"През юни ще сме мами на кавалери и мадами."- тема 21

• 25 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Бъни, усеща се ритмично потрепване на корема за определен период от време. Не знам дали много точно го обяснявам.

# 631
  • Sofia
Бъни, много леко и равномерно тупкане се усеща.

Аз пък един ден ВИЖДАХ съвсем леко и равномерно подуване в една част на корема, така и не мога да си обясня какво ще да е това.. Не беше риткане. Но пък и не е толкова важно, че да го мисля дълго, просто беше странно. Simple Smile

става въпрос за живота и здравето на нас и децата ни
Точно това ми повлия и на мен при вземането на решение. Не, че някога има 100% сигурност, но поне малка застраховка и спокойствие не са излишни...

Цвети, супер новини! Simple Smile

Гала не я гледам, ама защо се върти напоследък все по бебешките теми, не беше ли предаването й за всякакви теми и клюкини?.... Че и много негативно, като ви слушам - отровни био-зеленчуци, гадости за раждането??...  Tired

П.П. На мен това хълцане ми е адски неприятно - все едно имам часовник в корема. И чувството, че не можеш да го спреш и да се отървеш от тиктакането е...  Sick

# 632
Честито на Деси, малката да е жива и здрава и бързо да наддава

Мама ми е на гости и нямам много време за компютъра. Като я изпратя и наваксам с четенето пак съм налиния. Надявам се че всички са добре  Hug

# 633
Напълно  съм съгласна с ichkata83,че когато някой не е съгласен с мнението на наякой тук могат да бъдат с него доста грубички и остри ,но това важи за доста голяма част от хората пищещи във всички теми изобщо  Sad.
Ей това за толкова време не го разбрах,защо се получава.Аз по принцип съм човек,който никога не би дал съвети или да говори на някого с назидателен тон,и очаквам същото.Бях объркана от ставащото с Тина и аз честно казано,дано все пак до края намерят своя лекар.А за това ,че в този момент сме по-раними и чувствителни,напълно нормално е да си споделяме кой доколкото си прецени,че може тук.Няма лошо.Имала съм моменти направо да си скъсам косите,и доста неща не съм изляла тук.Последните ми 2 месеца определено ще бъдат доста тежки в емоционално отношение така се усещам,но проблема си е мой.Не знам дали е за това,че все пак гледам и  друго детенце/ето вчера пак ми се разболя,чревна инфекция с повръщане ,цяла нощ не е спала и тя и аз/,и съм обзета от хиляди стархове БОЖЕ КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯ И С ДВЕТЕ,ако ги няма болестите нямаше да е толкова черно пред мен,но...Но ми беше неудобно и за това да призная досега пред вас,защото има и доста други майчета с по 2 деца,а за Елдра какво да кажа-силна жена,възхищавам и се.  bouquet
И все пак ми е ставало леко като получа вашата подкрепа! Hug Благодарна съм на Деската,страхотно и силно момиче,много сили ми даваше,предполагам и занапред,като ги изпишат с малката,рядко има такива хора като нея.
Нека не превръщаме темата в арена на изливане на гнева си,а да се подкрепяме със съвети и добро отношение една към друга,не е трудно нали?! newsm51

# 634
Файър, много драма, много...  Stop само не разбирам какво още има да му се дълбае. Нека не ми се казва какъв тон да използвам и защо. Не ми се слуша 20 страници : стискам ти палци!!! Предпочитам някой да ми даде адекватно мнение и съвет, отколкото да си избърше ръцете с : имаш моите стиснати палци  Praynig - затова и използвах този тон, за който не мисля, че трябва да се оправдавам Simple Smile
Лицемерието е много разпространено напоследък.Всяка от нас има нужда от подкрепа, но истинска. Дайте да си говорим право в очите, че никак не обичам недомлъвки и думи хвърлени в пространството...Тина ме разбра, вие още ме чоплите, големи сме самаряни всички...

Цвети, ама много ти е голяма момата, браво!! А за легенчетата съм изключително щастлива. Почерпи се сега с нещо и си отдъхни..  Hug

Шунче, а на какъв интервал от време е при теб? При мен понякога е доста бързо като за нормално хълцане.  newsm78

# 635
ОООООООО Чин права си и аз не искам да ми се говори със тон и да ми се дават съвети по какъв начин е редно да се изказвам и какво да казвам,затова във времето за доста хора затворих сърцето си завинаги,защото така и не се научиха,че никой зрял човек справящ се сравнително добре с битието си не би искал да му дават насоки от рода-така се живее,това е правилно,та аз даже на родителите си от 18-тата ми година не го позволявам,а какво остана за чужди хора Shocked.
От скромния ми житейски опит научих едно-ЧЕ ЧОВЕК В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ПРОСТО ИСКА ДА БЪДЕ ИЗСЛУШАН И ТОВЕ Е БЕЗ СЪВЕТИ И Т.Н.
Никой никого не чопли и не бива.Колкото и да сме близки тук,толкова сме си и чужди,така че досва внимателни трябва да бъдем една към друга дори с мненията и съветите си./дано бъда разбрана правилно/.
А за драмите ами какво да кажа ,е на някой им е дадено някак си по-леко да минават през живота,а други със зверски усилия да се доказват и да оцеляват,съдба.Както и да ви звучи,за мен драмата е като ми се разболее детето,ей така и не се научих да се владея и да се поддавам по -малко на емоциите сикато се разболее-тогава ходя като болна и аз.
А аз ако сте забелязали,не пиша толкова често,такава съм си с цел пак да не се натрапя на някого,иначе няма как да имам лоши чувства към никоя мама тук,това е единственото място,форум в който по принцип влизам и пиша.Надявам се не съм била досадна за никого.
Шунка   Hug

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 12:38 от FIRE GIRL

# 636
  • Sofia
FIRE GIRL, бързо оздравяване на щерката! А после - ще се справиш, сама си го писала "няма безизходно положение" Wink

Чин, точно като часовник - на секунда - 2.

Ние май се спряхме на легло - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2005&cat=105
Може би утре ще го поръчаме и казах да идва направо у нас, че да не стане пак някой сакатлък, докато родя...  Crazy

# 637
Файър, извинявай за въпроса, къде беше ти през последните 3 седмици да и дадеш кураж тогава? Защото ние не веднъж го правихме, но се вижда, че явно това не е достатъчно. Ти влизаш да ни постнеш закуска и кафе, а до скоро само се разписваше в темата и ако не беше ми писала ЛС по твой проблем, може би нямаше и да те помня. Когато започна да ти давам тон в живота, тогава може и да се обърнеш по този начин към мен, сега смятам просто да игнорирам някои  твои думи и да се заема с моите задачи. Всеки си има драмите в живота, някой просто не парадират с тях.   Peace

П.П Бързо оздравяване на детенце..

Шунка, същото е, по едно време налудничевите ми мисли ме завладяха и бях решила, че усещам как му тупти сърцето, но защо толкова бавно  Shocked
Честито да ви е креватчето, със здраве да си го ползвате.

# 638
  • софия
FIRE GIRL, извинявам се че ще се намеся, но наистина три страници подкрепяхме Тина с мили думи и съчувствие, аз много ценя хора като Чин които казват право нещта в очите, лицемерието ми идва в повече, но често пъти тези хора са неразбрани и трябва д се обясняват, защото не винаги ни харесва истината която ни казват. Стискам палци на детенце да му мине бързо този вирус преминава за ден два в момента.
Относно килцата на бебка, май е много относително, защото преди две седмици беше 1250, толкова пък много да е наддала,  newsm78 пък и доки каза че няма да е от най едрите бебчета, да е жива и здрава само Praynig

# 639
Боже не мога да разбера какво става Shocked абсолютно нямам лоши чувства към никого пак го казвам,Чин писах за нещата като цяло,и нищо лично към никого,наистина не си права така да реагираш към мен.Грешиш спрямо мен,а до това дали някой ще ме помни или не никой не е и длъжен.Винаги съм влизала и писала с най-хубави чувства.Но лично към теб не съм се обръщала с никакъв тон до момента нямам това право,неправилно съм била разбрана.Та аз най-много това мразя в живота си и се пазя като дявол от тамян.

Файър,  Ти влизаш да ни постнеш закуска и кафе, а до скоро само се разписваше в темата и ако не беше ми писала ЛС по твой проблем, може би нямаше и да те помня. Когато започна да ти давам тон в живота, тогава може и да се обърнеш по този начин към мен -А ТОВА СИ БЕШЕ ДОСТА ГРУБО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ МЕН ОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ /само с вас съм от октомври,и не е нужно всички да сме толкова словохотливи,но пак да сме си положително настроени,между другото на първа стр има доста записани мами,които никой не помни и които нямат и 1 пост/
И АКО ТРЯБВА ДА ИЗДРЕБНЯВАМЕ КОЙ ПИСАЛ ИЛИ НЕ ПИСАЛ ТУК КОЕТО СИ Е ДОСТА ТЪПО СПОРЕД МЕН/ТУК ДА МЕ ИЗВИНЯТ МАМИТЕ КОИТО СА ПИСАЛИ НЕ МОГА ДА ПРОСЛЕДЯ ВСИЧКИ ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СЪМ ГО ИМАЛА ЗА ЦЕЛ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА/-КЪДЕ Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ НАРОД ЗАПИСАН НА ПЪРВА ИЛИ СА САМО ТАМ ЗА ЦВЯТ НА ТЕМАТА  newsm78 newsm78 newsm78-mamaqni - трето дете, Варна -  очаква момиче 
mam_adi - второ дете , очаква момче   - Бургас
Amante -  второ дете , очаква момче   [/b]
silvie - oчаква момче   
Kalina P
lucky-_girl – (близнаци)- 31г- очаква момичета     
        ЙО- първо дете - гр. В.Търново
Severinka -  второ дете
       emyto0o - първо дете - очаква момче 
macinda - първи деца (близнаци)     
dimar_t, първо дете, 31 г. - очаква момиче   
etynka,първо дете, очаква момче 
 Mia-mia, второ дете - София
m-i - първо дете – очаква момче   
Олена - второ дете - очаква момче   
Буби - първо дете 
mundi - първо дете - очаква момче    - София
AuroraZora - второ дете - очаква момиче 
teddy_varna - 23 г. - първо дете- очаква момиче   
lonita - 32г - Варна - второ дете - очаква момче 
the blue fairy
nikki mikki  - второ дете, очаква момче 
eli 123 - първо дете - , очаква момиче 
ҳ̸Ҳ̸ҳBunnyҳ̸Ҳ̸ҳ – първо дете
geripetkova, очаква момче   
Plamito - второ дете, гр. София- 28г., очаква момче 
zorreto - второ дете, очаква момиче 
setlazankov  - първо дете, очаква момиче 
m-g -първо дете (татко)
Deni 2 - на 26 години, първо дете, очаква момче 
TinaT - първо дете, очаква момиче 
Mi6ki
palomax - очаква момиче 
ВяраВики - второ дете, очаква момче 

gabche1 - очаква момиче 
нинка** - първо дете, очаква момиче 
Bibito - първо дете, очаква момче 
Darka - първо дете, 24 год. - очаква момче  - Кипър
sela_wi - второ дете, очаква момиче   
danina823 -  28 години, второ дете -  от Пловдив, очаква  момче
~Елина~ - 32 г.(близнаци) - oчаква  момиче  момче
.:: memkasemka ::.  20г. - София - първо дете, очаква момиче 
helen 30 - първо дете - oчаква момче 
chacheva - второ дете, очаква момиче 
brazilka - първо дете - очаква момче 
Соня и Салът - 28 г. – първо дете - очаква момче   
yulietka - очаква момиче 
arminad - първо дете, очаква момиче 
krisi_fil - второ дете,очаква момче   
juji123 - първо дете -

enny_art - второ дет

Nakri88 - второ дете

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 18:49 от *invisible*

# 640
Файър-гърл Верно е че мога само да ти пожелая по-бързо да ти се оправя детенце, не мога дори съвет да ти дам, изтръпвам като си представя какво сте минали тази нощ...
и мен ме е страх как ще се справям с две дечица, моля се да ми стигат силите...Обнадеждаващо е, че повечето мами казват, че второ детенце се гледало по-лесно, ще видим. Форумите - да хубаво е, че ги има, но истинска подкрепа получаваме от хората до нас, дано има кой да ти помага.

Ани - предаването беше за акушерските грешки... никой не е застрахован от тях, но поне се надявам че с избор на екип ще намаля шанса да се ми се случат.

Цветич - поуспокоих се...че като ви слушам всички с тези големи бебоци се притесних, че малчо е много мъничък... Въпреки че доки каза, че си е ок. Май сега им е периода на наддаване на бебоците - пише, че наддават по 300 г на седмица, че и повече...

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 12:51 от heberlea

# 641

Ани - предаването беше за акушерските грешки... никой не е застрахован от тях, но поне се надявам че с избор на екип ще намаля шанса да се ми се случат.

Бърр! Наистина кофти тема, но пък е хубаво да има и такива теми. Не всичко да остава скрито покрито.

# 642
Хайде да приключим вече, наистина нямам време, нито енергия за дразги, а това ме разсейва , това е най-малкото, което желая, не искам да се дълбае повече. Няма да позволя обаче някой да ми обяснява как и заради кого получавам отношение от лекаря си. Всеки път си казвам, че от устата си  си патя, ще бъда по-толерантна към чувствителните тук и само ще ви подкрепям, стискайки ви палци. Видях себе си в постовете, използвани бяха мои думи, може би затова не ми беше трудно да разбера, че са отправени към мен.
Както и да е, времето е все още хубаво, порадвайте му се   bouquet

Цвети, малко да мръдне маркера и дава отклонения. 600грама са си много за 2 седмици, но не е невъзможно Simple Smile
Бебчовците наддават 150-200грама на седмица, а в девети месец дори до 225-250 на седмица

# 643
  • софия
Хеберлеа, по 300 грама множко ми се виждат да наддават, но точно така когато миналия път съм била на доктор съм била в твоите седмици и бебка я мериха 1300, така че вс е ок с теб Hug, а и както каза Чин малко да мръдне и се променят нещата.
Шунче, а повивник или скрин имате ли че гледа само легълце е , много е готино.

# 644
  • Sofia
О да, скринчето е вкъщи и го ползваме, та не се затри при наводнението.  Mr. Green Само че е пълно с играчките и чорапите на щерката, ще видя дали нещо ще размествам, за дрехите на бебето намерих местенце в гардероба. А повивалник купихме в неделята. Simple Smile

Трябва да се справя сега с нелеката задача да измия количката и май горе-долу сме готови... Все се чудя дали не забравям нещо.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт