Хърватия

• 171 515
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Ние теглехме на място с картата от банкомат, за да имаме пари в брой. Не сме обменяли в куни предварително.
А по колко куни на ден ви излизаше, приблизително разбира се. Сега се зачетох я някакъв чужд сайт, че 200 куни на ден на човек било ОК. Това е около 25 евро..много малко ми се вижда. Подготвила съм се, че Хърватска е по-скъпа дестинация от Гърция.
Ох, ами не сме правили такива сметки, но си спомням, че разноските ни на ден в лева тук, там бяха в евро. Примерно една вечеря за двама в ресторант беше 40-50 евро. Аз също смятам, че е по-скъпо от Гърция, а чух, че последната година-две е станало още по-скъпо.

# 601
Да кажат тежката си дума познавачите в тази тема, но честно казано  съдейки по престоят ми само в Дубровник - цени супер високи: 12 евро пица, 4 - 5 евро чаша вино, 30 евро рибно ястие и т.н.  и плаж 0! Камъни и тук-там бетонни платформи. Може някъде и да има насипан пясък! Не съм убедена, че е морска дестинация.

# 602
  • някъде ... тук ...
Не съм ходила в Дубровник.
Иначе определено повечето плажове, които видяхме, са насипан трошен камък или бетонни плочи. Даже на един плаж ни направиха забележка, че децата хвърлят камъни във водата, разваляме насипаното.
Сигурно имат и пясъчни, не сме ги търсили през май и април Simple Smile

# 603
  • София
Да кажат тежката си дума познавачите в тази тема, но честно казано  съдейки по престоят ми само в Дубровник - цени супер високи: 12 евро пица, 4 - 5 евро чаша вино, 30 евро рибно ястие и т.н.  и плаж 0! Камъни и тук-там бетонни платформи. Може някъде и да има насипан пясък! Не съм убедена, че е морска дестинация.
Дубровник може би не, но иначе страната си е и морска дестинация. Знам, че по островите, а и не само, има чудесни плажове, просто не са тип бг черноморието. Ние нямаме проблем с каменистите плажове, стига водата да е кристална и природата наоколо да е красива. На много от гръцките острови, на които сме били, плажовете са основно каменисти, но пък какви плажове са само, уау  Simple Smile

Значи е по-скъпо от Гърция и Унгария, ще го имам предвид. По принцип ядем навън в гръцко, то аз тук не готвя, та камо ли по време на почивката  Laughing  Mr. Green

# 604
Дубровник може би не, но иначе страната си е и морска дестинация. Знам, че по островите, а и не само, има чудесни плажове, просто не са тип бг черноморието. Ние нямаме проблем с каменистите плажове, стига водата да е кристална и природата наоколо да е красива. На много от гръцките острови, на които сме били, плажовете са основно каменисти, но пък какви плажове са само, уау  Simple Smile

Значи е по-скъпо от Гърция и Унгария, ще го имам предвид. По принцип ядем навън в гръцко, то аз тук не готвя, та камо ли по време на почивката  Laughing  Mr. Green
Ами, т.к. за мен е важно да има хубав, фин пясък, то там не е моят плаж. На мен през месец септември също ми предстои посещение в Загреб, Хърватия и се надявам, че поне там цените са по-ниски от курортните им места.Хубава почивка  и ще очакваме да споделите отзиви! Sunglasses

# 605
Ние живеем във Варна и плажовете не са ни били приоритет. За две седмици в Адриатика сме се потопили 2 пъти във водата. Направи ми впечатление, че е доста студена за началото на септември. Първият път в Которския залив, вторият път се отбихме на един къмпинг до Терстено (ренесансова вила, днес ботаническа градина). За мен също морето там има много голямо очарование. Точно заради липсата на пясък водата е толкова кристална. Разбира се, не е подходящо за моржуване - цял ден да стоиш пльоснат на хавлията и само да се обръщаш от една на друга страна, а някой междувременно ти подава коктейли. Но аз и в България не го практикувам това  Wink Единствено ме отвратиха плажовете в Опатия - едни бетонни площадки с наредени шезлонги.
А за цените - естествено, че в Дубровник удрят тавана. Ние затова отседнахме другаде, само разгледахме стария град и офейкахме. Също така цените в Черна гора са по-ниски от тези в Хърватска. Дори на плодовете и зеленчуците, по-ниски и от българските. А са много по-истински и вкусни от нашите.

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 10:23 от ice_sparky

# 606
  • София
Да кажат тежката си дума познавачите в тази тема, но честно казано  съдейки по престоят ми само в Дубровник - цени супер високи: 12 евро пица, 4 - 5 евро чаша вино, 30 евро рибно ястие и т.н.  и плаж 0! Камъни и тук-там бетонни платформи. Може някъде и да има насипан пясък! Не съм убедена, че е морска дестинация.

Ами, т.к. за мен е важно да има хубав, фин пясък, то там не е моят плаж. На мен през месец септември също ми предстои посещение в Загреб, Хърватия и се надявам, че поне там цените са по-ниски от курортните им места.Хубава почивка  и ще очакваме да споделите отзиви! Sunglasses
Благодаря  bouquet Надявам се да изкараме една спокойна морска почивка, с удоволствие ще споделя отзиви  Simple Smile

Иначе ние обичаме каменистите плажове. Особено ако са с красиви бели камъчета и прозрачно синя вода  Heart Eyes Щерката ми по цял ден събира камъняк, даже си носим тук и си украсяваме двора.

Някой по-назад писа за минаване през Босна и Херцеговина. Обмисляме да хванем точно този път, за да видим Мостар. Ситуацията в страната обаче леко ме притеснява.

# 607
Ние сме го правили това- София-Сплит през Мостар и тези 250 км през Босна ги минахме за 6 часа горе долу /при това с двама шофьори/ и само с едно спиране за кратко. Пътят е живописен, но тегав и с много завои. Отделно чакане на границата Сърбия-Босна около час. Абе в Сплит бяхме около 12 през нощта, а тръгнахме в 8 сутринта от Драгалевци.

# 608
Здравейте, много ви моля ако може да ми кажете какво си заслужава да се види в Дубровник. Ще останем там две нощи и искам да отсея наистина местата, които си заслужават да се посетят. И съответно ако може да ме ориентирате за цените на билетите за различните атракции. Ако някой има впечатления и от заведения за хранене, които са добри, много ще се радвам да сподели.

# 609
  • София
Обозначавам се от остров Чиово  Simple Smile Изкарахме седмица на Хвар, беше фантастично. Ще сме тук до събота, после поемаме към БГ. За първи път съм в Хърватия и съм силно впечатлена от красотите, които виждаме. Киснем много по плажовете, през останалото време обикаляме и разглеждаме. Самият град Хвар е уау, но Стари град не му отстъпва много  Heart Eyes

Чиово, доколкото днес го поизръшкахме, е борове и буганвили, много ми харесва. Обаче в центъра и на най-големия му плаж, 2 км дълъг, е лудница. Не искам да си мисля какво е през юли и август тук.

Това е засега. Като се върнем, ще кача снимки и ще пиша по-подробно. След толкова години в гръцко, не мислех, че нещо чак толкова ще ме впечатли, но съм грешала. Хърватия е прекрасна.

# 610
                То, аз след толкова години в Хърватия, не мислех, че има нещо, което да ме впечатли! Но има, а и тази година имаше! Дано и догодина да има, а и да сме в състояние да го видим!

# 611
             Успя ли някой снощи /11.09./ да види хърватския филм "Децата на свещеника". За мен беше необичайно и ..., признавам, изключително увлекателен. Ако изразите мнение - "хвала"!

# 612
Много е хубав, да, смешно-трагичен (гледах го преди 2 г., когато беше нов, и ми направи силно впечатление, защото хърватите са по принцип зле със самоиронията и чувството за хумор).

# 613
          Много точна оценка, благодаря! На мен ми липсваше израза "смешно - трагичен". Мислех да пиша трагикомедия, но нещо ме възпря, много "книжевно" ми прозвуча. Изразът "смешно - трагичен" е по-точен. Също е вярно, че хърватите са далеч от чувството за самоирония и чувството за хумор /за разлика от сърбите/. Тук обаче са го постигнали.

# 614
  • София
Върнахме се преди няколко дни от екскурзия до Плитвишките езера и Загреб. Много ми хареса всичко,Загреб се оказа по-хубав,от колкото очаквах да бъде.Бих се върнала с удоволствие там.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт