и хора зад себе си, изобщо .. дръж се на положение.
не знаеш какви са му идеите, може да иска да намери някой лесен флирт и секс, дето не ги е и сънувал в Турция, а после да плачеш защо не се обажда или защо не те обича и т.н...

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 13:03 от 10 c's

# 107
Ако говорим за турци и за културни нагласи,които според мнозинството от хората са трудно изкореними,нека не забравяме и  собствените ни предразсъдъци,които допълнително усложняват ситуацията Wink
Но пак съм на мнение,че всичко е индивидуално и до човек.Различен е манталитета на хората в Турция дори и в различните градове,различни са и българските турци от тези в Турция,различно е и възпитанието и семейната среда на хората като цяло.....Недостатъци и различия винаги ще се намират,особено,ако имаме предварителна нагласа и предубеждения.

# 108
Н а т и не ми казвай,че персоната има нещо общо със Стара Загора,че и аз съм чувала същите приказки  Joy

# 109
Създаването и поддържането на връзка с друговерец е почти невъзможно, според мен. Причината е исляма, която е доста ограничаваща и заробваща религия за човек немюсюлманин. Но пак зависи от човека, и особено ако въпросния господин е далеч от роднините си, които иначе без съмнение биха се опитали да вкарат снахата в "правия път" Wink

# 110

Но пак съм на мнение,че всичко е индивидуално и до човек.Различен е манталитета на хората в Турция дори и в различните градове,различни са и българските турци от тези в Турция,различно е и възпитанието и семейната среда на хората като цяло.....Недостатъци и различия винаги ще се намират,особено,ако имаме предварителна нагласа и предубеждения.

По принцип аз не харесвам много това "всичко си е до човека", защото обикновено  човек е отражение на семейната си и културна среда. Така че  има много предвидимост ако се познават те конкретно, а общо националния манталитет си съществува, колкото и да ни се иска 'всичко да е до човека". С което не искам да кажа, че моята представа за турците се изчерпва с фесове и ятагани, които се молят по 5 пъти на ден и държат ханъмите по миндерите. Хич даже

# 111
Познавам достатъчно турци ,за да казвам,че всичко си е до човек,освен това имам и близки от смесени бракове,които са всъщност много успешни и до днес.Разбира се тези,които познавам съвсем не мога да ги свържа с ревност или каквoто и да било ограничение спрямо жените им Peace , за хората с предубеждения-мисля,че и това си е общонационална черта-самия предразсъдък вкоренен още от детството колко са лоши турците как са клали и убивали,прословутите 500 години турско робство и т.н.... Голяма част от хората трудно могат да се преборят със собствените си предразсъдъци,ако изобщо могат и в това всъщност е проблема.

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 16:23 от ♥ Val ♥

# 112
♥ Val ♥ , май се опитваш изкуствено да вкараш нотка, каквато няма в темата.

# 113
О ,не съвсем не мисля да се занимавам,тя нотката сие вкарана от самото начало Wink , а и едва ли ще намеря излишно време за спорове,просто днес ми е свободен ден и реших да се включа за кратко,иначе отдавна не влизам в този подфорум Simple Smile

# 114

опс..това е петте българки не било твое ...

# 115
Н а т и не ми казвай,че персоната има нещо общо със Стара Загора,че и аз съм чувала същите приказки  Joy

Не, но явно изразните средства не са уникални, а по-скоро характерен "любовен" език  Laughing

# 116
  • Кърджали
Добре де...Каква е разликата между българин, турчин, англичанин и де знам какъв си? Само това, че колкото по  на запад, толкова по - престижен ти се води улова ли?
Човек е такъв, какъвто се е изградил...Дори и от Марс да идва..Нима идиоти, ревнуващи обсвебващо, държащи жена си под контрол и пребиващи я няма и сред българите? А нима ги няма и в Австрия, Германия, Америка?
Исляма не е виновен.В никакъв случай.Казвам го като човек, израстнал в среда, където съм наблюдавала и двете религии и хората, които ги изповядват. И смея да твърдя, че съм взела за себе си доброто и от двете религии. Както и християнството не предпазва от такива случки в семейството. Това да се прехвърлят негативите от действията на някой идиот върху религията си е ... глупаво.
За справка - от Родопите съм, така наричаните помаци,демек приема се че познавам поне в основи исляма. Не се срамувам. Мъжа ми също е такъв, даже уважава религията повече от мен...Нито някой ме е карал да ходя забулена, нито мъжа ми ме държи под ключ.
Имала съм гаджета и турци и българи. Ми и на свестни екземпляри съм попадала и на пълни идиоти. Не ми е била виновна религията,че сме се разделили.

Това беше извън темата.Ама нещо просто не одобрявам постта, че исляма бил заробваща религия.... За някой свръх фанатик може би..Ама  от далеч ще си проличи, ако трлъгнеш да се обвързваш с такъв...

# 117
Александра, ти си от средата, затова така изглеждат нещата в твоите очи. За "външен" човек (не намирам точна дума) разликите са бързо откриваеми  bouquet В смесените райони е по-иначе.

# 118
  • Кърджали
За мен просто всичко е въпрос на предразсъдъци, които ни се насаждат още от детството. Ох, и майка ми умираше от мерак да ме ожени за американец, и повтаряше че на турчин няма да ме даде
Боса и зелена, не знам, може и така да е. Но пък точно тези години, които лично за мен са най - важни за формиране на характер и отношение към света /не говоря за първите седем години/ ги изкарах далеч от тази среда. И съм имала достатъчно време и възможности реално да наблюдавам нещата отстрани.Така за себе си поне съм намерила добри черти и на християнството и на исляма и съм се опитала да ги вградя в характера си.
Но никога не бих си позволила да давам определения за човек според това от какъв произход е и каква религия изповядва. Християнин, мюсюлманин, будист - все е човек.Нито с нищо е повече от мен, нито по - малко.

# 119
  • Варна
Винаги съм се пазела от хора, които се самоопределят на религиозен принцип.

Колкото и да се отрича, има характерни национални черти, От тях идват и клишетата и предразсъдъците. Те никога не възникват от само себе си. Това, че има изключения, просто потвърждава правилото. В тази връзка мисля, че в голямата си част турците са патриархални. Лично на мен това не ми харесва и ме плаши.
 По конкретния казус, ако искаш само секс - действай. Ако искаш сериозни отношения, отваряй си очите на 4 и "тествай" левента по онези 3 точки, които ти писах в началото.

Общи условия

Активация на акаунт