Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 39

• 39 100
  • 696
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
До сега във филма ставало ли е дума за живота на Арсен?  newsm78 Защото аз знам това, което дават сега-няма деца, мъж или приятел...........   Sad
А имението и е страхотно-това ми е мечтата за къща............  Crazy
Мен това ме навежда на мисълта, че понеже е избрала да е бизнес момиче, тя е останала сама.

# 496
Sesana, djoleva, прави сте. Но това е филм и затова е този драматизъм. Нали трябва да има рейтинг, а явно зрителя това го привлича. Wink

Рейтинг,рейтинг,но в даден момент всички тези 'съвпадения' и нагласености ми идват в повече.Обичам драматичните филми и истории,а не измишльотини,които в реалния живот не се получават по този начин.
Филма започва да заприлича на латинска сапунка.Дислайк.

# 497
Никой не обича и не желае по навик.

50 % от семействата са така fertilization smile3521

Или има чувства или ги няма...

О-да така е  newsm10  ,но секса и страстта не са определящи за тях ,
а действията -желание за общо бъдеще

# 498
  • София-в сърцата на моите деца
Sesana, djoleva, прави сте. Но това е филм и затова е този драматизъм. Нали трябва да има рейтинг, а явно зрителя това го привлича. Wink

Рейтинг,рейтинг,но в даден момент всички тези 'съвпадения' и нагласености ми идват в повече.Обичам драматичните филми и истории,а не измишльотини,които в реалния живот не се получават по този начин.
Филма започва да заприлича на латинска сапунка.Дислайк.
 На повечето филми  сценариите са написани въз основа на реални случки  и колкото да е странно и в живота наистина те съществуват.  Един случай само да ви дам за пример, е Софи Маринова. Дали , ако имаше такъв филм някой щеше да каже ама,че измишльотина.... Peace
-първо с бащата, после с доведеният син и накрая може и нещо друго...
Та , в този ред на мисли едно време баба ми беше казала :На кое съм се почудила, все ме е стигнало... Naughty

# 499
.........Общо бъдеще, скалъпено от "доброжелателни" сватовници..........  Tired

# 500
Да обичаш някого и да не си в състояние да бъдеш с него...Тази невъзможна любов, която от векове е най-силното преживяване сред човеците и е описана от най-великите ни поети, които сами са я изживели и затова техните поеми и романи са вечни и все ще се четат. И хората искат да изживеят всичките тези хубави неща, които им се дават, а не могат да ги вземат. Само протягат ръце в съня си един към друг и онова щастие, което виждат, че им принадлежи, а не могат да посегнат да си го вземат. Мятат се като риби на сухо между желанието си да бъдат заедно, любовта и обществото, и хората около тях, които ги натискат като воденични камъни, че не могат дори да дишат свободно и заради които не могат да направят нищо, за да имат това, за което душата им копнее. Но така е наредил Бог и като се примирят със ситуацията, по-леко ще изживеят дните си, защото това ще им дава сила и живот и ще поддържа духа им високо нагоре и близо до звездите. Всяко земно същество копнее за тази любов, толкова прекрасна и желана. Отворете очите си за любовта. Отворете сърцето си за любовта, където и да се намира, под каквато и форма да съществува. И нека да покълне онова зрънце на вечната любов, зародиша на което е така дълбоко потопен там някъде, в дълбокото съзнание, но вече е покълнало и се показва на повърхността и расте ли расте, с всеки изминал ден по малко, докато изкласи в плодоносен житен клас. Трябва да се справите с това чувство на обреченост. Чувството, че сте хванати във вълчи капан, от който няма измъкване. Но няма такъв капан, от който няма измъкване. Дори затворът не може да спре полета на сърцето и мисълта. Тялото също е затвор и ако не излезем от него със силата на мисълта, ще си останем завинаги в най-здравия капан. Този, на нашето физическо тяло, от където ще излезем само след смъртта, за да полетим към висините на безкрая на вечността. Свободни и силни, без предразсъдъци и окови. Оковите тежки на глупостта.
НЕВЪЗМОЖНАТА ЛЮБОВ МЕЖДУ ДВАМАТА ВЛЮБЕНИ!!

# 501
  Sesana-кой говори за смелост в крайните постъпки на Бешир и Бихтер-няма такова нещо.
  malina40-много е хубаво и ми е познато отнякъде  newsm78

# 502
.........Общо бъдеще, скалъпено от "доброжелателни" сватовници..........  Tired

Нямах предвид  този филм ,това е от друг филм:

Отговорът на въпроса:  "Какво е ЛЮБОВ"?-  е : Желая да изживея живота си с теб

Та който иска да помисли  и  да си даде отговор на въпроса обича ли Бехлюл-Бихтер.

За Нихал е още много рано да пишем

# 503
Didiela,съгласна съм с думите ти.Тук не оспорвам идеята съпругата да се влюби в доведения си син,или близка приятелка 20 години да не признава любовта си пред приятеля и т.н... Тези неща наистина се случват в живота.
Не одобрявам обаче негаждането поетапно.Някак си много съвпадения се случват и точно когато трябва.
Фирдевс започва да промива мозъци,но това не би било никаква заплаха,ако Елиф не беше в същия момент пуснала бомба сред обществото,което започва да шушука,да пише,да следи кой,какво прави,къде ходи,да внася смут и сред семейството.След като тези двете си свършат работата,веднага идва ред на Хилми,който да разкрие на Аднан,че Бих и Бех са любовници и се срещат в къщата,в същото време Бешир ще заплаши Бех,че ще признае какво е видял на Аднан....Ето,измислена и нагласена история,по азбучен ред всеки си изиграва номера и предава щафетата...такова нещо в живота няма.

# 504
Не е смелост да сложиш край на живота си заради несподелена любов-смелост е да се опиташ да я превъзмогнеш колкото и да боли и да не виждаш смисъл ,смелост е  да не оставиш емоциите породени от тази любов да вземат връх.Смелост е да си дадеш шанс да срешнеш друга любов може би още по красива и споделена .Самоубииството е признак на слабост липса на борбеност и неуважение към самия себе си

# 505
# 506
Казвате, че Фирдевс  обича детето си по някакъв си нейн начин и че прави всичко за нейно добро. Аз не я разбирам тази любов. Толкова е жестока, че ми е далеч от представите за майка. Дори да и мисли доброто, не и ли трепна поне малко сърцето. Вижда, че страда и продължава да забива пирони в ковчега и. За мен не е това начина и да го налагаш с такова настървение е направо безмилостно.
Снежи, Чаровница, Бискит и аз се радвам, че ви виждам   bouquet
За мен образа на Фирдефс е доста интересен. От една страна е студена, егоистична,  пресметлива, алчна, интригантка, а от друга се отказва от любовта си заради децата си. Цялата интрига за Бех и Н, я измисли след като разбра за връзката му с Бих. А това го направи,защото знае що за човек е Бех и, че не е подходящ и не може да се грижи за дъщеря й (както не е бил и за Пейкер). Освен това тя вижда качествата на Аднан и начина, по който уважава и обича Бихтер и знае, че той е най-доброто за дъщеря й. От там нататък всичките й интриги са с цел или Бех да се обвърже с Н и да няма възможност да се занимава с Бих или да се разкара от къщата и да се отдалечи. Тя смята, че  като дразни постоянно Бих, тя ще се усети, че Бех не заслужава нейната любов и ще се кротне при идеалния си мъж. Много важно е, че Фирдефс е доста силен характер и самата тя се е отказвала от любовта си, това я кара да мисли, че и Бих би преживяла раздялата с Бех. В последствие като разбира, че това няма да стне се опитва да раздели Бех и Н, но неуспешно.
Вчера в погледа на Бех видях учудване и облекчение. Не мисля, че Бих в последните серии му беше досадила, а по-скоро страх да не разкрие тайната им и да не остане без пари. Иначе нямаше да я търси и да я иска.

# 507
# 508
  Силата на Фирдевс да се откаже дойде от дъщерите й,от мисълта за тях,а Бих  няма за какво да се хване,освен това колкото и да е обичала Фирдевс не мисля,че е било с дълбочината на Бихтер,освен това тя има волята да стъпче и изтръгне чувствата си-това го правиш ,когато разумът ти говори по-силно и ясно от емоциите и имаш силна воля. Фирдевс е практична и за нищо на света не би жертвала стандарта и доброто си име за любовта,докато Бихтер коренно се различава тук от нея. 

# 509
За мен двата образа, на Бихтер и Бешир, имат много общо. Не случайно умират в един и същи ден, не случайно умират поради едни и същи причини, просто замисълът е да бъде представен изходът от една невъзможна любов по два коренно различни начина.

Peace Освен това и двамата са сами и няма на кого да се опрат в нещастието си

Общи условия

Активация на акаунт