Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 39

• 39 134
  • 696
  •   1
Отговори
# 465
# 466
Четин е имал нещо и с Фирдевс.Тук ще стане интересно.

Нищо интимно,просто познати,които се движат в една и съща среда.
Сега е момента Бехлюл да изчезне.Аз пък не виждам кой знае каква игра от страна на Мадмоазел,дори френския й е аматьорски,за човек,който уж е живял там и е на половина френч.

Аз също!И как така се оказа, че цял живот търси баща си, Бехлюл също го търсеше във Франция, и изведнъж я откриха по телефона, за да и кажат нещо.......   Sick
А на мен Четин ми прилича на .........   santa2   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 467
  • София-в сърцата на моите деца
  bouquet

# 468
    Gifty   bouquet
    loca,тези животинчета в подписа ти са много милички  Flutter

# 469
  • ... да усещаш мириса на море ...
Здравейте! За снощната серия:
Фирдевс – “злото няма спирка” – как само пускаше стрелички към Бехлюл: “не наливай на Аднан – може да не се върне”,  “... може да останете в стаята си Мадмазел (т.е. на Аднан тази вечер няма да му трябва)” и как въпреки думите на Нихал, че не са двойка продължаваше да “плете” своята си интрига...
Нихал – най-сетне започваща да проумява истинското състояние на нещата. Жалко, че става жертва  във “войната” на нерви между Б и Б и бъдещите събития...
Бехлюл – изненада и облекчение в погледа му, когато чу думите на Нихал. Съгласна съм с charovnica, че беше като животно в клетка. Няма по-мъчителни неща, от тези които може да обрисува съзнанието на един ревнуващ човек. И яда, и безсилието в погледа му, когато видя излизащия от спалнята Аднан ...
Бихтер – ах, Бихтер! За пореден път избърза. Само ако беше изчакала да чуе думите на Нихал.... Започна жестока игра, с цел да нарани Бехлюл (какво самодоволство имаше в погледа и на сутринта), но не си дава сметка, че в нея може да изгори и тя...

Gifty newsm10

# 470

...
От дълго време чета коментари и дискусии в тази тема, защото ми е интересно да видя различните гледни точки, развитието на характерите, пречупени през призмата на "други очи".  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
..................................................................
....................................................................
Няколко малки забележки : smile3511 smile3511 smile3511

- Когато информацията идва от източници, е редно те да се посочат . smile3521
.........................................................
.............................................................

ато пишем теми и есета, Joy Joy Joy Joy

......................................................................
...............................................................................
- Не на последно място -, #Crazy #Crazy #Crazy
...........................................................................................

smile3508бих си отделила част от времето

.............................................................................................

# 471
# 472
Казвате, че Фирдевс  обича детето си по някакъв си нейн начин и че прави всичко за нейно добро. Аз не я разбирам тази любов. Толкова е жестока, че ми е далеч от представите за майка. Дори да и мисли доброто, не и ли трепна поне малко сърцето. Вижда, че страда и продължава да забива пирони в ковчега и. За мен не е това начина и да го налагаш с такова настървение е направо безмилостно.
   Gifty   bouquet
    loca,тези животинчета в подписа ти са много милички  Flutter

И аз си ги харесвам - бебоци yes

# 473
 То това именно е противоречието във Фирдевс-подбудите й са добри и го прави от любов и загриженост,но начините и методите й са ужасяващи.Още повече,че за нея Б и  Б са в някаква временна и много опасна авнатюра,нещо което ще отлети бързо във времето,нещо мимолетно,което няма бъдеще,но може да разруши удобното и прекрасно настояще. Според мен тя не познава чак толкова  добре Бихтер иначе не мога да си обясня как така не забелязва явната й болка и страдание и че те не може да са породени от нещо временно и повърхностно.
  Аз също като tara_lezhka  си помислих-само Бихтер да беше чула думите на Нихал и да не беше избързала,но в следващия момент си помислих-какво би променило това-само щеше да й даде временно успокоение,може би,но пак щеше да остави неизвестни  в нея и нямаше да може да намали обидата,болката и разочарованието. Вярно е,че не си дава сметка и как тя ще страда тепърва в едни такива ,целящи да се наранят взаимно,взаимоотношения. Макар че вечерта,преди да заспи до Аднан, в погледа й се четеше болката,а на сутринта като чу какво е станало с колието изпадна в дълбок размисъл.

