Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 862
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Ели, страхотни новини  Hug Чаках с нетърпение 11 април,въпреки че усещах че всичко ще е наред.

Джен, и на теб пожелавам възможно най-дълга бременност с новата терапия. Радвам се на твоя позитивизъм, който е толкова необходим в този момент. Хубаво е (т.е. въобще не е хубаво,но в случая си е предимство това че и с първата бременност си имала проблеми с преемкламсията (за което съжалявам)), че знаеш какво да очакваш и как да реагираш при всеки притеснителен симптом на тялото ти.

Последните няколко странички са пълни само с добри резултати от прегледи - надявам се и до края да си остане така  Praynig

# 346
Относно коластарата попаднах на това: През втория триместър гърдите започват да произвеждат коластра. Жените, при които не се наблюдава изтичане на коластра през бременността, също произвеждат мляко и нямат никакъв проблем да кърмят бебето си.
Все пак ще очакваме и компетентното мнение на Елзе или Зелено човече

# 347
  • In the jungle out there..
Привет, момичета!

С имената не сме имали проблем, за първото много бързо го решихме - Лиляна или Никола. Аз нямам против кръщаването на някой, ако този някой наистина има значение за нас. Лиляна е любимата ми баба, Никола е свекъра, но и любимия ми покоен дядо. Не на последно място, имената много ми харесват, ако свекъра беше Цочо, например, нямаше да склоня  Joy Сега пак Лиляна беше на дневен ред, докато не разбрахме, че гащите са сини. Държа детето да си има имен ден, името да е в съзвучие с фамилията и да има умалително, което ми допада, защото не понасям обръщения от рода на Сашо, Гошо, Тошо, Жоро - язък за хубавите имена, от които произлизат. Въртим се около Ивайло, Ясен, Борис, Боян...Ще решавам като го видя човека Laughing

За коластрата - и аз не съм имала през цялата първа бременност, и сега нямам, пък кърмих 1,5г. без проблеми, така че пряка връзка наистина няма.

И аз чувствам корема си огромен, макар че видимо не е така, но вече определено ми тежи и не ми позволява да си завържа нормално обувките  Mr. Green И нещо напоследък съм перманентно гладна, направо нямам засищане  ooooh! Crossing Arms Thinking За сега съм +8/9кг, ще видим къде ще му излезне края....

Отивам да похапна  Embarassed

# 348
  Аз явно съм най-суеверна от всички ви. С баткото не казвах името, което сме избрали, докато не се роди. Докато не показахме акта за раждане на свекъра, той не знаеше, че на него ще го кръстим - Здравко. Само баба ми знаеше, но защото тя пита и настоява, че и мнение имаше. Моята баба тя за всичко има мнение, но нито моите родители, нито свекъра и свекървата някога са имали претенции. Ние със съпруга ми си харесваме традиционните български имена. А за момченце особено смятаме, че трябва да се има предвид и когато стане татко, как ще звучат имената на децата му   Crazy. Моят мъж има красиво име - Светлозар, но не харесва как звучи името на детето - Светлозаров. Сигурно сме единствените луди, които мислят за нероден Петко  Crazy   Laughing
  Сега чакаме момиченце и макар пак да сме решили отдавна как ще се казва, няма да кажем докато не се роди. Но просто от суеверие. То аз от суеверие първият път не бях купила нищо за бебето, преди да се роди - освен легло, скрин и един комплект чаршафи, защото те бяха подарък към леглото. даже нещата за изписването,памперси и козметика на бебето таткото ги купи първия ден след раждането. Но му бях подготвила списък подробен, какво (вид и марка), колко, че и от кой магазин да купи. За един ден с двете баби напазаруваха, вечерта ги изпраха и за два дена всичко беше изсъхнало, изгладено и подредено. Ама ми е оправен таткото за щастие.

# 349
Привет момичета! Simple Smile
Rakkaus, името което сте избрали е много хубаво.
Нашето момиче ще се казва Никол избрала съм си това име още преди да забременея и момчето ми го харесва много, а и според мен е хубаво, че ще си има имен ден.За име за момче не можем да се разберем, аз харесвам доста, но мъжът ми не одобрява нито едно от тях, а и не дава предложения.Затова съм решила, че ако док. не е познал, въпреки, че не ми се вярва, и бебчо е момче, като се роди  да го кръстя или на себе си Кристиан /аз съм Кристина/, или като татко му Мартин и да видиме дали ще има сърдити!

Относно коластрата - при мен също не се е появила.

Калоянис, като направиш тортата ще чакаме снимков материал.

А снощи какъв луд сън съм сънувала. Mr. Green
Сънувам аз, че отивам на преглед-гинекологичен и моята лекарка ми казва, че ще извади бебка за да не й пречи при прегледа и после пак ще я върне.Така и стори, но бебка си беше около 2 годишно дете говорещо и ходещо с огромни красиви очи и след като ме прегледа док. погледна детето и каза, че то си било достатъчно голямо и няма смисъл да го връща.И така ние с мъжа ми си прибрахме с дете. Joy

# 350
  • Варна
petqta,
и аз съм като тебе, споко! Може повечето да се смеят и корят , но предварителни покупки не правя и името не казвам (не че до последния момент е сигурно) Така ги усещам нещата  Peace

Оф и да ви се оплача, колко съм зле с главата вече!  EmbarassedХодих днес да подавам едни документи, и си бях направила необходимите копия преди няколко дена. Отивам аз в обедната си почивка, на майната си, убедена , че копията са ми в чантата , ама 100% сигурна! И на място почвам да ровя и виждам, че ги няма  Thinking, викам си тюх забравих ги, ooooh! ама много не се ядосах, пазя си нервите иначе. Човека ми вика "спокойно, пак ше дойдете", даде ми формулярите , които трябва да попълня, обясни ми и си тръгнах по живо, по здраво. Идвам в офиса и се "хваля"  на колежката , колко съм завеяна и почвам да търся копията, обаче ги няма в бюрото ми. "Тц- тц" викам си "къде ли съм ги сложила", пък нямам спомен да съм ги носила в къщи. newsm78  Гледам пак в чантата и ..... ги виждам , лежат си вътре кротко .... .
Е на това каво му казвате вие ?

# 351
  • Варна/Сливен
Ехоо здравйте коремчета   bouquet
Мале май стана 1 седмица от както не съм писала,инак с това какво сте писали и обсъждали съм във инфо за да не изпусна клюката  Mr. Green ама  не ми се пишеше нещо нзм защо абе от как съм бременна на моменти ставам някаква асоциална чак не мога да се позная  Rolling Eyes
Радвам се за всички с хубави резултати Ели, Джен най-вече за вас   Hug .Джен дано бебко си стои на топличко възможно най-дълго.На мене един от безбройните ми страхове е да не тръгна да раждам по рано моля се да избутам до 37 г.с инак трябва да ходя да раждам в друга болница и няма да е моя доки,а аз много държа той да ми прави секциото
 Аз в понеделник бях на преглед бебчо е добре сега се е обърнал и е седалищно.Не знам за вас,но моя сладур на всеки преглед е в различна позиция.И сега да ви задам един глупав въпрос ако не друго то поне мога да ви развеселя с него  hahaha  кога си заемат позиция и спират да се въртят  newsm78.
Честито на мамите с новите покупки  Peace
Ние за сега само количката сме взели ама се спрях и на кошарка отказах се от дървените и сега съм се спряла нa сгъваемите и смятаме може би другата седмица да я поръчаме като я купим ще кача снимки в албумчето.
За коластрата аз нямам още нищо.
За имената нащо отдавна е избрано бях готова и за момиче и за момче мъжа ми се съгласи с мен и спор за това сме нямали.Свекървини като ни бяха на гости се опитаха да кажат нещо по този въпрос но още в зародиш им подрязах крилата казах им че вече сме избрали  Naughty име и те повече нищо не казаха  yes
Rakkaus и на мене ми хареса името Герда което си избрала и като Калоянис веднага направих асоциация с приказката  Grinning
Кристи голям сън  hahaha де да ставаше така лесно ехее супер щеше да е  Party Аз много често сънувам я цигани я цигански махали знам че не на хубаво ама.... офф сънища ако всеки значеше нещо гледам да не се връзвам
Още щях да пиша ама ха де като забравих какво тъй че спирам до тук пък ако се присетя пак ще се включа  Wink
П.П. Петето нещо се губи сигурно много е заета с ремонта дано да е това и да се добре.ААА и Юлка може и да си писала ама така и не разбрах  newsm78  какво стана с твоя изпит дадоха ли ти го щот изпит не се взима според мен ми се дава(лично мнение)  bowuu
Хайде милички чао за сега после пак ще намина  Hug цунки по коремчетата   love001

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 16:38 от semruna

# 352
Привет!   bouquet

Сали, нарича се бременен мозък!  Crazy

кКристи, леле, тоя сън е направо УХА!  Mr. Green

За имената: женско име имаме, ама нали докитата казаха сини гащи и не можем да си харесаме мъжко, голяма чуденка ни е.  newsm78

За коластрата: от миналия месец някой път забелязвам петънце на блузата или пък ми става леко влажно, точно, където е зърното...

Уф, да ви се оплача и аз днес... Успях да си набода палеца на един дебел и дълъг трън. Кръв тече малко, мих го, сега нищо не се вижда да има, няма рана, но е зачервено и понякога доста силно ме боцка. Притеснява ме да не е останало връхчето нещо вътре... Пък и като цяло нещо ми е притеснено, абе луда работа. #Crazy

Hug за всички тумбачета!

# 353
Според мен името на детето трябва да зависи изцяло и само от желанието на мама и тати. Баби и дядовци нямат думата. Това че аз и съпругът ми сме решили да си кръстим децата на някого от бабите и дядовците си е лично наш избор и никой не ни се е бъркал. Има обаче родители, които не искат да кръщават детето на баби/дядовци и никой не може да ги упрекне за това. Решението си е тяхно. Така или иначе наистина няма никаква гаранция дали детето ще си хареса името като порасне или не. Аз като малка никак не си харесвах името - Петина, защото всичко го бъркаха и им беше странно - за едно детете това не е приятно. Сега обаче си го харесвам именно защото не е популярно. Но по-добре родителите да го харесват и изговарят с любов и детето ще се научи да го харесва.

# 354
  • In the jungle out there..
И аз като дете не си харесвах името - Катерина. Сега си го харесвам, много даже и винаги се представям с цялото си име, а не с умалителни - Кати, Кети, Катя и т.н.Цял живот ме пишат Екатерина, особено в руското училище не можех да изляза на глава с тях ooooh! Обръщението Катя също не ми харесва, но 98% от хората ме наричат така  Tired

# 355
Здравейте, мами!
Днес бях на лекцията в The Mall, темата беше кърменето, много ми беше интересно и там казаха, да не се притесняваме, ако нямаме коластра, аз още нямам нищо  newsm78
за имената да питам мамите с вече едно дете и с партньор-чужденец - бащино име сложихте ли на детето? Моят съпруг е чужденец и те нямат бащино име, обаче той много се радва, че ние, българите имаме и че то се променя и той много иска нашата бъдеща принцеса да си има бащино име и даже иска да окончова на "ова", за което аз малко се дърпам, малко странно ми звучи, тъй като сме избрали латинско име с 5 букви и фамилията ни е с 5 букви и по средата едно "Марко-ва" странно ми звучи  newsm78
Иначе моята майка се казва Здравка и свекървата не може да ѝ произнесе името и сега се е притеснила да не би на майка ми да кръстим бебето (не че майка ми може да произнесе нейното име - Салваторика  Grinning)...ние сме ги успокоили, че няма да е на никой, да не се притесняват  Peace

# 356
kalaza, аз също не си харесвах името като дете - Надежда. Много грозно ми беше, особено катонякой ми кажеше Надежда. Сега мнението ми е коренно различно, разбира се. Дали не съм помъдряла с годините.

Нещо друго ми стана интересно. Танче, гледам по седмици май си с мен и доколкото си спомням Коско си го раждала със секцио. Учудих се, че ще чакаш толкова много, за да ти определят дата за раждане. Аз вече знам кога ще е (ако естествено всичко е наред и не ми мине котка път). Питам се останалите от вас, които знаете, че ще сте планови имате ли вече дата или просто аз много бързам Embarassed

# 357
nut_ella, Изабела е прекрасно име. Страшно ми харесва. Бебето на една много близка приятелка се казва така. Тя роди миналата година и кръсти дъщеря си Изабела, като единствената причина беше, че е луда фенка на поредицата ЗДРАЧ Grinning

# 358
  • Варна
Здравейте, мами!
Днес бях на лекцията в The Mall, темата беше кърменето, много ми беше интересно и там казаха, да не се притесняваме, ако нямаме коластра, аз още нямам нищо  newsm78
за имената да питам мамите с вече едно дете и с партньор-чужденец - бащино име сложихте ли на детето? Моят съпруг е чужденец и те нямат бащино име, обаче той много се радва, че ние, българите имаме и че то се променя и той много иска нашата бъдеща принцеса да си има бащино име и даже иска да окончова на "ова", за което аз малко се дърпам, малко странно ми звучи, тъй като сме избрали латинско име с 5 букви и фамилията ни е с 5 букви и по средата едно "Марко-ва" странно ми звучи  newsm78
Иначе моята майка се казва Здравка и свекървата не може да ѝ произнесе името и сега се е притеснила да не би на майка ми да кръстим бебето (не че майка ми може да произнесе нейното име - Салваторика  Grinning)...ние сме ги успокоили, че няма да е на никой, да не се притесняват  Peace
Да се включа за Марко-ва , моята фамилия до скоро беше Маркова и аз много си я харесвах, но после станах Атанасова на милото, така че не се притеснявай. На важното е да ви харесва а дали звучи странно какво от това още по добре Simple Smile))
Доколкото за имена ние сме излмислили засега само за момче Кристиян но аз имам силното чувство че ще е момиче и там трябва да мислим име с М, решила съм момче на свекъра, момиче на свекито. Ако имате предложения за буквата съм цялата в слух Simple Smile

# 359
nada, благодаря ти, и на мен Изабела много ми харесва, но сме го оставили за резерва, тъй като след много умуване се спряхме на Лаура, мъжът ми спонтанно започна така да говори на корема ми и решихме, че явно така трябва да бъде. Въпреки всичко Изабела с още 2 имена са ми резерва, тъй като все си мисля, че в момента, в който видим бебето името ще си дойде с личицето му Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт