Кърмене и шоколад

• 5 074
  • 42
  •   1
Отговори
Повдигам тази тема, защото с първото ми дете ми бяха казали да изключа шоколада от диетата си, докато кърмя, но така и не разбрах защо. Сега чакам второ и вече си мисля как ще я карам без шоколад  Wink

Вие спряхте ли шоколада и ако да, защо?

# 1
Аз го спрях за периода, в който кърмих, защото пишеше, че причинява алергия на бебетата и се обриват, но пък от друга страна моята майка ми каза, че никога не се е лишавала от нищо, докато ни е кърмила със сестра ми. Не знам дали е вярно това, което казват за шоколада, но аз предпочетох да не рискувам и да не ям шоколад нищо, че той ми е сред любимите храни. Все пак детето ми е по-важно от това дали ще изям един шоколад или не.

# 2
  • София
Аз ям шоколад всяка вечер.
Писна ми от това - спри това, спри онова. Не пуша и не пия по принцип.
Обаче като ми кажат да ям или пия нещо, още повече ми се дояжда.
Например прясното мляко. Аз пия по 50 мл сутрин с кафето, ама като ми казаха да го спра, имах чувството, че литри ми се пият.
И цитруси ям, и бобови, и зелени салати.
А оня ден - половин кутийка ягоди.
А бебето вместо да се изприщи, се изчисти. Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 18:06 от L'Agent

# 3
За цитрусите да и аз си ги хапвах, само че педито ми каза някой друг да ми ги бели понеже имат много пестициди по кората и може да се обрине от тях ако си ги беля сама. Защо пък прясно мляко не то даже е много полезно, когато се кърми цащото е от храните, които образуват кърма даже е хубаво да се пие по половин литър на ден, за да има повече кърма.

# 4
  • София
Защото прясното мляко е алерген, към който бебето може да прояви алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ), ако се прекали с количествата и в случай, че самото дете има предразположеност. От 1 чаша обаче нищо няма да ви стане. Важна е мярката.
Ако е с мярка, може да си хапване и шоколад, и цитруси, и ягоди, и бобови. Ако много се притеснявате да ги консумирате, изчакайте първите 2-3 месеца и започнете да си ги хапвате тогава.
Като се замисля, откакто съм кърмачка - вече 1 г. и 2 месеца, не съм яла само ягоди и фъстъци. И почти не съм пила прясно мляко. Но това не е умишлено - просто тялото ми не изпитва нужда. А шоколад и кафе си консумирам редовно, а раздразнителност или друг проблем у детето не съм забелязала.

# 5
  • София, св. Троица
Веднага след ражданото започнах да пия прясно изцедени сокове от портокал, морков и какво ли не. Ягоди и малини също много ядох като се върнах от болницата и след това. Въобще не вярвам в тая работа с алергените и подуването на корема, кликите и тем подобни. Все пак стомашното съдържимо не изсипва директно в циците. Храната, която ядеме се препработва от стомаха и червата, за да стигне до кръвта и от там до всички органи....Разбира се че всичко прекалено е вредно.
Аз лично не виждам никакъв проблем в шоколада, дори си мисля, че има по-голям проблем в неяденето на шоколад, когато ти се яде и се ограничаваш Naughty

# 6
Зимата изпитвах зверски глад за сладко и изяждах по една кофичка течен шоколад на седмица  Crazy единственото, което постигнах е че напълнях ужасно, но бебка не даде никаква реакция  Rolling Eyes

# 7
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И аз си хапвам шоколад  Mr. Green
Консумирам и цитруси, мляко, а понякога пия и кафе.
Не се тъпча разбира се, но не мисля, че е добре да се лишаваш от нещо, което ти се яде.
Бебка досега не се е оплакала, колики почти нямаше, не се е и обривала    Peace

# 8
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ям всичко и ми личи!  Mr. Green От нищо не се лишавам, камо ли от шоколад, ягоди или мляко, просто не прекалявам.  Peace

П.П. Явно и букви ям.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 13:49 от Не съм

# 9
Шоколадът е алерген, затова сигурно са то казали да го изключиш. Също съдържа кофеин. Има и много други храни, които с алергени, но с повишено внимание трябва да се подхожда при деца с обремененост към алергии.
Като се роди бебето имах някакъв ужасен глад за шоколад. Нощем като кърмех, много ожаднявах. Ставах да пия вода и изяждах понякога по половин шоколад. После ми мина. На бебето му нямаше нищо.
Сега пия по кафенце на ден, по чаша прясно мляко, плодове ям каквито има или каквито ми се ядат, ядки също. Просто не прекалявам.

# 10
  • Ямбол
От всичко с мярка - шоколад, кафе,  прясно мляко, ядки (без фъстъци, защото не ги обичам) цитруси. От нищо не се лишавам, не се отразява на бебка по никакъв начин. Сега чакам и ягодите от село.

# 11
И шоколад ям, и ядях още отначало, и всичко. Не се тревожи  Peace

# 12
Когато синът ми беше на около 4месеца изядох цял шоколад и му докарах чудно разстройство. По-късно хапвах по 1-2 парченца, не е имало проблем.
Предполагам се препоръчва да се ограничи, щото лесно се злоупотребява с количеството  Mr. Green

# 13
  • София
Първите два месеца ограничавам всички възможни алергени - шоколад, цитрусови и мъхести плодове, ягоди и грозде, кравето прясно мляко, ядките, кафето и морските храни. После започвам да си ги хапвам в нормални количества едно по едно и следя дали ще има реакция върху децата. Ако започнат да излизат пъпки, спирам.
Много обичам шоколад и кафе, затова гледам винаги да имам налични вкъщи разтворимо кафе и натурален шоколад. От тях на децата ми не са излизали пъпки.

# 14
И аз си хапвах всичко и шоколад, и други "забранени" храни  Whistling
Като родих и се посъвзех ме налегна такова желание за разни храни, от които преди ми ставаше лошо или получавах киселини. Започнах да си угаждам  Mr. Green И теб те съветвам да не сънуваш шоколад сшъс седмици, а просто да си хапнеш малко като ти се прияде  Peace

Общи условия

Активация на акаунт