Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 39

• 39 111
  • 696
  •   1
Отговори
# 480
   Gifty-много красиво стихотворение   bouquet
   Човек трябва да опита от всичко,за да може накрая да каже,че е живял пълноценно,понякога не ти правиш избора как да живееш и какво да изпитваш,понякога Любовта избира нас и зависи кое свое лице е решила да ни покаже. А истински голямата любов успява да премине през всички фази-бурна,страстна,след това да улегне и да стане по-тиха и спокойна,но все така силна.

# 481
  ................понякога Любовта избира нас [/b.......

Това ми хареса............  Peace  bouquet

И аз щях да напиша същото-че Берен Саат се справя страхотно!И човек, който е изпитвал същото, като гледа перфектната игра, все едно е на нейно място..........  Rolling Eyes
Всички емоционални състояния се изписват на лицето и-очакване, тревожност, яд...........И от друга страна-лицемерие, дежурни усмивчици........  Flutter
Къванч също се справя добре с ролята си..........  Hug

# 482
Съгласна съм с мнението на Чаровна ,че човек трябва да изпита всичко стига в стремежите си да не наранява хората около себе си и да не стига до крайности/ примерно поведенето и съдбата на Бихтер/  да не се възползва от другите /като Бехлюл/. Всичко в живота на човик трябва да бъде балансирано.колкото до Бешир да стана ми жал ,но все пак той е зрял мъж и сам реши да замине без да се лекува -много глупава постъпка от негова страна ,все пак той знаеше здравославното си състояние

# 483
Съгласна съм с мнението на Чаровна ,че човек трябва да изпита всичко стига в стремежите си да не наранява хората около себе си и да не стига до крайности/ примерно поведенето и съдбата на Бихтер/  да не се възползва от другите /като Бехлюл/. Всичко в живота на човик трябва да бъде балансирано.колкото до Бешир да стана ми жал ,но все пак той е зрял мъж и сам реши да замине без да се лекува -много глупава постъпка от негова страна ,все пак той знаеше здравославното си състояние
Така е, права си. Wink

И аз не мога да разбера Бешир...  newsm78

# 484
  djoleva-допълненията и уточненията,които си направила към мнението ми-съгласна съм с тях   bouquet
  biskit   bouquet

# 485
Чаровна чета с интерес твоите постове  доста често мненията ни съвпадат .Уважавам мненията на всички пишещи във форума

# 486
Добър ден дами!
charovnica, че тя ви от скоро но ти се възхищавам на разсъжденията за героите във филма!
За теб!

# 487
Добър ден на всички, Peace

Нелогични  и неаргументирани  са твърдения ,че Бехлюл прави каквото и да е за да ядосва или предизвика Бихтер.
 Всички действия на Бехлюл са водени от лични подбуди  и от желание да се освободи от Бихтер дори  още да я   ревнува и желае по навик.
А и след най-лошите си връзки  ни боли и си спомняме за хубавото в тях

Само "умната" Бихтер може да измисли ,че наранявайки ще я заобичат

# 488
Аз си обяснявам решението на Бешир да не се лекува, сравнявайки го с решението на Бихтер да се  самоубие. И двамата в даден момент разбират, че не могат да бъдат с човека, когото обичат, в тази връзка и на двамата им е трудно да продължат живота си без този човек, и двамата не виждат смисъл да продължават да живеят. Но някои хора наистина не могат да посегнат на живота си собственоръчно, нямат тази смелост, както е и с Бешир. За него това разболяване беше "добре дошло", за да го отърве от постоянната мъка на несподелената му любов. Защото независимо от заминаването му и отдалечаването от Нихал, той не спря да мисли по-малко за нея, както и не спря да го боли по-малко.
За мен двата образа, на Бихтер и Бешир, имат много общо. Не случайно умират в един и същи ден, не случайно умират поради едни и същи причини, просто замисълът е да бъде представен изходът от една невъзможна любов по два коренно различни начина.

# 489
  IR65- много благодаря,трогна ме  Hug   bouquet
  djoleva-  bouquet
  leonoel -съгласна съм с теб,само да  допълня,че в единия случай става дума за несподелена и оттам невъзможна любов,а в другия-споделена,но невъзможна по ред причини и неприемането на героите,че това което най-силно желаят на света,никога няма да бъде реалност.
  Бешир все още не мисля,че съзнава колко болен е всъщност и още не се е отказал от лечение.Когато заминаваше каза на Мадмоазел,че се задушава и всъщност много тъжи-тази емоция отговаря на белия дроб,според източната медицина.Ето защо и там е болестта.Бихтер се застреля в сърцето,защото то беше разрушено от Любовта.Наистина няма случайни неща в този филм.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 14:13 от charovnica

# 490
Никой не обича и не желае по навик. Или има чувства или ги няма...

# 491
  • Бургас
Аз си обяснявам решението на Бешир да не се лекува, сравнявайки го с решението на Бихтер да се  самоубие. И двамата в даден момент разбират, че не могат да бъдат с човека, когото обичат, в тази връзка и на двамата им е трудно да продължат живота си без този човек, и двамата не виждат смисъл да продължават да живеят.
За мен това е много страшно. Да се откажеш от живота. По - скоро се иска отчаяние до крайна степен, а не смелост, за да го направиш. Даже като се замисля, трябва да не се обичаш. А не се ли обичаш сам, трудно ще получиш любов от друг. И става омагьосан кръг.
Реално като се замисля целият филм, историята се върти около чувствата и най - вече любовта. Споделена или не, силна или не, страстна или не. Все едно живота ни е само любов. Все едно други фактори няма. Някак твърде емоционално. От друго страна дамите в историята нямат никакво друго занимание освен плетене на интриги, влюбвания, секс, ревност. Някак едностранчиви са. Построени са все едно само това могат да правят. Реално, видях едно от заниманията на Бихтер едва сега. На бала. Тя се занимава с благотворителност... Единственият женски образ, които е построен като съвременен за мен е този на Арсен. Виждаме я как работи, динамична е, виждаме я в семейството...Но автора я остави сама. Пак едностранчива работа, но другата крайност.

# 492
Сесана права си наистина е много страшно да се откажеш от живота заради несподелена любов без да си дадеш възможност да срешнещ друга любов . Трудно разбирам такива хора -да любовта е силно чувство ,но кой не естрадал от несподелена  любов ако всички се самоубиват или се отавят да умрат заради това дали щеше да има хора по земята.Колкото до това че жените нищоне работят  - една моя близка често ходи в Турция и ми каза ,че богатие жени живеят точно по тзи начин

# 493
Sesana, djoleva, прави сте. Но това е филм и затова е този драматизъм. Нали трябва да има рейтинг, а явно зрителя това го привлича. Wink

# 494
До сега във филма ставало ли е дума за живота на Арсен?  newsm78 Защото аз знам това, което дават сега-няма деца, мъж или приятел...........   Sad
А имението и е страхотно-това ми е мечтата за къща............  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт