Тема Незабравима 188

• 30 306
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
# 691
За компанията две мнения няма-тя е страхотна,има таланти всякакви и най-вече хора със страхотно чувство за хумор!Дано остане незабравима и за напред!Лек ден на всички!:)Simple SmileSimple Smile newsm44 newsm44 newsm44 smile3534 smile3534 smile3534 smile3501 smile3501 smile3501

# 692
# 693
# 694
Момичета много раничко започвате с фотоатаките а до довечере ще сме ....... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy и после попарени от поредния фрагмент  ooooh!

# 695
# 696
Много хубаво стихотворение,bganio.
Тук са се събрали много и все надарени стихоплетци - Бобояна, боб_99, Уинона, Ради, Данидорина, Тарабас, Кесара, диди88. Дано не пропускам някого.
И какво от това, че Ферда се предаде на любовта! Щастлива ли е и докъде я докара! Според мен идеята на екипа е, че любовта няма такова значение в живота на хората, което ние й отреждаме! И тя може да направи хората нещастни и уязвими! Има други ценности, които са по-важни от нея.

Това, което се случи с Ферда, е урок да не съдиш прибързано и прекалено строго другия. Всичко, което тя изрече по адрес на сестра си и Харун, и се върна със страшна сила. С тази разлика, че тя попадна на един негодник.

Донякъде съм съгласна, но донякъде - не! От дистанцията на времето можем да преоценим  позицията на Ферда! Наред с конското, тя зададе и доста смислени и разумни въпроси към Еда, на които обаче не получи никакъв отговор! Реакцията и не беше по-различна от тази на Тюркян и
Джемил! Заради шока от новината! И невъзможния избор между Еда и Мелда! Затова го отнесе Харун, по подобие на Джамил!Важното е, че претърпя еволюция и прие връзката! Затова си мисля, че сценаристите й отредиха такава съдба, не защото раздаваше присъди над чужди животи/тя  реално не им навреди/, а заради други послания, които искат да излъчат във филма! Тези за любовта по принцип!
И любовта на Ферда де факто беше пряката причина за смъртта на Джемил! Защо сценаристите  решиха така?

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 17:43 от kalamitsi

# 697
  • Русе
Момичета много раничко започвате с фотоатаките а до довечере ще сме ....... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy и после попарени от поредния фрагмент  ooooh!
Мария, аз сега съм съм свободна и си го вземам авансово! hahahaЧе пак съм на тръстиката след малко. newsm47

# 698
Вени тогава да ти уплатним свободното време. Peace

# 699
Най - накрая намерих съня със сватбата, но видях и разговора на Феяз с Еда. Мисля, че там се казаха много важни неща.
http://www.youtube.com/watch?v=vCxLjavdTxo&NR=1
Много бих искала да разбера за какво иде реч.Ако някой може да ми помогне.
Само в 51 епизод ли са ни спестили част от филма или Nova TV го дава от тук от там.
Много ви благодаря в аванс.
Разсмях се връщайки се назад в темите. Страшно интересни хрумки и предположения прочетох.

# 700
Maia_68 тази серия със съня тези от Нова изобщо не я излъчиха . Crossing Arms ooooh! Някак си минаха с нея измежду капките за наша жалост. Tired Доколкото съм запозната и нашите момичета не са правили превод на думите на Феяз.А относно това дали Нова са пропуснали моменти който се разминават със серийте по АТВ аз лично си спомням за един  .Това беше в 41 еп. когато Мелда разбра  и видя Харун и Еда заедно. Но съм и сигурна ,че ще се намерят пропуски и на други моменти. Peace 

# 701
И какво от това, че Ферда се предаде на любовта! Щастлива ли е и докъде я докара! Според мен идеята на екипа е, че любовта няма такова значение в живота на хората, което ние й отреждаме! И тя може да направи хората нещастни и уязвими! Има други ценности, които са по-важни от нея.

Щастието е относително понятие за мен. Човек може ли да е щастлив напълно, ако да речем е богат, а пък другите или повечето около него - бедни? Имам предвид най-вече нашия роден контекст, но и по принцип. За мен щастието е поредица от мигове - нещо като Виенски колела в комбинация със захарен памук. Качваш на колелото, изяждаш един памук, а после живееш със спомена за това и с очакване на следващото колело, памук и т.н. Така е при духа, но и при тялото - дали ако правехме перманентен секс, телата и душите ни щяха да бъдат щастливи? А пък любовта поначало си е егоистична категория. Тя е за двама и място за трети и четвърти няма. Независимо колко добри, благородни, хубави и т.н. могат да бъдат тези трети и четвърти. Те могат да си останат нещастни и да страдат много, но това е положението. Така че под щастлив финал не разбирам непременно някакво безоблачно съществувание на Харун и Еда, а пълноценен живот с всичките му хубави и лоши страни, но изпълнен с любов. А страдащите покрай тях за какво точно страдат? Мелда, че е била отхвърлена - не е първата, няма да е и последната страдаща по тази причина. Бату си мъсти, не че му пречи любовта на Харун и Еда. Тюркян страда заради Джемил и всичко, което ги сполетя, но Еда и Харун ли са виновни за всичко? И Джемил заради тях ли се спомина или понеже рухна всичко, в което  вярваше и което се оказа лъжовно и гнило? Ферда дали е щастлива? Не знам, може и да е била в кратките мигове на илюзии или поне тогава е била по-щастлива, отколкото преди, когато влачеше едно сиво и безсмилено съществувание в кухнята или по-преди, когато я пребиваше мъжа й.
Това по принцип е така! Не може животът да е само в розово! Но ако влезем в конкретиката на филма, нещата не стоят по този безобиден начин! Съгласен си, че драмата е прекалена!
Историята на Еда и Харун промени живота на всички! Какво семейство бяха Гюлярови, какви отломки са сега! Това не може да няма отношение към финала! Според теб тази любов
навреди ли на някого! Разсъждавам по принцип, без да съм гледала последната серия!
Цитирам Мелда от преводите:Kaзвам истината!Мъката и страданието са тука, а не в нейната къща!
Тези думи не са случайно вкарани в устата й!
И веднага следват съветите на Тюркян да се махнат!
Но няма кой да я послуша!

# 702
Добро утро и от мен! Желая ви лека и спорна седмица, но не в смисъл много да спорим тука. Не че е лошо да се спори, ама на мен един момент ми изглежда безспорен и тук съм на различно мнение от Алисас и Каламици. Да, любовта, която е водеща, изглеждаше невъзможна в началото, но тази невъзможност бе преборена от същата тази любов. И сега не виждам кое я прави вече невъзможна - хорските клюки ли само или клоуна Бату? Любовта в този филм се пребори за правото си да я има. Поне аз така си мисля или ми се иска да мисля. Дано тетрадките със спирали не ме опровергаят.
Стига сценаристите да не са им комшии на Гюлерови, щото и ние накрая ще извадим Калашника за по-сигурно и с техните камъни по техните глави.

# 703
Това по принцип е така! Не може животът да е само в розово! Но ако влезем в конкретиката на филма, нещата не стоят по този безобиден начин! Съгласен си, че драмата е прекалена!
Историята на Еда и Харун промени живота на всички! Какво семейство бяха Гюлярови, какви отломки са сега! Това не може да няма отношение към финала! Според теб тази любов
навреди ли на някого! Разсъждавам по принцип, без да съм гледала последната серия!
Цитирам Мелда от преводите:Kaзвам истината!Мъката и страданието са тука, а не в нейната къща!
Тези думи не са случайно вкарани в устата й!
И веднага следват съветите на Тюркян да се махнат!
Но няма кой да я послуша!/цитат Каламитси/

Каламитси, Гюлер наистина са разбити , съсипани.
Дали за това имат някаква вина Харун и Еда ?
Ако говорим с конкретни факти - обективно имат вина.
Този годеж на Харун и Мелда съсипа първо финансово Гюлер.
След това сватбата. За нас може да е лесно отстрани, знаем , че няма консумиран брак, че това е "фиктивна сватба", но факт е , че "фиктивен брак" няма, последиците от един такъв брак настъпват в правния мир. Видя се, като трябваше да получи развод от Мелда.
А от морална гледна точка - за всички роднини, близки на Гюлер, това си е реална сватба.
Всичко друго как е станало, е известно на малцина. А общественото мнение, осъждане, то изхожда от очевидните факти. И  е напълно в състояние да съсипе човешки съдби. Не предполагах, че ще посегнат на Ямур, мислех си, че нейната невинност, ще е преграда срещу хорското безумие, но не е така. Собствената й леля пак е яхнала метлата и не си дава сметка за последиците от поведението си. За мен най-големият виновник за всички беди, е Мелда. Тя е достоен партньор на Бату, манипулатор като него. Сценаристите едва ли ще я пожалят, но уви, не виждам добър край и за Харун и Еда. Думата невъзможност в интервюто наистина ме провокира да мисля така. Един филм за голямата и невъзможна любов.

# 704
Добър ден, компания.
Пропуснах сутрешното, но съм тук за следобедното кафе с вас...

Благодаря на г-жа Броненосец за превода на интервюто от вчера, и на Боб 99 за "Весел круиз"...
 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт