Консултация с Неонатолог

• 110 266
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мамо Иги, не съм лекар и не разбирам особено, но си помислих - може ли малкия да го болят ушите? Ето какво прочетох:

"При кърмачета острият гноен среден отит притича в началото с отпадналост, безапетитие,запушен нос,висока температура,а после децата стават неспокойни, започват да проплакват по време на сън.По време на хранене след няколко глътки, внезапно изпускат гърдата или биберона и започват да плачат интензивно.Често се появяват повръщане,газове и редки изхождания като реакция на организма. При натиск върху трагуса (израстъка пред ушния канал) кърмачето реагира с пронизителен рев."

Не искам да те плаша или притеснявам, но понеже виждам, че си притеснена, а доктор Йонов не отговаря от доста време да те питам - водили ли сте бебето на УНГ?
Ако бъркам и не съм наясно ти се извинявам, само искам да помогна  Hug
Дано всичко е наред при вас и нямате проблеми. Стискам ви палци.
Успех и да е здравичък малкия   bouquet

# 241
  • София, ж.к. Стрелбище
Мамо Иги, след като прочетох отговора на предишната майка, се сетих, че и сестра ми имаше подобрен проблем. Не искаше да суче (или сучеше 10 мин) и ревеше непрекъснато. Но тъй като иначе беше здраво родено дете, лекарката каза колики. Когато стана на 7 месеца се разболя и откриха стафилококова инфекция, която е ударила в ушите (стафилококите бяха подарък от Майчин дом). След лечението се оправи, но казаха, че не е искала да суче, защото при дърпането на гърдата/шишето са я болели ушичките.
Не казвам, че и при вас е такъв проблема, не съм лекар, но защо не поискаш едни изследвания от докторката?

# 242
Мамо Иги, Днес за първи път влизам след много време и видях постинга ти. Знам, че постинга ми е много закъснял. От това което пишеш става ясно, че детето има незабавна нужда от преглед. Каква е причината е невъзможно да ти кажа, но вярвам, че вероятно вече е установена. Но детето се нуждае от обстоен преглед и изследвания, включително и от компетентен детски кардиолог.

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 17:37 от DrYonov

# 243
Благодаря на всички за отговорите!
Никой, който мисли добро за детето ми не може да ме подразни или досади!
Много сте мили!
За сега нещата малко се подобриха, самото дете се бори да е по-добре, успява да си хапне по 50 мл храна макар и поплаквайки и малко по-малко да качва, което не ме отказва да търся нашия лекар все пак, който ще коментира с мен и заедно ще търсим проблема!
Може би е важно и това, че самата аз си върнах самообладанието и се опитвам да му помагам максимално, по малко и начесто го храня, когато каже че е гладен, се опитвам да не го оставям да плаче и да се изнервя......
На всички с проблеми стискам палци и пращам много сили да се преборят и забравят всичко лошо!
Извинете ме писах ви от ник-а на мъжа ми, това съм аз мама Иги!

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 12:45 от boro

# 244
  • софия
здравейте д-р Йонов,

бихте ли ми казали дали знаете нещо за синдрома на Алажил

# 245
Здравей,
Да, но не съм се сблъсквал в практиката си с пациенти с това забовяване. Кажи ми конкретно какви въпроси имаиш, за да мога да отговоря.

# 246
Искам да Ви задам един въпрос.И много ще сам ви благодарна ако ми отговорите.На 18 години съм.И така аз сам бременна в началото на 8-мия месец,а и това ми е първата бременност, но едно нещо страшно много ме тревожи.Имам страшни болки и сърбежи отдолу бихте ли ми казали на какво се дължи това и как може да се премахне?Много ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите колкото се може по бързо.За сега е това Благодаря Ви предварително  Hugbouquet

# 247
Недялка имаш ли си гинеколог - отиди при него - болките не знам, но сърбежа може да е от гъбички, които се лекуват, и е важно и трябва да се приложи лечение преди бебето да се роди, за да не се предаде инфекцията и на него.
Ако имаш още въпроси питай.
И успех - леко и безпроблемно раждане!
  bouquet

# 248
др ионов бихте ли ми казали за болеста ахондроплазиа изоставане в растежа ние сме на 6 годинки по4нахме ле4ението на 2 години сега дъщеря ми е на 6  и шест месца и е 103 см  ле4ението ни е с растежен хормон геноитропин кажете ми до каква степен достига ръста им без ле4ение и ръста им с ле4ение напишете ми пове4е за болеста благодариа

# 249
ve4e za treti pat vi p[itam a ne polu4avam nikakav otgovor ot vas

# 250
Здравейте д-р Йонов!
Искам да ви питам какво по-точно означава диагнозата на сина ми  и дали има шанс за някакво лечение,например с разтежния хормон,диагнозата е "Малформативен синдром-амелия и фокомелия",детето ми е на 2 мес.и половина,той е близнак има сестричка но тя няма малформации ил поне  за сега не знам ,но външни белези няма.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 251
Здравей masi,
Извинявам се, но последните месеци почти не влизам във форума. Мисля, че тези въпроси можеш да отправиш към лекуващия ви ендокринолог и генетик, които са далеч по компетентни от мен в тази област и имат опит със заболяването и резултатите от проведеното лечение. Тъй като ахондроплазията е рядко заболяване а аз работя като неонатолог нямам опт нито с лечението нито с наблюдението на тези деца. Просто съм некомпетентен по въпроса и един отговор от моя страна би се базирал на данни от прочетено от мен в литаратурата или нета, нещо което и ти сама би могла да направиш.

# 252
Здравейте д-р Йонов!
Съвсем случайно открих форумчето и ще се радвам ако ми отговорите.
След профилактичен преглед при ортопед на 57 дневното ми бебе му беше поставена диагноза "ограничена абдукция в ляво".Изненада ме това ,че диагнозата беше поставена без да ни прегледат на ехограф.Показаха ни упражнения ,които трябва да правим около месец както и ни препоръчаха да носим бебето в кенгуру по няколко часа на ден.След месец и половина трябва да отидем на контролен преглед.
Въпросите ми са :
-не трябва ли още сега да ни видят на ехограф и евентуално да се пристъпи към някакво лечение(чувала съм че се изписват ортопедични гащички)
-какви биха могли да са последствията от ненавременно лечение.
Ортопедът ми каза ,че не е нищо сериозно ,но все пак...
Предварително ви благодаря за отговора.

# 253
Доктор Йонов имам момченце на 1 месец което има проблеми с бъбречетата.Мултикистоза - няма ляв бъбрек на негово място има няколко големи кисти.Десния бъбрек според изследвания и наблюдения е добре.Искам да му правя тестове на урината в домашни условия за целта съм си купил UroColor 10.Кои показатели трябва да следя на урината и какво е количеството отделена урина за бебе на тази възраст.
Благодаря Ви предварително за отговорите.

# 254
Здравейте Доктор Йонов!Дъщеря ми е на 11 месеца .От както е родена се плези.Езика изглежда за мен инормално,не е удебелен,но го изважда доста напред и може да го прибира достатъчно навътре.Виждали са я невролог-Д-р Литвиненко,ендокринолог-д-р Стефанова и кардиолог-Доц.Томова.Според тях няма макроглосия,НО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ПРИЧИНАТА.ЗА 1 ПЪТ ВИЖДАЛО ТАКОВА НЕЩО!
Има 2 долни зъба.Палзи,ходи по стените,храни се нормално с лъжица,пие от бебешка чашаКазва мама,баба,тата,бей,кака.Дребна  e -8700 kg,73 см.Езикът е навен,когато се притесни,заблее се и си играе сама.Спи също изплезена,леко ссе подава между устните и го смуче.
Никога не е смукала биберон!Има шум на сърцето, който според  доц.Томова  е невинен шум и няма порок на сърцето.
Моля и за вашето мнение!Защо се плези,трябвали да се направят някакви изследвания,какви подходи да използвам за отвикне да се плези?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт