Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 39

• 39 216
  • 696
  •   1
Отговори
# 375
 Lady Vi, подигравателния тон в последните й два поста са насочени именно към мен,това че ти не го виждаш е твой проблем.Като си толкова много за толерантните отношения къде беше сутринта,за да се изкажеш по повод обидите на Силвиа_Мариа към мен или те не ти правят впечатление? Аз никого не нападам и обиждам и съм повече от толерантна към всички,но когато някой се опитва явно или прикрито да ме засяга,само защото не е съгласен с мен,няма как да му остана длъжна! Всичко си има граници и днес определено моите бяха минати и то два пъти.Така че няма нужда някой тук да играе ролята на арбитър,всеки сам отговаря за себе си и няма нужда от адвокат!

# 376
  • Бургас
Вече съвсем се оплеска темата. Да ни е честита грозотията.   bouquet
Добре де, какво толкова пречи да не се категоризираме, нападаме...
Толкова ли е трудно? Нали филм коментираме.  Peace
Толкова ли няма някакъв довод от филма, че си броим тук, коя какво казала за друга. Мен ме е срам като чета темата  Embarassed Чудя се как ли изглежда на човек, който е отстрани.

# 377
  • ... да усещаш мириса на море ...
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/17476619.asp В тази статия май пише, че Нур Айсан се развежда  newsm78

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 17:31 от tara_lezhka

# 378
  Също така ми е интересно,че повечето хора коментират постъпките на героите и на тази база има осъждане или одобрение,но почти никой не търси мотивите,също изключително любопитно,а именно те дават представа какво става в един човек.

Колко по-лесно е да кажем този е такъв,онази е такава,последвало от обилно плюене.И хоп,напълно удовлетворени от себе си и в очакване на следващия епизод,ще преговорим славно няколкото ключови думички,подочути от селския мегдан и с пълни сили ще оплюем отново след 21 вечерта.Това е основната практика от масово пишещите тук,пък и за това не са необходими много сиви клетки.

И аз като по-млада,невидяла свят,неошамарена от живота,бях много категорична,много праведна уж,и години назад си давам сметка колко грешки съм допуснала,и в мисленето си,и в действията си.Не съдете и не сочете,защото не знаете какво ще ви поднесе съдбата.

Да. Няма да съдим, ще мълчим и ще гледаме как Бихтер изпада в неоправдани истерии и ще си казваме 'Ох, милата. Как пък нищо не работи в нейна полза'. Как пък не Simple Smile

И сега искам да питам какви са мотивите на Бихтер за неадекватни й действия?
И само не ми отговаряйте 'Това е първото й влюбване' , че много ще се смея:)

# 379
Утре вечер от 23 часа Хазал Кая ще гостува в Беяз шоу по канал Д. Wink

# 380
Чаровница , харесвам  изказванията ти, защото също смятам ,че героите са многоцветни ,нито черни ,нито бели, както и всеки от нас.
Проблемът ,според мен е ,че тук се коментира в зависимост от симпатиите към дадения герой и отъждествяване с това дали този или оня би постъпил така, докато за мен по-важна е душевността на героите ,борбата им със самите себе си.Да, неминуемо всеки има симпатии и антипатии,но това е филм.
Например аз не разбирам  мъже като Аднан бей ,дето се женят за двойно по- млади девойки, пък после се чудят защо имат проблеми,но любов, можеш ли да съдиш някой ,че се е влюбил.Пъстър и шарен свят, подвластен на най-красивото и непредсказуемото нещо-любов, забранена или разрешена ,като я има,значи ,че сме живи.
 Пък толерантността и уважението за мен са въпрос на личен избор и възпитание.
С уважение към вас дами,извинете  за включването.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 17:55 от nikita1

# 381
Не е нужно да мълчите,защо пък това? Тук има две отличаващи се групи,които видимо са в конфликт.

- Първата,която всячески плюе персонажа Бихтер,всичко друго от филма е на заден план и не се коментира дори.Най-същественото е да се оплюе и подиграе.Единствената радост,която черпят от филма е да гледат нечие падение.Не харесвате - ОК,лична позиция.Кажи го веднъж,два,продължи да развиваш другите герои..

- Втората,която се опитва да вникне в историите на всички персонажи и да потърси причините за неприятните обстоятелства.Интереса им далеч не опира само до Бех + Бихтер или Бех +Нихал.

Когато първата групичка започне да пълни темата с едно и също,пост след пост,някак си смисъла на тези тема се губи.Само на едно място ли да тъпчем?
И лично аз ще изразя желанието си пред модертор тази тема да се затвори.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 17:32 от Not Approved &

# 382
Аз в коя групичка съм? newsm78 hahaha Laughing

# 383

Тук се коментира възоснова на личните предпочитания към актьорите/Нихал е на моите години,за нея ще съм.Изневерявам на съпруга си значи съм за Бихтер.Много хубава жена е Чехре значи напълно ще подкрепям решенията й..../ ,а не възоснова на мотивите и подбудите на персонажите.

Малко инфо за да не се самозалъгваш.
Всичките ми връзки са с много красиви женкари .Дори първият ми бе такъв и не само го задържах ,но и аз го напуснах ,защото извън любовта се оказа скучен.
Ситуацията в която е Бихтер/Нихал и на мен  ми е много позната:
Много красива нова колежка се сприятели с мен и започна да ми споделя, колко е влюбена в най-красивия студент с който са в една група отскоро.Той бил ангажиран и явно нямало да и е лесно, но е убедена ,че ще го спечели.Аз живеех с и при същия красавец при това бях много влюбена в него.Той не си позволяваше да ми изневери ,но аз не можех да спя от нерви.Боли и тогава ,когато не ти изневеряват ,а може би  им се иска/Без да ставам вампир за колеги и близки/.След  месец не издържах и го зарязах като му казах ,че заминавам с един грък/приличащ на Бехлюл/ за Дубай.Върнах се след 2 месеца и двамата бяха двойка.
Много скоро той се появи на вратата ми с молба да го приютя ,защото останал без квартира  bouquet..........
Нямам нищо общо с непорочността на Нихал ,но ми харесва поведението и към Бехлюл след чифлика.....

# 384
Аз в коя групичка съм? newsm78 hahaha Laughing
за теб не знам но на мен преди няколко теми ми се каза предвид различното мнение,че сме обърнали темата на кочина,че духат неприятни ветрове и прТака ,че аз съм от група кочина

# 385
Не е нужно да мълчите,защо пък това? Тук има две отличаващи се групи,които видимо са в конфликт.

- Първата,която всячески плюе персонажа Бихтер,всичко друго от филма е на заден план и не се коментира дори.Най-същественото е да се оплюе и подиграе.Единствената радост,която черпят от филма е да гледат нечие падение.Не харесвате - ОК,лична позиция.Кажи го веднъж,два,продължи да развиваш другите герои..

- Втората,която се опитва да вникне в историите на всички персонажи и да потърси причините за неприятните обстоятелства.Интереса им далеч не опира само до Бех + Бихтер или Бех +Нихал.

Когато първата групичка започне да пълни темата с едно и също,пост след пост,някак си смисъла на тези тема се губи.Само на едно място ли да тъпчем?
И лично аз ще изразя желанието си пред модертор тази тема да се затвори.

Peace
Във филма има една единствена истинска любов ,но тя ще се случва някъде напред във филма. smile3503

Основните действащи лица във филма са БиБ и тяхната греховна страст-ФАКТ

#CrazyНормално е да има осъждащи и защитници,които да коментират ,как се развиват техните герои или анти-герои в всяка ситуация във всеки епизод

# 386
  • ... да усещаш мириса на море ...
Не разбирам защо трябва темата да се затваря? Ако някой се чуства обитен тук или е получил обиди на лични, може да се информира и да се сложи "бан". Но всеки на който нещо не му харесва, да иска затваряне  Shocked. Лично аз определени постове, просто не ги чета, нито ще се "натоваря", ако някой не чете моите. Това е свободна тема и всеки изказва мнението си, според капацитета и емоциите си. И да, вярно е че някои неща се повтарят, и потретват, но всеки иска да докаже своята си теза, за всеки неговото мнение е най-правилното. Ако има лични нападки, разбира се е грозно... но понякога като лични се възприемат дори и критиките, към героите на които се симпатизира. По-лежерно моля.... Peace

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 17:52 от tara_lezhka

# 387
Оо,има засегнати.Преди месец,два си спомням,че съфорумки се оплакаха от грозни ЛС като са засягали на база произход.
Не ми пречи чуждото мнение,различно от моето.Пречи ми дъвкането на едно и също,системното плюене на даден персонаж,когато такова не е необходимо.Знам,че Бих,Бех и Них са в центъра на филма,но защо само тях да обсъждаме?

А сега заминавам да си гледам Съседите,вие ако щете и се трепете.  Mr. Green

# 388
Не разбирам защо трябва темата да се затваря? Ако някой се чуства обитен тук или е получил обиди на лични, може да се информира и да се сложи "бан". Но всеки на който нещо не му харесва, да иска затваряне  Shocked. Лично аз определени постове, просто не ги чета, нито ще се "натоваря", ако някой не чете моите. Това е свободна тема и всеки изказва мнението си, според капацитета и емоциите си. И да, вярно е че някои неща се повтарят, и потретват, но всеки иска да докаже своята си теза, за всеки неговото мнение е най-правилното. Ако има лични нападки, разбира се е грозно... но понякога като лични се възприемат дори и критиките, към героите на които се симпатизира. По-лежерно моля.... Peace

И аз те подкрепям!  Peace

# 389
Not Approved &, няма засегнати, чак пък.  Wink Поне аз не съм, просто ми стана смешно това с групичките. Wink

Но си права, че от доста време едно и също се дъвче - Бехлюл обича Бихтер, Нихал му е като сестра, или не е вярно той изпитва само страст към Бихтер, а истински обича Нихал.
Това по-скоро са двата полюса. Но все пак това са основните акценти във филма. Тук-таме в коментарите се намесват Аднан, Фирдевс и Мадмоазел.

Подкрепям напълно tara_lezhka.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт