Консултация с Неонатолог

• 110 264
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Здравейте д-р Йонов ,
Дъщеря ми е на 9 месеца, а когато беше на 20дни и правиха ЯМР на главата и откриха " Суб и супратенториално бялото мозъчно вещество е с повишено водно съдържание, с данни за начеваща миелинизация.Подкоровото сиво мозъчно вещество е относитено по-добре предтсавено.Гирацията е с известна асиметричност.От сагиталните образи  corpus callosum се вижда недоразвит.Двустранно етмоидалният комплес се вижда свободен, като не се установява пролапс на мозъчните структури, нито менинги.От сагиталните образи фринтобазално в дясно се виждат няколко фокуса с характеристика на стара хеморагия" .Последния ехограф беше на възраст 6,5месеца и нямаше промяна т.е състоянието е същото откакто от направения ЯМР, мозъчните стомахчета не се увеличават.До сега главичката и нараства в нормите .
Детето в момента изостава двигателно и му се провежда рехабилитация.Рехабилитатоката и , ни каза че има пареза на едното краче (лявото) и едната ръчичка.Хваща си дясното краче с лявата ръка , но не и другото.
Какво може да ми кажете от всичко което прочетохте досега? Какво можем да очакваме? Казаха ни че с рехабилитацията ще се оправи, но никой не се ангажира с нищо повече.И каква може да е причината за тази пареза?

# 256
Здравейте Доктор Йонов.
искам да ви попитам за едно детенце което е на 4 годинки /момиченце/и вечер се буди без причина,започва да крещи,да е уплашено.На сутринта казва че не помни да се е будило и крещяло.Въпроса ми е може ли това да е вид епилепсия или нещо друго.ЕЕГ му направиха няма огнище.Търсих доста но нищо не намерих.Искам да ви благодаря предварително за оделеното време.ако някой е чувал или знае за каква болест става дума моля пише те ми.
cve_cve@mail.bg
 Hug smile3501

# 257
Честита нова година на всички!
Здраве, щастие и просперитет!

# 258
  • София / Пловдив
Д-р Йонов, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet

Желаем Ви здраве, здраве и пак здраве!

Както и послушни пациенти  Wink

И дано с Вашата помощ тук, намалее броят на майките и дечицата, които имат нужда от отзивчивостта Ви и професионализма Ви!

# 259
  • The new Earth
Д-р Йонов, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet
Д-р Йонов има рожден ден утре-10.01.,не днес! Wink

# 260
  • София / Пловдив
Значи съм подранила с поздрава  Simple Smile

Сигурна съм, че няма да се обиди.

П.П.Днес го видях в календара, сега го няма

# 261
И аз видях че е днес.Добре че не съм избързала да честитя! Laughing

# 262
д-р Йонов,честит рожден ден!
Желая ви всичко най-хубаво и бъдете здрав! Grinning

# 263
  • Хасково
Доктор Йонов, бихте ли могли да ме насочите какво показват тези изследвания на дъщеря ми
Ig A -0.50 g/l реф.ст-ст 0,50-2,0 g/l
Ig G- 23.18 g/l реф.ст-ст 5,0-14,0 g/l
Ig M-1.49 g/l реф.ст-ст 0,40-1,90 g/l
Благодаря за отговора предварително!  bouquet

# 264
Писах ти на лични. Има неща за доуточняване. По принцип изследванията не говорят нищо особено сами по себе си.

# 265
Благодаря на всички за пожеланията.   Grinning

# 266
Здравейте Доктор Йонов.
Аз родих на 11,01 и поставиха диагноза на моето дете вроден сърдечен порок: Общ артериален ствол. В момента детето тежи 2кг и 200 гр. и е в интензивно отделение на трета градска болница в София за стабилизиране на дишането.
Интересува ме могат ли да го изпишат от болницата и да го гледаме вкъщи при тези показатели?
Предварително благодаря за отговора.

# 267
Здравейте мама Ваня,
Не се наемам да Ви давам отговор, тъй като това е сериозно състояние, което е много специфично и под тази диагноза може да се крият състояния на детето с различна тежест. Най-точен отговор биха ви дали колегите от трета градска, които се грижат за детето ви. От писмото не разбирам проведена ли е оперативна интервенция. Основното при тези състояния е до каква степен в достатъчно количество се разпределя кръвта между важните органи, дали се доставя достатъчно кислород до тях и дали някои от тях не се обременяват. Това би могло да се установи само със специфични изследвания, до които имат достъп лекувщите лекари на детето ви. Именно за това, най-точен отговор бихте получили от тях. По принцип килограмите не са определящия фактор. Щом пишете, че е в болницата за стабилизиране на дишането предполагам, че е в интензивното отделение, ръковедено от Д-р Лачева, което от своя страна предполага, че не е за изписване в къщи. Съжалявам, че не мога да съм ви от полза с по-точни обяснения, а ако предположа нещо бих могъл да ви подведа и така да ви притесня допълнително.

# 268
Благодяря за отговора.

# 269
Здравейте, Д-р Йонов!
Бременна съм в 36та г.с. и при последната МБ на влаг. секрет се откри малко количество
бета хемолитичен стрептокок. Това силно ме притеснява, а лекарят, който следи бременността
е напълно спокоен и смята, че няма нужда от антибиотик и ми предписа локално само Полижинакс...Според Д-ра от Микробиол. Лаборатория най - вероятно ставало дума за колонизация, което не било инфекция...
От това обаче, което аз изчетох за този вид бактерия, косите ми побеляха.
Моля ви да ми кажете, ако при раждане се знае, че една жена има някакви бактерии,
какви мерки се предприемат? След раждането бебетата третират ли се по някакъв начин,
за да се предотвратят последици от евентуална инфекция по родовите пътища?

Общи условия

Активация на акаунт