Връзка с турчин?

• 54 177
  • 219
  •   1
Отговори
# 120
Винаги съм се пазела от хора, които се самоопределят на религиозен принцип.

Toва не го разбрах, но признавам си, четох по диагонала синьо болднатите постове.
Имаш предвид хора, които без никаква допълнителна подсказка, на въпроса какъв  си отговарят с 'християнин/атеист/будист?

# 121
Аз го разбирам в смисъл, че ние разглеждаме по-скоро националните особености, а не това дали е мюсюлманин. Тъй като аз не съм религиозна, проблем би имало с всякакъв силно религиозен човек.

# 122
тя религията влияе на манталитета ( личния и националния), защото създава ценностните и културни рамки в които се движи масата от хора.
естествено зависи от страната, турция едва ли е толкова ислямска, колкото иран, българия колкото полша и т.н. жената може спокойно да е попаднала  на не-религиозен индивид, но религията е кодирала в ценностите му и културата определени нагласи. и знаейки разликите трябва да си доста наивен да мислиш, че си попаднал не бялата лястовица, по-скоро трябва да си внимателен с какво се захващаш и да се прецениш докъде ще си в една такава връзка.

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 11:10 от 10 c's

# 123
  • Варна
Винаги съм се пазела от хора, които се самоопределят на религиозен принцип.

Toва не го разбрах, но признавам си, четох по диагонала синьо болднатите постове.
Имаш предвид хора, които без никаква допълнителна подсказка, на въпроса какъв  си отговарят с 'християнин/атеист/будист?
Да, точно така.
Афиширането на религиозност в 21в е меко казано странно и говори за пасивна агресивност  в една личност. Без значение каква религия изповядва - християнство, ислям, дъновизъм...
Всеки фундаментализъм ме кара да стоя на страна.

# 124
А-ха. По принцип съм съгласна с 10с- всяка култура остава отпечатък и формира.
Но ето сега, аз съм от християнска държава, родителите ми и аз сме атеисти, въпреки че се покръстих преди 2 години, защото трябваше да кумувам.
Но не крада, не убивам, пожелавам осела и жената на ближния чат пат. С две думи, нито риба, нито рак, а влиянието на християнствотоо върху мен е само в контекста на цивилизацията като цяло.
Та с две думи, ако някой ме залюби, очаквайки християнско покорство, послушание, пости и почие, ще сгреши.
Аз по скоро бих се страхувала да отида да живея в религиозна страна., защото според мен това може да докара проблеми дори и ако въпросният индивид е от моята порода.

# 125
а заЩо реШихте, 4е този тур4ин е непременно мЮсулманин?

# 126
Моя приятелка имала връзка 8 години с турчин. През цялото време и двамата са знаели, че е обрелена, защото семейството му никога нямало да позволи. Обичали са се много, и до ден днешен тя казва, че това е най-голямата й и единствена любов. Но не защото е турчин, а защото са се обичали. В тая връзка - не мисля, че расата или националността имат значение сами по себе си.

# 127
Но ето сега, аз съм от християнска държава, родителите ми и аз сме атеисти, въпреки че се покръстих преди 2 години, защото трябваше да кумувам.
Но не крада, не убивам, пожелавам осела и жената на ближния чат пат. С две думи, нито риба, нито рак, а влиянието на християнствотоо върху мен е само в контекста на цивилизацията като цяло.
Та с две думи, ако някой ме залюби, очаквайки християнско покорство, послушание, пости и почие, ще сгреши.
Замисляла ли си се колко от ценностите, в които вярваш, имат всъщност християнски корен?

# 128
  • някъде ...
Искаш или не, религията ( ако я има - и аз съм атеист ) възпитава нагласата и мисленето ( особено при по-слаборазвитите култури ).

Самата мисъл турчин да ми е пипал жената преди мен, ми е гнусна.

# 129
Искаш или не, религията ( ако я има - и аз съм атеист ) възпитава нагласата и мисленето ( особено при по-слаборазвитите култури ).

ДА!

и не само жената, въздуха който диша ми е гнусен!

# 130
Замисляла ли си се колко от ценностите, в които вярваш, имат всъщност християнски корен?
Ако беше прочела какво съм написала нямаше да ме питаш:)

# 131

ДА!

и не само жената, въздуха който диша ми е гнусен!

Абе за въздуха не съм сигурна, ама миришат странно... всъщност цяла Турция мирише особено Sick

# 132
Хаха, изкривихте темата с тази воня. Имам колежки българки и туркини. Една от българките мирише лошо. А едната от туркините и тя мирише. Забелязах, че и двете не си обезкосмяват подмишниците.  Sick Мисля, че е индивидуално.

# 133
Хаха, изкривихте темата с тази воня. Имам колежки българки и туркини. Една от българките мирише лошо. А едната от туркините и тя мирише. Забелязах, че и двете не си обезкосмяват подмишниците.  Sick Мисля, че е индивидуално.

Ще я изкривя съвсем темата, ама не е от това, че не се обезкосмяват - ако ще като папуаси от Нова Гвинея да обраснат...Въпросът опира само и единствено до личната хигиена, като изключим разбира се и някои заболявания.

# 134
Абе не е баш така. Имаше дълго време едни съседи турци - жените не работеха, а целодневно чистеха и готвеха, е - вътре блестеше от чистота, ама...смърдеше  Tired
Та така.

Общи условия

Активация на акаунт