Забравихме да споменем Хилми -как започва да разбира какво се случва и защо само Бихтер знае за къщата в Рива.Нихат и Пейкер снощи бяха много милички,като изключим частта,че ще са щастливи на инат,каквото и човек да прави на инат то никога не се получава.Видя се,че му е много тежко задето баща му постъпва така ,той си го обича въпреки всичко.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 11:44 от charovnica

# 474
Мисля си, дали наистина Фирдевс е толкова добър манипулатор, колкото всички мислят. Гениалните такива са и добри психолози и те не си служат само с агресивни методи. Може и да греша..само си мисля на глас  Grinning

Akashia

Тъжни Желания             

Моите желания са като огън
Изпепеляват всичко що
На пътя си съзрят ...
Обръщат небето и звездите.
И с тях започват да горят ...
Красотата на тях им е чужда,
към себе си само се стремят.
От Илюзия се хранят
И към илюзия вървят....
Животът им е сведен
Или до страст ,до към тъга

Душа къде си ?
Протегни към тях ръка...
Покажи им онази усмивка..
Знам – във теб ще се събудят
И после пак ще отлетят...
Но този път устремени

Към Безкрайността...

# 475
Каквито и да са нашите предпочитания и нашите уклони към този или онзи образ, искам да изкажа възхищението си от невероятната игра на актьорите. Според мен в повечето ситуации дори не е нужно да слушаш думите, а да наблюдаваш лицата и да видиш емоциите и чувствата, бушуващи в душите на героя. В този ред на мисли мога да кажа, че Берен Саат (подчертавам - актрисата) има уникален талант, изключително експресивна е.

# 476
  • ... да усещаш мириса на море ...

Съгласна! Да не забравяме и Къванч  Wink. Сцената в ателието от предния епизод, беше много добра...

# 477
Каквито и да са нашите предпочитания и нашите уклони към този или онзи образ, искам да изкажа възхищението си от невероятната игра на актьорите.  дуСпоред мен в повечето ситуации дори не е нужно да слушаш думите, а да наблюдаваш лицата и да видиш емоциите и чувствата, бушуващи в душите на героя. В този ред на мисли мога да кажа, че Берен Саат (подчертавам - актрисата) има уникален талант, изключително експресивна е.
 Подкрепям напълно,аз лично не мога да кажа,че някой е по-добър от друг в играта си,защото всеки един успява да ми покаже какво чувства героят му.Ролята на Бихтер е много трудна,емоционално наситена,с много пластове и дълбочина и актрисата наистина се справя невероятно.Според мен,за да достигне един актьор такива нива неминуемо влага нещо от себе си,т.е.  не е само перфектна игра.  Къванч и той се справя блестящо с образа на разкъсван от вътрешни противоречия и драми млад човек,изправен пред труден и съдбоносен избор.Може би неговият образ е най-много натоварен психологически-любовта,семейството,вината и срамът.Всичко това в един човек- невероятно решение на сценаристите.
  loca-много красиво и тъжно стихотворение   bouquet

Пропуснахме и Бешир-стана ми много мъчно за него,не заслужава това,което му се случва.

# 478

Съгласна! Да не забравяме и Къванч  Wink. Сцената в ателието от предния епизод, беше много добра...

В снощната серия също игра страхотно, беше като звяр заключен в клетка. Simple Smile Направо по едно време имах чувството, че ще нахълта в стаята на Бихтер и Аднан. Simple Smile

charovnica и на мен снощи ми стана мъчно за Бешир Sad

# 479
Понякога се чудя дали е по-добре да изживееш живота си спокойно, без големи емоционални сътресения, да съхраниш спокойствието си, да познаеш спокойната любов; или да се впуснеш в огъня, да гориш от страст и бурна любов, да стигнеш до невероятни висини, да се чувстваш като вулкан от емоции и преливащи чувства,.... и накрая да бъдеш опустошен....

А това е едно от любимите ми произведения:

ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ

Голямата любов е гръм и буря,
връхлита те, живота ти разтуря,
изпълва те със смисъл нов,
през тебе като огнен смерч минава,
но трайно щастие не дава
голямата любов.

Голямата любов е трепет божи
и до небето да те дигне може -
из тъмни бездни тъмен зов,
съдба е тя, забрава, страст и жажда,