Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фермата сезон 5 тема 11

 • 129 557
 • 3 004
 •   1
Отговори

Анкета

КОЙ е Вашият победител?

Опции:

* Гласуването приключено: пт, 03 яну 2020, 17:53

 • Мнения: 294

„Фермата“ е приключенско риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50 държави по света.
Петият сезон на риалитито в България е посветен на един от най-големите проблеми на нашето време – разделението между бедни и богати. Двете групи, които изпитват социален гняв помежду си, ще бъдат поставени в условия, в които да разберат, че не могат да съществуват една без друга. Участниците трябва да се научат на взаимно уважение и да изградят мост в една разделена нация. Тази предстояща еволюция живее в рамките на пулса на времето.

Във „Фермата“ 5 ще влязат 20 участници, плюс един със специален статут – личност, която обществото познава и уважава. Той ще вдъхновява всеки от двете групи да покаже най-доброто от себе си, за да реализира както своята индивидуална кауза, така общата.

Тази есен зрителите на bTV ще видят изключително силни персонажи, в лицето на които всеки ще открие себе си. Сред фермерите ще има известни личности, които не са обичайните звезди, участващи в риалити формати. Те ще живеят рамо до рамо с участници, които не са популярни, но са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вълнуващите си лични истории, каузи и изразена индивидуалност.

Специално внимание и в пети сезон ще бъде отделено на уроците и куизовете по история. Уроците ще се провеждат в отделно пространство (класна стая), като ще включват теми за най-големите български успехи в различни сфери. Всяка нова тема ще се въвежда с видео и дискусия. Куизовете ще протичат под формата на състезание между два отбора с пет въпроса.

Занаятите и традициите на старите българи ще оживеят във „Фермата: Нов свят“ по изключително колоритен начин и този сезон. Всяка седмица „веселите баби“ – Дешка, Янка и Данка от с. Горно Драглище ще предават на участниците по един стар български занаят.
Скрит текст:
Александър Тодоров

Александър Тодоров е на 40 г., от Благоевград, необвързан, проектант на сгради. Смехът за него е основно средство за оцеляване и форма на протест. Комедийният си талант Александър използва за правенето на късометражно кино, в което открито недоволства срещу социалните абсурди в държавата. Последният му такъв проект е свързан със „Системата ни убива“.
Икономист по образование, Тодоров вярва, че богатите са натрупали състояние на гърба на пенсионерите у нас. Съжалява хората, избрали да се борят за щастието си чрез финикийски знаци. Изнервя се от деградиралите ценности в общество, в което момчетата се виждат като ММА бойци, а момичетата искат да приличат на фолк певици.
Александър влиза във „Фермата“ на шега, защото тя „има нужда от 100 килограмова, брадясала душа, има нужда и от акъл“.Венцислав Димитров

Венцислав Димитров е на 47 г., безработен, от София. До 2004 г. има прекрасно семейство, кариера в МВР и финансова сигурност. Интриги водят до изхвърлянето му от системата, месец по-късно се развежда, а в следващите две години губи родителите си. Венци се ориентира към охранителния бизнес, а сред клиентите му са известни политици. Среща нова любов, но съдбата му нанася пореден удар и той остава на улицата с 20 000 лв кредит. Губи и жената до себе си, след като родителите й бойкотират връзката им. Венцислав влиза във „Фермата“ в отбора на сиромасите, за да рестартира живота си.


Веселка Маринова

Веселка Маринова е на 22 г., от с. Борима, коняр. Майка на три деца от двама мъже. Тежкият физически труд е нейната стихия, а между семейството, заемите, кредитите и животните, за които се грижи, парите никога не стигат. Свикнала е да живее в спартански условия без ток и вода.
С първия си партньор Веселка се разделя заради злоупотребите му с алкохола и физически тормоз. С втория си мъж е щастлива, защото го е избрала „с разум“. Мечтата на младата жена днес е да има повече коне и собствен дом, тъй като семейството й дели покрив с родителите й.
Веселка влиза във „Фермата“ в отбора на сиромасите с нагласата да преживее приключението на живота си.Дана Виткова и Велислава Димитрова

Дана е на 47 г., филолог, а дъщеря й Велислава е на 25 г., фотограф. Животът ги разделя непрекъснато, но „Фермата“ ги събира като един играч. Дана има три момичета от два брака. Първият й съпруг и баща на близначките й заминава за Германия след като натрупва дългове от хазарт. Дана се омъжва повторно, а Велислава тръгва по лош път като тийнейджър, заради което майка й й връчва еднопосочен билет за Германия. Там момичето живее при баща си, завършва образованието си и постепенно си връща вкуса към живота с тренировки по футбол. Днес твърди, че решението на майка й е било животоспасяващо. След поредица от затруднения в България, Дана и новото й семейство се преместват да живеят в Германия. Те успяват да се устроят добре с помощта на първия съпруг на Дана.
Във „Фермата“ Дана ще бъде мозъкът, а Велислава мускулите.Димитър Калайджиев

Димитър Калайджиев е на 25 г., бизнесмен, от Благоевград. Баща му е общински съветник, собственик на хотел, контролиращ и авторитарен родител. Най-голямата мечта на Митко е да не прилича на него. Отношенията им се нормализират чак когато той става финансово независим от баща си и развива успешен бизнес с недвижими имоти.
На личния фронт Митко търпи поражение - развежда се преди няколко месеца с майката на 2-годишната си дъщеря. Ходи на психотерапевт, за да се самоусъвършенства.
Според Митко бедните в България са хора, които обичат да седят и да мрънкат, вместо да решават сами проблемите си. Явява се на кастинг за „Фермата“, за да преоткрие себе си и да намери спокойствието, което ще го направи още по-добър родител. Влиза в шоуто в отбора на чорбаджиите.Димитър Караиванов

Димитър Караиванов е на 35 г. и мечтае да превърне родния Димитровград в българската Силиконова долина. Амбициран е да докаже, че за да си успешен у нас не е нужно да си престъпник, син на депутат или тото милионер. Планира да създаде университет за предприемачи, за да спре изтичането на мозъци от България към САЩ.
Софтуерният му бизнес за милиони не е напомпал суетата на момчето, отраснало в село Ябълково. С приятелката му живеят в къща в Димитровград и планират да се сдобият с най-голямото богатство – наследници.
Влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, вдъхновен от темата за емиграцията в предходния сезон на шоуто. Иска да покаже, че обикновените хора също могат да бъдат успешни тук, стига да работят здраво и да не търсят оправдания.Елизабет Илчева

Елизабет Илчева е на 28 г., от София, половин словачка. Завършва образованието си в Англия, където работи в бутикова галерия и поддържа висок стандарт на живот. Преди две години се връща в България и става асистент на изпълнителния директор в голяма гръцка строителна и инвестиционна компания.
Вярва, че парите са важни, когато има кауза. Финансовата стабилност винаги е била цел за Елизабет, но с цената на усилен, почти денонощен труд.
Влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, за да се свърже с корените си и да разбере дали злото е закодирано в българската народопсихология, тъй като е усещала доста злоба и завист на свой гръб.Ивайло Шопски

Ивайло Шопски е на 36 г., от София, разведен, с 8-годишен син. Превръща стар германски автобус в единственото по рода си пътуващо читалище „Бащино огнище“. Автор е на 11 книги, водещ на две телевизионни и три радио предавания на патриотична тематика, всичките финансирани от него. Инициатор на редица акции по възстановяване и изграждане на войнишки паметници и подпомагане на манастири. Въпреки липсата на спонсори е приел присърце мисията да пропагандира българщината.
Влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите и иска да покаже, че доброто е заразително и за него трябва да се разказва. Лидерските му качества и способността да сътвори от нищо нещо с ръцете си му вдъхват надеждата, че може да спечели.Иван Милин

Иван Милин е на 30 г., от Разлог и е бизнесмен, отгледан по всички закони на улицата. Няма завършено средно образование, но днес държи три заведения на морето, вкарва коли от Италия и е герой в криминалните рубики.
Гордее се с факта, че няма нито една присъда.
За Иван парите са всичко. Хомофоб е, не пуши, не пие алкохол от 5 години и се заканва да си тръгне от „Фермата“ със 100 000 лева по-богат. Влиза в шоуто в отбора на чорбаджиите.Красимир Джунов

Красимир Джунов е на 37 г., автомонтьор от София и авантюрист без дрехи в Сан Себастиан, Испания. Животът му в страната на фламенкото наподобява сценария на „Буги нощи“ – нашенецът изкарва прехраната си по редица екзотични начини.
Първата му работа в Испания е като фейс контрол в хитов нощен клуб. От тогава пътят му следва максимата „Живея за купона и живея от купона“. Флиртът е в кръвта му, а моногамията – обречена кауза. Участвал е в еротични фестивали с приятелката си, порнозвездата Джесика Блу.
Красимир е богат на преживявания, но не и на пари и имущество. В шоуто влиза в отбора на сиромасите. Кандидатства за „Фермата“ от сантимент към баба си. Родителите му искали да го дадат в дом за сираци, но тя не им е позволила и го е отгледала.Красимира Цочева

Красимира Цочева е на 30 г., от София, майка на 4-годишен син, и човек, който не обича да губи. Не допуска жени в обкръжението си и излиза от панелната си гарсониера само за тренировки по кросфит. Красимира е домакиня, която вдига щанги. Обсебена е от спорта и е в залата през ден, за да поставя лични рекорди.
Парите за нея не са мерна единица за щастие – предпочита да е в хармония със себе си и без лев в джоба, отколкото да е депресирана с възможности.
Красимира не си пада по нощния живот, но е сомнамбул. Говори на сън и често се разхожда без посока, което със сигурност ще разбуни духовете в общата спалня на отбора й във „Фермата“. Краси е убедена, че ще спечели голямата награда. Влиза в шоуто в отбора на сиромасите.

Кристияна Брънзалова

Кристияна Брънзалова е на 25 г., от София. Архитект, който взима най-доброто от образователните традиции на Англия и Италия, но избира да се върне в България. Родът й има 200-годишна история в село Хвойна и тя се посвещава на възстановяването на местното училище, където са преподавали предците й.
Кристияна е „влюбена във всичко българско“ и основава фондация, чиято мисия е съхраняването и спасяването на стари сгради. За нея парите са средство за сбъдване на благородни цели.
Кристияна влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите с идеята да я спечели, а с наградата ще направи виртуален регистър на сградите с уникална архитектурна стойност в Родопите.Маргарита Христова

Маргарита Христова е на 36 г., от София, учител в детска градина. Има 18-годишен брак и две деца. Вярва, че да си преподавател е призвание и влага цялата си душа в работата, въпреки обидно ниското заплащане. Характерът на Маргарита е кален от развода на родителите й. Сурова и безпощадна във възпитателните си методи, майка й я учи на дисциплина и къртовски труд, а баща й й дава обич и дом.
Маргарита се смята за „най-артистичния“ участник във „Фермата“ до момента и твърди, че битката за победа не е по-сложна задача от установяването на ежедневен контрол над 30 деца в градината. Влиза в шоуто в отбора на сиромасите.Мариана Маринова

Мариана Маринова е на 37 г., от София, носител на титлата „Мисис България“ 2007, организатор на конкурси за красота и бизнес дама.
Има две деца, които отглежда сама. Отрича се от конкурсите „Мис Силикон“, когато разбира, че 14-годишната дъщеря на нейна приятелка мечтае да тунингова бюста си. „Не желая да насърчавам това!“, категорична е Мариана и споделя, че външният й вид не е изплатил нито колата, нито апартамента й.
Като родител най-голямото предизвикателство за нея е да отгледа добри хора, които са готови да помогнат, без да очакват изгода от това.
Маринова влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите с идеята да покаже, че пищният бюст не е признак на мързел и липса на морални ценности.Орлин Горанов

Орлин Горанов е на 62 г., от София. Един от най-обичаните изпълнители в българската музика ще бъде Мъдрецът във „Фермата“. Менторът, който ще балансира между отбора на чорбаджиите и този на сиромасите.
Изпълнителят на „Светът е за двама“ се самоизгражда като артист и в дългогодишната си успешна кариера се уповава единствено на таланта, здравата работа и желязната си самодисциплина. Горанов признава, че няма милиони в наследството си, но държи безценни морални инвестиции. Следва рицарското правило, че е по-добре вместо подаяние да дадеш ръка на падналия, за да може сам да си помогне.
Във „Фермата“ певецът ще търси отговори на два основни въпроса: оформят ли парите характера и какво всъщност можеш да си купиш с пари?Паулина Ванегас

Паулина Ванегас е на 29 г., от София, студент. Наполовина никарагуанка, тя е магнит за мъжкото внимание и портфейли. Хубавицата посочва като основен източник на доходи своя „задоволителен сексуален живот“ и бърза да уточни, че е по-важно в какво инвестираш парите си, а не как ги изкарваш.
Тийнейджърските години на Паулина минават в тежки спорове и побоища с майка й, бягства от интернат в Испания и скок в капана на дрогата. Светът й се пренарежда след като среща бащата на детето си. Днес Паулина се грижи сама за сина си Николас, а част от финансовата помощ на приятелите си пренасочва към фондация за борба с наркозависимости и ремонт на църква в село Сопица.
Паулина влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите и в готовност за нова любов.
Сами Хоссни

Сами Хоссни е на 27 г., бизнесмен от Стара Загора и гражданин на света. Кариерата му на нутриционист, лайф коуч и бизнес съветник го среща със знаменитости.
Роденият в семейството на египтянин и българка младеж е бивш национал по плуване, 10 пъти шампион на България по кикбокс и шампион на Азия по муайтай. Мечтае да създаде първата ни федерация по сърф и да има семейство, като за бъдещия си дом вече е купил земя в Северна Бразилия.
Състезателния си дух Сами подхранва с болката от перманентното отсъствие на баща му. Той заминава за САЩ, когато момченцето е съвсем малко, но след атентатите на 11 септември бизнесът му се срива и спира да им помага финансово. Сами влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, за да даде добър пример и да вдъхнови хората сами да направят промяна в живота си.Саня Борисова

Саня Борисова е на 36 г., актриса, от София. Звездата й изгрява през 2008 г. с главна роля в телевизионен сериал. Едно от най-разпознаваемите лица в българското кино съществува извън клишетата на шоубизнеса – бойкотира нощния живот и алкохола, не яде месо и поддържа духа си с тай чи. Китайското бойно изкуство я вдъхновява да напише сценарий за фентъзи филм, чиито снимки предстоят.
За Саня „Фермата“ е приключение, което би й помогнало да преоткрие себе си след края на дългогодишна връзка. Родената във Видин актриса не попада в категория „нахъсан състезател“, но ако бъде предизвикана на дуел, е решена да даде най-доброто от себе си. Влиза в шоуто в отбора на чорбаджиите.Силвия Митева

Силвия Митева е на 32 г., от Несебър и приема участието си във „Фермата“ като най-големия подарък от съдбата до момента. Описва се като „малко дете, на което му се лудее“ и бяга от скуката с различни професии. Била е управител на пощенска станция и маникюрист.
Единственото нещо, в което проявява постоянство, е любовта, въпреки че тя я „побърква“ и „става некоординирана“. Остава на улицата след шестгодишна връзка с пловдивчанин и в момента живее при приятелка в София.
Силвия пренебрегва стойността на парите и тиктакането на биологичния си часовник. Влиза във „Фермата“ в отбора на сиромасите, за да се забавлява и не изключва възможността да се влюби.Станислав Борисов

Станислав Борисов е на 32 г., от София, военен. Най-голямата му болка е, че съвременните българи не са готови да умрат за родината.
Истината е компасът, който го води в живота. Разделя се с дългогодишната си приятелка, след като я хваща в лъжа. Мечтае да създаде семейство с жена, която ще държи на думата си и ще го следва безусловно по пътя му.
За Станислав парите са необходимото зло за оцеляване. Боецът вярва, че богатите в България печелят на гърба на бедните и само будната гражданска съвест може да подобри средата за живот тук.
Станислав мобилизира цялата си спортна злоба за победа във „Фермата“ и ще строява в две редици отбора на сиромасите, за да върне славата на българската армия.Тихомир Рангелов

Тихомир Рангелов e на 32 г., от София. Балкански шампион по културизъм, вегетарианец и открит гей. От 8 години живее на семейни начала с влогъра Стамбини. Признава, че има привличане и към жени, но никога не се е изкушавал да потърси партньор от другия пол.
Предпочитанията си към мъжете обяснява с травма в детството. След смъртта на майка си Тихомир е отгледан от бавачки, една от които редовно го е малтретирала физически и психически. Момчето намира отдушник в спорта, който освен негова страст, се превръща и в професия.
Във „Фермата“ Тихомир иска да рестартира близостта си с природата. Въпреки добрия стандарт на живот влиза в отбора на сиромасите и е решен да излезе като абсолютен победител.Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 17:53 от bubanka

# 1
 • Калгари, Канада
 • Мнения: 1 363
Благодаря за темата. Много красиво и коледно!

Аз все още съм за победител Митко ИТ, ако не той, то Красимир.

# 2
 • Мнения: 2 806
Благодаря за темата 🌺

Връзкар е татин Митко и се държи като такъв. Дори и да се опитам да се фокусирам върху положителните му качества, пак ме дразни . Самочувствие и арогантност излъчва , дори и да има някакво покритие , пак са в повечко.
Защо е допуснал млад и прав мъж,  с финансови възможности , да е толкова хилав ...Красимира да го натренира малко🙂

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 06:51 от dany_nik

# 3
 • Мнения: 83
Митко много се направи.Красимир беше по-бърз с компонентите.Митко се бавеше повече на ваденето на пироните,щеше да падне с поне три секунди,ако вадеше и тоя пирон.Защо не искаше да се преиграва,защота едвам дигаше дъските и много щеше да се изложи и реши да се направи на голям победител.Реално той беше елиминиран,кво се прави на голям.Ако Краси имаше неговия късмет с въжето минута е нещо разлика.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 9 120
За мен Красимир е победител.
Благодаря за темата.

# 5
 • Мнения: 2 220
Благодаря за темата. Митко ме разочарова, нали бяха големи приятели с Красимир?! Разбира се, че се направи за пирона, то е видно. Не е от адреналина и бързането да не се е усетил, той е достатъчно хитър. Радвам се, че Краси победи. Искам големия Митко и Краси на финал(макар да знам, че първия няма шанс).

# 6
 • ново
 • Мнения: 5 018
Някой чу ли какво казва Сами в промото за утре. Пусках го няколко пъти, но не мога да разбера думите му.

# 7
 • Мнения: 7 006
Страхотно коледно оформление на темата! 💐
Стискам палци Красимир да спечели предаването.
Димитър Калайджиев ми е противен още от самото начало. Радвам се, че снощи си тръгна. Дори беше прекалено късно.

# 8
 • Мнения: 8 892
Лейди, благодаря за темата!
От непоемането на отговорност за пропуска си,  продукцията изкара Краси дребна душа, а Митко долен. Гаден дуел.

# 9
 • Мнения: 2 809
Цял сезон Продукцията подценява зрителите си. Всичко е премислено предварително. Поставят ги нарочно в подобни ситуации. И аз смятам, че най-честно беше да преиграят. Не можаха да добутат Калайджиев.
Манипулациите идват в повече...Няма да повярвам който и да е победител, че всичко е честно...

# 10
 • При семейството си
 • Мнения: 4 992
Някой чу ли какво казва Сами в промото за утре. Пусках го няколко пъти, но не мога да разбера думите му.

Аз чувам нещо от типа: “прекалено състезателно стана изведнъж”.
Нямам фаворит, но ми е интересно продукцията как ще развие и довърши играта.

# 11
 • Мнения: 13 665
Благодаря за темата. Вместо да чакаме с нетърпение финала, май успяха да ни направят безразлични кой ще спечели, защото ни е ясно целия театър заради кой е

# 12
 • SF
 • Мнения: 17 291
Снощният дуел остави горчив вкус. Много от нас (вас Simple Smile ) споледят същото.
Продукцията са виновни. Митко даде много от себе си. Виждам, че на повечето от вас не е симпатичен, но на мене ми е много симпатичен.
Краси и Сами са моите фаворити, защото преценявах, че Митко не е от най-мощните физически, иначе и той е в листата ми с победители.
Към последните епзоди дори и Станислав започна да ми става симпатичен, въпреки че малко върна назад с престореното си изказване, че му е жал за самотната майка Венета и нейното дарение.
Мъчно ми е, че така съсипаха едно приятелство. Харесвам ги и двамата и беше трудно да си избера за кого да "викам". Simple Smile В крайна сметка стисках палци на Митко. Може би и заради малко нечестния момент, който той трябваше да приеме.

# 13
 • Мнения: X
И мен ми харесва Димитър като се прави на шут .Честно казано съм срещала сто пъти по-умни личности от него и се чудя какво толкова му се възхищават.Той е средно интелигентен и умен ,но не и ''много'' умен.Да си директен и директно прост има огромна разлика.Нещо ,което му липсва е тактичност и това го показа неколкократно.Праща Веселка на психолог ,но такива наследтсвени богаташчета като него имат нужда от психолог ,за да се заземят че са като летящи чинии и не само са изгубили идея за реалност а никога не са я имали.

# 14
 • Мнения: 4 666
Благодаря за новата последна тема,много е коледна ☃️
Не ми хареса как унижиха Краси,татин се държа като пълно леке,каквото си е.
Промото.Сами казва-"Прекалено състезателно стана изведнъж ".
https://fermata.btv.bg/video/videos/tozi-ponedelnik-vav-fermata- … e-e-za-dueli.html

Общи условия

Активация на акаунт