Хърватия

• 171 522
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Дори и ресторанта го има на гърба на визитката - Degenija.

# 586
Благодаря ти много! Ресторанта (а и хотела) могат да се видят дори в google maps.  bouquet Чудесна отправна точка! 

# 587
Уникални сте! Съветите и насоките ви освен доста систематизирани са и много полезни! Благодаря ви!!!

Захир
Не знам как да ти го кажа, освободи малко напрежението и разтовари маршрута.
На карта изглежда едно, в действителност друго.
Сигурно забеляза, че относно езерата пишех и за теб, но не искам да се бъркам в другите разговори...
Ти не сменяш маршрута, а сменяш идеята, помисли... По този начин тотално ще се объркаш.
Малко назад някой ти написа ".......направете ваканцията така,както сте планували,без да се съобразявате-хора и идеали разни!......" Помисли и върху това...
Сигурна съм, че с този хъс, рано или късно ти ще видиш всичките тези места. Няма как да стане от раз...
Успех...

Bled, не знам дали разбирам правилно. Ние нямаме идея. Мисля я на момента. Аз съм пътувала повече, мъжа ми не. Искаме с колата просто да видим красиви места, да сме двамата, да са крайбрежни, красиви градчета, в които да усетим атмосферата, да пием вино и да се разхождаме без много зор. Няма точни места, които искаме да видим, просто ако така и така стигнем до там, ми се иска да видим повече. Но точно това писах, че не искам да е едно непрекъснато препускане и бързане.

# 588
Захир, ние имахме резервации само за първите два дни. След това пътувахме от място на място и където ни харесваше оставахме да спим, понякога и по две нощи. И без друго в Черна гора, Хърватия и Словения хотелският бизнес е слабо развит, а най-приятните и на добра цена места можеш да намериш като чукаш по къщите на хората. По крайбрежието почти всяка къща дава "собе" (стая) или апартамант Simple Smile Само веднъж, на о. Крк, леко се притесних, че можем да нощуваме в колата, защото пристигнахме много късно, беше извън сезона и градът вече "спеше". Но изплашихме едни хорица като нахълтахме в къщата им посред нощ и се оказа, че имат прекрасен втори етаж за гости.

# 589
Моля, ако тези дни някой е минавал през Босна и Херцеговина да сподели каква е обстановката там? Има чести стачки и блокада на пътищата.
Има обявен жълт код на сайта на Външно Министерство и това ме накара да се замислям дали това е правилният път за Дубровник или през Албания  Rolling Eyes

# 590
Уникални сте! Съветите и насоките ви освен доста систематизирани са и много полезни! Благодаря ви!!!

И аз търся варианти за Хърватска и изчетох голяма част от темата тук във форума. Тук също дават алтернатива пък за град Пула, което също ми изглежда доста добре.

Та сега засега везните клонят между Дубровник, Крк или Пула.

# 591
 Stop Shocked Shocked
Никой ли не ходи в Хърватия и не се интересува от тази красива страна?
В кой морски курорт сте били и бихте препоръчали?

# 592
Да попитам и вас, опитвам се да планирам времето си в Дубровник(това ми е трето посещение), с неща, които до сега не съм правила и се чудя колко време отнема:
1. качване и слизане с лифта до планината Сръд
2. разходка до Локрум с разгледане там на ботаническата градина, форда и соленото езеро
3. заслужава ли си да се разгледа крепостта Ловриенац и билета за крепостните стени а Дубровник важат ли за нея
4. заслужва ли си разходка с корабче по трите обитаеми острова от Елафитите - Шипан, Лопуд, Колочеп

# 593
Здравейте, какво бихте предложили за нощуване с опция за разглеждане при пътуване от София до Мюнхен - искаме да разделим пътя и да видим нещо приятно от Хърватска?

# 594
  • София
Момичета, как стои въпросът с валутата в Хърватска? Обмисляме да изневерим на Гърция и да си изкараме едни приятни 15 дни в страната. Основно море и релакс, също разходки из Сплит, Задар, Шибеник и Трогир. Последните няколко дни четох доста за страната, гледах снимки и клипчета, та съм си изяснила на този етап какво искам и какво не искам да видя - Дубровник, Загреб и Плитвичките езера твърдо ще останат за друг път.

Delfyna, моя близка бяха на Лопуд миналата седмица. Каза, че е много красиво, но и доста скъпо  Peace

Помня, че в съседна Словения плащахме в евро. В Хърватска не съм била, а и няма да сме за кратко време, та сега седя и се чудя колко куни да обменим  Thinking

# 595
  • някъде ... тук ...
Определено с куни и с карта  Peace
При всяка възможност плащахме с карта. Колко да обмениш - не знам.
Имай си някое евро, ама не разчитай на точен курс.

# 596
  • София
ЕлиТ, мерси  Peace Карта задължително, обаче по заведения и разни музеи само кеш ли приемат, или и едното и другото? Вие къде сте били в Хърватска на море, имаш ли препоръки за хубави плажове и заведения в района на Шибеник-Трогир-Сплит, ако сте ходили натам  Simple Smile

Резервирах хотел на остров Чиово, би трябвало да е спокойно там, със селски тип атмосфера. Трогир ще ни е на ръка разстояние. Резервирах и в Йесенице, от там ще отскачаме до Макарската ривиера и до Сплит.

Вероятно ще отидем и до Хвар, дано само навия мъжа ми, че той се е заинатил да прекара повечко време по плажовете  Laughing

# 597
Ние теглехме на място с картата от банкомат, за да имаме пари в брой. Не сме обменяли в куни предварително.

# 598
  • София
Ние теглехме на място с картата от банкомат, за да имаме пари в брой. Не сме обменяли в куни предварително.
А по колко куни на ден ви излизаше, приблизително разбира се. Сега се зачетох я някакъв чужд сайт, че 200 куни на ден на човек било ОК. Това е около 25 евро..много малко ми се вижда. Подготвила съм се, че Хърватска е по-скъпа дестинация от Гърция.

# 599
  • някъде ... тук ...
Не сме били на море, обикаляхме веднъж с палатка и тази година - с кемпер. Ходихме до Плитвичките езера, Задар, Шибеник, Паг, парк Крка през 2013, а сега през април - Загреб, по крайбрежието до Сен ( много хубаво градче) и после през Плитвице обратно към дома. Мъжете държаха да повторим езерата.
За тегленето от банкомат - провери предварително таксите, че на някои банки излиза солено.
Горе-долу е същото като гръцко. Билета за градския транспорт в Загреб е 10 куни, другото не го помня, не ми е направило голямо впечатление. Не сме яли навън обаче. Забелязах, че след Унгария, в Хърватска ми се видя по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт