Развод- време

• 23 496
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли някой да ми каже колко време отнема развод по вина? В момента чакам да се насрочи дата за делото, а Господина до колкото разбрах е казал че ще ми даде развод

# 1
Като получиш дата за делото и се яви можете да напишете споразумение... или по-точно на същия ден се развеждате. До месец ти излиза решението. Поне аз така се разведах. За два месеца от подаването на исковата молба

# 2
КОрина е права  - но  това е за развод по  взаимно  съгласие  или  ако  все пак  достигнете  до  споразумение  !  Иначе нещата  се проточват  по-дълго! Когато  аз се развеждах преди  няколко  години  когато  решението  влезе в сила  беше минала  една година ! Да се надяваме ,  че нещата  са се променили от  тогава!  Peace Но  най-малко  2-3 месеца ще са нужни  ако  делото  се води  по  вина! Tired

# 3
  • Бургас
Когато разводът е по взаимно съгласие процедурата приключва за няколко месеца поне при мене беше така.

# 4
най-дълго 1 година.

# 5
Подадох исковата молба през май 2008, окончателно след обжалване на всички инстанции до ВКС приключих през август 2010, т.е. моята практика показва повече от две години.

# 6
за съжаление, системата е доста бавна понякога, особено ако хванеш ваканцията на съда  ooooh!
не искам да обезкуражавам авторката, но в моя случай мина година и половина между подаването на молбата и реалното дело  Crazy

# 7
Подадох исковата молба през май 2008, окончателно след обжалване на всички инстанции до ВКС приключих през август 2010, т.е. моята практика показва повече от две години.
    Малко разводи стигат до ВКС. Най-многобройните приключват на една инстанция. По-малко са тези на две. В по-натоварените съдилища: В районен съд - обичайно 5-7 месеца, окръжен съд - около 3-4. За ВКС - всеки път е различно. Изключения винаги има. Няма две еднакви дела. Всяко си следва своя ритъм. Понякога се случват ангажирани адвокати, болни съдии, които няма кой да замести и т.н. Говоря за случаите, когато няма нарочно отлагане от страната.
     И ако на някое дело му тръгне отначало с влаченето, обикновено така си върви до края Grinning

# 8
Отделно зависи и от адвоката, и от съдията.
Моята е много надъхана, не обича претакването. Попаднахме на съдия, която не обича да протаква.

# 9
  • София
Здравейте, може ли някой да ми каже колко време отнема развод по вина? В момента чакам да се насрочи дата за делото, а Господина до колкото разбрах е казал че ще ми даде развод

Наистина всичко е много индивидуално. Но ако бившият ти обжалва на всички инстанции се приготви за дълго чакане. Аз подадох молба за развод пред РС през септември 2007 година, а третата инстанция потвърди решението на РС през март 2011 година. Но иначе самият развод го получаваш още на първата инстанция, т.е за кратък срок. Обжалването на родителските права, издръжката и жилище /ако има такова/ е пред още две инстанции, което се протака много.
Разводът по вина с сигурност може да продължи по-дълго, докато по взаимно съгласие, ако се споразумеете и всичко е в интерес на детето, ще стане по-бързо.

Пожелания бързо да постигнеш това, което искаш!

# 10
 Моето дело започна юли 1998г, решението си го взех април 2000г. Попаднах на некадърен адвокат, който допринесе за разтакаване на делото повече от година иполовина...смених го и нещата приключиха бързо.За това според мен много зависи и от  адвоката за продължителността на делото!

# 11
При мен повзаимно съгласие мина бързо. В началото на 10 месец 2009 се внесе в съда молба, на 23,10,2009 беше делото и до месец трябваше да е готово решението , но излезе декември.
Дано наистина да се споразумеете по взаимно съгласие да приключи всичко, бързо и по-безболезнено.

# 12
  • Затънтена някъде зад дувара
Нека и аз да споделя моя опит -през февруари подадох искова молба до съда за развод, по мое желание .В случая се явих като ищец тъй като повече от две години се грижа сама за изхранването на детенцето си.След 3 мес ми насрочиха дата за първо дело .След като то мина второто дело беше насрочено след още 15 дена.Тъй че цялата галимация приключи за 5 месеца .Пожелавам здрави нерви от стомана на всички които са решили да се борят за щастието на децата си.

# 13
Здравейте,
Моля да споделите актуална информация за времетраенето - от подаване на пълен комплект документи до дата на делото. Интерсувам се за София, процедура- взаимно съгласие

# 14
  • София
Здравейте,
Моля да споделите актуална информация за времетраенето - от подаване на пълен комплект документи до дата на делото. Интерсувам се за София, процедура- взаимно съгласие

Поне година до решението на първа инстанция, т.е. до влизане на развода в сила   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт