СЕПТЕМВРИ - 36

• 27 278
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Doбро утро Simple Smile
Заведох Божидар, засякох на вратата как мед. лице упражнява контрол :"Здрави ли сте, мии, пием сиропи, още кашля, не минава" , а то детето яко кърти кашлица. Пусна го. Питам аз защо толкова кашлящо дете се пуска вътре, тя започна да ми развива теории как кашлицата не минава за 5 дни, пиели сиропи...ми какво да споря с нея. И така. Аз моето съвестно си го отглеждам докато оздравее, не толкова заради другите деца, не ги мисля вече, ми до толкова,че да му е комфортно на него, да не маже сополи по ръкавите, да може да диша, като спи следобед, че кой ще му капе капки..абе необятна тема завихрих  Whistling

Чудя се Свил къде да го водя, че е хубаво времето. От утре нали дъжд го дават, а и аз пак на лекции отивам...

# 346
  • София
Добро утро мацки!
Атракция - ммдаа необятна тема...И аз днеска заведох КАти на ДГ...НА вратата ме посрещана директорката с думите "Не са изолирани бактерии на другите даца" и зад нея дете с лаеща кашлица....Казаха й само, че на Ангел първата Мб е била чиста и след 5 дена вече е бил и той заразен. Не очакавам да кара родителите да пускат МБ непрекъснато, но първо не вярвам, че всичките родители са пуснали и второ на 3 деца била приела документи от преди месец за МБ..МИ на АНгел МБ са правени през 5 дена....няма какво повече да коментирам...Докато родители са немарливи към здравето на децата си, няма как да изискваме от хората дето ги гледат да ги връщат...Така че ....Аз ще си лая профилактично   Mr. Green поне да знам, че правя нещо...
Иначе.. мога за споделя за мен беше нова информация, че бактериите могат да водят до алергична реакция /ако не правят инфекции/ Явно при Ангел е такъв случай, защото той продължаваше да подкашля, без Т, с чисто дишане и т.н. И тогава педи се усъмни, че бактерията може да прави др.поражения...Та изписа капки ксизал....и кашлицата почти изчезна. Но реално лекуваме бактерията, която причинява кашлицата, а не просто алергичната кашлица, която не се знае от къде е....Малка, но съществена разлика  Wink
Аз почти се оправих, бате също е на път...но АБ ми разказа играта на стомаха...
Та такам..вчера нашите отглеждаха децата, ние с бате се отдадохме на мързелуване и спане...екстра ми дойде....

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 10:09 от EmiR

# 347
Ами яжте млечни, яйца, месо и салати  ще заслабнете. Салатите с една идея зехтин, месата на скара и риба Wink Никакви козунаци, сладко, тесто... аз спрях козунака от вчера Mr. Green
Пратих и аз голямото на градина, пък ще видим с това нестабилно време, пак доста хора около нас подсмърчат...

# 348
  • sofia
Здравейте!
 Ъ, мойта диета е, като тази, която е споделила Арлина, плюс козунаци!  Laughing Ноо, синът ми е поел грижата да ме вкара във форма, та си ям, колкото искам и отслабвам. То не е от хубаво, де... Tired

# 349
Хайде и моите 5 цента за диетите  Laughing
Много съм против тая дума, когато става въпрос за ограничаване на храненето. Толкова нездрав народ се наглеждам напоследък с един куп заболявания, че направо ми се плаче.
Яжте повече пълнозърнести продукти (засищат). Преди време споделихте, че черният хляб бил фейк (месенето не е кой знае каква философия- ние замразяваме), плодове - пресни и сушени или една шепа сурови бадеми (когато много ви се яде сладко). Салата добре, ама да не е само салата за обяд.
Боб, леща, грах, зелен фасул = месо. Ако е месо, да е бяло- пилешко, пуешко, 2/седмично риба.
Сирене, вместо кашкавал, извара, кефир.
Вкарвайте нови продукти, за да не омръзва. (успешно въведох цвеклото и спанака).
Става навик като се започне. Сложила съм измити и готови за ядене моркови в хладилника - в една чиния баш в центъра. Затворени и прибрани не се виждат. Сега съм наумила да нарежа на пръчици от целина (млада е много вкусна). Остатъка нарязвам и замразявам за супи после.
Активно движение, повече светлина (дори когато вали дъжд стойте до прозорец) за добро настроение.

Момичета пазете се. И заради децата ви и заради вашите родители...

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 20:36 от Niki1

# 350
  • Испания и Стара Загора
А тук препоръчват всеки ден риба,и 2 пъти седмично друго месо,за предпочитане пилешко,заешко или пуешко. Peace
Проблема при мен е сладкото.Не мога без него.Няма начин плод или сурови бадеми да заситят желанието ми за нещо сладко.  Tired
Но сега съм решила да започна РХ. Peace

# 351
  • София; Дружбето
На мен това ми е проблемът - не мога без сладко Whistling Мога да се лиша от всичко, но като се намухам с шоколад и файда йок Mr. Green

# 352
  • София
Добро утро мацки!

Niki1 като те чета много ми харесва...
За рибата покрай децата се старая 1 път седмично да присъства на масата...Преди не бях толкова редовна.

# 353
Добро утро!
Дани няма бактерия Grinning,кашля маалко и сополите...Педи вчера каза да му дам Тобрекс-за пръв път от 5 дни насам спахме спокойно,дори носа не му хърка.Не исках да ги давам,ама като видях че е значително по-добре вече не се чувствам виновна Grinning

# 354
  • sofia
Бря, никой не пише!?
Арчита, бравос!!!
Временцето е отврат...
       Heart Eyes

# 355
Добро утро!
Хич ме няма в готвенето на риба, пробвах, почти никой не яде, сама си ям три дни рибата, а вкъщи как мирише ooooh!. Подсетихте ме да взема готова тия дни. Зная че трябва да е редовно и разчитам на млечната кухня да запълва на Валери дните, но тяхната риба въобще не я яде. Ами здравословно, здравословно, но просто няма как да го накарам да я яде насила.
Аз спрях сладкото от 6-ти март, първо всякакво, после реших, че ми е много по-трудно и само шоколадовите. Е и другото се опитвам да е минимум! Намалих драстично готвенето на месо, а свинското - почти само на празници за гости. Доста наблегнах на зеленчуците! Опитвам се да заместя глада през деня с плод. Има ефект! Бавен!
Но има ефект и върху джоба! Просто е изключително скъпо да се храниш здравословно!
Освен това съм в постоянна параноя тия зеленчуци, които не са сезонни дали не са прекалено отровни Mr. Green
Сега се отпуснах на Великден, но така си бях поставила ограничението - до Великден, за сладкото говоря. Сега ще си хапна и пак продължавам, че ми хареса ефекта. Но според мен трябва да си позволяваш от време на време, за да не озверявам съвсем.
Като посвикна с липсата на сладко ще намаля тестяното. Сега смених хляба - да не е бял и естествено вече хапвам по-малко от него, той не е е толкова вкусен Mr. Green.

# 356
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

От днес вече ще сме в новата квартира и няколко дни ще съм без нет. Tired

# 357
  • sofia
Добрютро!
 Анита, мерси за закуската и честит ви нов дом!!!
Днес по-обещаващо изглежда времето! Ура! Забравих да ви се похваля, че онзи ден от Щатите си дойде моята приятелка, чието момиченце е с 20 дена по-голямо от Петко. Та се събира сериозна компания около мен!!!  Simple Smile

# 358
Добро утро и от нас !!!

Анита, тъкмо мислех да те питам дали се пренесохте вече. Мерси за кафето  Simple Smile!
Кришка, дано си прекарвате добре. При нас е мъгливо и дъждовно.

За диетите - и аз обичам сладко, не толко че го обичам, а съм сладокусна. Та това ми е на мен проблема. Каня се и аз тези дни да мина на РХ, по-сериозно , ама .. Сега в Неделя ни е събора и пак ще има маси , гости ....

# 359
  • София
Добро утро мацки!
Анита по вода да ви върви в новата къща...дет се вика  Grinning
Ние и вчера излизахме...късния следобед, не беше толкова зле времето...дори си беше приятно..Но днес определено е доста по обещаващо...Дори сутринта, като заведох КАти си беше приятно за разходка...
Мацки, по БНТ има едно ново шоу "Денис и приятели" Доста късно е/към 23 - 00 часа някъде/, но ми допада... различно и интересно е..Приятно съм изненадана от решението на БНТ да го пуснат...пък и Денис, доста добре се справя, като водещ...Не го дават всеки ден...май сега чак в понеделник ще има пак...Няколко пъти го засичам и уж все да си легна и все го доглеждам до края....

Общи условия

Активация на акаунт